Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

θα ήθελα να ρωτήσω τί χρειάζεται και ποια είναι η διαδικασία για να δηλώσω Γάμο στην εφορία ώστε να γίνεται και κοινη φορολογική δήλωση με την γυναίκα μου.

Παντρευτήκαμε Ιούνιο 2019, πήγα σε ληξιαρχείο, ανοίχτηκε οικογενειακή μερίδα κλπ και μένει να το δηλώσω στην εφορία αλλά δεν ξέρω τη διαδικασία.

Στο taxis μέσα πάντως δεν με έχει σαν έγγαμο, οπότε φαντάζομαι δεν έγινε μέσω αυτόματης διαδικασίας η ενημέρωση του συστήματος.

Μπορει η δήλωση γάμου να γίνει ηλεκτρονικά (και με ποιον τρόπο) ή πρέπει να πάω στην Εφορία ?

Επίσης σε ποία εφορία πρέπει να το δηλώσω ? στη δικιά μου ή στης γυναίκας μου ? 

Δημοσ.

Καλημερα, καταρχην να ζησετε. 

Θα παρεις το χαρτι και θα πας η εσυ η η συζυγος στην εφορια(δικη σου η δικη της αντιστοιχα) . Εκει θα κανουν τις απαιτουμενες κινησεις. Απο τη διευθυνση κατοικιας που εχεις δηλωσει θα σας χρεωσουν και την αντιστοιχη εφορια. Τελειωσες.

Σημειωση, οταν θα μπεις στο taxisnet αργοτερα για τη δηλωση δε θα φαινεστε μαζι και θα πρεπει να εισαγεις τα στοιχεια της συζυγου για να ολοκληρωθει η διαδιακασια για τη δηλωση. 

Τα εκανα φετος και τα εχω φρεσκα.

• Thanks 1
Δημοσ.

καλημέρα
δεν ξέρω εάν έχει αλλάξει κάτι, πάνε και 7 χρόνια από τότε που έκανα την διαδικασία, πρέπει να πάτε στην εφορία και να υποβάλετε το έντυπο Μ1

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα και συλλυπητήρια  συγχαρητήρια, βίον ανθόσπαρτον!

Προς το παρόν δεν είναι αναγκαίο να το δηλώσεις. Θα χρειαστεί να το κάνετε όταν έρθει η ώρα να υποβάλετε τη φορολογική δήλωση για το 2019.

Ηλεκτρονικά δεν γίνεται, θα πρέπει να πάτε στην εφορία. Θεωρώ εκ των προτέρων ότι ανήκετε στην ίδια ΔΟΥ. Θα χρειαστεί να προσκομίσετε τη ληξιαρχική πράξη του γάμου και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αν θυμάμαι σωστά, και εκεί θα συμπληρώσετε μία φόρμα που θα σας δώσουν. Επίσης, χρειάζεται φωτοτυπία ταυτότητας και των δύο συζύγων. Καλό είναι να κάνεις ένα τηλέφωνο στο μητρώο και να επιβεβαιώσεις τα δικαιολογητικά, μπορεί για μια φωτοτυπία να σου βγάλουν το λάδι. 

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Επειδή τυγχάνει να θέλω να δηλώσω κι εγώ το γάμο μου στην εφορία, μου είπε ο λογιστής μου να μιλήσω με την ΑΑΔΕ και να ρωτήσω μπας κι έχει αλλάξει κάτι και γίνονται όλα τώρα ηλεκτρονικά και αυτόματα. Η υπάλληλος που μίλησα μου είπε ότι ακόμα δεν έχει έρθει κάποια σχετική εγκύκλιος και ότι μέχρι αυτή τη στιγμή οι δηλώσεις γίνονται ακόμα με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

Η ερώτηση τώρα είναι η εξής:

Περιμένω λίγο ακόμα μέχρι να το κάνει μόνο του το σύστημα ή πάω και κάνω την διαδικασία όπως ξέρουμε??

