Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετοιμάζομαι μετά από χρόνια απούσιας από τον χώρο, να ξαναστήσω gaming pc. Παραθέτω τωρινούς υπολογίσμούς, Intel vs AMD. Πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα θα βγούνε κάποιες προσφορές, άλλα δεν περιμένω τεράστιες αποκλίσεις.

Βασικά δεν τίθεται θέμα για το Intel vs AMD, έχω καταλήξει στο AMD. Απλά έκανα την αντιπαραβολή, γιατί ακούγονται πολλά και ήθελα ιδίοις όμασι να δω την διαφορά, που στη δική μου περίπτωση ενός high-end (όχι enthusiast) pc -imho- είναι ~400 φράγκα. Και με την ViewSonic η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο στα ~500. Το σκεπτικό μου να πάω σε AMD βασίζεται στο ότι καμία κάρτα δεν μπορεί να οδηγήσει 144 fps τώρα (ακόμη και η Ti), και 400 φράγκα για ~15 fps παραπάνω δεν δικαιολογείται (μπορώ να κατεβάσω κάποια ulta settings).

Επομένως θα ήθελα μία κριτική ματιά και την γνώμη σας για το AMD build! :D

Κάποιες σημειώσεις:

• Ο μόνος ουσιαστικά άγνωστος Χ προς το παρόν είναι η οθόνη. Οι τρεις υπόψηφιες είναι η LG 27GL850 27, ViewSonic VX2758-2KP-MHD και ASUS VG27AQ. Αναμένω έγκυρα reviews για την ViewSonic, η LG λένε ότι είναι "ΟΚ",  για την Asus δεν γνωρίζω. Όλες πάντως έχουν Freesync και είναι IPS, 144 Hz, 1440p. Ανοιχτός σε άλλες προτάσεις που πληρούν τουλάχιστον αυτά τα 3 κριτήρια!
  • Ο 3800Χ είναι κατά κανόνα 50 φράγκα πιο ακριβός από τον 3700Χ, εκτός κάποιων περιστασιακών προσφορών που τον βγάζουν στην ίδια τιμή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, προφάνως θα μπει αυτός.
  • Για κάποιο λόγο οι tray είναι πιο ακριβοί από τους boxed...
  • Η Nitro+ είναι επίσης κατά κανόνα 50 φράγκα πιο ακρίβη από την GBT. Οπότε θα ξανατσεκάρω όταν είναι να γίνει η αγορά τα Χριστούγεννα.

pc2019.jpg.8ed5599c3274b17acb321242cf1baa6c.jpg

Επεξ/σία από Athanasios2104
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ω ρε φίλε σε φοβήθηκε το μάτι μου, οκ γούστα είναι αυτά, αλλά πολύ σπατάλι για το τπτ σε μερικά parts. πάνε σε 3700χ, ο 3800 δεν σου προσφέρει τπτ παραπάνω, μόνο λεφτά. πάνε στη 2070 super για 144Hz, EVGA θα προτιμούσα. για τη σπατάλι που σου λεγα:

https://www.skroutz.gr/s/19600276/MSI-B450-Tomahawk-Max.html

https://www.skroutz.gr/s/13947224/Be-Quiet-Straight-Power-11-650W.html

https://www.skroutz.gr/s/14606924/Crucial-MX500-M-2-1TB-M-2.html

https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html

κι εξηγώ, Χ570 να πάρεις άμα θες όλα τα pci-e lines παραπάνω που δίνει σαν chipset, αλλιώς γτ, για το pci-e 4;;; άχρηστο για πολύ καιρό. για το τροφοδοτικό οκ platinum αλλά με το gold δλδ θα σου καεί το pc; υπερβολή για μένα. ο ssd της samsung είναι πανάκριβος σε σχέση με το crucial και δεν έχουν και ουσιαστικές διαφορές (o sata). οι μνήμες είναι cas 14 οπότε στα ίδια επίπεδα με τις 3600 με cas 16. για να μη παρεξηγηθώ, δεν λέω τι θα κάνεις τα λεφτά σου, απλά λέω ότι τα συγκεκριμένα που ανέφερα δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω στο όλο build.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πήγαινα σε ultrawide, είναι πολύ καλύτερη εμπειρία, υπάρχουν 34" UW 100hz 1440p.

Ποντίκι logitech g604

O 3700x μια χαρά είναι.

Noctua NH-U14S ή Υδρόψυξη με διπλο Ανεμιστήρα

GPU κάποια 5700ΧΤ, είναι πολύ νωρίς για RTX και 2070S είναι αρκετά ακριβότερη για το 6% παραπάνω fps που δίνει, εκτός αν σε ενδιαφέρει κάποιος συγκεκριμένος τίτλος που τα πάει καλύτερα η nvidia.

Τροφοδοτικό και με 650w μια χαρά θα είσαι.

Επεξ/σία από Havik
Εννοούσα AMD, αν βρεις 3800 στην ίδια τιμή φυσικά ναι.
  • Like 4
Δημοσ.

κοψε απο παντου και χωρεσε 2080ti ,ειναι πολλα τα 3κ για να μην εισαι τop στο gaming.Πηγαινε σε 3600Χ,μην αγορασεις ανεμιστηρες των 100ευρω.Παρε πληκρολογιο και ποντικι του 30 ευρου για τωρα και στο μελλον αλλαζεις.Η οθονη δεν αξιζει τα 700 που ζηταει.

• Like 3
Δημοσ.

3700X και κάνε ένα ελαφρύ OC

Β450  

RX5700XT Gigabyte

Ανεμιστήρες θα έπαιρνα τους Akasa Viper PWM,

πιστεύω είναι από τους καλύτερους σε θέμα επιδόσεων/τιμής και τεχνικά καλύτεροι από τους Noctua.

Monitor : Εδώ θα σου προτείνω το AOC CQ32G1 και το LG 34UC79G-B

Έχω το  CQ32G1 και για τα λεφτά του δεν παίζετε. Δες και το Samsung C32HG70

• Like 3
Δημοσ.

Mouse pad https://www.gearbest.com/mouse/pp_320294.html

Το έχω και είμαι ευχαριστημένος, η μεγάλη επιφάνεια είναι πολύ βολική.

Μου φαίνεται λίγο overpriced o συνδυασμός ακουστικόν - DAC, δεν σε παίρνει για 5.1 καλύτερα; γενικά μου την σπάνε τα ακουστικά, αν σε βολεύουν τότε πάσο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

3700X και κάνε ένα ελαφρύ OC

Β450  

RX5700XT Gigabyte

Ανεμιστήρες θα έπαιρνα τους Akasa Viper PWM,

πιστεύω είναι από τους καλύτερους σε θέμα επιδόσεων/τιμής και τεχνικά καλύτεροι από τους Noctua.

Monitor : Εδώ θα σου προτείνω το AOC CQ32G1 και το LG 34UC79G-B

Έχω το  CQ32G1 και για τα λεφτά του δεν παίζετε. Δες και το Samsung C32HG70

αν και είσαι από τους χρήστες που σέβομαι/εκτιμώ και παρακολουθώ το τι λένε/γράφουν

στο θέμα των Ανεμιστήρων θα διαφωνήσω με την άποψη σου ότι θεωρείς καλύτερους τους Akasa Viper PWM σαν τους Noctua δεν υπάρχουν απλά μακράν οι καλύτεροι ανεμιστήρες για κουτί ή για επεξεργαστή

προσωπικά έχω πάρει Noctua NF-A12x25 PWM 120mm (8 τεμάχια) για το κουτί μου Cougar Pantzer πού έχω στήσει το δικό μου μηχάνημα

είναι τέλειοι.

13 ώρες πριν, Athanasios2104 είπε

Ετοιμάζομαι μετά από χρόνια απούσιας από τον χώρο, να ξαναστήσω gaming pc. Παραθέτω τωρινούς υπολογίσμούς, Intel vs AMD. Πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα θα βγούνε κάποιες προσφορές, άλλα δεν περιμένω τεράστιες αποκλίσεις.

Βασικά δεν τίθεται θέμα για το Intel vs AMD, έχω καταλήξει στο AMD. Απλά έκανα την αντιπαραβολή, γιατί ακούγονται πολλά και ήθελα ιδίοις όμασι να δω την διαφορά, που στη δική μου περίπτωση ενός high-end (όχι enthusiast) pc -imho- είναι ~400 φράγκα. Και με την ViewSonic η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο στα ~500. Το σκεπτικό μου να πάω σε AMD βασίζεται στο ότι καμία κάρτα δεν μπορεί να οδηγήσει 144 fps τώρα (ακόμη και η Ti), και 400 φράγκα για ~15 fps παραπάνω δεν δικαιολογείται (μπορώ να κατεβάσω κάποια ulta settings).

Επομένως θα ήθελα μία κριτική ματιά και την γνώμη σας για το AMD build! :D

Κάποιες σημειώσεις:

• Ο μόνος ουσιαστικά άγνωστος Χ προς το παρόν είναι η οθόνη. Οι τρεις υπόψηφιες είναι η LG 27GL850 27, ViewSonic VX2758-2KP-MHD και ASUS VG27AQ. Αναμένω έγκυρα reviews για την ViewSonic, η LG λένε ότι είναι "ΟΚ",  για την Asus δεν γνωρίζω. Όλες πάντως έχουν Freesync και είναι IPS, 144 Hz, 1440p. Ανοιχτός σε άλλες προτάσεις που πληρούν τουλάχιστον αυτά τα 3 κριτήρια!
  • Ο 3800Χ είναι κατά κανόνα 50 φράγκα πιο ακριβός από τον 3700Χ, εκτός κάποιων περιστασιακών προσφορών που τον βγάζουν στην ίδια τιμή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, προφάνως θα μπει αυτός.
  • Για κάποιο λόγο οι tray είναι πιο ακριβοί από τους boxed...
  • Η Nitro+ είναι επίσης κατά κανόνα 50 φράγκα πιο ακρίβη από την GBT. Οπότε θα ξανατσεκάρω όταν είναι να γίνει η αγορά τα Χριστούγεννα.

pc2019.jpg.8ed5599c3274b17acb321242cf1baa6c.jpg

εγώ είμαι της άποψης να πάρεις ότι εσένα σου αρέσει

πάρε τις γνώμες των συνομιλητών μας που γνωρίζουν

πάρε τις γνώμες φίλων/γνωστών σου

δες τα ανάλογα review ή σχόλια χρηστών που αγόρασαν τα συγκεκριμένα κομμάτια

και αποφάσισε την δική σου σύνθεση για τον δικό σου υπολογιστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να στήσεις Gaming PC με μπάτζετ 3κ και να καταλήξεις με 2070S (στην καλύτερη περίπτωση όπου το μπατζετ σου βασικα ειναι 3400...)

Το Gaming PC ξεκινάει πρώτα από την οθόνη και αμέσως μετά από την κάρτα γραφικών. Θεωρητικά ξεκινάει από το μπάτζετ για να διαλέξεις ρεαλιστικά οθόνη και κάρτα. Αλλά στην περίπτωση σου το μπατζετ είναι αρκετό για να πάει στα τοπ. 

Εγώ απλά δεν βλέπω το λόγο να ξοδέψεις αυτά τα λεφτά για αυτό που πας να φτιάξεις. Ή να πας στις ιντσες/αναλυση/ρηφρες που αναφέρεις και να ρίξεις το μπάτζετ γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 3 χιλιαρικα να παίζεις 27/1440p/144hz με (ενδεχομενως) compromises είτε να ανέβεις είτε για να μην έχεις συμβιβασμούς σε settings είτε για να πας πχ σε UW κλπ. 

Δίνεις πχ 210 ευρώ σε cooling γιατι; Για να κανεις τρελό OC στην 5700χτ και στον 3700χ και να εχεις (πολύ) χειροτερο performance απ' ότι θα έπαιρνες με stock ψύξη, χωρίς OC και με χαμηλοτερες ενδεχομενως θερμοκρασιες με μια καλύτερη κάρτα; 

PS: Θα στολιστεί αναλόγως το PC με Χριστουγεννιάτικα; Θες προτάσεις;

Επεξ/σία από Babis_allos
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ikorolis είπε

αν και είσαι από τους χρήστες που σέβομαι/εκτιμώ και παρακολουθώ το τι λένε/γράφουν

στο θέμα των Ανεμιστήρων θα διαφωνήσω με την άποψη σου ότι θεωρείς καλύτερους τους Akasa Viper PWM σαν τους Noctua δεν υπάρχουν απλά μακράν οι καλύτεροι ανεμιστήρες για κουτί ή για επεξεργαστή

προσωπικά έχω πάρει Noctua NF-A12x25 PWM 120mm (8 τεμάχια) για το κουτί μου Cougar Pantzer πού έχω στήσει το δικό μου μηχάνημα

είναι τέλειοι.

