Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

υποκατάστατο ζάχαρης


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν υποκατάστατα ζάχαρης (π.χ. Στέβια) με τα οποία να μπορεί κάποιος να παρασκευάζει γλυκά;

Επεξ/σία από zoranb
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η φρουκτόζη είναι ένα καλό υποκατάστατο  ζάχαρης αλλά δεν συστήνεται πλέον για διαβητικούς η στέβια πρέπει να είναι ακριβή για γλυκά

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν η Στέβια είναι η ασφαλέστερη όμως, τότε Στέβια! Άραγε να υπάρχει σε μορφή άχνης ή κόκκων ζάχαρης;

Επεξ/σία από zoranb
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, zoranb είπε

Εάν η Στέβια είναι η ασφαλέστερη όμως, τότε Στέβια! Άραγε να υπάρχει σε μορφή άχνης ή κόκκων ζάχαρης;

Σε σκονη υπαρχει στα σμαρκετς η βιολογικα. Επισης σε υγρο. Εχω δει σε καφε πελατες να εχουν μαζι τους  υγρο σε μπουκαλακι. Υπαρχει φυσικη και τεχνητη.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κουραμπιέδες θα φτιάξεις;

Cheesecake, Μελομακάρονα, Μουστοκούλουρα!

1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

Υπαρχει φυσικη και τεχνητη.

Τεχνητή;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η στέβια απαγορεύεται να ψηθεί (νομίζω να φτάσει πάνω απο τους 90 βαθμούς). Το καλύτερο υποκατάστατο είναι η μαλτιτόλη. Αν θες για να φτιάξεις γλυκά για το σπίτι σου το πιο υγιεινό είναι το μέλι ή η αγάβη.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μαλτιτολη ειναι το μοναδικο υποκαταστατο που διατηρει τις ιδιες γευστικες αλλα και ''φυσικες'' ιδιοτητες με την ζαχαρη στην ζαχαροπλαστικη.Φυσικα και αυτη εχει τα θεματα της γιατι προκαλει διαρροια σε σχετικα υψηλη καταναλωση και δεν ειναι απολυτα ασφαλης για διαβητικους.

Επεξ/σία από Shadows
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τα υποκατάστατα της ζάχαρης με τα συν και τα πλην τους.

https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/sweeteners#monkfruit

Λέει και για κάποια καινούρια υποκατάστατα(bocha sweet πχ) τα οποία είναι αρκετά γνωστά σε συνταγές στο youtube(αμερικάνικες συνήθως), που όμως δεν τα βρίσκω στην ελληνική αγορά διότι είναι καινούρια και δεν έχουν αδειοδοτηθεί μάλλον στην Ευρώπη.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγαλυτερο προβλημα με τα γλυκαντικα με εξαιρεση την μαλτιτολη δεν ειναι μονο  οτι χανουν την γλυκια τους γευση με το ψησιμο,αλλα οτι δεν μπορουν να αφυδατωσουν το μειγμα ενος γλυκου πχ κεικ και θα πρεπει να γινει χρηση αλλου συστατικου με αυτη την ιδιοτητα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα με τις γνώσεις σας παιδιά! Και δεν το περίμενα πως θα υπήρχαν τόσα πολλά γλυκαντικά... αυτό που με προβληματίζει είναι πόσο ασφαλή είναι όλα αυτά κ εάν επιρρεάζουν διάφορους δείκτες της υγείας μας.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 1 χρόνο αργότερα...

Επαναφέρω το θέμα καθώς τελευταία προσπαθώ στον καφέ να αντικαταστήσω την ζάχαρη. Η Στέβια σε σκόνη περιέχει ποσότητες ερυθριτόλης, που είναι φυτικό προιόν καλαμποκιού. Τί γνωρίζετε γι αυτή την ουσία; Σύμφωνα με τον FDA δεν είναι καρκινογόνος, αλλά μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες, αέρια και σε μικρότερο βαθμό διάρροια. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.