Προς το περιεχόμενο

Football Manager 2020


nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

FOOTBALL MANAGER 2020

Το παραπάνω είναι το επίσημο trailer του παιχνιδιού, όπως συνήθως η Sports Interactive ξεκίνησε από νωρίς το hype. Νέα χρονιά, νέο παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, ωστόσο αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

  • Πιθανές ημερομηνίες κυκλοφορίας οι Παρασκευές 1 ή 8 Νοεμβρίου
  • Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PC και Mac. Σίγουρα όχι στις γνωστές κονσόλες, αν και κάτι είχε ακουστεί για το Google Stadia.
  • Οι εκδόσεις Touch και Mobile θα είναι διαθέσιμες και για Nintendo Switch, tablets και συγκεκριμένα smartphones
  • Επειδή σίγουρα θα έχουμε πάλι ερωτήσεις, το Touch είναι η εναλλακτική και φθηνότερη εκδοχή του FM περιέχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα features διαχείρισης μίας ομάδας από προπονητική σκοπιά, δηλαδή τις τακτικές και τις μεταγραφές. Είναι ασφαλώς "ελαφρύτερο" και πιο γρήγορο σε κάθε PC.
  • Μπορείτε να δείτε εδώ μια ανεπίσημη παρουσίαση ορισμένων features που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Προφανώς τα πάντα είναι σε φάση Work in progress.
  • Τιμή στα κλειδάδικα γύρω στα 30-35 ευρώ. Συγκριτικά το FM2019 κυμαινόταν στα 26-33 ευρώ.

Ορισμένα επιβεβαιωμένα νέα features είναι τα εξής:

  • Club Vision, ούτως ειπείν μακροχρόνιος σχεδιασμός για τον προπονητή, πχ. πλάνο για 1-2 σεζόν ή ακόμα και πενταετίας, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εκάστοτε ομάδας μας.
  • Ομοίως ανάλογα με την κουλτούρα του συλλόγου, θα υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για το είδος των παικτών που πρέπει να αγοράζουμε, το αγωνιστικό στιλ της ομάδας κλπ.
  • Development Centre: ένας καλύτερος τρόπος οργάνωσης για την ανάπτυξη των νέων και ταλαντούχων παικτών μας και την καλύτερη εποπτεία της πορείας τους.
  • Κατά τις διαπραγματεύσεις των συμβολαίων θα έχουμε περισσότερες επιλογές για το χρόνο που τάζουμε στον κάθε παίκτη (πχ. θα παίζει μόνο στο κύπελλο, θα παίζει στη χάση και στη φέξη κλπ) οπότε θα μετριάζονται εξ' αρχής οι απαιτήσεις.
  • Βελτιώσεις στις συμβουλές που δίνει το προπονητικό επιτελείο (pre-match advice, ιδανική 11άδα, τακτική ανάλυση αντιπάλου κλπ). Γενικά λένε ότι όλοι οι συνεργάτες μας θα έχουν αρκετά πιο ενεργούς ρόλους.
  • Προσθήκη θέσεων τεχνικού διευθυντή και Head of Player Development, απομένει βέβαια να δούμε πόση διαφορά θα κάνουν.
  • Βελτιώσεις στα μοντέλα των παικτών και του προπονητή. Ομοίως και για τους αγωνιστικούς χώρους, υποτίθεται ο χλοοτάπητας θα φαίνεται πιο ρεαλιστικός ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα, το φωτισμό κλπ. Πχ. αν υπάρχει λάσπη ή νερό και κάποιος κάνει τάκλιν, θα φαίνονται οι γραμμές στο χορτάρι.

Πρώτα screenshots εδώ. Δεν νομίζω ότι φαίνονται τίποτα τεράστιες αλλαγές. Ορίστε και κάποιες πρώτες εικόνες από τα βελτιωμένα γραφικά:

 

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μικρες βελτιωσεις που δεν χρηζουν νεας κυκλοφοριας και δη φουλ ΑΑΑ τιμης. Αποψη μου να το αγοραζω καθε 3ετια περιπου και αυτο σε μειωμενη τιμή. Παιζω απο το 97-98 περιπου τα manager και νομιζω οτι το εχουν παρατραβηξει οσον αφορα το vfm της εκαστοτε κυκλοφοριας. Πριν μερικους μηνες πηρα το περσινο και σε σχεση με του 16 εχει καποιες διαφορες αλλα τίποτα groundbreaking. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω να διαφωνήσει κανένας μαζί σου. Τουναντίον θα έλεγα ότι αν δεν έχουμε κάποια νέα ανακοίνωση, οι φετινές αλλαγές φαντάζουν μικρότερες από κάθε άλλη φορά. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερώτηση γιατί το 19 δεν το έπαιξα έχω πάρει ένα λάπτοπ που έχει την intel hd620 το 18 το χαζοτραβαει το 19 δεν το δοκίμασα βλέπω ότι έχει τις ίδιες απαιτήσεις με 20 αν κάποιος έχει εμπειρία ας βοηθησει μπας και το πάρουμε προς Χριστούγεννα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νέο βίντεο που δείχνει την 3d engine (μετά το 5:45):

Νομίζω πως ο συγκεκριμένος χλοοτάπητας (επιπέδου Microprose Soccer 1988) και ο φωτισμός αδικούν το παιχνίδι, μιας και τραβάνε την προσοχή από τις όποιες μικρές βελτιώσεις. Από την άλλη τα σχόλια του βίντεο εκφράζουν με πολύ παραστατικό τρόπο αυτό που οι περισσότεροι από εμάς μάλλον σκεφτόμαστε: το FM2020 πιο πολύ μοιάζει με patch του περσινού, παρά με πραγματικά νέο τίτλο.

ps: το κατά πόσο είναι ρεαλιστικό το γκολ του Εμπαπέ (ξεκινάει στο 13:58) ελέγχεται πάρα πολύ...

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μεγάλη ερώτηση για αυτό το παιχνίδι, είναι αν αξίζουν τα 30-50 ευρώ (όσα δώσει ο καθένας) για το development center, club philosophy κτλ. Ίδιο περιβάλλον, ίδιο Match engine, γραφικά που στα δικά μου μάτια κυρίως είναι κουραστικά, συνήθως ανά περιόδους παίζω με τα γνωστά καπάκια και όχι με το 3d. Προσωπική γνώμη είναι πως το μάνατζερ θα πρέπει να βγάζει και μια έκδοση που να μην περιλαμβάνει 3d αγώνα για να είναι πιο ελαφρύ, ήταν ένα παιχνίδι που έκανε καριέρα σε μεγάλο βαθμό και από το γεγονός πως το έπαιζες και σε pc δεκαετίας. Αυτά τώρα πέταξαν. 

Όσο είπα ότι το 19 άξιζε τα λεφτά του γιατί ένιωσα πως έπαιξα κάτι διαφορετικό, στο 20 μετά από βιντεάκια και live στο twich, δεν με έπεισε κάτι για να το αγοράσω. Ούτε το interface δεν αλλάζουν έτσι για το γ@μώτο σου λένε θα βάλουν τα custom. Εμάς που μας αρέσει το εργοστασιακό φορμάτ στο πως δείχνει τις καρτέλες κτλ, στα τέτοια τους... Τιμής ένεκεν ίσως το αγοράσω αργότερα που θα πέσει η τιμή.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η touch εκδοση, παιζοντας με 2D graphics, ειναι ολα οσα χρειαζεται καποιος για να ευχαριστηθει το παιχνιδι. Ολα τα αλλα εξτρα ειναι απλα κουραστικα.

Και φυσικα αγορα καθε 3 χρονια για να μοιαζει με νεο παιχνιδι και οχι patch του παλιου.

Επεξ/σία από WizNick
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια παρατήρηση για το φετινό Manager. Απ' ότι φαίνεται είναι το πρώτο στο οποίο καταργήθηκε εντελώς η υποστήριξη για Windows 32-bit και χρειάζεται οπωσδήποτε 64-bit μαζί με DirectX 11. Όσοι έχετε παλιά μηχανάκια, επεξεργαστές, κάρτες γραφικών και εγκαταστάσεις Windows, καλό είναι να το γνωρίζετε εκ των προτέρων.

Αναφορά σε κείμενο

Most system specs are identical to those of FM 2019.
The main difference is that FM20 drops support for 32-bit Windows systems and minimum compatible DirectX version is 11 (instead of 9.0c). Also for Mac users, the version of macOS 10.10.5 Yosemite is no longer supported.

Αν προσπαθήσετε να το εγκαταστήσετε σε Windows 32-bit, θα σας βγάλει σφάλμα και δεν θα μπορεί καν να ξεκινήσει το install.

Κατά τ' άλλα έβαλα σήμερα την beta (προσφορά από Voidu στις 26.45 λίρες με κουπόνι VOIDUFM20, μόνο που χρειάζεται αγγλική ΙP), αλλά δεν έχω προλάβει να δω τίποτα.

Επεξ/σία από nzeppos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Μετά μου λέτε για το game engine του Manager. Σε αυτές τις κατηγορίες είναι που βλέπει κάποιος πραγματική μπάλα (που ξαφνικά μου μάθανε όλοι με Premier League και La Liga όταν το υπόλοιπο 99% του παγκόσμιου ποδοσφαίρου παίζεται αλλού).

 

47 λεπτά πριν, Xero1991 είπε

Πως σας φαίνεται το Beta?

Το skin μου αρέσει. Τα animations στο 3D είναι κάπως βελτιωμένα. Πέραν τούτου δεν έχω προλάβει να δω τίποτα άλλο. Το παιχνίδι πήρε ένα update 350MB τις προάλλες και φαντάζομαι θα ακολουθήσουν κι άλλα μέχρι την τελική κυκλοφορία την επόμενη Τρίτη. Γενικά έχω ακούσει να αναφέρονται προβλήματα με performance που είναι λογικό για beta.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6,5 gb ειναι τα γραφικα μου & το παιχνιδι 3,1 gb

εντελως αστειοι οι τυποι. εαν εξαιρεσουμε την υπεραναλυση στο τακτικο κομματι, εγω τα βλεπω ολα ιδια !

εν τω μεταξυ, αρχη σεζον και εχει προτεινομενους για πωληση κατι υπερ-παικτες απο τις τοπ ομαδες παγκοσμιως που δεν εχει εξηγηση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...