Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Λοιπόν, έχω καρτοκινητό και σήμερα το πρωί έβαλα κάρτα ανανέωσης. Λίγες ώρες μετά, πριν από κάποια ώρα, μου έρχεται αυτό το μήνυμα από την cosmote, που μου λέει ότι συνδέθηκα στο ίντερνετ, και με χρέωση κιολας 0,2 ευρώ ανά mb. Το θέμα είναι ότι εγώ έχω να ανοίξω τα δεδομένα στο κινητό μου, εδώ και περίπου τρεις βδομάδες... Πήρα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών, του είπα ποιο είναι το πρόβλημα και μου είπε εκεί ότι πιθανώς να φταίει η συσκευή που έχω... Αυτό ισχύει; Μπορεί να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα; Εγώ αμφιβάλλω γιατί το κινητό μου είναι σε άριστη κατάσταση. Αναγκαστικά ενεργοποιήσαμε το myinternet για να μην χρεώνομαι. Το θέμα είναι ότι την υπηρεσία αυτή την είχα ενεργοποιήσει πριν 1+ χρόνο, αλλά όταν μου τέλειωναν τα mb που είχα, κάθε μέρα μου έστελνε μήνυμα ότι δεν έχω mb και ότι πρέπει να βάλω πακέτο. Αυτό καταντούσε ΠΑΡΑ πολύ ενοχλητικό, γι'αυτό και απενεργοποίησα το myinternet. Ο υπάλληλος μου είπε ότι η υπηρεσία στέλνει μήνυμα μόνο όταν είναι ανοιχτά τα δεδομένα, αλλά του απάντησα ότι και με κλειστά δεδομένα, συνέχιζε να μου στέλνει μήνυμα κάθε μέρα. Και για μερικά λεπτά συνεχίστηκε αυτός ο φαύλος κύκλος, που δεν κατέληξε πουθενά. Εσείς παρόμοιο θέμα έχετε αντιμετωπίσει; Μπορώ να πω ότι είναι κάπως εκνευριστικό όλο αυτό...
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δεν κοιτάς από το κινητό να δεις αν υπήρχε κινηση δεδομένων;
esertas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δεν έχει γίνει σε έμενα αλλά είχα διαβάσει ότι μπορεί να φταίει το 4G. Όταν δεν έχει καλο σήμα πάνω στην αλλαγή κεραίας μπερδεύεται και χρεώνει mb.
isay Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Social Nick είπε Λοιπόν, έχω καρτοκινητό και σήμερα το πρωί έβαλα κάρτα ανανέωσης. Λίγες ώρες μετά, πριν από κάποια ώρα, μου έρχεται αυτό το μήνυμα από την cosmote, που μου λέει ότι συνδέθηκα στο ίντερνετ, και με χρέωση κιολας 0,2 ευρώ ανά mb. Το θέμα είναι ότι εγώ έχω να ανοίξω τα δεδομένα στο κινητό μου, εδώ και περίπου τρεις βδομάδες... ... Πήρα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών, του είπα ποιο είναι το πρόβλημα και μου είπε εκεί ότι πιθανώς να φταίει η συσκευή που έχω... Αυτό ισχύει; Μπορεί να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα; Εγώ αμφιβάλλω γιατί το κινητό μου είναι σε άριστη κατάσταση. το πιο αποτελεσματικό που εκανες ειναι που ενεργοποιησες τηφραγή από το myinternet. Απο εκει και πέρα υπάρχουν εφαρμογές που εχουν το δικαίωμα να αλλαζουν τη συνδεσιμότητα της συσκευής (wifi, mobile data, bluetooth) και κάποιες απο αυτές ΔΕΝ ρωτάνε. Αυτο σημαίνει οτι αν δεν εγινε απο σενα καποιο λανθασμένο τικ στην ενεργοποιηση του mobile data, καποια εφαρμογή το έκανε για σενα. Για να το παω ενα βημα παραπέρα, τα δικαιωματα των εφαρμογών ειναι για μενα μια πληγη του android (και για λογους χρεώσεων αλλα και για λογους διαρροής προσωπικών δεδομένων). Πρακτικά αν δεν εχεις ρουταρισμενο κινητό να σκαλίζεις τα δικαιώματα περα από αυτά που σου ειπτρεπει η εκαστοτε εφαρμογή θα εχεις τετοια θεματακια. Με δυο λογια, περα από το myinternet αν θες να το σκαλισεις παραπάνω, βρες τουλαχιστον ποια εφαρμογή ανοιγει εστω για λιγο τα data
