Προς το περιεχόμενο

Η Google τερματίζει την πώληση του Daydream VR headset, που δεν υποστηρίζεται από το Pixel 4


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με οθόνες που υποστηρίζουν refresh rate 90Hz, θα περιμέναμε τα νέα Google Pixel 4 και Pixel 4 XL να συνεργάζονται τέλεια με το Daydream View VR headset της ίδιας εταιρείας, αλλά δυστυχώς, η Google έκανε γνωστό ότι τα νέα της smartphone δεν το υποστηρίζουν.

Λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη ότι και τα προηγούμενα μοντέλα Pixel 3a δεν υποστήριζαν το headset εικονικής πραγματικότητας, και πως η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάποια νεότερη έκδοση του, τότε η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη. Χάρη στα 90Hz, το headset της Google ενδεχομένως θα έκλεινε κατά κάποιο την ψαλίδα με τα «desktop headsets» από άποψη εμπειρίας -τα Oculus Quest και HTC Vive Focus «τρέχουν» στα 60Hz για παράδειγμα σε αντίθεση με τα Vive Pro και Oculus Rift- οπότε αυτή η εξέλιξη μοιάζει ενδεχομένως με χαμένη ευκαιρία.

Η Google πάντως δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την άποψη: «Δεν υπήρξε η ευρεία αποδοχή από πλευράς καταναλωτών και developers που περιμέναμε, και διαπιστώσαμε ότι η χρήση του Daydream View μειωνόταν με την πάροδο του χρόνου. Πάντως, παρόλο που δεν συνεχίζουμε την πώληση του Daydream View και δεν υποστηρίζουμε το Daydream με το Pixel 4, το Daydream app και το store θα παραμείνουν στην διάθεση των χρηστών» δήλωσε εκπρόσωπος της Google στην ιστοσελίδα Venture Beat.

Συσκευές που υποστηρίζουν «Daydream»

122.png.ccd5fb1f028123cf9285998d543473ed.png

Η Google επίσης δεν πρόκειται να πιστοποιήσει νέες συσκευές για την συμβατότητα τους με το headset εικονικής πραγματικότητας της, οπότε δεν θα πρέπει να περιμένουμε νέες συσκευές ή νέα χαρακτηριστικά να προστεθούν. Αντιθέτως, η εταιρεία θα εστιάσει στις εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας, που πρόσφατα βρήκαν χρήση στα Google Lens, Search και Maps, και που για να επωφεληθεί κάποιος από αυτές δεν απαιτείται κάποιο headset.

VR_Product_hero.max-1000x1000.png.a6921bb4babaf08ff62a4229742bbee9.png

Εκτός από το Daydream View, η Google σταματάει επίσης την πώληση και ενός ακόμα προϊόντος, της κάμερας Google Clips, του πλέον περίεργου προϊόντος που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, και ενδεχομένως του πλέον αποτυχημένου από την μεριά του hardware. Υποτίθεται ότι η Clips ήταν μία τύπου «auto-recording» camera, την οποία ο χρήστης τοποθετούσε σε ένα σημείο, και εκείνη με την σειρά της εκμεταλλευόμενη την τεχνητή νοημοσύνη υποτίθεται τραβούσε σε φωτογραφίες τις σημαντικότερες στιγμές της ημέρας και στοίχιζε… $250.

58.jpg.cab81f0b860d928acd5c535f726eb879.jpg

ArsTechnica | GSMArena


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, coffeex είπε

"Killed by Google"  😁

Respect σε αυτόν που το έφτιαξε 🤘🔥🤘

Side project υπάλληλου της Apple θα είναι, στον ελεύθερο χρόνο του. 😅

Επεξ/σία από Inside X
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Inside X είπε

Side project υπάλληλου της Apple θα είναι στον ελεύθερο χρόνου του 😅

Λες;

"KILLED BY GOOGLE 2019" WOULD BE A PRETTY AWESOME KEYNOTE —

Google Daydream now sleeps forever

Διάβασε τα σχόλια στο arstechnica 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα, Gear VR, Rift,PS VR , Daydream .

Όλα ηταν πολύ ωραια εχουν το χαβαλε τους , μαλιστα θυμαμαι εποχη του gear VR όταν ειδα πρωτη φορα ταινιες χχχ επαθα πλακα, περα από αυτό το κομματι ότι ταινιες ειχα σε 3D από εποχη των τηλεοράσεων 3D το εκανα Streaming στο gear VR και πραγματικα ηταν κλασεις ανωτερο , αυτό με εκανε να σκεφτω πως θα είναι τα παιχνιδια και ετσι πηγα σε Rift, PSVR, η πρωτη εντυπωση ηταν εντυπωσιακη δίνοντας μου την αισθηση του βαθους , παιχνιδια όπως το Dirt Rally  ,PCars,Assetto, Κτλ κτλ ηταν σαν να κλεβεις εκκλησια , ηξερες ακριβος που εισαι ανηφορα η κατηφορα κτλ κτλ.

Όμως δεν μπορεσα να συνηθίσω την πολύ κακη ποιοτητα εικονας , το blurry, ghosting, τα χρωματα ,το latency και αλλα πολλά όπως την αισθηση κλειστοφοβίας και θερμοτητα στο πρόσωπο . Τελικα τα εδωσα όλα και πλεον είμαι με  OLED TV και IPS ultrawide g sync monitor .

Λογο λοιπον ότι ειχα καλυψει το κομματι Gaming λεω όχι ρε γαμοτο μου λυπει που και που κανα χαζο απλο παιχνιδακι σε VR και κανα VR ,3D content …. Οποτε λεω θα παω να παρω το Daydream Μιας και ειχα και το V30 ,  αγοραζω λοιπον χωριs να ξερω το Daydream Version 1 το οποιο ηταν απαραδεκτο με ένα FOV λες και εβλεπες μεσα από κιάλια, με τα πολλα το δινω πίσω και αγοραζω το Daydream V2.0 οκ σιγουρα ηταν καλυτερο , όχι τιποτα το σπουδαιο ειχε και το χειριστήριο, παω λοιπον να κανω acount στο Google Daydream και μου ζηταγε να βαλω λεφτα , να ανοίξω GPS, Wifi,NFC, Bluetooth, να δωσω προσβαση σε ότι υπηρχε , τελικα τα εκανα όλα αυτά και ειδα ένα απαραδεκτο Store Που ειχε ακριβες τιμες και ελαχιστο content. Τελικα το κρατησα μιας και δεν εχει νοημα να το πουλήσω.

Φαινονοταν από μακρια ότι ηταν αποτυχια παντος.      

Επεξ/σία από Agony
  • Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως ξέρει κανείς πότε γίνεται η κηδεία;

18 λεπτά πριν, techon1 είπε

Αλλά το Stadia θα είναι μια χαρά είμαι σίγουρος.

Είναι πιθανόν να πεθάνει από το lag.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως και δεν σχολίασε κανένας ακόμα οτι το vr πέθανε; Κατά την γνώμη μου είναι υπέροχη τεχνολογία που θα τύχει ευρείας αποδοχής όταν βγουν native 4k οθονες σε κάθε μάτι χωρίς lag.  

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, vbeka9733 είπε

ολοι ψαχνουν το νεο γουαου να πουλησουν αλλα κολλησαμε στα κινητα

Εδω ακομη δεν εκουν καταληξει αν θα διπλωνουν και πως. Σε VR θα παμε να μπλεξουμε?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...