Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι μπορει να σημαινει ?

Στις οδηγιες στον καταλογο για σφαλματα λεει να καεσουμε το service.

Πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν πιθανον το μοτερ .

Μακαρι γιατι εχει 12 χρονια εγγυηση το μοτερ  .

Ξαναεκτυπωσα την εποδειξη αγορας απο Κωτσοβολο  και θα καλεσω Δευτερα παλι 

Οταν ξεβγαζει τα  κανει το πρωτο ξεβγαλμα , βγαζει το νερο και μετα δεν ξανατραβαει νερο για δευτερο  ξεβγαλμα και βγαζει αυτο το σφαλμα Ε8

https://www.morris.gr/product.asp?catid=455&title=morris-cdr-13132-12kg-combi-washer-dryer

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μεχρι να βγαλει το νερο που λες, ο καδος γυριζει κανονικα; και δεξιοστροφα κ αριστεροστροφα; 

Αν ναι, δεν ειναι μοτερ. Αυτό που μου περιγραφεις εμενα μου μοιαζει με προβλημα βαλβιδας νερου. ισως εχει διπλή βαλβιδα κ εχει χαλασει αυτή που παιρνει το μαλακτικο. 

Αν μπορεις κανε ενα κοπο κ ξεβιδωσε το πανω καπακι κ στειλε φωτο την βαλβιδα.

edit. Eπισης δοκιμασε το πλυντηριο στο προγραμμα που κάνει μονο στυψιμο. δυστυχως με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα δεν μπορεσα να βρω τι μοτερ φοράει για να εχω πιο πληρη εικονα του "προβληματος" σε περιπτωση που εχει θεμα το μοτερ (αν ειναι directdrive τοτε θελει αλλαγμα μια πλακετιτσα, αν ειναι κλασσικο μοτερ μπορει να εχουν φαγωθει τα καρβουνακια).

Επεξ/σία από kallair
  • Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kallair είπε

μεχρι να βγαλει το νερο που λες, ο καδος γυριζει κανονικα; και δεξιοστροφα κ αριστεροστροφα; 

Αν ναι, δεν ειναι μοτερ. Αυτό που μου περιγραφεις εμενα μου μοιαζει με προβλημα βαλβιδας νερου. ισως εχει διπλή βαλβιδα κ εχει χαλασει αυτή που παιρνει το μαλακτικο. 

Αν μπορεις κανε ενα κοπο κ ξεβιδωσε το πανω καπακι κ στειλε φωτο την βαλβιδα.

edit. Eπισης δοκιμασε το πλυντηριο στο προγραμμα που κάνει μονο στυψιμο. δυστυχως με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα δεν μπορεσα να βρω τι μοτερ φοράει για να εχω πιο πληρη εικονα του "προβληματος" σε περιπτωση που εχει θεμα το μοτερ (αν ειναι directdrive τοτε θελει αλλαγμα μια πλακετιτσα, αν ειναι κλασσικο μοτερ μπορει να εχουν φαγωθει τα καρβουνακια).

Και στο προγραμμα αυτο κανει το προβλημα δυστυχως.Για τα αλλα που λες δεν ....Θα ερθει τεχνικος και αν η βλαβη ειναι μεχρι 100 ευρω εχει καλως .Αλοιως παμε για αλλο κοντα στο 1000 αρικο για κατι παρεμφερες.

Το εχω τελικα 9 χρονια αλλα εχει δουλεψει τοσο πολυ που εχει βγαλει τα λεφτα του .Το αποκαλω " Ο ηρωας του σπιτιου"

5μελης οικογενεια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Εμείς το έχουμε 15 χρόνια αλλά είμαστε 2 άτομα, για 5μελή οικογένεια είναι ηρωικό το πλυντήριο αν αντέξει.

Αρα αναλογικα καλα πηγε....Το εβγαζε αυτο το ιδιο πριν 15 χρονια ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν το μοτερ ειναι συμβατικο τοτε θελει απλα αλλαγη στα καρβουνακια, πραγμα που μπορεις να το κανεις κ μονος σου. καπου 15-20 ευρώ τα πουλανε κ αλλαζουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ευκολα. δοκιμασε να τα αλλαξεις εσυ μονος σου πριν φωναξεις τον μαστορα.

Ειναι φυσιολογικη φθορα και ειναι λογικο να θελουν αλλαγμα τα καρβουνακια  μετα απο 9 χρονια εντατικης χρησης.

13 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Και στο προγραμμα αυτο κανει το προβλημα δυστυχως.Για τα αλλα που λες δεν ....Θα ερθει τεχνικος και αν η βλαβη ειναι μεχρι 100 ευρω εχει καλως .Αλοιως παμε για αλλο κοντα στο 1000 αρικο για κατι παρεμφερες.