basilis_k6 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 κλασσικη "απατή" της κοσμοτε. λέω "απάτη" γιατι δεν εχω στοιχεία να την πώ ΑΠΑΤΗ. 3 φορές με έχει χρεώσει με κλειστά δεδομένα και ανοιχτο wifi και την μια μαλιστα κοιμόμουν. δεν έβγαλα άκρη ποτε. Ηθελα να ξερα μονο ποσα λεφτα έχουν μαζεψει απο αυτο... 1
GREGORYMO Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Social Nick είπε Λοιπόν, έχω καρτοκινητό και σήμερα το πρωί έβαλα κάρτα ανανέωσης. Λίγες ώρες μετά, πριν από κάποια ώρα, μου έρχεται αυτό το μήνυμα από την cosmote, που μου λέει ότι συνδέθηκα στο ίντερνετ, και με χρέωση κιολας 0,2 ευρώ ανά mb. Το θέμα είναι ότι εγώ έχω να ανοίξω τα δεδομένα στο κινητό μου, εδώ και περίπου τρεις βδομάδες... Πήρα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών, του είπα ποιο είναι το πρόβλημα και μου είπε εκεί ότι πιθανώς να φταίει η συσκευή που έχω... Αυτό ισχύει; Μπορεί να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα; Εγώ αμφιβάλλω γιατί το κινητό μου είναι σε άριστη κατάσταση. Αναγκαστικά ενεργοποιήσαμε το myinternet για να μην χρεώνομαι. Το θέμα είναι ότι την υπηρεσία αυτή την είχα ενεργοποιήσει πριν 1+ χρόνο, αλλά όταν μου τέλειωναν τα mb που είχα, κάθε μέρα μου έστελνε μήνυμα ότι δεν έχω mb και ότι πρέπει να βάλω πακέτο. Αυτό καταντούσε ΠΑΡΑ πολύ ενοχλητικό, γι'αυτό και απενεργοποίησα το myinternet. Ο υπάλληλος μου είπε ότι η υπηρεσία στέλνει μήνυμα μόνο όταν είναι ανοιχτά τα δεδομένα, αλλά του απάντησα ότι και με κλειστά δεδομένα, συνέχιζε να μου στέλνει μήνυμα κάθε μέρα. Και για μερικά λεπτά συνεχίστηκε αυτός ο φαύλος κύκλος, που δεν κατέληξε πουθενά. Εσείς παρόμοιο θέμα έχετε αντιμετωπίσει; Μπορώ να πω ότι είναι κάπως εκνευριστικό όλο αυτό... Αν δεις το κινητό σου έχει γράψει κίνηση δεδομένων ?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 45 λεπτά πριν, isay είπε το πιο αποτελεσματικό που εκανες ειναι που ενεργοποιησες τηφραγή από το myinternet. Απο εκει και πέρα υπάρχουν εφαρμογές που εχουν το δικαίωμα να αλλαζουν τη συνδεσιμότητα της συσκευής (wifi, mobile data, bluetooth) και κάποιες απο αυτές ΔΕΝ ρωτάνε. Αυτο σημαίνει οτι αν δεν εγινε απο σενα καποιο λανθασμένο τικ στην ενεργοποιηση του mobile data, καποια εφαρμογή το έκανε για σενα. Για να το παω ενα βημα παραπέρα, τα δικαιωματα των εφαρμογών ειναι για μενα μια πληγη του android (και για λογους χρεώσεων αλλα και για λογους διαρροής προσωπικών δεδομένων). Πρακτικά αν δεν εχεις ρουταρισμενο κινητό να σκαλίζεις τα δικαιώματα περα από αυτά που σου ειπτρεπει η εκαστοτε εφαρμογή θα εχεις τετοια θεματακια. Με δυο λογια, περα από το myinternet αν θες να το σκαλισεις παραπάνω, βρες τουλαχιστον ποια εφαρμογή ανοιγει εστω για λιγο τα data Το έκανα αυτό, και είδα στις ρυθμίσεις, στην εξοικονόμηση δεδομένων κάτι που λέει "8 εφαρμογές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δεδομένα χωρίς περιορισμούς". Ήταν εφαρμογές όπως google play store και κάποιες άλλες εφαρμογές συστήματος κυρίως. Τις σταμάτησα, ελπίζω να ήταν αυτό το πρόβλημα. 17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αν δεις το κινητό σου έχει γράψει κίνηση δεδομένων ? Από 1 οκτώβρη μέχρι σήμερα μου έγραφε 2,4ΚΒ.
