Προς το περιεχόμενο

[Laptop] HP 15-db1005nv 15.6" FHD (Ryzen 5-3500U/4GB/256GB SSD/Radeon Vega 8) - @PUBLIC 398,99€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειτα απο λιγο ψαξιμο η οθονη τελικα ειναι tn, το μαρκετιν της HP το λεει SVA (super viewing angle lol). Ειναι μετρια αλλα τουλαχιστον full hd αναλυση.

Η ραμ που φοραει ειναι η παρακατω και στο cpu-z φαινεται οτι εχει εξτρα σλοτ. Επειδη δεν βρισκω να την αγορασω εστειλα στην infoquest για να παρω τιμες απο περιεργεια. Ειναι 2666 ddr4.

Εκανα bios update στο τελευταιο και windows 1903.

Γενικως παει σφαιρα το εργαλειο και μπαταρια κραταει μια χαρα. Θα το ανοιξω αργοτερα για να δω/αγορασω ενα δευτερο ssd. Αλλα 4 gb πιστευω θα το απογειωσουν αφου ειναι και shared με την vega 8. Οποτε θα μπορειτε να παιξεται και καποιο ελαφρυ παιχνιδι.

Οταν ανοιχτει το κατω καπακι θα επανελθω.

Annotation 2019-09-27 231844.png

Επεξ/σία από minim3
  • Like 2
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τον πήρα και εγώ στα χέρια μου και μέχρι στιγμής αν και δεν έχω προλάβει να  τον τσεκάρω όσο θα ήθελα είμαι ευχαριστημένος για αυτά που προσφέρει με τέτοια τιμή.  Αυτό που με προβληματίζει είναι αν αυτό το άσπρο με την πολύωρη χρήση αλλάξει χρώμα....

Πάντως αν κάποιος βγάλει άκρη με τις ram και έχει κάποια πρόταση για αναβάθμιση ας ποστάρει ή να στείλει μήνυμα.  Μην αγοράζω άλλ' αντ' άλλων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον εχω καλα και κακα νεα.

IMG_20190928_134515.jpg

IMG_20190928_134530.jpg

IMG_20190928_134551.jpg

ειναι αρκετα δυσκολο να βγει το καπακι. εβαλα κατσαβιδι τελικα και ειμαι σιγουρος οτι κατι πλαστικο κλιπ εσπασα σιγουρα. Οποτε αμα χαλασει ποτε και το παω στο service θα μου την πουνε.

Σιγουρα δεν βγαινει το καπακι μονο με το χερι/νυχι.

εκει που εχει για εξτρα ssd δυστυχως ΔΕΝ ΕΧΕΙ controller για να συνδεσεις hd/ssd

οποτε μονο caddy αντι του dvd αν θελετε εξτρα χωρητικοτητα.

Τωρα για την μνημη αν θελει να παρει κανεις αλλες και μου το πουλησει  το samsung που φοραει χεχε....

αλλιως βοηθηστε να δουμε απο που θα ψωνισουμε.

qwe23.jpg

IMG_20190928_132413.jpg

IMG_20190928_134330.jpg

IMG_20190928_134818.jpg

Επεξ/σία από minim3
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις κότσια πάντως 👍

Λυπάμαι να ανοίξω έτσι, λαπτοπ Ολοκαινούργιο. 

Σαν να παίρνεις νέο αμάξι του κουτιού και να το πας για να ανεβάσεις άλογα, να πειραζουν το μοτέρ του και άλλα τέτοια 

😁

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Έχεις κότσια πάντως 👍

Λυπάμαι να ανοίξω έτσι, λαπτοπ Ολοκαινούργιο. 

Σαν να παίρνεις νέο αμάξι του κουτιού και να το πας για να ανεβάσεις άλογα, να πειραζουν το μοτέρ του και άλλα τέτοια 

😁

φτιαχνω κομπιουτερ δεκαετιες τωρα. 4gb ειναι λιγα, τουλαχιστον 8 για να ειναι ανετο. απο το να το παω service και να μου πιασουνε το ποπο, προτιμω να το κανω μονος μου.

image.png.335de120860862c1cc14de8ef948c197.png

εβαλα 2ο ssd με caddy στη θεση του dvd και δουλευει μια χαρα.

