Geocheats2 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση πότε νιώθει κάποιος ασφάλεια για την εργασιακή του θέση, είμαι σωστός στην δουλειά μου αμείβομαι σχετικά καλά για τις ανάγκες μου και την εμπειρία μου, βάζω και ένα 25% στην άκρη. Το κλίμα στην δουλειά είναι πολύ καλό και με τους συνάδελφους και με τους προιστάμενους, και τις πρωτοβουλίες μου παίρνω και άποψη (που ακούγετε) έχω, αλλά νιώθω μια ανασφάλεια. Πότε μπορώ να πω ότι οκ είμαι ασφαλής δεν με διώχνουν, όχι ότι σκοπεύω να κάτσω μια ζωή στο ίδιο πόστο αλλά για τα επόμενα 3-5 χρόνια τουλάχιστον. btw πρώτη σοβαρή δουλειά, έχω κλείσει ήδη χρόνο Τα φώτα σας Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2019 από Geocheats2
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Βασικα θα ελεγα πως μπορεις να εισαι ασφαλης οταν δεν εχει λογο ο εργοδοτης να σε απολυσει και/ή αν σε απολυσει θα του στοιχισει περισσοτερο απο το να σε κρατησει. Κοινως οταν κρινεις πως εχεις γινει ως εναν βαθμο απαραιτητος. Θελω να πω, κανεις δε θα ξυπνησει ενα πρωι και θα πει "Οκ σημερα λεω να απολυσω τον Μπαμπη, μπορει να ειναι εξαιρετικα αποδοτικος και νορμαλ τυπος, αλλα φακ ιτ, θα ψαξω να βρω αλλον", πρεπει να συντρεχει λογος. Τωρα προφανως αν εισαι απαραιτητος και η εταιρεια παει για φουντο θα σε παρει κι εσενα η μπαλα, οποτε γενικα πρεπει να ψυχανεμιζεσαι και τις καταστασεις που δεν εχουν να κανουν αμεσα μ' εσενα και να τις αξιολογεις. 3
DimVavas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Σωστός ο @stormrain. Αν έχεις γίνει κομμάτι της εταιρείας με τον δικό σου τρόπο, δεν χρειάζεται να φοβάσαι. Ίσα ίσα, αν τους είσαι απαραίτητος, και αύξηση μπορείς να ζητήσεις.. (δε μιλάω φυσικά για δουλειές σερβιτόρου κτλ).
SB_1957 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 53 λεπτά πριν, Geocheats2 είπε Μια ερώτηση πότε νιώθει κάποιος ασφάλεια για την εργασιακή του θέση, είμαι σωστός στην δουλειά μου αμείβομαι σχετικά καλά για τις ανάγκες μου και την εμπειρία μου, βάζω και ένα 25% στην άκρη. Το κλίμα στην δουλειά είναι πολύ καλό και με τους συνάδελφους και με τους προιστάμενους, και τις πρωτοβουλίες μου παίρνω και άποψη (που ακούγετε) έχω, αλλά νιώθω μια ανασφάλεια. Πότε μπορώ να πω ότι οκ είμαι ασφαλής δεν με διώχνουν, όχι ότι σκοπεύω να κάτσω μια ζωή στο ίδιο πόστο αλλά για τα επόμενα 3-5 χρόνια τουλάχιστον. btw πρώτη σοβαρή δουλειά, έχω κλείσει ήδη χρόνο Τα φώτα σας Στον ιδιωτικό τομέα μια ανασφάλεια την έχεις πάντα. Αλλά όταν είσαι ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής, γνωρίζεις το αντικείμενο της δουλειάς σου, προσπαθείς να είσαι πάντα ενημερωμένος για ό,τι καινούργιο υπάρχει, όσο εξαρτάται από σένα να βελτιώνεις πράγματα, παίρνεις πρωτοβουλίες, δεν περιορίζεσαι μόνο στα καθήκοντά σου, συνεργάζεσαι άριστα με τους συναδέλφους σου και γενικά νοιάζεσαι πραγματικά για την επιχείρηση, αν ο άλλος σε διώξει τότε είναι μαλάκας και δεν αξίζει να δουλεύεις γι' αυτόν. Αλλά με τον επαγγελματισμό σου, τις γνώσεις σου, την εμπειρία σου θα βρεις δουλειά που θα είναι πιθανότατα και καλύτερη. 1
gkasta Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Ξεκάθαρα ποτέ. Το θέμα είναι να εξελισσεις και να είσαι τόσο σίγουρος για τον εαυτό σου, ώστε να πηγάζει η ασφάλεια από τις ικανότητες σου και την ζήτηση που έχεις...Αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής.