GREGORYMO Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 31 λεπτά πριν, Social Nick είπε Το έκανα αυτό, και είδα στις ρυθμίσεις, στην εξοικονόμηση δεδομένων κάτι που λέει "8 εφαρμογές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δεδομένα χωρίς περιορισμούς". Ήταν εφαρμογές όπως google play store και κάποιες άλλες εφαρμογές συστήματος κυρίως. Τις σταμάτησα, ελπίζω να ήταν αυτό το πρόβλημα. Από 1 οκτώβρη μέχρι σήμερα μου έγραφε 2,4ΚΒ. Είναι κάποιες εφαρμογές που χρεώνουν ΜΒ ο κόσμος να χαλάσει! Αναγκαστικά θα ενεργοποιήσεις το myinternet και τότε θα δεις στο κινητό σου ότι ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ δεδομένα, (που δεν χρεώνεσαι).
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 41 λεπτά πριν, Social Nick είπε Το έκανα αυτό, και είδα στις ρυθμίσεις, στην εξοικονόμηση δεδομένων κάτι που λέει "8 εφαρμογές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δεδομένα χωρίς περιορισμούς". Ήταν εφαρμογές όπως google play store και κάποιες άλλες εφαρμογές συστήματος κυρίως. Τις σταμάτησα, ελπίζω να ήταν αυτό το πρόβλημα. Από 1 οκτώβρη μέχρι σήμερα μου έγραφε 2,4ΚΒ. Οπότε έχεις κίνηση δεδομένων
Nick77 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Στην κάρτα sim που έχεις ενεργοποιημένη στο κινητό σου, στα network settings βάλε preferred network 2G αντί για 4G. Για κάποιο λόγο όσο είχα επιλεγμένο το 4G, ενώ είχα απενεργοποιημένα τα δεδομένα, έκανε κάθε μέρα μια προσπάθεια σύνδεσης από μόνο του. Μόλις το έβαλα μόνιμα σε 2G σταμάτησε το φαινόμενο.
GREGORYMO Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 7 ώρες πριν, Nick77 είπε Στην κάρτα sim που έχεις ενεργοποιημένη στο κινητό σου, στα network settings βάλε preferred network 2G αντί για 4G. Για κάποιο λόγο όσο είχα επιλεγμένο το 4G, ενώ είχα απενεργοποιημένα τα δεδομένα, έκανε κάθε μέρα μια προσπάθεια σύνδεσης από μόνο του. Μόλις το έβαλα μόνιμα σε 2G σταμάτησε το φαινόμενο. Δεν συμβαίνει σε όλα τα κινητά, αυτό. 10 ώρες πριν, Social Nick είπε Λοιπόν, έχω καρτοκινητό και σήμερα το πρωί έβαλα κάρτα ανανέωσης. Λίγες ώρες μετά, πριν από κάποια ώρα, μου έρχεται αυτό το μήνυμα από την cosmote, που μου λέει ότι συνδέθηκα στο ίντερνετ, και με χρέωση κιολας 0,2 ευρώ ανά mb. Το θέμα είναι ότι εγώ έχω να ανοίξω τα δεδομένα στο κινητό μου, εδώ και περίπου τρεις βδομάδες... Πήρα τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών, του είπα ποιο είναι το πρόβλημα και μου είπε εκεί ότι πιθανώς να φταίει η συσκευή που έχω... Αυτό ισχύει; Μπορεί να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα; Εγώ αμφιβάλλω γιατί το κινητό μου είναι σε άριστη κατάσταση. Αναγκαστικά ενεργοποιήσαμε το myinternet για να μην χρεώνομαι. Το θέμα είναι ότι την υπηρεσία αυτή την είχα ενεργοποιήσει πριν 1+ χρόνο, αλλά όταν μου τέλειωναν τα mb που είχα, κάθε μέρα μου έστελνε μήνυμα ότι δεν έχω mb και ότι πρέπει να βάλω πακέτο. Αυτό καταντούσε ΠΑΡΑ πολύ ενοχλητικό, γι'αυτό και απενεργοποίησα το myinternet. Ο υπάλληλος μου είπε ότι η υπηρεσία στέλνει μήνυμα μόνο όταν είναι ανοιχτά τα δεδομένα, αλλά του απάντησα ότι και με κλειστά δεδομένα, συνέχιζε να μου στέλνει μήνυμα κάθε μέρα. Και για μερικά λεπτά συνεχίστηκε αυτός ο φαύλος κύκλος, που δεν κατέληξε πουθενά. Εσείς παρόμοιο θέμα έχετε αντιμετωπίσει; Μπορώ να πω ότι είναι κάπως εκνευριστικό όλο αυτό... Φίλε, η λύση είναι μόνο ΜΙΑ. Όταν βάζεις πακέτο internet θα το βάζεις κάποια ώρα που όταν λήξει ΔΕΝ θα σε ενοχλει το μήνυμα που θα έρχεται ΜΙΑ φορά την ημέρα αλλά ΚΑΘΕ ημέρα την ώρα λήξης του πακέτου. ΥΓ. Αν η ώρα είναι βραδινή, θα έρχεται 08.00 το πρωί της άλλης ημέρας.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, basilis_k6 είπε κλασσικη "απατή" της κοσμοτε. λέω "απάτη" γιατι δεν εχω στοιχεία να την πώ ΑΠΑΤΗ. 3 φορές με έχει χρεώσει με κλειστά δεδομένα και ανοιχτο wifi και την μια μαλιστα κοιμόμουν. δεν έβγαλα άκρη ποτε. Ηθελα να ξερα μονο ποσα λεφτα έχουν μαζεψει απο αυτο... Απάτη δεν είναι, όταν κάνεις σχεδόν δεν κοιτάει τι δικαίωματα ζητάνε οι εφαρμογές που περνάει στο κινητό δεν φταει η cosmote Τρόποι για χρέωση χωρίς να έχεις ανοικτά δεδομένα 1) εφαρμογές όταν της κάνεις εγκατάσταση ζητάνε δικαίωμα να ανοίγουν δεδομένα για να κάνουν refresh στο back ground 2) έχεις ανοικτό το 4g, πολλές φορές στη μετάβαση από 2g η3g τραβάει δεδομένα (έτσι δουλεύει το πρότυπο δεν είναι μόνο στη cosmote), οπότε αν κάποιος δεν έχει δεδομένα ανοικτά, δεν υπάρχει και ουσιαστικός λόγος να έχει την συσκευή σε 4g, την βάζει ας 2g η 3g και ησυχάζει(σε αρκετές περιπτώσεις έχει και μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας έτσι Αν κάποιος δεν δουλεύει τα δεδομένα μπορεί να φτιάξει ένα apn και να επιλέξει ώστε να μην μπορεί να έχει σύνδεση δεδομένων
ermoulis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Το ίδιο συνέβη και στο καρτοκινητό της μητέρας μου. Αγόρασε κάρτα και ώρες αργότερα ήρθε το συγκεκριμένο μήνυμα, ενώ ήταν στο δρόμο, δίχως να έχει καν ενεργοποιησει την κάρτα. 1
M-rita Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Πριν δύο μήνες μου το έκανε αυτό , μόλις έβαλα κάρτα χρόνου ομιλίας ενώ ήμουν με το wi-fi του σπιτιού μου συνδεδεμένη μου ερχόντουσαν απανωτά μηνύματα για δύο ώρες περίπου με χρέωση 0,25 λεπτών .. φυσικά μετά από 40 μηνύματα πάει ο χρόνος ομιλίας μου.Επικοινωνησα με την εξυπηρέτηση πελατών της cosmote και μου ζήτησαν συγγνώμη για το κολλημα αυτό.Φυσικα τα ευρώ δεν μπορούσαν να μου τα επιστρέψουν αλλά μου έδωσαν χρόνο ομιλίας περίπου 300 λεπτά προς όλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα