Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Διάβασα αρκετά forum posts για εισοδήματα από το εξωτερικό και φορολογία. Αυτό που θέλω να προσθέσω από τη δική μου μεριά ειναι πως πράγματι οι λογιστές δεν εχουν ιδέα τι τους γίνεται όταν μιλάμε για ονλαιν εισόδημα. 

Εγώ πρόκειται να δουλέψω ως μισθωτός και να εργάζομαι από τη σπίτι μου για εταιρία κυπριακών συμφερόντων. Αυτό που γνωρίζω ως τώρα είναι τα εξής:

1) Εφόσον διαμένω 182 μέρες τουλάχιστον Ελλάδα φορολογούμαι εδώ.

2) Μπορώ με παράθυρο να ανοίξω επιχείρηση εκεί και να έχω λιγότερο φόρο

3)το ελληνικό κράτος είναι ληστρικό

Υπάρχει από οσο ξέρω ένα παραθυρο να φαίνεται ότι εργάζομαι εκεί και ας μην βρίσκομαι εκει. Γνωρίζει κάποιος περισσότερα; Και γράφω τη Κύπρο διότι υπήρχε παλαιότερα πριν την ΕΕ διαφορετικό καθεστώς για το νησί αυτό λόγω εθνικότητας.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Telumetar είπε

Εγώ πρόκειται να δουλέψω ως μισθωτός

https://krs.gr/pos-mporei-na-proslavei-prosopiko-mia-allodapi-etaireia-start-up-choris-egkatastasi-stin-ellada/

αλλιώς μισθωτός δεν είσαι, παρέχεις υπηρεσία και πρέπει να κάνεις έναρξη από όσο καταλαβαίνω 

βέβαια με έναν εργοδότη τα πράγματα ίσως δεν θα είναι και τόσο άσχημα φορολογικά 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασφάλιση

Βάσει του Κανονισμού 883/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για το συντονισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλειας (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει έως σήμερα) και συγκεκριμένα βάσει των οριζόμενων στην παράγραφο 3 του άρθρου 11,

«το πρόσωπο που ασκεί μισθωτή ή μη μισθωτή δραστηριότητα σε κράτος μέλος, υπάγεται στη νομοθεσία του εν λόγω κράτους μέλους»

συνεπάγεται ότι ο εργαζόμενος υπάγεται στη νομοθεσία του κράτους μέλους όπου ασκείται η μισθωτή δραστηριότητα.

Συνεπώς αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να ασφαλιστώ στην Κύπρο, ορθά; 

Επεξ/σία από Telumetar

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...