Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα χωρις να γινω αναλυτικος θα τα πω συντομα..πριν 2 μερες καποιος παραβιασε το gmail μου και σημερα κλαπηκαν 200 ευρω απο το λογαριασμο μου στην τραπεζα και πηγαν στην itunes.com φυσικα στην τραπεζα μου κλειδωσαν το λογαριασμο κι  ειπαν οτι εχουν ακουστει κι αλλα παρομοια κρουσματα τυχαιο το ενα με το αλλο μεσα σε δυο μερες?παρολαυτα εγιναν καταγγελιες σε αστυνομια και σταλθηκε σε διωξη με στοιχεια και ip

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Racerr είπε

καλησπερα χωρις να γινω αναλυτικος θα τα πω συντομα..πριν 2 μερες καποιος παραβιασε το gmail μου και σημερα κλαπηκαν 200 ευρω απο το λογαριασμο μου στην τραπεζα και πηγαν στην itunes.com φυσικα στην τραπεζα μου κλειδωσαν το λογαριασμο κι  ειπαν οτι εχουν ακουστει κι αλλα παρομοια κρουσματα τυχαιο το ενα με το αλλο μεσα σε δυο μερες?παρολαυτα εγιναν καταγγελιες σε αστυνομια και σταλθηκε σε διωξη με στοιχεια και ip

Γιατί πήρανε μόνο 200€ ? Δεν είχε αλλά ο λογαριασμός ?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Racerr είπε

ειχε αλλα δεν ξερω

Είχες ίδιους κωδικούς σε gmail, τράπεζα, itunes?

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να έχεις διαφορετικούς παντού αλλά εγώ σε τράπεζα έχω τελείως διαφορετικά credentials από όλα τα άλλα για αυτό το λόγο

Καλό είναι να αλλάξεις παντού τους κωδικούς σου, μα καλά το google δεν σου έστειλε email ότι κάποιος έκανε login από άγνωστη ip?

Εγώ από τους γονείς μου όταν μπήκα και είδε άλλη ip και συσκευή μου έστειλε ειδοποίηση

• Like 4
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Racerr είπε

Είδες ότι λείπουν τα χρήματα από την τράπεζα;

Χρησιμοποίησαν την κάρτα σου;Αν ναι έκανες αμφισβήτηση;

Γιατί μέσα από το internet banking δεν γίνεται χωρίς δική σου συνδρομή.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, user2163 είπε

Είδες ότι λείπουν τα χρήματα από την τράπεζα;

Χρησιμοποίησαν την κάρτα σου;Αν ναι έκανες αμφισβήτηση;

Γιατί μέσα από το internet banking δεν γίνεται χωρίς δική σου συνδρομή.

ναι εννοειται πως μπηκα τυχαια και το ειδα ...οχι κανεις δεν πηρε την καρτα μου...απο βδομαδα θα παω για νεα καρτα και αμφισβητηση και  μαλλον θα με αποζημιωσουν

11 λεπτά πριν, tsofras είπε

Είχες ίδιους κωδικούς σε gmail, τράπεζα, itunes?

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να έχεις διαφορετικούς παντού αλλά εγώ σε τράπεζα έχω τελείως διαφορετικά credentials από όλα τα άλλα για αυτό το λόγο

Καλό είναι να αλλάξεις παντού τους κωδικούς σου, μα καλά το google δεν σου έστειλε email ότι κάποιος έκανε login από άγνωστη ip?

Εγώ από τους γονείς μου όταν μπήκα και είδε άλλη ip και συσκευή μου έστειλε ειδοποίηση

i tunes δεν εχω ειμαι android user οχι εχω διαφορετικους ειδικα στο gmail εχω εναν πολυ ισχυρο ποτε δεν τον ειχε βρει κανεις....εννοειται πως με ειδοποιησε και δεν αφησε να μπει αυτος γτ τα εχω ασφαλισμενα και μου ηρθε και ip ολα αυτα σταλθηκαν στην αστυνομια

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Racerr είπε

ναι εννοειται πως μπηκα τυχαια και το ειδα ...οχι κανεις δεν πηρε την καρτα μου...απο βδομαδα θα παω για νεα καρτα και αμφισβητηση και  μαλλον θα με αποζημιωσουν

i tunes δεν εχω ειμαι android user οχι εχω διαφορετικους ειδικα στο gmail εχω εναν πολυ ισχυρο ποτε δεν τον ειχε βρει κανεις....εννοειται πως με ειδοποιησε και δεν αφησε να μπει αυτος γτ τα εχω ασφαλισμενα και μου ηρθε και ip ολα αυτα σταλθηκαν στην αστυνομια

Και πως κατάφερε τελικά και σε χρέωσε? Αυτό δεν το έχω καταλάβει

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Και πως κατάφερε τελικά και σε χρέωσε? Αυτό δεν το έχω καταλάβει

ουτε εγω δε ξερω γι αυτο το ψαχνω

Δημοσ.

