teodoulke Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπερα, δουλευω για δυο διαφορετικες εταιριες η μια εδρευει στις ΗΠΑ και η αλλη στην Αγγλια. Εχω μιλησει με τον λογιστη μου και μου προτεινε να κανω εναρξη επιχειρησης ωστε να δηλωνω τα λεφτα και να ασφαλιστω στο ΕΦΚΑ. Υπαρχει ενα θεμα ομως οτι τα λεφτα φορολογουνται απο την μια επιχειρηση στις ΗΠΑ ενω αυτα απο Αγγλια οχι. Γνωριζει κανεις τιποτα η καποιος που να δουλευει μεσω ιντερνετ αν εχει κανει εναρξη (ποσο πληρωνει κτλ) ?
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, teodoulke είπε Καλησπερα, δουλευω για δυο διαφορετικες εταιριες η μια εδρευει στις ΗΠΑ και η αλλη στην Αγγλια. Εχω μιλησει με τον λογιστη μου και μου προτεινε να κανω εναρξη επιχειρησης ωστε να δηλωνω τα λεφτα και να ασφαλιστω στο ΕΦΚΑ. Υπαρχει ενα θεμα ομως οτι τα λεφτα φορολογουνται απο την μια επιχειρηση στις ΗΠΑ ενω αυτα απο Αγγλια οχι. Γνωριζει κανεις τιποτα η καποιος που να δουλευει μεσω ιντερνετ αν εχει κανει εναρξη (ποσο πληρωνει κτλ) ? Σίγουρα δεν φορολογούνται και στην Αγγλία;
giwrgos555 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, teodoulke είπε Καλησπερα, δουλευω για δυο διαφορετικες εταιριες η μια εδρευει στις ΗΠΑ και η αλλη στην Αγγλια. Εχω μιλησει με τον λογιστη μου και μου προτεινε να κανω εναρξη επιχειρησης ωστε να δηλωνω τα λεφτα και να ασφαλιστω στο ΕΦΚΑ. Υπαρχει ενα θεμα ομως οτι τα λεφτα φορολογουνται απο την μια επιχειρηση στις ΗΠΑ ενω αυτα απο Αγγλια οχι. Γνωριζει κανεις τιποτα η καποιος που να δουλευει μεσω ιντερνετ αν εχει κανει εναρξη (ποσο πληρωνει κτλ) ? Τοσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με την Ελλάδα οπότε ο φόρος που παρακρατάτε στις ΗΠΑ/ΗΒ αντίστοιχα αφαιρείται απο τους φόρους που πληρώνεις εδώ πέρα αν είναι μικρότερος απο αυτόν πυο υποχρεούσε να καταβάλεις εδώ απλά πληρώνεις την διαφορά στο ελληνικό κράτος αλλιώς αν είναι μεγαλύτερη η παρακράτηση απο αυτη που πρέπει να πληρώσεις εδώ τότε δεν πληρώνεις φόρο εισοδήματος εδώ.Βέβαια σαν ελεύθερος επαγγελματίας υποχρεούσε και σε τέλος επιτηδεύματος/ασφαλιστικές εισφορές και επειδή το ΗΒ είναι εντός Ε.Ε και σε καταβόλη ΦΠΑ οπότε δεν ξέρω αν σε συμφέρει. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2019 από giwrgos555
Lasombra Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Χωρίς να θέλω να το καφρίσω, μου μοιάζει η περίπτωσή σου ιδανική: κερδίζεις νομιμότατα μαύρα χρήματα! Γιατί θες να μπλέξεις με εφκα και δου;;; Αν θες να έχεις ασφάλεια, βρες ένα μαγαζί και πες του να σε δηλώσει ως υπάλληλο γραφείου και πλήρωνέ του τα ένσημα σου, κάπου στα 150ευρώ πρέπει να είναι, 125ευρώ μου είχε ζητήσει η Ιντεραμερικαν το 2016. Αν θες να αποταμιεύσεις, κάνε ένα συνταξιοδοτικό (με επιτόκιο οπωσδήποτε). 1
