Havik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Με το gsync διαφωνώ κάθετα και δεν υποχωρώ!! , freesync for ever, με την λογική ότι αν πάρει gsync μόνιτορ, όσο το έχει θα είναι υποχρεωμένος να αγοράζει nvidia, ουσιαστικά μπαίνει στον μαντρί, το freesync παρέχει freedom να πας σε όποια εταιρία θες αφού το υποστηρίζουν και οι δυο, gsync compatible είναι ο hijacked όρος για το freesync, nvidia είναι αυτή...
radiohead Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Havik είπε Με το gsync διαφωνώ κάθετα και δεν υποχωρώ!! , freesync for ever, με την λογική ότι αν πάρει gsync μόνιτορ, όσο το έχει θα είναι υποχρεωμένος να αγοράζει nvidia, ουσιαστικά μπαίνει στον μαντρί, το freesync παρέχει freedom να πας σε όποια εταιρία θες αφού το υποστηρίζουν και οι δυο, gsync compatible είναι ο hijacked όρος για το freesync, nvidia είναι αυτή... Και το lg και το gigabyte είναι freesync. Ο,τι γουστάρει όποτε γουστάρει βάζει. 1
Arkin Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Monitor να επιλέξει κάποιο gsync compatible από αυτά που έχει τεστάρει η Nvidia. Να μπορεί να παίξει και στα 2 ταμπλό μελλοντικά.
radiohead Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 https://www.tftcentral.co.uk/reviews/lg_27gl850.htm https://www.tftcentral.co.uk/reviews/gigabyte_aorus_ad27qd.htm 1
mcrae13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 6 ώρες πριν, billeiros είπε Η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 10%.Αλλα ξέχασα 5700xt δεν είναι να βγάζει 100 fps σε 3.5κ Η διαφορά είναι ~30%. Όση είναι και με την απλή 2080 μιας που η super δεν έχει καμία αξία λόγου διαφορά. Απλά δεν έχει νόημα πλέον η 2080 αφού βγήκε eol λόγω super. Η 2080ti είναι overpriced από την κυκλοφορία της έως και τώρα. Παραμένει όμως άπιαστη σε ότι αφορά τις επιδόσεις. 3
Babis_allos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μην ξεχνατε στους υπολογισμους σας ότι ναι μεν η 3440x1440 εχει παραπανω pixel από 2560x1440 αλλά την τρεχεις σε λιγοτερα frames ουτως η αλλως αν στη μια καπαρεις 100hz και στην αλλη 144. Νομίζω οτι το να τρέξεις UW σε 100hz είναι το παρόμοια (ίσως και λιγότερο) απαιτητικό με το να τρέξεις την κανονική σε 144hz. Στην καλύτερη έχεις UW overclocked στα 120hz που θα είναι πάλι όχι και τόσο μακρυα (αλλα σίγουρα πιο απαιτητική) από την κανονικη στα 144. Τελος παντων, αυτά είναι λεπτομέρειες. Οταν βαζεις 5700χτ σε 3κ build δεν μιλάμε για λεπτομέρειες. Δίνει 3κ για 2560/144hz σύστημα και λέει δεν τον πειράζει να κάνει υποχωρήσεις στα γραφικά. Με 3κ! 2
ELMastas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 13 ώρες πριν, radiohead είπε Και το lg και το gigabyte είναι freesync. Ο,τι γουστάρει όποτε γουστάρει βάζει. Και γω freesync έχω καθώς έχω και AMD κάρτα και νομίζω πως το Gsync είναι αρκετά εχτρά λεφτά χωρίς λόγο,όμως επειδή δεν το έχω δοκιμάσει ως τώρα, εαν αλλάξω κάρτα και πάρω κάποια Nvidia θα μπορώ να το χρησιμοποιώ και εκεί η θα έχει κάποιο θέμα ? οκ να μην λειτουργεί το freesync το καταλαβαίνω αλλά θα λειτουργεί κανονικά για να βάζω Vsync απο το παιχνίδι ?,ξέρω πως θα κόβει κάτι απο την απόδοση,όμως δεν πιστεύω να έχει κάνα θέμα.