Το εχω τελικα 9 χρονια αλλα εχει δουλεψει τοσο πολυ που εχει βγαλει τα λεφτα του .Το αποκαλω " Ο ηρωας του σπιτιου"

5μελης οικογενεια...

edit. μολις ειδα εδω οτι ειναι direct drive το μοτερ. Σε αυτά σχεδον παντα χαλάει η πλακετα που ρυθμιζει τις στροφες.. Αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το αλλαξεις μονος σου. ψαχνω να βρω βιντεο

edit2. εδω βλεπεις πως να ελεγξεις οτι ειναι οκ το motor position sensor

και εδω πώς να το αλλαξεις μονος σου

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, kallair είπε

αν το μοτερ ειναι συμβατικο τοτε θελει απλα αλλαγη στα καρβουνακια, πραγμα που μπορεις να το κανεις κ μονος σου. καπου 15-20 ευρώ τα πουλανε κ αλλαζουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ευκολα. δοκιμασε να τα αλλαξεις εσυ μονος σου πριν φωναξεις τον μαστορα.

Ειναι φυσιολογικη φθορα και ειναι λογικο να θελουν αλλαγμα τα καρβουνακια  μετα απο 9 χρονια εντατικης χρησης.

edit. μολις ειδα εδω οτι ειναι direct drive το μοτερ. Σε αυτά σχεδον παντα χαλάει η πλακετα που ρυθμιζει τις στροφες.. Αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το αλλαξεις μονος σου. ψαχνω να βρω βιντεο

edit2. εδω βλεπεις πως να ελεγξεις οτι ειναι οκ το motor position sensor

και εδω πώς να το αλλαξεις μονος σου

Σε ευχαριστω πολυ αλλα τα χερια μου δεν πιανουν καθολου .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Σε ευχαριστω πολυ αλλα τα χερια μου δεν πιανουν καθολου .

η βλαβη σαν βλαβη ειναι εντος του μοτερ κ αφου εχει 12 χρόνια εγγυηση θα πρεπει να στην καλυψει. σε περιπτωση που για καποιο λογο δεν καλυπτεται, το ανταλλακτικο ειναι σχετικα φθηνο (δεν νομιζω να το βρεις πανω απο 25-30 ευρώ σε μαγαζι που "βαραει" τις τιμες). οποτε εχεις πληρη εικονα σε περιπτωση που ειναι αυτή η βλαβη, να μην σε γδυσει. παντως σε καμια περιπτωση δεν αξιζει ακομα κ πλακετα να ειναι, να πεταχτει το πλυντηριο.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kallair είπε

η βλαβη σαν βλαβη ειναι εντος του μοτερ κ αφου εχει 12 χρόνια εγγυηση θα πρεπει να στην καλυψει. σε περιπτωση που για καποιο λογο δεν καλυπτεται, το ανταλλακτικο ειναι σχετικα φθηνο (δεν νομιζω να το βρεις πανω απο 25-30 ευρώ σε μαγαζι που "βαραει" τις τιμες). οποτε εχεις πληρη εικονα σε περιπτωση που ειναι αυτή η βλαβη, να μην σε γδυσει. παντως σε καμια περιπτωση δεν αξιζει ακομα κ πλακετα να ειναι, να πεταχτει το πλυντηριο.

Μακαρι να ειναι ετσι αλλα αν ειναι να αρχισει επισκευες των 200 και 300 ευρω δεν αξιζει .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Μακαρι να ειναι ετσι αλλα αν ειναι να αρχισει επισκευες των 200 και 300 ευρω δεν αξιζει .

Tα direct drive ειναι σκυλια. γενικα σε ενα πλυντηριο γινεται ασυμφορο να φτιαχτει μονο οταν πρεπει να αλλαγξουν ρουλεμαν ή κεντρική πλακετα. κατα τα αλλα με προσεκτικη χρηση σου βγαζει μονο θεματα φυσιολογικης φθορας που αλλαζουν ευκολα κ σχετικα φθηνα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αρα αναλογικα καλα πηγε....Το εβγαζε αυτο το ιδιο πριν 15 χρονια ?

Σχετικά ναι, το προηγούμενο το είχαμε από μέσα 80 μέχρι 2004, αλλά με πολύ περιστασιακή χρήση κάποια διαστήματα γιατί δεν μέναμε μόνιμα εδώ, το πλυντήριο είχε χαλάσει 2-3 φορές, καμένος εγκέφαλος κ.α. στο τέλος δεν έπαιρνε μπρος και τα παρατήσαμε γιατί δεν συνέφερε να το φτιάχνουμε συνεχώς.Αυτό που έχουμε τώρα δύο φορές χρειάστηκε να καλέσουμε τεχνικό, την μια αλλαγή στα καρβουνάκια και κάτι σε έναν ιμάντα που είχε φύγει την δεύτερη τρύπησε ο σωλήνας της αποχέτευσης αλλά δεν μπορούσε να το αλλάξει απ' έξω έπρεπε να ξεβιδώσει τον πάτω το επάνω και κάτι απο πίσω ήθελε ολόκληρη μανούρα, αλλά αν ξαναπάθε κάτι τότε πέταμα.......

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Τελικα ηταν το μοτερ.Θα καλυφτει απο την εγγυση .Ευτυχως,

Τυχερος στην ατυχια σου που λενε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Τυχερος στην ατυχια σου που λενε...

Ετσι ακριβως....Επςειδη ειχα αρχισει να ψαχνω για νεο ολα τα πλυντηρια τα επωνυμα τουλαχιστον για μοτερ δινουν 10+ χρονια εγγυηση .Καλο ειναι να το ξερουμε.Εμενα μου το ειπαν απο Αμοιρηδη Σαββιδη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...