Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, nikthanos είπε

αν το utp περνάει και απο κουτιά δύσκολο το βλέπω να πηγαίνει με τη μία.

Στο δικό μου έκανα την ίδια δουλειά αλλά από υπόγειο και φωταγωγό που ήταν η μισή διαδρομή των καλωδίων σε σχάρες μεταλλικες και μετά στο σπίτι μέσα πήγαινε η σωλήνα μονοκόμματη από τον φωταγωγό μέχρι το κέντρο διανομής.

Παιδιά, μια παράκληση: Όποιος βάλει ή έχει ήδη βάλει οπτική ίνα από τη ΔΕΗ, ας μοιραστεί μαζί μας ταχύτητες και, κυρίως, εντυπώσεις!

• Like 1
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, georgeole said:

Παιδιά, μια παράκληση: Όποιος βάλει ή έχει ήδη βάλει οπτική ίνα από τη ΔΕΗ, ας μοιραστεί μαζί μας ταχύτητες και, κυρίως, εντυπώσεις!

• Thanks 1
Δημοσ.

Προβλέπεται κάπου ο τρόπος αποκατάστασης όπου απαιτείται μετά την όδευση των ινών; Ποιές "βλάβες" υποχρεούνται να αποκαταστήσουν τα συνεργεία;

Ήρθε σήμερα συνεργείο και διαπιστώνει με ατσαλίνα ότι από τους ορόφους οι γραμμές τηλεφώνων καταλήγουν εντός γυψοσανίδας στην είσοδο της πολυκατοικίας από όπου φεύγουν προς το υπόγειο.

Επειδή δεν υπάρχει κουτί διακλάδωσης και η ατσαλίνα δεν μπορεί να συνεχίσει μεχρι το υπόγειο (οι σωλήνες διέλευσης των καλωδίων διακόπτονται μέσα στη γυψοσανίδα), το συνεργείο ζητά να κόψει τμήμα της γυψοσανίδας για να αποκτήσει πρόσβαση, αλλά δεν διατίθεται να την αποκαταστήσει.

Είναι υποχρεωμένοι σε αποκατάσταση σε αυτήν την περίπτωση ή ψάχνουμε άλλη όδευση;

Δημοσ.

μου φαίνεται ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να φτιάξουν ό,τι χαλάσουν, γι αυτό τα περνάνε εξωτερικά με δικές τους πλαστικές σωλήνες και κανάλια.

Στη δική μου εγκατάσταση οταν τους ρώτησα σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση αν θα μπορέσουν να περάσουν την οπτική απο διαδρομή που θα τους υποδείξω, μου είπαν ότι η οδηγία που έχουν είναι να τα πηγαίνουν μέσω κλιμακοστασίου εξωτερικά  και θα μου έβαζαν κατανεμητή εξω απ την πόρτα, οπότε αν είχα δικό μου τεχνικό θα ήταν καλύτερα να έκανε εκείνος ό,τι δουλειά χρειαζόταν.

Αρα στην περίπτωσή σου, ή τους λες κόψτε τη σανίδα να δείτε πως θα φτάσουν οι οπτικες εκει που πρέπει και μετά το επισκευάζεις μόνος σου με δικό σου συνεργείο, ή πάτε για εναλλακτική όδευση, η οποία μαλλον θα ειναι εξωτερική εγκατάσταση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

25/5 έκανα αίτηση για Gigabit Voucher το οποίο εγκρίθηκε άμεσα και παράλληλα μίλησα με Cosmote για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες, μιας και στην πολυκατοικία δεν υπάρχει εγκατεστημένη οπτική.

Μία εβδομάδα μετά με καλούν από το γραφείο του εργολάβου, μεσημέρι και ενώ είμαι στο γραφείο, για να μου πουν ότι μπορούν σε μισή ώρα να είναι στην πολυκατοικία για να κάνουν την πρώτη επίσκεψη, το οποίο όμως αρνήθηκα μιας και δεν ήταν κάποιος διαθέσιμος γενικά στην πολυκατοικία εκείνη την ώρα (είμαστε 3 οικογένειες οπότε πάνω κάτω γνωρίζουμε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου). Τους ζήτησα ευγενικά να με ενημερώσουν από πριν, προκειμένου να φροντίσω όποια μέρα τους βολεύει να βρίσκομαι εγώ αλλά και ο διαχειριστής στον χώρο.

Από τότε δε με έχει καλέσει κανείς. Μίλησα στο ενδιάμεσο με Cosmote, μου είπαν ότι θα ζητήσουν να με ξαναπάρουν αλλά μέχρι τώρα τίποτα. Είναι λογικοί αυτοί οι χρόνοι αναμονής;

Δημοσ.