Και εγώ έχω σε εκτίμηση τους Noctua αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι εξίσου καλοί ανεμιστήρες.

Παρακάτω δες τα Curves από τους Akasa Viper 14mm, Noctua NF-A14 FLX (ίδιος με τον ΝF-A14 με λιγότερες στροφές) και Noctua NF-A14 IPPC (2000rpm).

Ο Akasa είναι ποιο δυνατός, βγάζει παραπάνω AirFlow (FPM) αλλά με περισσότερα dBA (Θόρυβο) και ο Noctua NF-A14 FLX βγάζει λιγότερο AirFlow με λιγότερα dBA.

Επειδή όμως και οι δυο είναι PMW μπορείς να βάλεις τον Akasa σε χαμηλότερες στροφές που θα βγάζει το ίδιο η ελαφρός μεγαλύτερο AirFlow αλλά σχεδόν στα ίδια dBA με τον Noctua.

Επίσης ο Akasa έχει μεγαλύτερο static Pressure και είναι καλύτερος για Radiators η Heat-Sink με πυκνά fins.

Και τέλος ο Akasa Viper κοστίζει σχεδόν τα μισά λεφτά από τον Noctua που του δίνει τον τίτλο του vfm.

http://thermalbench.com/2016/03/02/akasa-viper-140mm-fan/3/

uMF0Iv9l.jpg

http://thermalbench.com/2015/08/17/noctua-nf-a14-flx-140mm-fan/2/

TF7ZkDpl.jpg

http://thermalbench.com/2015/08/19/noctua-nf-a14-ippc-2000-pwm-140mm-fan/3/

sCEeJnyl.jpg

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες όπως πάντα είσαι κατατοπιστικότατος

Βέβαια να προσθέσω ότι μιλάς για 140mm ανεμιστήρες

εγώ προς το παρών δοκίμασα 120mm ανεμιστήρες της Noctua ( NF-A12x25 PWM) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

δεν έχω δοκιμάσει 140mm ανεμιστήρες ίσως δοκιμάσω στον παλιό υπολογιστή που θα αναστήσω από AMD Athlon 64 X2 σε AMD FX8350 (Gigabyte GA-990FXA UD7 , Corsair CMZ16GX3M4A1600C9 16gb (4x4)) του οποίου το κουτί έχει χώρο για 140mm

γιατί στου νέου υπολογιστή το κουτί προτίμησα την υλοποίηση σε 120mm καθώς παίρνει 3 ανεμιστήρες αντί για 2 ανεμιστήρες αν βάλεις 140mm

δεν ξέρω τι θα χρησιμοποιήσω όταν φτιάξω νέο υπολογιστή βασισμένο στον AMD Ryzen 9 3950X

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.

Λοιπόν. 

Κατάστημα hellasphone 32gb ram 1tb nvme 9900k 2080 super 5χρονακια εγγύηση κουτί με μαμά καλύτερο airflow από ανταγωνισμό και kraken για τη δροσουλα. 

Screenshot_2019-10-22-23-49-59-698_com.android.chrome.jpg.fbe9bc9386597523e70f708181ba4c1a.jpg

Από msystems η οπουδήποτε βγει προσφορά εναλλακτική freesync και gsync compatible

https://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=26956&skr_prm=WyI3ZmQ5ZjFmYy05NTM0LTQ5OTQtYThkNi0wNDI5MmJiNmJlOWQiLDE1NzE3Nzc4OTg0NTAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiJjb21wYXJlZCJ9XQ

Σύνολο 2650 και θα ξανακάνεις αναβάθμιση με ddr6 :D

Τωρα άμα θες να βάλεις 3700x βαλε.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγουρα ultrawide 1440p οθονη και απο εκει και περα 5700xt nitro εφοσον θες να χωσεις χρηματα στα υπολοιπα η καλυτερα 2080super μεχρι τα 800 ευρω. Σε τετοιο budget αναλογα τις υποχωρησεις πας και σε 2080ti αν και παραειναι μεγαλη η διαφορα απο την 2080super για 10% μεγαλυτερες επιδοσεις.

Επεξ/σία από Arkin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...