Προς το περιεχόμενο

Ποια μητρική να επιλέξω για AMD Ryzen 5 2400G;


exypnakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Πρόκειται να φτιάξω ένα νέο PC build και ενώ είχα αποφασίσει για το ποια κομμάτι θα επιλέξω, μου δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός για την μητρική.

Αρχικά, είχα στο μυαλό μου να βάλω αυτήν: https://www.skroutz.gr/s/15598771/Asrock-Fatal1ty-B450-Gaming-K4.html

Αλλά διάβασα διάφορα σχόλια (και στο skroutz) ότι γενικά η asrock έχει προβλήματα με blue screens κλπ. Επίσης κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι έχει σύνδεση μόνο VGA και HDMI (αφού δεν πρόκειται να βάλω κάρτα γραφικών και θα χρησιμοποιήσω την on board). Δεν πολυεμπιστεύομαι το HDMI, γιατί στο σύστημα που έχω τώρα, όταν συνδέσω το PC με HDMI στην οθόνη (LG 22MP57VQ-P) , μου βγάζει μαύρες μπάρες πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά και δεν έχω βρει λύση στο πρόβλημα. Άρα, φοβάμαι να έχω μόνο HDMI, ενώ το VGA είναι πλέον ξεπερασμένο. Αυτήν τη στιγμή το υπάρχον PC (αναγράφεται στην υπογραφή) το έχω συνδέσει με VGA από την οθόνη και vga to dvi converter πάνω στην κάρτα. 

Μία άλλη επιλογή είναι αυτή εδώ: https://www.skroutz.gr/s/15598810/Gigabyte-B450-Aorus-M-rev-1-0.html η οποία έχει μόνο dvi-d και HDMI, αλλά φαίνεται πιο αξιόπιστη.

Τι μου προτείνετε; Μaximum τιμή: ~90€

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.skroutz.gr/s/15598886/Asrock-B450M-Pro4.html

Εχει DVI-D που την θες. Είναι Asrock μεν, αλλά ο λόγος που τη συνηστώ είναι ότι έχει heatsink πάνω στα VSOC VRM. Επειδή θα χρησιμοποιήσεις APU, θα τραβάει πολύ ενέργεια από τα VSOC VRM, και αν δεν έχεις κάτι πάνω να τα ψύχει, θα ξεπνεύσουν σύντομα όσο καλά και να είναι, ειδικά αν υπερχρωνίσεις τη Vega 11. Μιλάω από εμπειρία, επειδή είχα μία 2200G και τα VSOC VRM της μητρικής (Gigabyte AB350M Gaming 3) ανέβαζαν στα 110+ °C όταν υπερχρόνιζα (και ~85 °C σε stock), και έπρεπε να κάνω πατέντα για να κρατήσω τις θερμοκρασίες υπό έλεγχο.

Πάρε την Asrock που έχει heatsink παντού και όχι στα μισά VRM, και θα κάτσεις πιο ήσυχος. Επίσης, θα σου πρότεινα να ρίξεις 20€ παραπάνω για μία 3400G, αφού βλέπεις την 2400G.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...