Προς το περιεχόμενο

Ip τοπικού δικτύου μέσω vpn


11demian111

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα! Υπάρχει τρόπος να σεταρω κάποιο vpn (σε Windows ή raspberry pi) ώστε με κάποιον τρόπο η συσκευή που θα συνδεθεί να παίρνει συγκεκριμένη ip που δίνεται από το τοπικό δίκτυο? 

Συγκεκριμένα, σε ένα δίκτυο πανεπιστημίου, έχω μια ψηφιακή κονσόλα που δέχεται Remote από ipad. Όλα παίρνουν συγκεκριμένες ip από το δίκτυο (πχ 192.168.19.χχχ). Τώρα, μπορώ να μπω με το vpn της σχολής στο δίκτυο, αλλά είναι σε άλλο subnet και δεν βλέπει την κονσόλα. Άρα θελω ένα δικό μου vpn που να πέφτει στο subnet που είναι τα μηχανήματα και να δίνει στο ipad την ip που θα έπαιρνε τοπικά. Γίνεται??? 

Thank you

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάλογα τις ρυθμίσεις του τοπικού δικτύου. Αν το VPN συνδέεται σε συγκεκριμένο gateway τοτε είναι σεταρισμενο να δίνει συγκεκριμένο εύρος από συγκεκριμένη subnet. Θέλει λίγη μελέτη για να μην χαλάσεις και το τοπικό δίκτυο. Γενικά θέλει καλες γνώσεις δικτύου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θέλω να μπλέξω με το υπάρχον δίκτυο, δεν έχω καμία πρόσβαση. Στο pc που είναι στο σωστό subnet, θέλω να στησω κάτι που να κάνει tunnel το δίκτυο, και με το ipad να συνδέομαι και να παίρνει την σωστή ip. Πολύ συγκεκριμένο και όμως τόσο δύσκολο, το παιδεύω κάνα χρόνο τώρα... 

(η εφαρμογη στο ipad δέχεται proxy για να παίζεις από άλλο subnet κτλ, όμως ο proxy για αυτή την δουλειά υπάρχει μόνο σε hardware...) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ορολογια σου ειναι εντελως λαθος και δε μπορουμε να καταλαβουμε τι εννοεις.

 

Εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι θελεις να συνδεσεις μια συσκευη στο δικτυο του πανεπιστημιου και να δωσεις IPs στις υπολοιπες συσκευες, μεσω της συνδεδεμενης συσκευης, για να εχεις προσβαση στο δικτυο του πανεπιστημιου.

 

Αυτο δεν εχει και μεγαλη διαφορα απο το να εβαζες ενα router ενδιαμεσα και να εκανες NAT στις συσκευες που βρισκονται απο πισω. Αλλα εφοσον το δικτυο ειναι του πανεπιστημιου, δεν εχεις καμια δυνατοτητα port forward εαν αυτο ειναι τελικα αυτο που θελεις να επιτυχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...