Προς το περιεχόμενο

Western Digitan ssd blue 500gb αναβάθμιση


Ithuriel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, αποφάσισα εδώ και κάποιες μέρες να αντικαταστήσω τον παλιό δεύτερο σκληρό δίσκο hdd με έναν ssd 500gb της wd blue 3d NAND, ο πρώτος δίσκος ο οποίος περιέχει τα Windows μόνο Samsung 840 Evo 120gb. Το πρόβλημα μου είναι όταν βάζω τον 2 ssd και αφιρω τον hdd ενώ έχει στο bios αν και δεν γνωρίζω καλά από αυτό το κομμάτι να κάνει boot από τον Samsung ο οποίος όπως ανέφερα έχει τα Windows, εμφανίζεται το εξής μυνημα " disk boot failure insert system disk and press enter" δεν ξέρω αν μπορεί η μητρική να σηκώσει 2 ssd? Μου πέρασε από το μυαλό γιατί είναι αρκετά παλιά μιλάμε για το μοντέλο gigabyte G41mt-d3v θα μου πεις με τον hdd πως άνοιγε. Ούτε μπορώ να καταλάβω αν ο νέος δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα αν και το bios τον άνω γνωρίζει στην αρχή, λόγω απειρίας καλύτερα να μην πω κάτι άλλο, ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ότι καταλαβαίνω ο δεύτερος hdd σκληρός πρέπει να έχει το boot αρχείο από τα Windows γιατί όταν τον αφαιρώ και βάζω τον νέο ssd μου λέει αυτό που ανάφερα παραπάνω. Το θέμα είναι ότι θέλω να αποφύγω το format γιατί σκεφτόμουν να βάλω τον ssd 500 gb για τα Windows, θυμάμαι όταν είχα βάλει τον hdd δεν τον έδειχνε και τον αναγνώρισε μετά από την διαχείριση που έκανα από τον πίνακα ελέγχου. Επειδή φοβάμαι να πω την αλήθεια να πειράζω το bios ίσως το πάω σε κάποιον τεχνικό κατά άποψη μου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά έχω διαβάσει πως όταν κάνεις format αφήνεις μόνο τον κύριο δίσκο επάνω και αποσυνδέεις τους άλλους. Ο λόγος είναι ότι έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που κάποιο αρχείο πήγε και εγκαταστάθηκε στον 2ο δίσκο και αν τον αφαιρέσεις μετά δεν μπορεί ο κύριος να φορτώσει windows (μην ρωτάς πώς και γιατί...απλά γίνεται).

Δες εδώ κάποια link μήπως μπορέσεις να λύσεις το πρόβλημά σου αλλιώς κάνε format μόνο με τον κύριο δίσκο επάνω.

 

https://www.tenforums.com/drivers-hardware/15729-main-sdd-wont-boot-without-secondary-hdd.html

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, είπα να δοκιμάσω να βάλω και αυτόν χωρίς να αφαιρέσω τον hdd και όλα καλά. Λογικά κάτι τέτοιο θα έγινε που λες κάποιο αρχείο είναι στον hdd και γινότανε όλο αυτό. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...