Οποτε μενει μονο να ανεβασουμε τη ram και ειμαστε οκ

Επεξ/σία από minim3
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/9/2019 στις 12:21 ΠΜ, minim3 είπε

Επειτα απο λιγο ψαξιμο η οθονη τελικα ειναι tn, το μαρκετιν της HP το λεει SVA (super viewing angle lol). Ειναι μετρια αλλα τουλαχιστον full hd αναλυση.

Η ραμ που φοραει ειναι η παρακατω και στο cpu-z φαινεται οτι εχει εξτρα σλοτ. Επειδη δεν βρισκω να την αγορασω εστειλα στην infoquest για να παρω τιμες απο περιεργεια. Ειναι 2666 ddr4.

Εκανα bios update στο τελευταιο και windows 1903.

Γενικως παει σφαιρα το εργαλειο και μπαταρια κραταει μια χαρα. Θα το ανοιξω αργοτερα για να δω/αγορασω ενα δευτερο ssd. Αλλα 4 gb πιστευω θα το απογειωσουν αφου ειναι και shared με την vega 8. Οποτε θα μπορειτε να παιξεται και καποιο ελαφρυ παιχνιδι.

Οταν ανοιχτει το κατω καπακι θα επανελθω.

Annotation 2019-09-27 231844.png

Στο manual αναφέρει δύο μοντέλα 1920 × 1080, το ένα είναι SVA (part number  L20376-001) και το άλλο UWVA (part number L20377-001, αυτό μάλλον είναι IPS)

Την μνήμη την αναγνωρίζει ως 2666 ή ως 2400;

5 ώρες πριν, minim3 είπε

IMG_20190928_134515.jpg

IMG_20190928_134530.jpg

IMG_20190928_134551.jpg

ειναι αρκετα δυσκολο να βγει το καπακι. εβαλα κατσαβιδι τελικα και ειμαι σιγουρος οτι κατι πλαστικο κλιπ εσπασα σιγουρα. Οποτε αμα χαλασει ποτε και το παω στο service θα μου την πουνε.

εκει που εχει για εξτρα ssd δυστυχως ΔΕΝ ΕΧΕΙ controller για να συνδεσεις hd/ssd

οποτε μονο caddy αντι του dvd αν θελετε εξτρα χωρητικοτητα.

Τωρα για την μνημη αν θελει να παρει κανεις αλλες και μου το πουλησει  το samsung που φοραει χεχε....

αλλιως βοηθηστε να δουμε απο που θα ψωνισουμε.

qwe23.jpg

IMG_20190928_132413.jpg

IMG_20190928_134330.jpg

IMG_20190928_134818.jpg

Εχώ παραγγείλει και γω ένα, αλλά αν δεν έχει Hard drive connector bracket,  τότε μεγάλη ήττα. Εντελώς απαράδεκτη η HP!

Οπότε ούτε το Hard drive bracket περιλαμβάνει, ούτε το Hard drive cable.

Αν θες να βάλεις και 2ο σκληρό στον προβλεπόμενο χώρο (όπως στην δική μου περίπτωση που έχω ένα Samsung 500GB 860 Evo), θες κάνα 100άρικο έξτρα (μαζί με τα μεταφορικά) για αυτά τα 3 εξαρτήματα και αν καταφέρεις και τα βρεις . Τι απατεώνες είναι αυτοί ρε συ!

Θα  στείλω ένα ξεχεστήριο μηνυματάκι στην HP για αυτό το θέμα.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Εχώ παραγγείλει και γω ένα, αλλά αν δεν έχει Hard drive connector bracket,  τότε μεγάλη ήττα. Εντελώς απαράδεκτη η HP!

