Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

εχω μια Lelit Anita με PID εδω και 4 χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Θελω τωρα να παρω μια μηχανη για το εξοχικο και σκεφτομαι να παρω την ιδια, την οποια την βρισκω στα 619€.

Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα πανω-κατω;
Προτιμω να εχει ενσωματωμενο μυλο (πιο ευχρηστη αλλα λιγοτερο). Αν υπαρχει συνδυασμος μυλοy και espressieras σε αυτα τα χρηματα που να βγαζει παρομοιου επιπεδου καφε, ειμαι ανοιχτος στις προτασεις.

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από haHa
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, haHa είπε

Καλησπερα,

Θελω τωρα να παρω μια μηχανη για το εξοχικο και σκεφτομαι να παρω την ιδια, την οποια την βρισκω στα 619€.

Προτιμω να εχει ενσωματωμενο μυλο (πιο ευχρηστη αλλα λιγοτερο). Αν υπαρχει συνδυασμος μυλοy και espressieras σε αυτα τα χρηματα που να βγαζει παρομοιου επιπεδου καφε, ειμαι ανοιχτος στις προτασεις.

Ευχαριστω!

Τα πάντα είναι σχετικά με τα λεφτά που δίνει κάποιος κ τις προτεραιότητες του. Για εξοχικό με τη συμβατική έννοια του όρου, δεν θα έπαιρνα τοσο καλή μηχανή για λίγες φορές το χρόνο.

Απο κει κ πέρα εγω θα πρότεινα να πας αυτή που έχεις στο εξοχικό και να αναβαθμιστείς στη κυρίως σπίτι. πχ LELIT PL91T/ VICTORIA + EUREKA MIGNON SPECIALITA 17NX

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Τα πάντα είναι σχετικά με τα λεφτά που δίνει κάποιος κ τις προτεραιότητες του. Για εξοχικό με τη συμβατική έννοια του όρου, δεν θα έπαιρνα τοσο καλή μηχανή για λίγες φορές το χρόνο.

Απο κει κ πέρα εγω θα πρότεινα να πας αυτή που έχεις στο εξοχικό και να αναβαθμιστείς στη κυρίως σπίτι. πχ LELIT PL91T/ VICTORIA + EUREKA MIGNON SPECIALITA 17NX

Ειναι διπλασιο το κοστος, παει στα 1200+€.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, haHa είπε

Ειναι διπλασιο το κοστος, παει στα 1200+€.

Ναι αλλά αφου θες να χαλάσεις χρήματα χωρίς σπουδαίο λόγο, αναβάθμισε την κύρια οικία σου που πίνεις κάθε μέρα καφέ κ πήγαινε την καφετιέρα που έχεις στο εξοχικό / 2η κατοικία. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Ναι αλλά αφου θες να χαλάσεις χρήματα χωρίς σπουδαίο λόγο, αναβάθμισε την κύρια οικία σου που πίνεις κάθε μέρα καφέ κ πήγαινε την καφετιέρα που έχεις στο εξοχικό / 2η κατοικία. 

Δεν θελω να 'χαλασω χρηματα χωρις λογο' οπως λανθασμένα γραφεις.

Υπαρχει λόγος : να μπορω να πινω καφε. 

Ας αφησουμε τις υποθεσεις και θα ημουν ευγνωμων αν υπηρχε προταση για αυτο που ζηταω: μια μηχανη+μυλο στα 600€ πανω-κατω. 

Πως φθασαμε σε προταση στα διπλα χρήματα, δεν ξερω. 

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
Στις 11/7/2025 στις 3:46 ΜΜ, haHa είπε

Καλησπερα,

Ευχαριστω!

Εγώ όπως πάντα συνιστώ αγορά refurbished από windhorndk, Έχει και lelit και sage με ενσωματωμένους μύλους, αλλά κάποιες δεν έχουν καλό μύλο. Το θέμα είναι πόσο θες μια τέτοια καφετιέρα για το εξοχικό όπου θα αφήνεις τη μηχανή αχρησιμοποίητη για καιρό. Ίσως να θέλει άδειασμα το νερό, ωστόσο δεν ξέρω τη διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω βοήθεια. Dedica μηχανη, Sage dose control pro μυλος, ims basket και κομμενο απο εμενα portafilter. 16 γρ καφε mrs rose, κόψιμο θα δειτε στην φωτο, βγαινει σωστος ο καφές? Μου φαίνεται οτι δεν βγαζει πολυ κρέμα. Κανω κατι λαθος? Το πάτημα ηταν απλα χαλαρο χωρις πολυ δύναμη. Στο βιντεακι εχω την εκχύλιση 

https://youtu.be/YfmZcB84O_M

Screenshot_20250715_111742_Gallery.jpg

Επεξ/σία από logokrimenos
Δημοσ.
5 ώρες πριν, logokrimenos είπε

Θελω βοήθεια. Dedica μηχανη, Sage dose control pro μυλος, ims basket και κομμενο απο εμενα portafilter. 16 γρ καφε mrs rose, κόψιμο θα δειτε στην φωτο, βγαινει σωστος ο καφές? Μου φαίνεται οτι δεν βγαζει πολυ κρέμα. Κανω κατι λαθος? Το πάτημα ηταν απλα χαλαρο χωρις πολυ δύναμη. Στο βιντεακι εχω την εκχύλιση 

https://youtu.be/YfmZcB84O_M

Screenshot_20250715_111742_Gallery.jpg

Το βίντεο το έχεις ιδιωτικό. Μία εικόνα με τη ρύθμιση στον μύλο δεν λέει τίποτα για το κόψιμο, ο κάθε ίδιας μάρκας μύλος μπορεί να κόβει διαφορετικά στην ίδια ακριβώς ρύθμιση. Γράφει roasting date ο καφές; Ή κάποια ημερομηνία λήξης; Και πότε τον άνοιξες;

Δημοσ.
3 hours ago, thodoris5321 said:

Το βίντεο το έχεις ιδιωτικό. Μία εικόνα με τη ρύθμιση στον μύλο δεν λέει τίποτα για το κόψιμο, ο κάθε ίδιας μάρκας μύλος μπορεί να κόβει διαφορετικά στην ίδια ακριβώς ρύθμιση. Γράφει roasting date ο καφές; Ή κάποια ημερομηνία λήξης; Και πότε τον άνοιξες;

Εχεις δίκιο το εβαλα δημόσιο τωρα. Μπορεις να το δεις. 08/26 ληξη και γράφει ενα 0694/07:43/L13

Ανακάλυψα οτι εχει και ρύθμιση εσωτερικα για τα μαχαίρια. Το εβαλα στο 2 finer απο 6 που ηταν και κράτησα το εξωτερικό στο 5. Τεράστια αλλαγη, οριακα έπνιξα την μηχανη και εβγαλε με ζορι καφε, οπότε πρέπει να ανεβω προς το 10 την επόμενη φορα από τι καταλαβαίνω 

Δημοσ.

Ναι θέλει πιο σφικτό κόψιμο. 

Αφού κατάφερες με την αλλαγή να πνίξεις είσαι σε καλό δρόμο. Πας πιο χοντρά και ακολουθείς τη γεύση σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...