Μακαρι να εξαπλωθει και προς Πελοπόννησο . Εχει πολύ καλες τιμες. Στα χωρια πιανουμε 4mbps με 0.4 upload και μονο κοσμοτε 😭

Βαλε και 30 αποσυνδεσεις τη μερα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Cuore_Sportivo είπε

Είναι λογικοί αυτοί οι χρόνοι αναμονής;

Από τη δική μου τουλάχιστον εμπειρία, ΟΧΙ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, έχω μια γραμμή NOVA VDSL 50 Mbps και σκέφτομαι να αλλάξω σε NOVA 300 Mbps με χρήση voucher. Έλαβα το συμβόλαιο στο οποίο είδα ότι έχει υπέρογκα κόστη διακοπής (επισυνάπτονται). Ο προβληματισμός μου είναι τι γίνεται σε περίπτωση μετακόμισης λόγω ενοικίου πριν την λήξη του συμβολαίου. Μια εκπρόσωπος της NOVA που μίλησα με διαβεβαίωσε πως μπορώ να μεταφέρω την γραμμή στην επόμενη κατοικία μου (προφανώς σε πρόγραμμα που υποστηρίζεται εκεί σε θέμα υποδομών) με κόστος 50 ευρώ χωρίς να επιβαρυνθώ με τέλη διακοπής. Ισχύει αυτό ή κρύβει κάποια παγίδα λόγω voucher κλπ ? Ευχαριστώ!

image.png.3760cd0e06420ec8b7d79afe374e4831.png

Επεξ/σία από thanospetr
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, thanospetr είπε

Καλημέρα, έχω μια γραμμή NOVA VDSL 50 Mbps και σκέφτομαι να αλλάξω σε NOVA 300 Mbps με χρήση voucher. Έλαβα το συμβόλαιο στο οποίο είδα ότι έχει υπέρογκα κόστη διακοπής (επισυνάπτονται). Ο προβληματισμός μου είναι τι γίνεται σε περίπτωση μετακόμισης λόγω ενοικίου πριν την λήξη του συμβολαίου. Μια εκπρόσωπος της NOVA που μίλησα με διαβεβαίωσε πως μπορώ να μεταφέρω την γραμμή στην επόμενη κατοικία μου (προφανώς σε πρόγραμμα που υποστηρίζεται εκεί σε θέμα υποδομών) με κόστος 50 ευρώ χωρίς να επιβαρυνθώ με τέλη διακοπής. Ισχύει αυτό ή κρύβει κάποια παγίδα λόγω voucher κλπ ? Ευχαριστώ!

image.png.3760cd0e06420ec8b7d79afe374e4831.png

Καλημέρα. Όντως τόσο είναι το κόστος μεταφοράς της γραμμής, απλώς σου ανανεώνουν παράλληλα και το συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Πόσο καιρό έχει που έκανες το συμβόλαιο? Μήπως σε συμφέρει να το σπάσεις.

Δημοσ.
4 minutes ago, prototypegr said:

Καλημέρα. Όντως τόσο είναι το κόστος μεταφοράς της γραμμής, απλώς σου ανανεώνουν παράλληλα και το συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Πόσο καιρό έχει που έκανες το συμβόλαιο? Μήπως σε συμφέρει να το σπάσεις.

Δεν υπάρχει κάτι βέβαιο για μετακόμιση στον ορίζοντα αλλά ποτέ δεν ξέρεις και τα 300αρια τέλη διακοπής δεν μ' άρεσαν. Το τωρινό μου 50άρι τρέχει μόνο 8 μήνες και σκέφτομαι να μεταβώ στο 300άρι μιας που μπήκε κουτί οπτικών στην πολυκατοικία.

Μέχρι τώρα στα συμβόλαια που έχω κάνει υπάρχουν τέλη διακοπής σαν της πρώτης στήλης αλλά τώρα λόγω οπτικής πρόσθεσαν και την δεύτερη στήλη οι μάγκες και αυτό είναι που με προβληματίζει. Το λέει και "υποχρέωση επιστροφής από επιδότηση" οπότε αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να στο χρεώσουν ακόμα και σε περίπτωση μεταφοράς. Η υπάλληλος δεν με έπεισε απόλυτα ότι σε περίπτωση μεταφοράς έχεις μόνο τα 50 ευρώ..
Αν έχει κάποιος εμπειρία με το συγκεκριμένο σενάριo ας ρίξει λίγο φως 😅

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, thanospetr είπε

Δεν υπάρχει κάτι βέβαιο για μετακόμιση στον ορίζοντα αλλά ποτέ δεν ξέρεις και τα 300αρια τέλη διακοπής δεν μ' άρεσαν. Το τωρινό μου 50άρι τρέχει μόνο 8 μήνες και σκέφτομαι να μεταβώ στο 300άρι μιας που μπήκε κουτί οπτικών στην πολυκατοικία.

Μέχρι τώρα στα συμβόλαια που έχω κάνει υπάρχουν τέλη διακοπής σαν της πρώτης στήλης αλλά τώρα λόγω οπτικής πρόσθεσαν και την δεύτερη στήλη οι μάγκες και αυτό είναι που με προβληματίζει. Το λέει και "υποχρέωση επιστροφής από επιδότηση" οπότε αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να στο χρεώσουν ακόμα και σε περίπτωση μεταφοράς. Η υπάλληλος δεν με έπεισε απόλυτα ότι σε περίπτωση μεταφοράς έχεις μόνο τα 50 ευρώ..
Αν έχει κάποιος εμπειρία με το συγκεκριμένο σενάριo ας ρίξει λίγο φως 😅

Όντως είναι τρελά τα ποσά επιστροφής. Πάντως για το 50άρι στο λέω με βεβαιότητα, γιατί έκανε ο πατέρας μου μεταφορά πριν από κάποιους μήνες σε NOVA και δεν πιστεύω να έχει αλλάξει κάτι. Λογικά θα αναφέρεται και στο site τους το κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, prototypegr said:

Όντως είναι τρελά τα ποσά επιστροφής. Πάντως για το 50άρι στο λέω με βεβαιότητα, γιατί έκανε ο πατέρας μου μεταφορά πριν από κάποιους μήνες σε NOVA και δεν πιστεύω να έχει αλλάξει κάτι. Λογικά θα αναφέρεται και στο site τους το κόστος.

Ως προς το 50άρι, έχει τα παρακάτω τέλη διακοπής:

• ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 50Mbps

image.png.b1b8438e19026bb4f790eebc6e8981ee.png

• ONLINE ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ 50Mbps

image.png.03c988a418b9602c68ca6228f739042e.png

Μου φαίνεται ζητάνε ό,τι τους κατέβει και είχα την Vodafone για ανήθικη. Ίσως δεν αλλάξω τώρα και να περιμένω να αλλάξω σε άλλο πάροχο αν υπάρχει μετά την λήξη του συμβολαίου που δεν σε δεσμεύει με τέτοιους όρους.

Επεξ/σία από thanospetr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. Έχω κάνει αίτηση για FTTH 1GBPS με την Cosmote (περιοχή Νίκαια). Οι διαδικασίες θεωρητικά ξεκινούν από τις 16 Ιουνίου. Περίπου πόσο χρόνο κάνουν οι εργολάβοι να επικοινωνήσουν για την πρώτη αυτοψία-εγκατάσταση στην πολυκατοικία; Επίσης τυχαίνουν συχνά αυτά τα κουλά που διαβάζω να σου πουν "σε 20 λεπτά είμαστε εκεί;" χωρίς καμία προειδοποίηση; Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από nosvasedis
  • Super Moderators
Δημοσ.
On 20/06/2025 at 09:59, nosvasedis said:

Καλημέρα σε όλους. Έχω κάνει αίτηση για FTTH 1GBPS με την Cosmote (περιοχή Νίκαια). Οι διαδικασίες θεωρητικά ξεκινούν από τις 16 Ιουνίου. Περίπου πόσο χρόνο κάνουν οι εργολάβοι να επικοινωνήσουν για την πρώτη αυτοψία-εγκατάσταση στην πολυκατοικία; Επίσης τυχαίνουν συχνά αυτά τα κουλά που διαβάζω να σου πουν "σε 20 λεπτά είμαστε εκεί;" χωρίς καμία προειδοποίηση; Ευχαριστώ. 

Δεν υπάρχει fixed χρόνος, μιας κι υποθέτω ότι πάει ανάλογα με το φόρτο εργασίας της περιοχής που έχει αναλάβει ο εκάστοτε εργολάβος με το συνεργείο του.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Thresh είπε

Δεν υπάρχει fixed χρόνος, μιας κι υποθέτω ότι πάει ανάλογα με το φόρτο εργασίας της περιοχής που έχει αναλάβει ο εκάστοτε εργολάβος με το συνεργείο του.

Κατάλαβα. Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...