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, geormou είπε

Περιμένω λίγο ακόμα μέχρι να το κάνει μόνο του το σύστημα ή πάω και κάνω την διαδικασία όπως ξέρουμε??

😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂  😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂 😂😂

Εννοείται πας μόνος σου! Να ζήσετε κιόλας!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geormou είπε

Καλημέρα σας,

Επειδή τυγχάνει να θέλω να δηλώσω κι εγώ το γάμο μου στην εφορία, μου είπε ο λογιστής μου να μιλήσω με την ΑΑΔΕ και να ρωτήσω μπας κι έχει αλλάξει κάτι και γίνονται όλα τώρα ηλεκτρονικά και αυτόματα. Η υπάλληλος που μίλησα μου είπε ότι ακόμα δεν έχει έρθει κάποια σχετική εγκύκλιος και ότι μέχρι αυτή τη στιγμή οι δηλώσεις γίνονται ακόμα με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

Η ερώτηση τώρα είναι η εξής:

Δηλαδη αυτο δεν ισχυει?

https://www.ethnos.gr/oikonomia/73379_telos-oi-oyres-stis-efories-syndesi-aade-me-ypoyrgeio-esoterikon

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω αν έχει αλλάξει κάτι για ότι αφορά την δήλωση του γάμου στην εφορία ,δεν γίνεται ηλεκτρονικά ακόμα? Ξέρει κανείς?

Δημοσ.

Έκανα την προηγούμενη εβδομάδα ηλεκτρονικά, κατεβάζεις το έντυπο Μ1 το στέλνεις στην μαιλ της ΔΟΥ που ανήκεις και το κάνουν απευθείας.

Ζήτα το μαιλ για το μητρώο!

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορώ να παρω τον λογιστή μου συμπληρώνουμε το έντυπο Μ1 και μετά να παρω τηλέφωνο την ΔΟΥ για να μου δώσουν ένα email τους και τους το στέλνω ? Και πότε είναι έτοιμο?κατευθείαν? Σίγουρα?

1 ώρα πριν, TiMoRiS είπε

Έκανα την προηγούμενη εβδομάδα ηλεκτρονικά, κατεβάζεις το έντυπο Μ1 το στέλνεις στην μαιλ της ΔΟΥ που ανήκεις και το κάνουν απευθείας.

Ζήτα το μαιλ για το μητρώο!

Αν θέλω να ασφαλίσω και τον γιο μου μήπως ξερετε  τι κινήσεις πρέπει να κάνω?

Επεξ/σία από Vacwvagos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vacwvagos είπε

Μπορώ να παρω τον λογιστή μου συμπληρώνουμε το έντυπο Μ1 και μετά να παρω τηλέφωνο την ΔΟΥ για να μου δώσουν ένα email τους και τους το στέλνω ? Και πότε είναι έτοιμο?κατευθείαν? Σίγουρα?

Αν θέλω να ασφαλίσω και τον γιο μου μήπως ξερετε  τι κινήσεις πρέπει να κάνω?

Πας με βεβαιωση οικογενιακης καταστασης, μια βεβαιωση ΑΜΚΑ του παιδιου και το "κατηργημενο" βιβλιαριο σου στο ΙΚΑ της περιοχης σου στο μητρωο.

Τουλαχιστον ετσι ηταν τετοιες μερες πριν 3 χρονια....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω θέμα. Όταν δήλωσα το γάμο στο μητρώο του Δήμου που παντρεύτηκα μου είπαν ότι θα γίνει αυτόματα. Όμως μέχρι στιγμής 3 μήνες μετά τπτ. Από ότι διαβάζω γίνεται ηλεκτρονικά. Είναι σωστό αυτό; ξέρει κανείς περιληπτικά τα βήματα και τι δικαιολογητικά χρειάζεται. Έχω βρει διαφορα αλλά κάθε site τα λέει ξεχωριστά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...