Αν θες να βάλεις και 2ο σκληρό στον προβλεπόμενο χώρο (όπως στην δική μου περίπτωση που έχω ένα Samsung 500GB 860 Evo), θες κάνα 100άρικο έξτρα (μαζί με τα μεταφορικά) για αυτά τα 3 εξαρτήματα και αν καταφέρεις και τα βρεις . Τι απατεώνες είναι αυτοί ρε συ!

Ναι μεν, αλλα αν την γνωριζες απο προηγουμενα λαπτοπια, θα ηξερες οτι: το κανει (πολυ συχνα) μαλιστα αυτο..!😖
Βασικα εχει κανει χειροτερα, διχως να 'ναι η μονη εταιρεια, οποτε δεν προκειται να αλλαξουν, κι εννοω ολοι τους

Δημοσ.

Ρε παιδια δεν ειναι μεγαλη απατεωνια γενικοτερα τα laptop με Ryzen? Ειναι δυνατον να τρεξει γραφικα της προκοπης με 2400mhz RAM? 3000 τουλαχιστον θα επρεπε να έχει. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Στο manual αναφέρει δύο μοντέλα 1920 × 1080, το ένα είναι SVA (part number  L20376-001) και το άλλο UWVA (part number L20377-001, αυτό μάλλον είναι IPS)

Την μνήμη την αναγνωρίζει ως 2666 ή ως 2400;

2666 ram εχει.

caddy με 6.5 ευρω στο  skroutz.gr αντι του dvd το οποιο ειναι αχρηστο στο 2019 και βαζεις οτι hd/ssd γουσταρεις. μολις του εβαλα ειναι 480gb.

1 ώρα πριν, oceanborngr είπε

Ρε παιδια δεν ειναι μεγαλη απατεωνια γενικοτερα τα laptop με Ryzen? Ειναι δυνατον να τρεξει γραφικα της προκοπης με 2400mhz RAM? 3000 τουλαχιστον θα επρεπε να έχει. 

οτι πληρωσεις περνεις. αφου εχει μια 4αρα που δεν φτανει, αλλαξε την με 2χ4 ή 8 και εισαι κομπλε. το καλο ειναι οτι βγαινει (δεν ειναι soldered).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, minim3 είπε

2666 ram εχει.

caddy με 6.5 ευρω στο  skroutz.gr αντι του dvd το οποιο ειναι αχρηστο στο 2019 και βαζεις οτι hd/ssd γουσταρεις. μολις του εβαλα ειναι 480gb.

Το ξέρω ότι έχει 2666.

Εμένα με ενδιαφέρει να μάθω αν την αναγνωρίζει το μηχάνημα ως 2400 ή 2666.

Η καρτέλα «Memory» στο CPU-Z είναι που δείχνει την αλήθεια. Και εμένα το μηχάνημα μου έχει 1333 αλλά την αναγνωρίζει ως 1066.

Caddy έχω ήδη ένα spare.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
22 ώρες πριν, minim3 είπε

IMG_20190928_134515.jpg

IMG_20190928_134530.jpg

IMG_20190928_134551.jpg

qwe23.jpg

IMG_20190928_132413.jpg

IMG_20190928_134330.jpg

IMG_20190928_134818.jpg

Η HP κανει τετοια...Αν ομως δοκιμαζες να το ανοιξεις με πενα η με καποιο pry tool?

https://www.amazon.com/Professional-Non-Abrasive-Spudgers-Anti-Static-Tweezers/dp/B00PHNMEMC

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Η HP κανει τετοια...Αν ομως δοκιμαζες να το ανοιξεις με πενα η με καποιο pry tool?

https://www.amazon.com/Professional-Non-Abrasive-Spudgers-Anti-Static-Tweezers/dp/B00PHNMEMC

Εγώ προς το παρόν χρησιμοποιώ μία παλιά τραπεζική κάρτα.

Όλο λέω να πάρω ένα σετάκι με αυτά τα εργαλεία και όλο το αμελώ.