Arkin Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, ELMastas είπε Και γω freesync έχω καθώς έχω και AMD κάρτα και νομίζω πως το Gsync είναι αρκετά εχτρά λεφτά χωρίς λόγο,όμως επειδή δεν το έχω δοκιμάσει ως τώρα, εαν αλλάξω κάρτα και πάρω κάποια Nvidia θα μπορώ να το χρησιμοποιώ και εκεί η θα έχει κάποιο θέμα ? οκ να μην λειτουργεί το freesync το καταλαβαίνω αλλά θα λειτουργεί κανονικά για να βάζω Vsync απο το παιχνίδι ?,ξέρω πως θα κόβει κάτι απο την απόδοση,όμως δεν πιστεύω να έχει κάνα θέμα. Το vsync λειτουργει με καθε οθονη με καθε καρτα. Οι gsync compatible οθονες λειτουργουν αψογα και με nvidia και με amd καρτες στον συγχρονισμο. Οι 2 παραπανω οθονες ειναι gsync compatible οποτε θα δουλεψουν κανονικα στο sync με καθε καρτα.
radiohead Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, ELMastas είπε Και γω freesync έχω καθώς έχω και AMD κάρτα και νομίζω πως το Gsync είναι αρκετά εχτρά λεφτά χωρίς λόγο,όμως επειδή δεν το έχω δοκιμάσει ως τώρα, εαν αλλάξω κάρτα και πάρω κάποια Nvidia θα μπορώ να το χρησιμοποιώ και εκεί η θα έχει κάποιο θέμα ? οκ να μην λειτουργεί το freesync το καταλαβαίνω αλλά θα λειτουργεί κανονικά για να βάζω Vsync απο το παιχνίδι ?,ξέρω πως θα κόβει κάτι απο την απόδοση,όμως δεν πιστεύω να έχει κάνα θέμα. Εξαρτάται το μόνιτορ. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχεις θέμα. Εδώ μια λίστα με κάποια δοκιμασμένα μονιτορ https://www.rtings.com/monitor/tests/motion/g-sync-compatible https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/g-sync-ces-2019-announcements/
Arkin Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Και εδω αναλυτικο αρχειο με τις περισσοτερες freesync οθονες που η nvidia δεν εβαλε ως compatible δοκιμασμενες απο μελη του reddit και πως συμπεριφερονται στο gsync https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YI0RQcymJSY0-LkbjSRGswWpJzVRuK_4zMvphRbh19k/edit?usp=sharing 2
Athanasios2104 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολλάκις άπαντες και μπαίνω στο ψητό: @Azeroth συμφωνώ στον σκληρό, και μάλιστα από διπλανό forum προτάθηκε ένας o S70 nvme της Addlink, στα ίδια λεφτά. (Μικρό) πρόβλημα μόνο ότι πρέπει να έρθει από Amazon uk, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εγγύηση. Γενικά πάντως οι Crucial ήταν πάντα οι top VFM και για μένα (mx500 έχω στο laptop). Συμφωνώ επίσης για τροφοδοτικό, με πρόχειρους safe-side υπολογισμούς 200 gpu + 70 cpu + 30 mobo + διάφορα = 400W βαριά βαριά, σωστα; Παλαιότερα έκανα πάντα oversize για τις μελλοντικές gpu, άλλα και πάλι, δεν νομίζω ότι μία "6700ΧΤ" ή "3080" θα τραβάει περισσότερο από 350W. Οπότε τσέκαρα το BeQuiet, άλλα είδα ότι για λίγο περισσότερο υπάρχει το Seasonic PRIME 650 Platinum. Για μητρική θέλω 570 γιατί είναι "φρέσκο πράμα" (bios updates κτλ) και η διαφορά στην τιμή δεν είναι πάνω από 50ρικο. Επίσης μπορεί το gen 4 pcie προς το παρόν να είναι αχρείαστο, άλλα σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί από τις μελλοντικές gpu, δεν πιστεύω ότι η AMD το έβαλε μόνο για τους nvme και workstations. @Havik Οι 27" είναι περισσότερο "έξωθεν" limitation, παρά προσωπική προτίμηση. Η οθόνη βρίκεται κάτω από 1 μέτρο απόσταση. Επίσης για mouse-pad προτιμώ με hard surface, τα πάνινα δεν τα μπορώ καθόλου Για τον ήχο, είπα αυτήν την φορά να επενδύσω και σε αυτόν τον τομέα, που σε όλα τα προηγούμενα Build τον είχα για πέταμα. Ελπίζω να μην αποτύχει το πείραμα, αν και όλοι λένε ότι όντως αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και για τον ήχο. @Aten-Ra Εδώ που είμαι οι Akasa έχουν ίδια τιμή με τους Noctua, οπότε θα προτιμήσω τους Noctua. Και βέβαια thanks