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Και φυσικά έσκασαν ήδη μύτη να απαντήσουν οι υπάλληλοι της χρονιάς με προσόντα για το Cern. Αυτοί που αποτελούν την πλειοψηφία, ως συνήθως. 3
gkasta Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Ναι...Ξέχασα να πω ότι για να επεκταθεί και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου αυτή η επάρκεια, τα προσόντα που εξελίσσεις δεν αρκεί να είναι επαγγελματικά μόνο. Αντιθέτως επιβάλλεται να είναι κυρίως και σε προσωπικό επίπεδο και στους τρόπους συμπεριφοράς σου. Καλή ώρα... 1
dollyyy19 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 ασφαλεια μπορει να νιωσει καποιος στον εργασιακο του χωρο ΜΟΝΟ σε μια περιπτωση:να γινει δημοσιος υπαλληλος.....εκει ,βαραει προσοχη και ο χαρος,που εχει περισοτερες πιθανοτητες να χασει την δουλεια του αυτος,παρα ο δημοσιος.στον ιδιωτικο τομεα,δεν παιζει τετοιο σεναριο............. 2
archer100 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Σοβαρη εργασιακη ασφαλεια νιωθεις μονο στις παρακατω περιπτωσεις, με φθινουσα σειρα καταταξης: 1. Εχεις υψηλη καταρτιση και εργαζεσαι σε περιβαλλον χαμηλης ανεργιας (δυτικη οικονομια, η επαγγελμα τρομερης ζητησης) 2. Εισαι ΔΥ στην Ελλαδα 3. Δουλευεις πολλα χρονια στον ιδιο εργοδοτη και δικαιουσαι υψηλης αποζημιωσης 4. Εισαι αναντικαταστατος στην εταιρια (ξερεις τη δουλεια για χρονια, σε ξερουν οι πελατες, εχεις τεχνογνωσια που δεν εχει κανεις αλλος, κλπ) Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις, υπαρχει κινδυνος, χαμηλος η υψηλος να μεινεις χωρις δουλεια και εισοδημα συντομα και για πολυ καιρο 1
logistoulis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Geocheats2 είπε Μια ερώτηση πότε νιώθει κάποιος ασφάλεια για την εργασιακή του θέση, είμαι σωστός στην δουλειά μου αμείβομαι σχετικά καλά για τις ανάγκες μου και την εμπειρία μου, βάζω και ένα 25% στην άκρη. Το κλίμα στην δουλειά είναι πολύ καλό και με τους συνάδελφους και με τους προιστάμενους, και τις πρωτοβουλίες μου παίρνω και άποψη (που ακούγετε) έχω, αλλά νιώθω μια ανασφάλεια. Πότε μπορώ να πω ότι οκ είμαι ασφαλής δεν με διώχνουν, όχι ότι σκοπεύω να κάτσω μια ζωή στο ίδιο πόστο αλλά για τα επόμενα 3-5 χρόνια τουλάχιστον. btw πρώτη σοβαρή δουλειά, έχω κλείσει ήδη χρόνο Τα φώτα σας Εγώ ποτέ μου δεν ένιωσα ανασφάλεια ως προς τον αν θα με διώξουν, γιατί ποτέ δεν τέθηκε θέμα να μην είμαι επαρκής ή να κάνω κάτι φοβερά στραβά. Επίσης είχα και το φοβερό χαρακτηριστικό ότι ήμουν φθηνός για αυτά που έκανα προσπαθώντας να εντυπωσιάσω , τέτοια θύματα δεν τα διώχνεις Οπότε ανέκαθεν είχα μέσα μου μια ασφάλεια ως προς αυτό το κομμάτι και πάντα έφευγα μόνος μου για κάτι άλλο Ανασφάλεια όμως νιώθω γενικά για το μέλλον και το αν θα έχω τα χρήματα που χρειάζεται ώστε να ζήσω αξιοπρεπώς τη ζωή μου Όταν αυτό με πιάνει σε έντονο βαθμό αλλάζω δουλειά ή τουλάχιστον έτσι προσπαθώ δεν είναι ότι το θες και γίνεται την άλλη μέρα Αυτή τη στιγμή πάντως έχω μια δυο δουλειές που θα μπορούσαν να πάω άμεσα (στη μία ίσως υπάρχει η δυνατότητα να πάω και αύριο που λέει λόγος) αν κάτι πάει στραβά, αλλά θέλω αυτές τις επιλογές να τις έχω σαν καβατζες και εφόσον έχω εξαντλήσει το τι μπορώ να κάνω ή να πάρω εδώ που είμαι σήμερα που μιλάμε γιατί δεν προκύπτουν εύκολα ώστε να αλλάζω συχνά Έχω μείνει και σε δουλειά παραπάνω από ότι έπρεπε ελπίζοντας για το καλύτερο, αλλά έχασα περίπου ένα χρόνο χωρίς να δω κάτι καλύτερο και το χειρότερο είναι πως ένιωθα να βαλτώνω... Αυτά τα χρόνια είμαι δυστυχώς ακόμα στη φάση που προσπαθώ να γίνω καλύτερος επαγγελματίας ώστε να μπορώ να πουλήσω όσο πιο ακριβά γίνεται το τομάρι μου (τα πάω πολύ μέτρια προς το παρόν, είμαι μάλλον κακός στις διαπραγματεύσεις) Αλλά μακροπρόθεσμα ελπίζω απλά να μην έχω εργοδότη, αυτό είναι το όνειρο μου πριν φτάσω 40, υπάλληλος άλλωστε πας μέχρι ένα σημείο (που δεν με ικανοποιεί) Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από logistoulis 2
l337 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Πιστεύω πως δεν υπάρχει ποτέ 100% σιγουριά όσο καλός και απαραίτητος και να είσαι (ή να νομίζεις πως είσαι).
logistoulis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, l337 είπε Πιστεύω πως δεν υπάρχει ποτέ 100% σιγουριά όσο καλός και απαραίτητος και να είσαι (ή να νομίζεις πως είσαι). Ουδείς αναντικατάστατος, αυτό το εργακι το έχω δει πολλές φορές Μιλάμε για νορμάλ φάσεις πάντα όχι εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από logistoulis
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Μια χαρά σιγουριά υπάρχει αν προσφέρεις σταθερά ουσιαστικό value στην εταιρεία σου και πάνε καλά τα οικονομικά της. Το θέμα είναι να μην μένεις στάσιμος και να εξελλίσεσαι συνεχώς, κάτι που αφορά το σύνολο της ζωής και όχι μόνο τα επαγγελματικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα