Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

ΔΕΝ ισχύει για επιχειρήσεις το όριο των 22ευρώ , εισαγωγή για εμπορική δραστηριότητα εκτός ΕΕ μόνο μέσω εκτελωνιστή ανεξαρτήτως αξίας.

Ευχαριστώ, υπάρχει κάπου που μπορώ να το διαβάσω αυτό? Αυτο ψάχνω κ δεν μπορώ να το βρω 

5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Άλλο για ιδία χρήση και άλλο για εμπορική επαγγελματική. Έχεις κατάστημα;

Ναι έχω κατάστημα 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πράγματα είναι απλά. Λοιπόν:

Για 20 ευρώ πράγματα, δεν θα κάνεις τίποτα απολύτως, τα πουλάς και μαύρα και τελείωσε. Δεν ασχολείται κανένας απολύτως.

Τώρα, ΑΝ γιγαντωθεί αυτό το πράγμα και ξαφνικά υπάρχει ένας λογαριασμός που μπαίνουν μέσα χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα και εσύ ΔΕΝ μπορείς να τα δικαιολογήσεις αυτά τα λεφτά,

εκεί θα έχεις πρόβλημα. Πόσο πιθανό το θεωρείς εσύ αυτό έτσι που περιγράφεις τα πράγματα;

Από την άλλη σου λέμε όλοι πως ΑΝ για κάποιον λόγο, θες να το πας 100% νόμιμα, το ΚΟΣΤΟΣ της διαδικασίας είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τα προιόντα που θέλεις να φέρεις, άρα εξαρχής θα μπαίνεις μέσα. Πρέπει να κάνεις έναρξη επιχείρησης, να έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ, λογιστή, εκτελωνιστή, να φορολογείσαι για αυτά τα χρήματα, κτλ. 

Για 20 ευρώ πράγματα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν κάνεις αυτά τα πράγματα. Αγοράζεις τι θέλεις να αγοράσεις με το 20ρικο σου, το πουλάς στο Ινσόμνια 40 ευρώ χέρι με χέρι, μαύρα, όπως θες πες το, κρατάς το 20ρικο το κέρδος σου  και το τρως όπου θες, δεν φαίνεται πουθενά.

Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τα 20 και τα 30 ευρώ. ΚΑΝΕΙΣ.

Το "περνάω στα έξοδα μου την αγορά" έχεις ιδέα τι σημαίνει και το λες συνέχεια; Μήπως έχεις την εντύπωση τίποτα ότι αν το περάσεις στα έξοδα της επιχείρησης σου σου χαρίζει κανείς τα 20 ευρώ που έδωσες ή στα γυρνάνε πίσω; Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει εκεί.

Για κάποιο λόγο οι επιχειρήσεις δεν κάνουν εισαγωγές για 20 ευρώ, απλά δεν συμφέρει. Τώρα αν βρήκες το σούπερ προιόν που πουλάει σαν τρελό και στην Κίνα θα το πάρεις 1 ευρώ και εδώ θα το δώσεις 20, κάνε μια προσπάθεια και ΑΝ ΠΙΑ ξαναλέω, αρχίσεις και έχεις τρελά κέρδη, εκεί κοιτάς για λογιστή και έναρξη επιχείρησης και ιστορίες, ώστε να μπορείς να δικαιολογήσεις τα κέρδη σου πλέον.

Edit: Τώρα είδα την απάντηση σου ότι έχεις κατάστημα.

Αν λοιπόν έχεις κατάστημα και θέλεις  να φέρεις αυτά τα προιόντα να τα πουλάς στο μαγαζί, υποχρεωτικά πρέπει να έχεις και τιμολόγιο για αυτά, άρα και να τα εκτελωνίσεις. Όπως αναφέρθηκε ήδη, το 22 ευρώ δεν ισχύει για εμπορικά καταστήματα. Πρέπει να τα εκτελωνίσεις και η διαδικασία αυτή θα σου κοστίσει περισσότερο από τα προιόντα. Ή ανεβάζεις την ποσότητα που θα αγοράσεις ώστε τελικά όλη η ιστορία να μπορέσει να σου αποφέρει κάποιο κέρδος, Ή βρίσκεις έναν Έλληνα χονδρέμπορα που φέρνει Ελλάδα αυτά που θες να παραγγείλεις σε τεράστιες ποσότητες και τα αγοράζεις από αυτόν σε τιμή χονδρικής. Η τιμή τους παίζει να είναι και μικρότερη από αυτή που λέει σε σένα ο Κινέζος, αν εσένα π.χ. 20 κομμάτια στα πουλάει 20 ευρώ, τον χονδρέμπορα μπορεί να του πουλάει το 1 κομμάτι 25 λεπτά επειδή αγόρασε 10.000 από αυτά και όχι 20 κομμάτια. Άρα και κερδισμένος βγαίνεις και είσαι και 100% νόμιμος.

Επεξ/σία από Baator
  • Like 2
Δημοσ.

Οταν παρεις κατι απο κινα, το εκτελωνισεις, του βάλεις φπα, που βάλεις την εφορία σου, το τέλος επιτιδευματος, τα ταμεία σου, και το 100% της προκαταβολής του φόρου, τότε ο πελάτης θα το παρει κατ' ευθείαν απο την Κίνα, οπότε εσυ θα μείνεις με τα εμπορεύματα στο ράφι.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οταν παρεις κατι απο κινα, το εκτελωνισεις, του βάλεις φπα, που βάλεις την εφορία σου, το τέλος επιτιδευματος, τα ταμεία σου, και το 100% της προκαταβολής του φόρου, τότε ο πελάτης θα το παρει κατ' ευθείαν απο την Κίνα, οπότε εσυ θα μείνεις με τα εμπορεύματα στο ράφι.

Γι'αυτό όλα τα μαγαζάκια με θήκες κινητών πουλάνε 100% μαύρα προϊόντα, χωρίς τιμολόγια

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GordaTurta είπε

Γι'αυτό όλα τα μαγαζάκια με θήκες κινητών πουλάνε 100% μαύρα προϊόντα, χωρίς τιμολόγια

Αυτό ειναι αλλο θεμα δεν νομίζω οτι χωράει συζήτηση, και τσιγάρα πουλάνε και ναρκωτικά κλπ

Οτι μπορεί ο κάθε ένας

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Αυτό ειναι αλλο θεμα δεν νομίζω οτι χωράει συζήτηση, και τσιγάρα πουλάνε και ναρκωτικά κλπ

Οτι μπορεί ο κάθε ένας

Με τσιγάρα ή ναρκωτικά πας φυλακή. Με θήκες κινητών δε σου κάνει κανείς τίποτα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GordaTurta είπε

Με τσιγάρα ή ναρκωτικά πας φυλακή. Με θήκες κινητών δε σου κάνει κανείς τίποτα

Οκ πουλα τότε, καλες δουλειές

Δημοσ.

Οτιδήποτε πωλείται μέσα στο μαγαζί σου θα πρέπει να είναι τιμολογημένο. Οτιδήποτε έχει εισαχθεί θα πρέπει να είναι και εκτελωνισμένο. Είτε από εσένα, είτε από κάποιον άλλο εμπόρο που το πήρε, το εκτελωνισμένο και το πούλησε με τιμολόγιο σε εσένα.

Ο λόγος που μια επιχείρηση υποχρεούται να τα εκτελωνισει ανεξαρτήτως ποσού, είναι για να αποφύγουν τις περιπτώσεις που κάποιος πάει να φέρει 5000 θήκες κινητών σε πακετάκια των 18€ και ισχυριστεί πως είναι νόμιμος, αφού δεν ξεπέρασε το κάθε πακέτο την αξία των 20€. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία, η μάλλον οχι ωραία, 😂 

Αν θέλω για εμπορική χρήση πρέπει να περάσει τελωνείο, μέχρι εδω είμαστε οκ. Επειδή όλα έρχονται με Ελτα. Εστω οτι κανω παραγγελία 100 ευρώ, παει αυτόματα τελωνείο, το ελτα αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία? Δλδ δεν πρέπει να βρω ιδιώτη εκτελωνιστη? Τα εκτελωνίζει το ελτα μου βγάζει ενα πόσο, πληρώνω και τα παίρνω και ειναι έτοιμα για μεταπώληση? Αν θυμάμαι καλα εστω 100 ευρώ τα προϊόντα, +24φπα +15 για κάποιες διαδικασίες, δλδ θα βγει 139 και είμαι εντάξει? Ευχαριστώ πολύ με βοηθάτε αρκετά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, delpaolo είπε