για το υπόλοιπο feedback @radiohead Προσπάθησα να μπω στο site, δεν ανοίγει τπτ. Τέσπα, στην αρχή έπαθα ένα ταράκουλο με την πρότασή σου ("τόσο φθήνα είναι δυνατον, τι στην ευχή, σε παράλληλο σύμπαν ζω"), άλλα μετά είδα δεν έβαλες μέσα τα περιφερειακά. Πληκτρολόγιο, ποντίκι, mousepad, ακουστικά, dac/amp. Που όπως είπες από μόνα τους κοστίζουν 400. Και προσωπικά τα περιφερειακά, όπως και η οθόνη, τα θεώρω από τα top priorities, γιατί στην ουσία είναι τα δύο πράματα με τα οποία αλληλεπιδράει κάποιος με τον υπολογιστή και τις διάφορες εμπειρίες (gaming στην προκειμένη). Θα μπορούσα όντως να πάρω 10 ευρώ ποντίκι από το παζάρι και ένα πληκτρολόγιο από aliexpress, άλλα ρε παίδες, σαν glorious PCMR Gamers αυτά δεν έπρεπε ούτε καν να περνανε σαν σκέψεις Την Gigabyte QD την είχα τσεκάρει, άλλα νομίζω χρεώνει λίγο παραπάνω για πράγματα που δεν χρειάζομαι (πχ. noise cancelling). Για το θέμα της οθόνης πάλι, προτιμώ γενικά τα FreeSync γιατί, αν εξαιρέσεις κάποιους που λόγω δουλειάς ψυρίζουν το θέμα (πχ. pcmonitors.info), οι δύο τεχνολογίες πλέον προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα (no tearing ή ghosting). Στο overshoot το gsync είναι ακόμη ελάχιστα καλύτερο, άλλα μόνο αν κάνεις OC το monitor (που δεν σκοπεύω). Οπότε στο δια ταύτα, σίγουρα θα κοιτάξω για οικονομικότερο άλλα εξίσου καλό ssd και psu. Για την οθόνη με βλέπω για την ViewSonic, αλλα περιμένω ακόμη έγκυρα reviews. Όταν θα κάνω το order θα ενημέρωσω για το τελικό σύστημα και πόσο εν τέλει κόστισε (σε περίπτωση που κάποιος κοιτάει να χτίσει κάτι παρόμοιο). Ακούγονται βέβαια και φήμες για Intel cpus το Νοέμβριο, άλλα δεν περιμένω τίποτα jaw-dropping. PS: Btw, οι τιμές που δίνω είναι βάσει ευρωπαικών καταστημάτων, για αυτό μπορεί να βλέπετε αποκλίσεις με το skroutz. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από Athanasios2104
radiohead Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Athanasios2104 είπε Ευχαριστώ πολλάκις άπαντες και μπαίνω στο ψητό: @Azeroth συμφωνώ στον σκληρό, και μάλιστα από διπλανό forum προτάθηκε ένας o S70 nvme της Addlink, στα ίδια λεφτά. (Μικρό) πρόβλημα μόνο ότι πρέπει να έρθει από Amazon uk, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εγγύηση. Γενικά πάντως οι Crucial ήταν πάντα οι top VFM και για μένα (mx500 έχω στο laptop). Συμφωνώ επίσης για τροφοδοτικό, με πρόχειρους safe-side υπολογισμούς 200 gpu + 70 cpu + 30 mobo + διάφορα = 300W βαριά βαριά, σωστα; Παλαιότερα έκανα πάντα oversize για τις μελλοντικές gpu, άλλα και πάλι, δεν νομίζω ότι μία "6700ΧΤ" ή "3080" θα τραβάει περισσότερο από 350W. Οπότε τσέκαρα το BeQuiet, άλλα είδα ότι για λίγο περισσότερο υπάρχει το Seasonic PRIME 650 Platinum. Για μητρική θέλω 570 γιατί είναι "φρέσκο πράμα" (bios updates κτλ) και η διαφορά στην τιμή δεν είναι πάνω από 50ρικο. Επίσης μπορεί το gen 4 pcie προς το παρόν να είναι αχρείαστο, άλλα σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί από τις μελλοντικές gpu, δεν πιστεύω ότι η AMD το έβαλε μόνο για τους nvme και workstations. @Havik Οι 27" είναι περισσότερο "έξωθεν" limitation, παρά προσωπική προτίμηση. Η οθόνη βρίκεται κάτω από 1 μέτρο απόσταση. Επίσης για mouse-pad προτιμώ με hard surface, τα πάνινα δεν τα μπορώ καθόλου Για τον ήχο, είπα αυτήν την φορά να επενδύσω και σε αυτόν τον τομέα, που σε όλα τα προηγούμενα Build τον είχα για πέταμα. Ελπίζω να μην αποτύχει το πείραμα, αν και όλοι λένε ότι όντως αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και για τον ήχο. @Aten-Ra Εδώ που είμαι οι Akasa έχουν ίδια τιμή με τους Noctua, οπότε θα προτιμήσω τους Noctua. @radiohead Προσπάθησα να μπω στο