Προς το περιεχόμενο

Usb 2.0 σε gigabyte b450 δεν λειτουργούν


nkoumo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας

Συναρμολογησα ryzen 2600 σε gigabyte b450 dsh3 και όλα οκ που μόλις τα αγόρασα ολοκαινουρια , εκτός από τα usb και συγκεκριμένα:

1.Δεν λειτουργούν τα 2 usb 2.0 που είναι δίπλα από το ethernet. Όμως αν βάλω usb stick ανάβει το λαμπάκι έστω για λίγο. Ότι και να συνδέσω επάνω όμως δεν το διαβάζει , ούτε τον εκτυπωτή μου βλέπει. Έβαλα εκεί ένα bootable stick για να δω αν θα το δει το bios menu που είναι ανεξάρτητο από windows drivers αλλά τίποτα.

2.Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν, δηλαδή 4 usb3 + usb τα πάνω που βάζω mouse keyboard

3. Μετά την αναβάθμιση της CPU, motherboard Δεν εγκατέστησα τα win10  από την αρχή. Μπήκα από τον δίσκο μου  κανονικά και εγκατεστησα τους drivers  της motherboard μετά. Τώρα αν έχει γίνει  μπαχαλο εκεί δεν ξέρω. Παντός στην διαχείριση των συσκευών και θυρών δεν μου βγάζει κάποιο θαυμαστικό για λάθος. 

Τι λέτε να φταίει? Να είμαι τόσο άτυχος και να είναι χαλασμένη?

Υ.γ. το κουτί έχει 2 usb στην πρόσοψη που ούτε αυτά δουλεύουν. Αυτά πιθανον να τα έχω συνδέσει λάθος στην μητρική αν και αμφιβάλω. Όμως αυτό δεν νομίζω να σχετίζεται με τα. Εξωτερικά usb της μητρικής όπως αναφερα παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αρχή δοκίμασε να το ξανακάνεις format μήπως έγινε κανά μπέρδεμα με τα usb.

Όταν έρθει η ώρα να κάνεις εγκατάσταση τους drivers κοίτα να είναι οι σωστοί για την συγκεκριμένη μητρική.

Θα σου πρότεινα να τους βάλεις χειροκίνητα και όχι μέσα από κάποιο πρόγραμμα που τους εντοπίζει και τους βάζει αυτόματα.

Αρκετές φορές τα περισσότερα προγράμματα μπερδεύουν τους drivers με αποτέλεσμα να βάζουν λανθασμένους οδηγούς και να μην δουλεύουν σωστά οι θύρες.

Αν μετά το Format και τους drivers δεν διορθωθεί το πρόβλημα σου τότε πιθανόν η μητρική σου είναι ελαττωματική.

Αυτομάτως επικοινωνείς με την εταιρεία από την οποία αγόρασες το προϊόν και σου παραδίδουν μια καινούργια αφού στο καλύπτει η εγγύηση.

Φυσικά πρώτα θα χρειαστεί να γίνει έλεγχος από τους τεχνικούς της εταιρίας για να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι η μητρική είναι ελαττωματική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...