gthe Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Όσο φόρο και να παρακρατήσανε σε US και UK θεωρείσαι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας εφόσον μένεις εδώ. Ο τελικός υπολογισμός φόρου θα γίνει με βάση τις ελληνικές κλίμακες. Αν σου έχουν κρατήσει λιγότερο φόρο από ότι πρέπει θα πληρώσεις την διαφορά. Αν σου έχουν κρατήσει περισσότερο θα πρέπει να τους ειδοποιήσεις και να το ισοσταθμίσουν. Απορώ πως γίνεται να σου κρατήσαν καν φόρο εκεί ... συνήθως οι εταιρίες ζητάνε το insurance number σου και μόλις δουν ότι δεν έχεις εκεί στέλνουν τα χρήματα χωρίς παρακράτηση ώστε να υπολογιστεί όλος ο φόρος εδώ. Πάντως ο λογιστής σου θα πρέπει να σου δείξει τον σωστό τρόπο να το κάνεις που είναι με έναρξη επαγγέλματος, δήλωση έδρας στο σπίτι σου, μπλοκάκι, ΕΦΚΑ κτλ (κλάψτα). Όλα τα υπόλοιπα σενάρια (σε φάση, μην τα βάλεις βάλε ένσημα μόνος σου κτλ) αποτελούν κανονικά απόκρυψη εισοδήματος γα την ΔΟΥ
Fotis_Greece Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κατι λαθος λες. Πως φορολογουνται στις ΗΠΑ? Θεωρεισαι υπαλληλος τους η εξωτερικος συνεργατης με τιμολογιο (εστω ανεπισημο?) Για οποια φορολογηση, που σημαινει αποδιδεις στο εκει κρατος κατι πρέπει να εχεις αντιστοιχο ΑΦΜ\insurance number) Τα χρηματα σε ποια τραπεζα τα λαμβανεις? Επειδη κανω κατι παρομοιο (εταιρεια εντος ΕΕ και πληρωμη μεσω Ν26) είσαι φορολογουμενος στην Ελλαδα και πρέπει να το δηλωσεις σαν εισοδημα αλλοδαπης. Το εαν θελεις να εχεις ενσημα, εφκα, να κοβεις τιμολογιο κανονικο αφορα εσένα μονο ( με τη εναρξη ατομικης επιχειρησης ή μπλοκακια) και δεν εχει σχεση με εισοδηματα αλλοδαπης. Το εαν εισαι υποχρεωμένος να εχεις εταιρεια\μπλοκακια επειδη παρεχεις υπηρεσίες ΜΟΝΟ σε χωρες του εξωτερικού ειναι αλλο θεμα που πρεπει να συζητηθει με.λογιστη και αντιστοιχη ερωτηση σε ΔΟΥ. Προσεξε το λεκτικο ΜΟΝΟ που αναφερω. Εχει μεγαλη σημασια. Το χρημα όμως που λαμβανεις πρέπει να φορολογηθει συμφωνα με τις οποιες κλιμακες και δεν εχει σημασια τι φορος (και εαν) κρατηθηκε εξω απο την στιγμη που δεν ανηκεις στην ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου. Θα φορολογηθεις με αυτο που λαμβανεις (εξαιρούνται απο αυτο με τις συμβασεις διπλης φορολογιας φορολογικοι υπήκοοι Ελλαδος που εργάζονται στο εξωτερικο λογω φυσης εργασιας π.χ πιλοτος, εργαζομενος απεσπασμενος σε χωρα αλλη, μαγειρας που πήγε στη Γερμανία για 1 χρονο και ασφαλιστηκε και φορολογηθηκε εκει, κτλ). Οι συμβασεις αποφυγης διπλης φορολογίας απαιτουν εσυ να εχεις αποδοσει τον φόρο στην εκει χωρα πραγμα που απαιτει και φορολογικο ατομικό μητρωο στην εκει χωρα Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2019 από Fotis_Greece
teodoulke Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 27/9/2019 στις 3:15 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Σίγουρα δεν φορολογούνται και στην Αγγλία; Nαι ειμαι σιγουρος. Στις 27/9/2019 στις 6:27 ΜΜ, Lasombra είπε Χωρίς να θέλω να το καφρίσω, μου μοιάζει η περίπτωσή σου ιδανική: κερδίζεις νομιμότατα μαύρα χρήματα! Γιατί θες να μπλέξεις με εφκα και δου;;; Αν θες να έχεις ασφάλεια, βρες ένα μαγαζί και πες του να σε δηλώσει ως υπάλληλο γραφείου και πλήρωνέ του τα ένσημα σου, κάπου στα 150ευρώ πρέπει να είναι, 125ευρώ μου είχε ζητήσει η Ιντεραμερικαν το 2016. Αν θες να αποταμιεύσεις, κάνε ένα συνταξιοδοτικό (με επιτόκιο οπωσδήποτε). Ιδανικη μπορει να ειναι αλλα πως να τα χρησιμοποιησω τα λεφτα αν ειναι μαυρα? :/ 1
Lasombra Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, teodoulke είπε Ιδανικη μπορει να ειναι αλλα πως να τα χρησιμοποιησω τα λεφτα αν ειναι μαυρα? 😕 Γιατί να μην μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις;;; Εκτός αν μιλάμε για τεράστια ποσά, δε νομίζω να ασχοληθεί κανείς... Αν είχες επενδύσεις στο εξωτερικό και ρευστοποιούσες στην Ελλάδα, θα σου έλεγε κανείς τίποτα;
teodoulke Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Lasombra είπε Γιατί να μην μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις;;; Εκτός αν μιλάμε για τεράστια ποσά, δε νομίζω να ασχοληθεί κανείς... Αν είχες επενδύσεις στο εξωτερικό και ρευστοποιούσες στην Ελλάδα, θα σου έλεγε κανείς τίποτα; 1.5-3 χιλιαρικα το μηνα αναλογα με τα μπονους μου. Δεν μιλαμε για τεραστια ποσα αλλα ουτε για λιγα. Εμεις μπορει να λεμε αλλα η εφορια δεν θα κατσει να πιασει συζητηση μαζι μου αν ερθει ποτε αυτη η ωρα
james01gr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 27/9/2019 στις 6:27 ΜΜ, Lasombra είπε Χωρίς να θέλω να το καφρίσω, μου μοιάζει η περίπτωσή σου ιδανική: κερδίζεις νομιμότατα μαύρα χρήματα! Γιατί θες να μπλέξεις με εφκα και δου;;; Αν θες να έχεις ασφάλεια, βρες ένα μαγαζί και πες του να σε δηλώσει ως υπάλληλο γραφείου και πλήρωνέ του τα ένσημα σου, κάπου στα 150ευρώ πρέπει να είναι, 125ευρώ μου είχε ζητήσει η Ιντεραμερικαν το 2016. Αν θες να αποταμιεύσεις, κάνε ένα συνταξιοδοτικό (με επιτόκιο οπωσδήποτε). εάν πληρώνεται σε ελληνική τράπεζα, αργά ή γρήγορα θα τον βρουν. εκτός και εάν έχει λογαριασμό στο εξωτερικό οπότε εδώ πληρώνει με κάρτα και τα χρήματα αυτά δεν φαίνονται πουθενά. αλλά όμως το βλέπω απίθανο να τον πληρώνουν σε ξένη τράπεζα. με τα ποσά που λέει, άνετότατα θα τον τσιμπήσουν κάποια στιγμή
Προτεινόμενες αναρτήσεις