site, δεν ανοίγει τπτ. Τέσπα, στην αρχή έπαθα ένα ταράκουλο με την πρότασή σου ("τόσο φθήνα είναι δυνατον, τι στην ευχή, σε παράλληλο σύμπαν ζω"), άλλα μετά είδα δεν έβαλες μέσα τα περιφερειακά. Πληκτρολόγιο, ποντίκι, mousepad, ακουστικά, dac/amp. Που όπως είπες από μόνα τους κοστίζουν 400. Και προσωπικά τα περιφερειακά, όπως και η οθόνη, τα θεώρω από τα top priorities, γιατί στην ουσία είναι τα δύο πράματα με τα οποία αλληλεπιδράει κάποιος με τον υπολογιστή και τις διάφορες εμπειρίες (gaming στην προκειμένη). Θα μπορούσα όντως να πάρω 10 ευρώ ποντίκι από το παζάρι και ένα πληκτρολόγιο από aliexpress, άλλα ρε παίδες, σαν glorious PCMR Gamers αυτά δεν έπρεπε ούτε καν να περνανε σαν σκέψεις Την Gigabyte QD την είχα τσεκάρει, άλλα νομίζω χρεώνει λίγο παραπάνω για πράγματα που δεν χρειάζομαι (πχ. noise cancelling). Για το θέμα της οθόνης πάλι, προτιμώ γενικά τα FreeSync γιατί, αν εξαιρέσεις κάποιους που λόγω δουλειάς ψυρίζουν το θέμα (πχ. pcmonitors.info), οι δύο τεχνολογίες πλέον προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα (no tearing ή ghosting). Στο overshoot το gsync είναι ακόμη ελάχιστα καλύτερο, άλλα μόνο αν κάνεις OC το monitor (που δεν σκοπεύω). Οπότε στο δια ταύτα, σίγουρα θα κοιτάξω για οικονομικότερο άλλα εξίσου καλό ssd και psu. Για την οθόνη με βλέπω για την ViewSonic, αλλα περιμένω ακόμη έγκυρα reviews. Όταν θα κάνω το order θα ενημέρωσω για το τελικό σύστημα και πόσο εν τέλει κόστισε (σε περίπτωση που κάποιος κοιτάει να χτίσει κάτι παρόμοιο). Ακούγονται βέβαια και φήμες για Intel cpus το Νοέμβριο, άλλα δεν περιμένω τίποτα jaw-dropping. PS: Btw, οι τιμές που δίνω είναι βάσει ευρωπαικών καταστημάτων, για αυτό μπορεί να βλέπετε αποκλίσεις με το skroutz. Δεν σου πρότεινε ΚΑΝΕΝΑΣ gsync monitor αλλά gsync compatible monitor, το διευκρινίζω γιατί βομβαρδισαμε με μηνύματα και μπορεί να παρερμηνευτηκε. Και η lg που έβαλες λοιπόν και η gigabyte είναι δυναμίτες και μην κάνεις μλκια και πάρεις va με αυτό το budget. Δεύτερον ρίχνεις τα χρήματα σου στο hardware και σε μόνιτορ όπως δηλαδή σου προτεινα και μήνα μήνα αγοράζεις και από κάτι σε περιφερειακο. Σου άφησα 350 κάτι μην τρελαθουμε. Ξανασκεψου το. Σιγά σιγά τα περιφερειακά πρώτα ο πύργος και η οθόνη. Αυτά. 3
LASERPEWPEW Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 9 λεπτά πριν, Athanasios2104 είπε Ευχαριστώ πολλάκις άπαντες και μπαίνω στο ψητό: @Azeroth συμφωνώ στον σκληρό, και μάλιστα από διπλανό forum προτάθηκε ένας o S70 nvme της Addlink, στα ίδια λεφτά. (Μικρό) πρόβλημα μόνο ότι πρέπει να έρθει από Amazon uk, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εγγύηση. Γενικά πάντως οι Crucial ήταν πάντα οι top VFM και για μένα (mx500 έχω στο laptop). Να κοιτάξεις ο ssd να έχει DRAM cache, αυτός με μία πρόχειρη ματιά που είδα δεν έχει.
Athanasios2104 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, LASERPEWPEW είπε Να κοιτάξεις ο ssd να έχει DRAM cache, αυτός με μία πρόχειρη ματιά που είδα δεν έχει. Γιατί, είναι σημαντικός παράγοντας για Gaming pc; πάντως στο guru3d δείχνει ότι έχει (εκτός αν το διαβάζω λάθος) και καταλήγει: We have written 25 GB continuously at max speed before the SSD dropped to 1 GB/sec (which is till hugely fast for something priced 11 cents per GB). That is the one difference with Samsungs 970 EVO (Plus), they can keep up that write hole up-to roughly 80 GB for the 1 TB model.
valkon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Αν αποφασίσεις να πάρεις ultrawide, δοκίμασε την πρώτα. Ήθελα πολύ να πάρω και όταν δοκίμασα απογοητευτηκα. Δεν είναι για όλους 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα