Προς το περιεχόμενο

Περίεργο ζήτημα με σύνδεση (καλύτερη μη-σύνδεση) bluetooth


Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα έχει ως εξής, αν κάποιος βγάζει άκρη από την περιγραφή θα του είμαι υπόχρεος.

 Έχω αγοράσει εδώ και κάποιο διάστημα από banggood (που βρήκα από προσφορά εδώ μέσα, όχι ότι παίζει ρόλο, απλά μήπως είχε κανείς άλλος παρόμοια θέματα) τα Meizu EP51. Πάω να τα συνδέσω στο 'κύριο' κινητό μου, ένα παλιό σκυλί Samsung Galaxy Note 3 με custom ROM 8.1, τα βρίσκει για να κάνει pair, μουσική/youtube κλπ άκουγα κανονικά, αλλά όταν πήγαινα να κάνω κλήση μέσω αυτού με το που πήγαινε να καλέσει (και πριν καν να φτάσει στο "σήμα κέντρου") κάνει έναν επαναλαμβανόμενο ήχο σαν ηχώ, αλλά σαν παράσιτο. Και ακουγόταν ΜΟΝΟ αυτό. Δηλαδή ούτε σήμα κέντρου στο βάθος, ούτε αν το σήκωνες από το άλλο τηλέφωνο να ακούγεται τίποτα στο βάθος. Δοκιμάζω τα ίδια ακουστικά σε κανά 2 άλλες συσκευές, ένα Xperia XZ1 κι ένα Xiaomi Redmi Note 4, δεν το βλέπει σε καμία από τις 2 συσκευές.

Κάνω ένα reset στο κινητό και του περνάω Custom ROM 9.0 (Havoc OS), τώρα δεν το βλέπει ούτε σε αυτό το κινητό.

Για να κάνω ακόμα πιο περίεργο το θέμα, στο ίδιο διάστημα με την παραγγελία των Meizu παραγγέλνω και κάτι Xiaomi Mi True Wireless Earbuds basic (κι αυτά από προσφορά που είχα δει εδώ). Μου έρχονται λοιπόν λίγο μετά από τα Meizu, πάω να τα συνδέσω κι αυτά στο Galaxy Note (πριν την αλλαγή ROM, δηλαδή ακόμα με την προηγούμενη ROM 8.1) και έκανε την ίδια ηχώ με τα παράσιτα που άκουγα και με τα Meizu. Με την διαφορά ότι αυτά στις άλλες συσκευές που δοκίμασα τα έβλεπε κανονικά. Για να κάνουμε το θέμα weird λοιπόν, μετά την αλλαγή ROM στο Galaxy Note 3 (όταν δηλαδή έβαλα την Havoc OS με Android 9.0) τα Xiaomi και τα βλέπει κανονικά, αλλά και δουλεύουν κανονικά, δηλαδή κάνω κανονικά κλήσεις (άσχετα αν η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη, σχετικά παράπονα είχα δει εξάλλου και στο θέμα της προσφοράς).

Τι φάση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τί εννοείς τί φάση.

1. meizu γιόκ και σε καλή μεριά.

2. η αρχική custom rom 8.1 ήταν για τον μπέο.

Δοκίμασε τα meizu και σε κάνα/δυο άλλα κινητά για να είσαι ποιό σίγουρος πριν τα πετάξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι σίγουρος αν διάβασες αναλυτικά το αρχικό ποστ. Τα δοκίμασα τα Meizu και σε άλλες 2 συσκευές (να αναφέρω πως και οι 2 είναι με εργοστασιακές ROMs) που δεν τα έβλεπε καν για να κάνει pair.

Αν ήταν θέμα "νεκρών" Meizu όμως ποια η λογική να τα βρίσκει στο Note 3 με την 8.1, να κάνει κανονικά pair, να ακούω μάλιστα κανονικότατα μουσική mp3 και YouTube και να έχει θέμα μόνο όταν πήγαινα να κάνω κλήση;

Την ίδια στιγμή με τα δεύτερα bluetooth (Xiaomi), τα οποία στις άλλες 2 συσκευές που δοκίμασα δούλευαν κανονικά, στο Note3 με την 8.1 είχε ίδια συμπεριφορά με τα Meizu (δηλαδή ήχος πολυμέσων κανονικά αλλά μόλις πήγαινα να κάνω κλήση τα παράσιτα σε ηχώ).

Περνάω την ROM με την 9.0 στο Note3 και τα Xiaomi δουλεύουν κανονικά, ενώ τα Meizu δεν τα βρίσκει καν για να τα κάνω pair.

Εν ολίγοις:

- Αν τα Meizu είναι νεκρά (που θα είχε μία λογική μιας και σε άλλες 2 συσκευές που δοκίμασα δεν τα βλέπει καν) γιατί τα έβλεπε κανονικά στο Note 3 με 8.1, έκανε pair και ο ήχος πολυμέσων περνούσε κανονικά αλλά είχε θέμα μόνο στις κλήσεις.

- Αν είναι θέμα της ROM (που επίσης θα είχε λογική μιας και με την 8.1 είχα τα ίδια ακριβώς παράσιτα με ηχώ και τα Meizu και στα Xiaomi), γιατί με το που έβαλα 9.0 τα Xiaomi δουλεύουν κανονικά και σε πολυμέσα και σε κλήσεις και τα πάντα όλα, ενώ ξαφνικά στην ίδια συσκευή τα Meizu δεν τα βλέπει καν;

Περισσότερο πόσταρα για να μάθω για πιθανούς άλλους υπόπτους που δεν πάει το μυαλό μου. Πχ τίποτα ασυμβατότητες των ακουστικών με εκδόσεις android (που θα μου ακουγόταν κάπως κουλό), ή ξέρω γω θέμα kernel, ή ίσως κάτι που θα μπορούσα να κάνω στα ακουστικά, κάποιου είδους reset, αλλαγή drivers ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...