Προς το περιεχόμενο

Περιεργο προβλημα,εχει κανεις καμια ιδεα τι ειναι?


generalb31

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα το pc αποτελειται απο seasonic focus plus 650,tomahawk.ryzen 2600,rx580 nitro,samsung m2,crucial 250 ssd,2 wd hdd 1tb και 2 tb.

 

Το προβλημα ειναι οτι ενω εκανα ενα calibration στην οθονη με ενα προγραμμα (calibrize) και το pc ηταν ανοιχτο το πολυ μια ωρα με μονο τα bitdefender,mtorrent,steam ανοιχτα ,ξαφνικα σβηνει.Δοκιμαζω να τον ενεργοποιησω ξανα τιποτα,νεκρο.Ανοιγοκλεινω το τροφοδοτικο απο πισω παλι τιποτα.Βγαζω το τροφοδοτικο και το δοκιμαζω σε αλλο pc οπου και ανοιγει κανονικα το αλλο pc. Στο προβληματικο pc βαζω να δοκιμασω το τροφοδοτικο απο το παλιο συστημα ,ενα corsair 850 τχ ,με συνδεδεμενα πανω mb,vga,m2.(δεν ειχα δωσει ρευμα στον αλλο ssd και στους 2 hdd) και το pc ανοιγει κανονικα.

Στη συνεχεια βαζω ξανα το seasonic πανω στο pc ( που ειχα το θεμα με το σβησιμο) και συνδεω mb,vga,m2 και το pc ανοιγει,τρεχω κατι scan με malwarebytes για να δοκιμασω και δε σβηνει.

Οποτε κλεινω το pc και συνδεω πανω στο τροφοδοτικο και τον ssd και τους 2hdd και παταω να ανοιξει.Αποτελεσμα τιποτα. Ουτε καποια ενδειξη απο την mb ,ουτε καποιος ανεμηστηρας να γυριζει,νεκρο.Ανοιγοκλεινω απο πισω το τροφοδοτικο ,και καποια στιγμη παει να ανοιξει(αναβουν στιγμιαια τα led της tomahawk) αλλα σβηνει ξανα.Δοκιμαζω να βγαλω τους 2 hdd απο το τροφοδοτικο και το pc  ανοιγει. Ενω ειναι ανοιχτο του συνδεω και τους 2 hdd και συνεχιζει να ειναι ανοιχτο.  Τι συνβαινει μπορει να καταλαβει κανεις ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοίτα connectors μπορει να βραχυκυκλώνει κάποιος ένα ένα τα hdd,ssd με καλωδιο που ειναι καλο σε ολα τα ports και reboot μετα δες το bios κανε ενα flash και standard setup

  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κάποιος από τους αντάπτορες βραχυκυκλώνει που δεν το νομίζω γιατι θα έκλεινε το pc με το που θα τους ξανά σύνδεες η το psu έχει πρόβλημα και δεν σηκώνει το φορτίο εκκίνησης ,βγάλε τους δίσκους για να ανοίξει και τρέξε ένα stress test, πχ furmark, εάν κλείσει είναι σίγουρα τροφοδοτικό.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο το πρωι που ειναι ανοιχτος με 3 ωρες παιχνιδι,ταυτοχρονα με seedarisma,downloading δεν το ξανακανε να κλεισει,οπως και οταν τον εκλεισα και δοκιμασα ξανα εκκινηση ανοιξε κανονικα.Τωρα τι συνεβει αγνωστο....θα δοκιμασω και stresstest για να το αποκλεισουμε. Μολις ετρεξα και το furmark  και δεν εκλεισε ,ουτε εκανε κατι αλλο κουλο.Περιεργα πραγματα τα πρωινα....

Επεξ/σία από generalb31
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...