Δημοσ.
Στις 29/9/2019 στις 2:16 ΠΜ, Aurumnus είπε

Το ξέρω ότι έχει 2666.

Εμένα με ενδιαφέρει να μάθω αν την αναγνωρίζει το μηχάνημα ως 2400 ή 2666.

Η καρτέλα «Memory» στο CPU-Z είναι που δείχνει την αλήθεια. Και εμένα το μηχάνημα μου έχει 1333 αλλά την αναγνωρίζει ως 1066.

Caddy έχω ήδη ένα spare.

image.png.190954a1ebb14eb166378adf09e27d43.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια επειδη εχω το λαπτοπ αρκετο καιρο και οτι ετοιμαζομαι να το κανω review, να πω μερικα πραγματα.
Αρχικα οι RAM τρεχουν 2400MHz οτι και να κανετε (περα απο BIOS mod, οπου καλη τυχη να σπασετε το BIOS της Insyde). Αυτο που μπορειτε να κανετε ειναι να βαλετε low latency μνημη οπως εγω (2400 CL14) με ενα 33αρι απο Ebay (κατι HyperX Impact). 

Γενικα παντως δεχεται αρκετες RAM χωρις θεμα, απο οτι εχω διαβασει. Περαν αυτου, οποιος ανοιγει την σημερον ημερα λαπτοπ με κατσαβιδι, ειναι ολιγον τι βαρβαρος. Πρεπει να το εχω ανοιγοκλεισει καμια 8αρια φορες συνολο σε χρονικη περιοδο ενος μηνα και δεν εχει το παραμικρο σημαδι, ποσο μαλλον σπασιμο. Μια απλη πενα χρειαζεται και ξεκουμπωνει πανευκολα. 

Κατα τ'αλλα απο επιδοσεις οτι περιμενα. Ας περασουμε στα αρνητικα λοιπον. Η HP (καταρραμενη να ειναι) εχει βαλει οριο στους 70 βαθμους και κανει throttle τα παντα στο base clock με το που τους πιασει. Φυσικα αυτο σημαινει οτι οτιδηποτε απαιτει ενα καλο multicore boost, τρωει μεγαλα performance hits. Μεσω του Ryzen Controller εχω καταφερει να βαλω οριο στους 69 βαθμους και κραταει 2.7-2.8GHz all core το CPU (σε σχεση με τα 2.1 που πεφτει και ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ αν βαρεσει τους 70). 
Αν το οριο ηταν στους 80 πχ, το λαπτοπ θα μπορουσε να κρατησει κατι 3-3.2GHz all core.... 

Το αλλο θεμα ειναι οτι η HP το εχει κλειδωσει σε 15W mode για ΟΛΟ το τσιπ. Κανονικα αν ειναι συνδεδεμενο σε μπαταρια θα επρεπε να μπορει να τραβηξει εως 25W, αλλα η HP προτιμα το underperforming απο το να καψουμε 10W παραπανω (και να πω οτι δεν την παλευε το VRM.... μια χαρα ειναι και για 35W xD).

Γενικα μια πολυ καλη βαση, η οποια χαραμιζεται απο την HP.

Ξεχασα να αναφερω οτι απαξ και μπει σε sleep η Hibernate (η γενικα εχεις fast boot ενεργοποιημενο), ο επεξεργαστης σας καλοσοριζει κολλημενος στα 400MHz (ναναι καλα τα BIOS της HP), για να νιωσουμε λιγο το 1998 στο πετσι μας.

Ξεχασα επισης να αναφερω, οτι το Panel ειναι VA και οχι TN. Δεν εχει κατασκευαστει ακομα το TN panel με τετοια viewing angles. Απο αποψη χρωματων ομως, ισχυει οτι χωρις καλιμπραρισμα δεν τα παει καλα. Με ενα μισαωρο πειραγμα παντως το εφερα αρκετα κοντα στην IPS που χρησιμοποιω στο desktop μου.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...