Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι τρόπο θα επιλέγατε να φηφιοποιούσατε παλιές τυπωμένες φωτογραφίες σας; Αξίζει η αγορά κάποιου scanner για τη δουλειά αυτή; Εάν όχι τι άλλο τρόπο θα διαλέγατε;

Δημοσ.

ένα scanner με καλή ανάλυση που να συνοδεύεται και από λογισμικό διόρθωσης φωτογραφιών

μετά αν θες τις επεξεργάζεσαι και με photoshop

Δημοσ.

Αξίζει η αγορά ενός scanner όμως; Μετά τι θα το κάνω; Μήπως να στήσω τις φωτογραφίες στπ πάτωμα κ να τις τραβάω με μια dSLR?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, zoranb said:

Αξίζει η αγορά ενός scanner όμως; Μετά τι θα το κάνω;

για μένα το scanner πρέπει να είναι από τα πλέον απαραίτητα περιφεριεακά μαζί με τον εκτυπωτή

φωτοτυπίες, ψηφιοποίηση εγγράφων-φωτογραφιών για αντιγραφή και επεξεργασία κλπ

15 minutes ago, zoranb said:

Μήπως να στήσω τις φωτογραφίες στπ πάτωμα κ να τις τραβάω με μια dSLR?

όχι, όταν σε ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, όχι

ούτε αντίγραφο σωστό θα πάρεις, ούτε ψηφιακή διόρθωση θα κάνεις όπως τα λογισμικά που έχουν τα φωτογραφικά scanner

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιό θα θεωρούσες καλό scanner κατάλληλο? Αλλά μετά βέβαια... τι το κάνω;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν έχω άποψη για τα σημερινά

όταν είχα πάρει εγώ ένα από τα ακριβά πριν 10+ χρόνια,

εκτός από υψηλή ανάλυση και προδιαγραφές, είχε δυνατότητα για ταυτόχρονη ανάγνωση πολλάν φωτογραφιών μαζί, συνοδευτικό λογισμικό διόρθωσης  και αξεσουάρ για ανάγνωση μέχρι και των αρνητικών των φιλμ

.

η γνώμη μου πάντως είναι ότι ακόμα και με ένα πολυμηχάνημα που έχει ενσωματωμένο το scanner, θα κάνεις καλύτερα-σωστότερα τη δουλειά από ό,τι με μια dslr που την κρατάς με το χέρι

.

σε κάθε περίπτωση εσύ κρίνεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις καλό αποτέλεσμα, αν δεν καίγεσαι κιόλας, τότε ίσως να βολευτείς και με τη dslr

το scanner είναι χρήσιμο, από ocr και ψηφιοποίηση εικόνων μέχρι σύνθεση pdf και φωτοτυπίες (μαζί με τον εκτυπωτή)

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.

Αν εξαιρέσουμε το λογισμικό, ένα συμβατικό πολυμηχάνημα υστερεί σημαντικά από ένα καλό scanner όταν σκανάρω στην ίδια ανάλυση;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με το scaner του εκτυπωτή τις έχω κάνει σε συνδυασμό με το Photoscape που κυκλοφορεί ελεύθερο στο ιντερνετ. Εντάξει δεν είναι και η πιο τέλεια δουλειά αλλά όπως τις βλέπω δεν έχουν και κάποια διαφορά από τις πρωτότυπες.

Και zoranb ένα πολυμηχάνημα που μπορείς να αγοράσεις πλέον και με 30-40  ευρώ πάντα είναι χρήσιμο και απαραίτητο στο σπίτι.Τώρα τα περισσότερα έχουν και πρόγραμμα για να βγάλεις μία απλή φωτοτυπία ταυτότητας ή ενός εκκαθαριστικού μιας άδειας ή ενός διπλώματος και άλλων εντύπων που συχνά χρειαζόμαστε και πρέπει να ψάχνουμε φωτοτυπικό.

Επίσης μπορείς μετά να εκτυπώνεις και φωτογραφίες από αυτές που θα σκανάρεις.:)

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Αν οι φωτογραφίες που θες να ψηφιοποιήσεις είναι σχετικά λίγες, γιατί δεν πας σε ένα φωτογράφο να στο κάνει; Χωρίς επιπλέον έξοδα και κόπο. Έτσι είχα σαρώσει καμιά 40αριά παλιές φωτογραφίες της οικογένειας με λογικό κόστος (νομίζω 15-20€).

Αν πάλι έχεις αρκετές φωτογραφίες ή θα είναι μια δουλειά που θα κάνεις τακτικά, τότε η αγορά ενός καλού scanner είναι μονόδρομος. Τονίζω τη λέξη "καλός" και δεν αναφέρομαι στα φτηνά πολυμηχανήματα κάτω των 100€. Βασικά θες υψηλή ανάλυση σάρωσης και μια λογική ταχύτητα. Επίσης τυχόν καλούδια όπως αυτά που αναφέρει ο @KoreanW είναι καλοδεχούμενα σε ένα λογικό κόστος.

Δημοσ.

δες και εδω, εχει καποια μηχανακια που σκαναρουν αρνητικα και τυπωμενες φωτο

https://www.skroutz.gr/c/64/scanners/f/5262/Film.html

Δημοσ.
5 ώρες πριν, papoys1 είπε

Και zoranb ένα πολυμηχάνημα που μπορείς να αγοράσεις πλέον και με 30-40  ευρώ πάντα είναι χρήσιμο και απαραίτητο στο σπίτι.Τώρα τα περισσότερα έχουν και πρόγραμμα για να βγάλεις μία απλή φωτοτυπία ταυτότητας ή ενός εκκαθαριστικού μιας άδειας ή ενός διπλώματος και άλλων εντύπων που συχνά χρειαζόμαστε και πρέπει να ψάχνουμε φωτοτυπικό.

30-40€!!!! μήπως είναι για τα μπάζα;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, tasanton είπε

Αν οι φωτογραφίες που θες να ψηφιοποιήσεις είναι σχετικά λίγες, γιατί δεν πας σε ένα φωτογράφο να στο κάνει; Χωρίς επιπλέον έξοδα και κόπο. Έτσι είχα σαρώσει καμιά 40αριά παλιές φωτογραφίες της οικογένειας με λογικό κόστος (νομίζω 15-20€).

Αν πάλι έχεις αρκετές φωτογραφίες ή θα είναι μια δουλειά που θα κάνεις τακτικά, τότε η αγορά ενός καλού scanner είναι μονόδρομος. Τονίζω τη λέξη "καλός" και δεν αναφέρομαι στα φτηνά πολυμηχανήματα κάτω των 100€. Βασικά θες υψηλή ανάλυση σάρωσης και μια λογική ταχύτητα. Επίσης τυχόν καλούδια όπως αυτά που αναφέρει ο @KoreanW είναι καλοδεχούμενα σε ένα λογικό κόστος.

Μήπως είναι λίγο υπερβολικό να ξοδέψει τόσα λεφτά για κάτι που μάλλον δεν θα το ξαναχρειαστεί?

Εμείς με ένα πολυμηχάνημα της ΗΡ σκανάραμε όλες τις παλιές φωτογραφίες, τις διορθώσαμε στο Photoshope και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς το ζητούμενο ήταν να μην χαθούν.

Δείγμα μιας σκαναρισμένης φωτογραφίας του 1997.

Kyklades.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Να πω και μια διαφορά που έχω παρατηρήσει σε γενικές γραμμές στο form factor μεταξύ των μεμονωμένων scanner και των ενσωματωμένων σε πολυμηχανήματα:

στα μεμονωμένα scanner η πλάκα σάρωσης έρχεται σε χαμηλό ύψος, και το πάνω καπάκι παραμερίζεται και κάθεται σε 180 μοίρες στο πλάι, χρήσιμο για σάρωση από βιβλία ή από μεγάλα έγγραφα

στα ενσωμετωμένα scanner σε πολυμηχανήματα, το πάνω καπάκι κατά κανόνα δεν παραμερίζεται στις 180 μοίρες, και η πλάκα έχει ένα ύψος από το τραπέζι που κάθεται το μηχάνημα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, zoranb είπε

Αξίζει η αγορά ενός scanner όμως; Μετά τι θα το κάνω; Μήπως να στήσω τις φωτογραφίες στπ πάτωμα κ να τις τραβάω με μια dSLR?

Αξίζει και με το παραπάνω, αλλά όχι τα ακριβά. 

Με ένα πολυμηχάνημα θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου και θα σου μείνει για εκτυπώσεις, για φωτοτυπίες κ.λπ. όπως είπαν και άλλοι στο τόπικ.

Το χρησιμοποιούμε επίσης και για να σκανάρουμε φυλλάδια συσκευών και αποδείξεις για εγγύηση, γιατί συνήθως ξεθωριάζουν με τον καιρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...