Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ απο εξωτερικό(Γερμανία).
Η χρέωση θα γίνει σε επαγγελματικό ΑΦΜ που είναι δηλωμένο για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.
Θα μου χρεώσει ΦΠΑ το site μόλις βάλω το ΑΦΜ?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, kinezos69 είπε

Θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ απο εξωτερικό(Γερμανία).
Η χρέωση θα γίνει σε επαγγελματικό ΑΦΜ που είναι δηλωμένο για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.
Θα μου χρεώσει ΦΠΑ το site μόλις βάλω το ΑΦΜ?

Επικοινώνησες μαζί τους να σε πληροφορήσουν ή περιμένεις κάποιος να σου απαντήσει στον αέρα για την πολιτική της κάθε επιχείρησης;;

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kormos είπε

Επικοινώνησες μαζί τους να σε πληροφορήσουν ή περιμένεις κάποιος να σου απαντήσει στον αέρα για την πολιτική της κάθε επιχείρησης;;

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το αν γνωρίζει κάποιος, αν αυτοματοποιημένα αφαιρείται ο ΦΠΑ όταν εισάγεις σε αγορά ΑΦΜ που είναι δηλωμένο στο ευρωπαϊκό σύστημα των ενδοκοινοτικών συναλλαγών? Δεν έχει να κάνει με πολιτική επιχείρησης. Εγώ όταν τιμολογώ σε χώρα ευρωπαϊκής ένωσης σε ανάλογο ΑΦΜ ποτέ δεν βάζω ΦΠΑ.

Απλώς δεν ξέρω τι ισχύει για αγορές μέσω ίντερνετ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε online κατάστημα έχει την δική του πολιτική. Τα περισσότερα απευθύνονται σε απλούς καταναλωτές και δεν θα βρεις πεδίο να "βάλεις το ΑΦΜ". Πρέπει λοιπόν να διαβάσεις τους όρους πώλησης του κάθε καταστήματος για να δεις αν εκτελούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές με έκδοση invoice και μηδενικό ΦΠΑ. Ή να επικονωνήσεις μαζί τους και να τους ρωτήσεις.

Επεξ/σία από lmak
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, lmak είπε

Κάθε online κατάστημα έχει την δική του πολιτική. Τα περισσότερα απευθύνονται σε απλούς καταναλωτές και δεν θα βρεις πεδίο να "βάλεις το ΑΦΜ". Πρέπει λοιπόν να διαβάσεις τους όρους πώλησης του κάθε καταστήματος για να δεις αν εκτελούν ενδοκοινοτικές συναλλαγές με έκδοση invoice και μηδενικό ΦΠΑ. Ή να επικονωνήσεις μαζί τους και να τους ρωτήσεις.

Για ενημέρωση το site computeruniverse.net (το οποίο έχει και καλές τιμές) σου δίνει την επιλογή για εταιρική αγορά και αφαιρεί τον ΦΠΑ.

Πρέπει όμως το ΑΦΜ της εταιρείας να έχει δηλωθεί για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kinezos69 είπε

Για ενημέρωση το site computeruniverse.net (το οποίο έχει και καλές τιμές) σου δίνει την επιλογή για εταιρική αγορά και αφαιρεί τον ΦΠΑ.

Πρέπει όμως το ΑΦΜ της εταιρείας να έχει δηλωθεί για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Προσωπικά προτιμώ το Amazon. Μπορείς να "ψωνίσεις" και από τα 5 marketplaces (de, es, fr, it, co.uk), - συγκρίνετε τις τιμές, οι διαφορές μπορεί να είναι μεγάλες - έχει πολύ καλές προσφορές αν ψάξεις ή παρακολουθείς το insomnia ;-), ποικιλία, και από θέμα εγγύησης δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Προσοχή ότι αγοράζετε να είναι πωλητής το Amazon.

Σε κάθε περίπτωση ειδικά για laptop να έχετε υπόψη σας ότι τα πληκτρολόγια διαφέρουν ανάλογα με την χώρα. Για παράδειγμα εγώ προσωπικά δεν μπορώ με τίποτα το γερμανικό QWERTZ πληκτρολόγιο.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Θέλω να κάνω μια αγορά από το amazon.de με απαλλαγή ΦΠΑ για κάτι που δεν στέλνει Ελλάδα και θέλω να το παραλάβει γνωστός μου στη Γερμανία και να μου το στείλει.

Οπότε θέλω να κοπεί invoice  στα στοιχεία μου στην Ελλάδα αλλά επειδή βάζω γερμανική διεύθυνση παράδοσης μου ζητάει να πληρώσω τον ΦΠΑ.

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση?Γνωρίζει κανείς?

Επεξ/σία μόλις από ozric

Επεξ/σία από ozric

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...