makisgiasena Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Στις 10/10/2019 στις 11:03 ΠΜ, petrosvp είπε Καλημέρα. Έκκληση βοήθειας στους ειδικούς. Ενδιαφέρομαι για αγορά εσπρεσιέρας. Φίλος μου μου είπε ότι γνωστός του, barista, του πρότεινε την Izzy 6823 Barista στα 70 ευρώ. Εγώ έπειτα από μια μινι έρευνα που έκανα στο ίντερνετ ήρθα στο συμπέρασμα ότι η νούμερο ένα εταιρία είναι η Gaggia. Οπότε κοίταξα τις Gaggia Gran Style RI8423/01 και RI8423/01 S στα 92 και 105 ευρώ αντίστοιχα. Το δίλημμα μου λοιπόν είναι το εξής: παίρνω την Izzy ή δίνω 20-30 ευρώ παραπάνω για να πάρω την Gaggia που είναι σταθερή αξία. Τι λέτε; https://www.skroutz.gr/s/17483385/Krups-XN-9031-Vertuo-Plus.html?keyphrase=espresso+vertuo+plus Στη πουλάω 80 καινούργια αγορασμένη 200, την άνοιξα είδα τις κάψουλες και είναι άλλες από τις στάνταρ .
johnyboy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Σταματήστε να προτείνετε τον graef cm702 για μύλο. Πάρτε ένα σκορδοστουπι και τρίψτε εκεί τον καφέ από τον graef. Ακόμα τα κλαίω τα λεφτά. Πολύ ασταθής μύλος. Όσο για εσπρέσο ή ξηλωνεσαι για λελιτ ή παίρνεις από έξω. Με πορδές αυγά δεν βάφεις. -
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δεν είναι τόσο τραγικός ο Graef. Βέβαια και εγώ θα τον αλλάξω σύντομα για super jolly (μόλις πείσω την γυναίκα μου για τον όγκο)
zygorito Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 θεωρητικά ο καλύτερος vfm εισαγωγικός ειναι ο Baratza Encore
papoys1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Με τέτοιους μύλους ποτέ δεν πρόκειται να πετύχεις καλό και ομοιόμορφο κάψιμο. Άλλοτε θα τον κόβεις χοντρό και θα κάνεις νεροζούμι,άλλοτε θα τον κόβεις ψιλό και θα μπουκώνει η μηχανή.Γενικά θα βλαστημάς και εσπρέσο ποτέ δεν πίνεις.Την έχω πατήσει και εγώ.Ή πας πολύ ψηλά (πάνω από 200-300 για καλό μύλο) ή παίρνεις κομμένο έτοιμο όπως κάνω και εγώ. Απλά ένα καλό 100% arabica.
billiboo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2019 παιδια εξαρτατε και τι θελει να κανει ο καθενας, εαν καποιος θελει να φτιαχνει τον πιο σουπερ ουαου εσπρεσο ναι να παρει και ακριβη μηχανη να παρει και μυλο κτλπ, αν ομως πχ οπως εγω καποιος φοιτητης θελει απλα να πινει εσπρεσο σπιτι του αλλα και να γλιτωσει κανα ψιλο καλη και η arielli καλος και ο κομμενος απο island. 3
johnyboy Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Είναι πολύ κακός ο graef. Παρα πολύ ασταθής. Πετάς ένα σωρό καφέ να βρεις το ιδανικό κόψιμο και μετά από μερικούς καφέδες κόβει ότι να ναι. Μακριά και αγαπημένοι με την απάτη. Μην κάνετε τέτοιο λάθος και άλλοι, ο μύλος είναι σκουοιδαριο. Η θα ξηλωθειτε ή καθίστε στα αυγά σας, οι ενδιάμεσες λύσεις είναι πεταμένα λεφτά και χάσιμο χρόνου. Και ισχύει για τα πάντα όχι μόνο για τον μύλο. 1
tsiro7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είσαι υπερβολικός για τον graef. Ναι δεν έχει μικρορυθμιση αλλά για τα σκουπίδια δεν είναι σε καμμία περίπτωση. Επίσης μετά από μερικούς καφέδες θέλει άλλο κόψιμο γιατι ο καφές μπαγιατευει και θέλει στο πιο ψιλό. Ελπίζω να μην γεμίζεις το hopper καφέ αλλά να βάζεις κάθε φορά τα γραμμάρια που θες. Βέβαια ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Επίσης μην ακούω κάτι του στιλ καλύτερα έτοιμος κομμένος από τον graef γιατί τρελενομαι. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2019 από tsiro7 1
madnifestah Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, tsiro7 είπε Ναι δεν έχει μικρορυθμιση αλλά για τα σκουπίδια δεν είναι σε καμμία περίπτωση. Επίσης μετά από μερικούς καφέδες θέλει άλλο κόψιμο γιατι ο καφές μπαγιατευει και θέλει στο πιο ψιλό. Ακριβός... δεν είπαμε ότι είναι ο καλύτερος αλλά είναι ο ποιο φθηνός ηλεκτρικός που μπορείς να πάρεις.. σε entry level πας σε ascaso i1/i2 η τον lelit fred που είναι πολύ καλοί για τα λεφτά τους και μετά the sky's the limit... ο πρώτος μου ήταν ένας Porlex tall, τον οποίο χρησιμοποιώ ακόμη για φίλτρου στο v60,και έπαιρνα αξιοπρεπέστατα εσπρεσάκια,αν και stepped,και μανιβελάτος....
johnyboy Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, tsiro7 είπε Είσαι υπερβολικός για τον graef. Ναι δεν έχει μικρορυθμιση αλλά για τα σκουπίδια δεν είναι σε καμμία περίπτωση. Επίσης μετά από μερικούς καφέδες θέλει άλλο κόψιμο γιατι ο καφές μπαγιατευει και θέλει στο πιο ψιλό. Ελπίζω να μην γεμίζεις το hopper καφέ αλλά να βάζεις κάθε φορά τα γραμμάρια που θες. Βέβαια ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Επίσης μην ακούω κάτι του στιλ καλύτερα έτοιμος κομμένος από τον graef γιατί τρελενομαι. Άκου να δεις τι γίνεται με την συγκεκριμένη απάτη. Μετράω, ρίχνω στον μύλο, αλεθω, χτυπάω να πέσει και ότι έχει μέσα. Πάντα ίδια διαδικασία. Η πρώτη φορά θέλει λίγο χρόνο και πέταμα μερικούς καφέδες. Βρίσκεις το ιδανικό και το αφήνεις. Λες οκ εδώ είμαστε το πετύχαμε. Μετά από μερικούς καφέδες κάνει τα δικά του. Η θα βγει χοντρός ή πολύ λεπτός. Ξανά πεδευεσαι πετάς καφέδες, ανεβάζεις κατεβάζεις σκάλες και ξανά το ίδιο. Οι καφέδες που πετάς είναι περισσότεροι από αυτούς που πίνεις. Είναι απίστευτα ασταθής μύλος 1
tsiro7 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Τι να σου πω, εγώ δεν έχω κανένα τέτοιο θέμα. Στο 13 κόβω συνέχεια το χαρμάνι που παίρνω και άντε αν πάρω πολύ και μείνει καιρό να κατέβω μέχρι το 11. Δλδ εσύ παίρνεις 200 γραμμάρια καφέ, ας πούμε, και κάθε φορά που κόβεις έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα?
johnyboy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Έχω 1 κιλό καφέ, 5χ250. Βρίσκω την ρύθμιση στο 10 με όλες τις ροδέλες μέσα. Όλα ωραία λέω εδώ είμαστε. Μετά από 2 3 μέρες ο καφές βγαίνει χαλίκι. Πάω στο 9, μπουκώνει η μηχανή. Πάω στο 10 ξανά, μπουκώνει η μηχανή.... Πάω στο 11 μπουκώνει η μηχανή. Τελικά στο 12 είναι οκ μέχρι που να τον πιάσει και πάλι από την αρχή
tsiro7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μαλλον δεν σε θελει😅μηπως καταλαβαινει οτι μιλας ασχημα για αυτον ?😅😅😅και αυτο στο κανει με ολους τους καφεδες ? να ξερεις αλλαγη ρυθμισης θελει την ωρα που κοβει και παντα ανεβαζεις - κατεβαζεις κανα δυο νουμερα παραπανω και μετα το γυρνας στο επιθυμητο, ναι τετοια θεματα εχει , μιλαμε αλλωστε για entry level μυλο 80 ευρω. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2019 από tsiro7
johnyboy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 το κάνει με όλους ναι. αλλάζω σκάλα πάντα προς τα πάνω και πάντα να είναι σε λειτουργία αλλα χωρίς καφέ μέσα.
tsiro7 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δοκίμασε αυτό που λέω αλλά με καφέ στο hopper και όχι μια σκάλα πάνω, 2 τουλάχιστον και ξανά πάλι κάτω εκεί που θες, έχει μπόσικα ο μύλος και θέλει αυτή την πατέντα να κάτσουν καλά τα μαχαίρια εκεί που τα θες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα