Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μάγκες. 

Πιο συγκεκριμένα. Αυτή τη περίοδο λόγο ωραρίου εργασίας, δουλεύω βράδυ και κοιμάμαι στις 6.30 μέχρι 14:00 περίπου. Μέσο όρο 7.30 ώρες. Στο παρελθόν σε άλλο ωράριο κοιμόμουν στις 22:00 ως τις 5:30 και. Πάλι ίδιο σύνολο ώρες. Νιώθω ακριβώς το ίδιο σε σύγκεντρωση/ενέργεια και γενικά την ίδια ξεκούραση. Βέβαια είμαι κοντά στα 30 δεν πίνω δεν καπνίζω και γυμνάζομαι. 

Διαβάζω παντού ότι οι καλές ώρες ύπνου είναι όταν κοιμάσαι νωρίς. Πιστεύετε ισχύει η είναι μύθος? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχε χάρη που είσαι ακόμα νέος, δεν πίνεις και δεν καπνίζεις φίλε😄😄. Στην ερωτησή σου, εγώ είμαι χίλιες φορές καλύτερα όταν κοιμάμαι στις 23:00 και ξυπνάω στις 7:00 το πρωί, χωρίς να έχω πιει /καπνίσει/ φάει 

Επεξ/σία από Redragon7
  • Like 2
Δημοσ.

επηρεάζεται αρκετά. Η βιολογία του ανθρώπου δεν άλλαξε πιστευω, ειμαστε φτιαγμένοι να ζουμε στο φως της μέρας. Εγω που κάνω το ίδιο με σένα 18 χρόνια σερι, κυριως εχω επιρεαστεί ψυχολογικά, εχω χασει χρονια ολοκληρα να κοιμαμαι αντι να ζω. Δυστυχως η ζωη το πρωι ειναι αρκετα πιο γεμάτη και οι ωρες φαινονται να περνανε πιο αργα. Οταν ξυπνας 2 έχει παει 5 πριν το καταλάβεις. Η ενέργεια/συνγκεντωση που λες ειναι οντως η ιδια στην αρχη. Μετα απο κάποια χρόνια θα την δεις την διαφορά. Αν μπορείς να αποφυγεις αυτες τις δουλειες κάντο. Εγω θα άλλαζα σε πρωινη δουλεια αν μπορούσα σημερα κιόλας, ακομη και για λιγοτερα λεφτα ή χειροτερη δουλεια. Προβλημα υγειας δεν ειχα δεν εχω. 

• Like 1
Δημοσ.

Eιναι καθαρα θεμα συνηθειας,ο ανθρωπος μπορει να προσαρμοστει να ζει και μερα και νυχτα,απλα σιγουρα η μερα ειναι καλυτερη απο αποψη ψυχολογιας και μονο.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

Καλησπέρα μάγκες. 

Πιο συγκεκριμένα. Αυτή τη περίοδο λόγο ωραρίου εργασίας, δουλεύω βράδυ και κοιμάμαι στις 6.30 μέχρι 14:00 περίπου. Μέσο όρο 7.30 ώρες. Στο παρελθόν σε άλλο ωράριο κοιμόμουν στις 22:00 ως τις 5:30 και. Πάλι ίδιο σύνολο ώρες. Νιώθω ακριβώς το ίδιο σε σύγκεντρωση/ενέργεια και γενικά την ίδια ξεκούραση. Βέβαια είμαι κοντά στα 30 δεν πίνω δεν καπνίζω και γυμνάζομαι. 

Διαβάζω παντού ότι οι καλές ώρες ύπνου είναι όταν κοιμάσαι νωρίς. Πιστεύετε ισχύει η είναι μύθος? 

Αν ζουσαμε σε ενα κουτι απομονωμενοι απο συντροφια και φως νομιζω δε θα υπηρχε διαφορα εφοσον τα διαστηματα ριναι ισα. Αλλα οταν στη καθημερινοτητα μας βραδυ και νυχτα διαφοροποιουν εντονα τα παραπανω τοτε δε βλεπω πως γινεται να μην επηρεαστει η ψυχολογια σου τουλαχιστον, αν οχι και η φυσιολογικη λειτουργία του οργανισμου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Αν ζουσαμε σε ενα κουτι απομονωμενοι απο συντροφια και φως νομιζω δε θα υπηρχε διαφορα εφοσον τα διαστηματα ριναι ισα. Αλλα οταν στη καθημερινοτητα μας βραδυ και νυχτα διαφοροποιουν εντονα τα παραπανω τοτε δε βλεπω πως γινεται να μην επηρεαστει η ψυχολογια σου τουλαχιστον, αν οχι και η φυσιολογικη λειτουργία του οργανισμου

2 ώρες πριν, Shadows είπε

Eιναι καθαρα θεμα συνηθειας,ο ανθρωπος μπορει να προσαρμοστει να ζει και μερα και νυχτα,απλα σιγουρα η μερα ειναι καλυτερη απο αποψη ψυχολογιας και μονο.

3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

επηρεάζεται αρκετά. Η βιολογία του ανθρώπου δεν άλλαξε πιστευω, ειμαστε φτιαγμένοι να ζουμε στο φως της μέρας. Εγω που κάνω το ίδιο με σένα 18 χρόνια σερι, κυριως εχω επιρεαστεί ψυχολογικά, εχω χασει χρονια ολοκληρα να κοιμαμαι αντι να ζω. Δυστυχως η ζωη το πρωι ειναι αρκετα πιο γεμάτη και οι ωρες φαινονται να περνανε πιο αργα. Οταν ξυπνας 2 έχει παει 5 πριν το καταλάβεις. Η ενέργεια/συνγκεντωση που λες ειναι οντως η ιδια στην αρχη. Μετα απο κάποια χρόνια θα την δεις την διαφορά. Αν μπορείς να αποφυγεις αυτες τις δουλειες κάντο. Εγω θα άλλαζα σε πρωινη δουλεια αν μπορούσα σημερα κιόλας, ακομη και για λιγοτερα λεφτα ή χειροτερη δουλεια. Προβλημα υγειας δεν ειχα δεν εχω. 

γκαις ευχαριστω για τις απαντησεις,απλα βλεπω αρκετες αναφορες στο θεμα ψυχολογιας και θα ηθελα να βαλω εναν ακομη παραγοντα στο αρχικο τοπικ,δεν υπαρχει κανενα θεμα ουτε ψυχολογιας ουτε αγχους ουτε κουρασης ουτε ελλειψης χρονου στην ημερα,μαλιστα εχω σχεδον 80% του ωραριου ελευθερο χωρις κανεναν πανω απο το κεφαλι μου και βρισκομαι σε σπιτι με ιντερνετ κρεββατι κτλ (απλα δεν κοιμαμαι),η ερωτηση μου λοιπον ειναι καθαρα στο βιολογικο κομματι

edit curtis το διαβασα το αρθρο απλα ξανα λεω, ειμαι σε μια ιδιαιτερη περιπτωση,βαρδιες δεν εχω ειναι σταθερο βραδυνο ωραριο ,δεν υπαρχει αλλαγη μεταβολισμου και κοιμαμαι ακριβως ιδιες ωρες οπως οταν δουλευα πρωι,παχυσαρκια διατροφικα και τετοια επισης δεν εχω ισα ισα μπορω να κανω και γυμναστικη στο 8ωρο και προσεχω τι τρωω

Επεξ/σία από rudigarcia222
Δημοσ.

Ο βραδινος υπνος δεν αναπληρωνεται με τιποτα.

Δουλευα καποια χρονια σε net cafe,με πολλες βραδινες βαρδιες  ( 12-8 ) και το εχω εμπεδωσει οτι οσο και να κοιμασαι τη μερα,απλα ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ.

Τα ιδια μου ελεγαν και οι συναδελφοι με τα ιδια ωραρια.
Δεν προσαρμοζεται ο οργανισμος,οπως ανεφερε καποιος παραπανω,αυτο ειναι αστειο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...