1 λεπτό πριν, zx1234r είπε

Μήπως πήρε την κάρτα σου κάποιο πιτσιρίκι, ανήψι, ξαδερφάκι και έκανε @@#στίτσα?

κανενας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσέκαρε για αρχή ότι όντως τα email είναι αυθεντικά και όχι τύπου [email protected] και κάνε scan στο PC σου για ιούς. 

Μήπως συνδέθηκες σε κάνα κοινόχρηστο υπολογιστή πρόσφατα?

Άλλαξε τα passwords σου

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Phoenix7 είπε

Τσέκαρε για αρχή ότι όντως τα email είναι αυθεντικά και όχι τύπου [email protected] και κάνε scan στο PC σου για ιούς. 

Μήπως συνδέθηκες σε κάνα κοινόχρηστο υπολογιστή πρόσφατα?

Άλλαξε τα passwords σου

τα εχω κανει ολα αυτα οχι σε κανενα κοινοχρηστο παντα απο το δικο μου

Επεξ/σία από Racerr
Δημοσ.

Ε καλά αφού οι κωδικοί σου είναι τόσο ασφαλείς και τα έχεις όλα ελεγμένα και περιορισμένα, πως στο καλό σε έκλεψαν? Και για τι είδους κλοπή μιλάμε? Χρέωση κάρτας? Γιατί αν είναι αυτό προφανώς κάπου την είχες χρησιμοποιήσει Online και εκείνο το site έχει χακαριστεί και έχουν γίνει leak όλα. Ανάληψη απο λογαριασμό? Μεταφορά με έμβασμα? Paypal? what?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Ε καλά αφού οι κωδικοί σου είναι τόσο ασφαλείς και τα έχεις όλα ελεγμένα και περιορισμένα, πως στο καλό σε έκλεψαν? Και για τι είδους κλοπή μιλάμε? Χρέωση κάρτας? Γιατί αν είναι αυτό προφανώς κάπου την είχες χρησιμοποιήσει Online και εκείνο το site έχει χακαριστεί και έχουν γίνει leak όλα. Ανάληψη απο λογαριασμό? Μεταφορά με έμβασμα? Paypal? what?

οχι τιποτα απο ολα αυτα γι αυτο το ψαχνω και το κυνηγαω επειδη ξερω απο το αντικειμενο δεν τα αφηνω ετσι και τα ασφαλιζω οσο μπορω...κι στην αστυνομια αυτο τους φανηκε παραξενο πως εγινε αυτο απο,, online μονο xbox live και wind μονο εκει εχω χρησιμοποιησει αλλα μου ζητανε ccv καρτας και κωδικο επιβεβαιωσης απο κινητο γι αυτο θελω να δω πως εγινε...στην υπηρεσια ασφαλειας στην τραπεζα λενε οτι εχει γινει και σε αλλους ωραια ασφαλεια ρε μεγαλοι εχετε λεω,,αναληψη  σπανια κανω και φιανεται απο την εφαρμογη οταν μετακινουνται τα χρηματα μου εδω απλα γραφει δεσμευσεις τραπεζας και οτι πηγαν στην itunes.com/bill απορρησαν και στην  αστυνομια και στην τραπεζα εκτος αν καναν αυτοι

Επεξ/σία από Racerr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TS ή δεν μας λες όλη την αλήθεια ή κάποιος όντως παίρνει την κάρτα σου και εσύ νομίζεις πως δεν έχει συμβεί.

Μας λες ότι έχεις two-factor authentication στο gmail σου που σημαίνει πως δεν υπάρχει τρόπος να μπει κάποιος. Το ότι κάποιος έκανε απόπειρα για hacking δεν σημαίνει ότι έκανε και hacking.

Μας λες ότι έχεις two-factor authentication και στην τράπεζα σου για επιβεβαίωση συναλλαγών άρα δεν μπορεί κάποιος να τις εξουσιοδοτήσει παρά μόνο αν γνωρίζει το extra pin η το cvv ανάλογα με την τράπεζα σου.

Μας λες δεν έχεις μπει από κοινόχρηστο PC, και πως δεν έχεις μπει σε κάποιο «περίεργο» site με τα στοιχεία της κάρτας σου (που θα μπορούσε να έχει παραβιαστεί η βάση του και να γίνουν leak τα δεδομένα σου)

Με τις δικλείδες ασφαλείας που έχεις ο μόνος τρόπος για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να έχεις κάποιο κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σου και να μην έχεις πάρει χαμπάρι (keylogger, trojan etc) και μην μου πεις έχω antivirus είναι συνέχεια updated κτλ κτλ. Δεν παίζει ρόλο πάντα αυτό.

Διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος τεχνικά να έχει γίνει κάτι τέτοιο και στο εγγυώμαι αυτό γιατί αυτή είναι η δουλειά μου.

Επεξ/σία από .:Cabal:.
  • Like 6
  • Thanks 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...