Δεν μιλάω για μαύρα όχι, νόμιμα με απόδειξη. Δεν ισχύει ο νόμος οτι κάτω τον 22 ευρώ δεν περνάει τελωνείο? Αυτο θελω να μάθω... Να αναφέρω ενα παράδειγμα. Αγοράζω ενα προϊόν πχ 5 ευρώ απο Κίνα. Περνώ το invoice του πωλητή το βαζω στα έξοδα μου. Πουλάω το προϊόν 15, φορολογουμαι για 10 ευρώ που είναι το κέρδος μου. 

Φίλε σου λένε.ΔΕΝ μπορείς να πουλήσεις κάτι από Κίνα  νόμιμα στη χώρα μας αν δεν το εκτελωνίσεις πρώτα.Δεν αρκεί το χαρτί του Κινέζου. Τελεία και παύλα.

Το πόσο θα σου κοστίσει να το εκτελωνίσεις μόνο σε ειδικό.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα φίλε. Εφόσον έχεις όντως κατάστημα θα έχεις και λογιστή. Γιατί δε πας μια βόλτα από εκεί να σου λύσει τις απορίες σου; Το να ψάχνεις απαντήσεις στο φόρουμ για κάτι τόσο σημαντικό (εφόσον είσαι επαγγελματίας) είναι σαν να ψάχνεις τα συμπτώματά σου στο google. Δηλαδή εάν έρθει ένας έλεγχος τι θα πεις; Μου το είπαν στο insomnia; Αυτό το θέμα θέλει ψάξιμο. Εγώ λογιστής είμαι αλλά δε μπορώ να σου πω τι θα κάνεις με 1 post εδώ στο φόρουμ.

Θα στο πει ο λογιστής σου που έχει και πλήρη εικόνα για την επιχείρησή σου! 

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 2
Δημοσ.

Γενικα στα κινεζικα για να βγαλεις λεφτα πρεπει να εισαγεις ποσοτητες και να ΜΗΝ πληρωσεις τους αναλογουντες δασμους,στο λιμανι υπαρχουν οι τροποι για οσους δεν φοβουνται την ψειρου

Δημοσ.

Στα εχουν γράψει και άλλοι, θα σου πω και εγω όμως το εξής.

Αν ένα προϊόν Χ το πουλάνε στην Ελλάδα 20€ και στην Κίνα έχει 5€, αν προσπαθήσεις να το φέρεις μόνος σου σε 4 κομμάτια και να το πουλήσεις νόμιμα, για να βγάλεις κέρδος, θα πρέπει να το πουλήσεις 40€.

Αυτοί που το πουλάνε 20€, για να έχουν κέρδος, έχουν φέρει κοντέινερ με διαφορετικά προϊόντα και είτε τα πουλάνε μόνοι τους, είτε τα έχουν πουλήσει σε μικρά μαγαζιά.  

*Αν ξέρεις βασική μαθηματικά και τις φορολογίες που υπάρχουν κλπ, αν τα βάλεις σε ένα excel, θα τα δεις και μόνος σου

Δημοσ.

Εδώ στις αγγελίες να τα έβγαζες θα ξεμπέρδευες 

Απο παλιά εμπειρία σε μαγαζιά τύπου «ότι πάρεις 1€« , κανονικά εισαγωγή κάνανε αλλά όχι και 20€ παραγγελία . Παίρναν 100€ τουλάχιστον σε ποσότητα . (συνήθως για να δούνε και το προϊόν , αν ήταν καλό προχωρούσαν σε μεγαλύτερες ποσότητες )
Ανάλογα το προϊόν περίπου υπολόγισε τουλάχιστον Χ5 πώληση για να καλύψεις εισαγωγή , ΦΠΑ , ελαττωματική παρτίδα και το κέρδος σου 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...