Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Το DxOMark ξεκινάει τις δοκιμές ήχου, αποκαλύπτoντας μια έκπληξη για το iPhone 11 Pro Max


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι σήμερα, η DXOMark αξιολογούσε την απόδοση των φωτογραφικών μηχανών των κινητών, αλλά στις υπηρεσίες της εταιρείας μόλις πρόσφατα προστέθηκε και η αξιολόγηση της απόδοσης των κινητών στον τομέα του ήχου.

Η εταιρεία έφτιαξε όνομα χάρη στις αντικειμενικές και σε βάθος δοκιμές αξιολόγησης των καμερών των κινητών, και τώρα ευελπιστεί να γίνει «όνομα» και στις αξιολογήσεις ηχείων και μικροφώνων κινητών. Οι πρώτες δοκιμές ξεκίνησαν με τις συσκευές Huawei Mate 20 X, Apple iPhone XS Max, Apple iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy Note 10+, Samsung Galaxy S10+, Honor 20 Pro και Sony Xperia 1.

Η εταιρεία, σε μία ανάρτηση της στο επίσημο blog της εξήγησε τους λόγους για την απόφαση της να ξεκινήσει τις συγκριτικές δοκιμές στον τομέα του ήχου:

«Το μέγεθος και η ποιότητα της οθόνης καθώς και τα χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις της φωτογραφικής μηχανής αποτελούσαν εδώ και πολύ καιρό - και εξακολουθούν - σημαντικά κριτήρια για την αγορά ενός smartphone. Παρόλα αυτά, καθώς οι χρήστες καταγράφουν και καταναλώνουν όλο και περισσότερο περιεχόμενο ήχου και βίντεο με τις φορητές συσκευές τους, η σημασία της ποιότητας του ήχου είναι μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν smartphones για να τραβήξουν βίντεο με την οικογένεια και τους φίλους τους, για να τραβήξουν σε βίντεο τον εαυτό τους (vlogging) καθώς και για να τραβήξουν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις. Από πλευράς κατανάλωσης (περιεχομένου), ακούν μουσική και παρακολουθούν βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι καθώς και περιεχόμενο που έχουν αγοράσει στις συσκευές τους. Η διακύμανση της ποιότητας ήχου μεταξύ των συσκευών τόσο κατά την εγγραφή όσο και κατά την αναπαραγωγή ήχου (έξοδος) είναι τεράστια, αλλά παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν παρά λίγες πληροφορίες ή σχετική καθοδήγηση για τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την ποιότητα του ήχου.

Αυτός είναι ο λόγος που εισάγουμε το DXOMARK Audio - για να παρέχουμε στους καταναλωτές και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, ολοκληρωμένα, ουδέτερα και αξιόπιστα δεδομένα από δοκιμές smartphones στους τομείς της καταγραφής ήχου και audio output. Έχουμε αναπτύξει ένα σύνολο πρωτοκόλλων για να αντικατοπτρίσουμε τους τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα smartphones τους για την εγγραφή και κατανάλωση ηχητικού περιεχομένου, μαζί με μια μεθοδολογία αξιολόγησης και benchmarking, που παρέχει τα όποια αποτελέσματα με αξιόπιστο και επαναλαμβανόμενο τρόπο».

Τα κριτήρια της DXOMark στις δοκιμές απόδοσης της αναπαραγωγής είναι πέντε. Ακριβώς τα ίδια χρησιμοποιεί και για τις δοκιμές της απόδοσης κατά την εγγραφή ήχου, συν το πόσο καλά διαχειρίζεται η συσκευή τον θόρυβο στο περιβάλλον. Τα κριτήρια είναι:

 • Timbre (frequency response, treble/midrange/bass, total balance, volume dependency)
 • Dynamics (attack, bass precision, punch, volume dependency)
 • Spatial (wideness, balance, distance, localization)
 • Volume (maximum, minimum, user volume consistency)
 • Artefacts (noise, pumping, clipping, user artefacts, other artefacts)
 • [Recording] Background noise (directivity, noise profile, artefacts)

Η εταιρεία επίσης λέει πως είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν μετρήσεις και δεδομένα που προκύπτουν από την αντίληψη εμπειρογνωμόνων στον ήχο που έχουν χρόνια εμπειρίας και εργασίας στους τομείς του audio engineering και του audio industrial design, αλλά υποστηρίζει ότι και αυτά είναι εξίσου επιστημονικά.

Όπως αναφέραμε, η εταιρεία πραγματοποίησε τις πρώτες της δοκιμές, και στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Huawei Mate 20 X με βαθμολογία 75, και δεύτερο σε κοντινή απόσταση το iPhone XS Max, το οποίο μάλιστα φαίνεται πως προσφέρει καλύτερη γενικότερα εμπειρία στον τομέα του ήχου από το μεταγενέστερο iPhone 11 Pro Max.

 ranking_overall-2-1.jpg.dd9eb98fcbbb26c477583a7dad81c32c.jpg

9to5Mac


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, dimosss είπε

Με αυτα ασχολουνται οι κατοχοι Android γιατι το να εχει το μηλο στην πλατη του κινητου δεν ειναι κριτηριο για την αγορα κινητου

Φίλε έμενα δεν μου φαίνεται ο ήχος του iphone να είναι κακός. Τώρα εάν στα νούμερα οι δυο τρεις βαθμοί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά που θα τις παρατηρήσεις σε παραδέχομαι 

 • Thanks 2
 • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, lazlo1992 είπε

Φίλε έμενα δεν μου φαίνεται ο ήχος του iphone να είναι κακός. Τώρα εάν στα νούμερα οι δυο τρεις βαθμοί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά που θα τις παρατηρήσεις σε παραδέχομαι 

Καθε αλλο δεν ειπα ποτε οτι δεν εχουν καλο ηχο ειπα πως απλως γινεται η αγορα του because iphone και οχι κοιτωντας τα τεχνικα χαρακτηριστικα του

 • Like 4
 • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρώ ότι αν δεν έχεις lg v series, ο ήχος που βγαίνει από ακουστικά, είναι απλά καλός σε όλα τα τηλέφωνα. 

Πάντως spotify, με Xperia xz1, ακούω ικανοποιητικά, αλλά νομίζω οτι με οποιοδήποτε smartphone εκτός lg v, ακούγονται πάνω κάτω τα ίδια... 

Ο εξωτερικός ήχος τώρα είναι άλλη υπόθεση. Xperia xz1, IPhone και Galaxy s10 έχουν τα καλύτερα ηχεία που έχω ακούσει... 

 • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τους καταναλωτές είναι καλή είδηση. Οι μετρήσεις αυτές όταν δημοσιεύονται πιέζουν τις εταιρίες να βελτιώσουν  τις συσκευές τους στα σημεία που υστερούν. Και εδώ που τα λέμε οι περισσότερες συσκευές τα πάνε πολύ καλά στην απόδοση ήχου με ακουστικά (εντάξει, με το -τα εξωτερικά ηχεία δεν μπορείς να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις) αλλά εκεί που χρειάζεται πολύ βελτίωση η κατάσταση είναι στα μικρόφωνα των συσκευών και στην εγγραφή ήχου. Υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης εκεί και καιρός είναι οι εταιρίες να προσπαθήσουν περισσότερο σε αυτό τον τομέα. 

 • Like 8
 • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πλέον όλες οι ναυαρχίδες έχουν παρά πολύ καλό επίπεδο σε εικόνα και ήχο.  οι διαφορές δύσκολα φαίνονται στο χρήστη και γι'αυτό η ανάγκη για εργαστηριακή δοκιμή.  Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιο τηλ με λίγο μικρότερη βαθμολογία δεν είναι πάλι καλό.  

 • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

φημες λενε οτι αν παρεις iphone μπορει να βρεις και γκομενα

Σου εγγυωμαι εγώ ότι θα βρεις σίγουρα γκόμενα με το iPhone 11,δυστυχώς😞

😞

Επεξ/σία από nikos5800
 • Like 1
 • Confused 1
 • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.