Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso


nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 Πάρε την ντελονγκι ναι, ξέρουν αυτοί στο Σκρουτζ και μετά φώναξε με να στην πετάξω εγώ από το παράθυρο. Η σαπιλα η ίδια. Καλύτερα να τα είχα σκουπίσει τον πισινό μου με τα λεφτά που έδωσα για την απάτη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 ώρες πριν, johnyboy είπε

 Πάρε την ντελονγκι ναι, ξέρουν αυτοί στο Σκρουτζ και μετά φώναξε με να στην πετάξω εγώ από το παράθυρο. Η σαπιλα η ίδια. Καλύτερα να τα είχα σκουπίσει τον πισινό μου με τα λεφτά που έδωσα για την απάτη

ε ναι, σαφώς σάπια είναι. Με αυτά τα λεφτά έχεις καλύτερη πρόταση όμως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

ε ναι, σαφώς σάπια είναι. Με αυτά τα λεφτά έχεις καλύτερη πρόταση όμως?

Γιατί τώρα που έχασα και τα 150 τι κατάλαβα? Πέταξα στα σκουπίδια 150 ευρώ και θα δώσω άλλα να πάρω λελιτ. Δεν αξίζει με την καμία η συγκεκριμένη μηχανή, είναι πεταμένα λεφτά. Θέλει χοντρή άλεση σε σημείο να πίνεις φίλτρου.

Με 100 ευρώ πάνω έπαιρνα gagia που τουλάχιστον έχει μποιλερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, johnyboy είπε

Γιατί τώρα που έχασα και τα 150 τι κατάλαβα? Πέταξα στα σκουπίδια 150 ευρώ και θα δώσω άλλα να πάρω λελιτ. Δεν αξίζει με την καμία η συγκεκριμένη μηχανή, είναι πεταμένα λεφτά. Θέλει χοντρή άλεση σε σημείο να πίνεις φίλτρου.

Με 100 ευρώ πάνω έπαιρνα gagia που τουλάχιστον έχει μποιλερ

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες. ¨Οπως έχω γράψει ξανά, ο espresso θέλει αρκετά λεφτά για να τον φτιάξεις σε οικιακό περιβάλλον.

Με οτιδήποτε φθηνό, φτιάχνεις κάτι "τύπου espresso". Αν κάποιος δεν έχει λεφτά, είτε 50€ δωσει, είτε 150€, τον ίδιο σάπιο καφέ θα πιει. 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες. ¨Οπως έχω γράψει ξανά, ο espresso θέλει αρκετά λεφτά για να τον φτιάξεις σε οικιακό περιβάλλον.

Με οτιδήποτε φθηνό, φτιάχνεις κάτι "τύπου espresso". Αν κάποιος δεν έχει λεφτά, είτε 50€ δωσει, είτε 150€, τον ίδιο σάπιο καφέ θα πιει. 

Αναγειασου. Ας είχα πάρει ένα μόκα μπρίκι με 30 ευρώ. Θα ήταν 30 ευρώ και όχι 150. Για αυτό και τα γράφω συνέχεια μην την πατάει κόσμος.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, johnyboy είπε

Αναγειασου. Ας είχα πάρει ένα μόκα μπρίκι με 30 ευρώ. Θα ήταν 30 ευρώ και όχι 150. Για αυτό και τα γράφω συνέχεια μην την πατάει κόσμος.

Έτσι. Και για μελλοντική ανάγνωση, υπαρχουν άπειρες διαφορετικές διαφορετικές διαδικασίες να πιεις καφέ. Ο Espresso είναι ακριβή διαδικασία γιατί ακριβό εξοπλισμό που επιτυγχάνει, σταθερές και με ακρίβεια, πιέσεις / θερμοκρασίες, σε όλη τη διάρκεια της εκχύλισης. 

Σε κάθε περίπτωση την τεράστια διαφορά που αξίζει να ασχοληθεί κάποιος και σε όλων των ειδών καφέδες, την κάνει ο μύλος. Απο εκεί ξεκινά κάποιος που σέβεται τον εαυτό του.

Αν κάποιος θέλει να πιει καφέ, μπορεί να ασχοληθεί με κάποια άλλη διαδικασία και όχι να νομίζει ότι πινει espresso. Για παράδειγμα με AeroPress

https://aeropress.com/

aerobie-aeropress.jpg

 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχιντας καταληξει για συγκεκριμενους λογους στις παρακατω, εχει καποιος γνωση και αποψη γι αυτες?:

https://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-501b-p-HAP.105222

https://www.skroutz.gr/s/13134191/Gruppe-CM-4677-Inox.html

Η μια τυχαινει καιμσε προσφορα για την εβδομαδα π ερχεται, η αλλη γνωστο μοντελο budget σε πολλα κατστηματα.

Περαν των προφανων ομοιοτητων η/ και διαφορων, τις εχει καποιος δουεψει?

Ποιοτητα καφε, πιοτητα κατασκευης, διαρκεια, καποια αλλη παρατηρηση χρησης/ αποδοτικοτητας...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 6/11/2019 στις 10:19 ΠΜ, sphinxgr είπε

Έτσι. Και για μελλοντική ανάγνωση, υπαρχουν άπειρες διαφορετικές διαφορετικές διαδικασίες να πιεις καφέ. Ο Espresso είναι ακριβή διαδικασία γιατί ακριβό εξοπλισμό που επιτυγχάνει, σταθερές και με ακρίβεια, πιέσεις / θερμοκρασίες, σε όλη τη διάρκεια της εκχύλισης. 

Σε κάθε περίπτωση την τεράστια διαφορά που αξίζει να ασχοληθεί κάποιος και σε όλων των ειδών καφέδες, την κάνει ο μύλος. Απο εκεί ξεκινά κάποιος που σέβεται τον εαυτό του.

Αν κάποιος θέλει να πιει καφέ, μπορεί να ασχοληθεί με κάποια άλλη διαδικασία και όχι να νομίζει ότι πινει espresso. Για παράδειγμα με AeroPress

https://aeropress.com/

aerobie-aeropress.jpg

Έχεις δοκιμάσει aeropress, τι αποτέλεσμα δίνει για φίλτρου; Κάποιοι γράφουν ότι άμα πειραματιστεις μπορείς να βγάλεις και espresso (σχετικά καλό). Το σκεφτόμουν να το πάρω, αλλά τελικά πήρα pour over για φίλτρου. Με lavazza rossa καφέ, φτιάχνω ωραίο φίλτρου, σαφώς καλύτερο από καφετιέρα. 

Από μύλο τι προτείνεις αν πάω σε κόκκο; Χειροκίνητο ή ηλεκτρικό; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να πιεις καφέ και όχι απομίμιση του καφέ έχεις δύο τρόπους τον Α. και τον Β.

Ο Α. είναι απλός.Βγάζεις το δίευρο από την τσέπη και χωρίς πολλά πολλά έχεις τον καφέ σου.Για να κάτσεις ,όπως είναι γνωστό,θα δώσεις κάτι το παραπανω ανάλογα ποιό στέκι επισκέφθηκες.

Ο Β. είναι περίπλοκος.Πρέπει να αγοράσεις την μηχανή,τον μύλο και τα λοιπά παρελκόμενα ,να μάθεις να συντηρείς τα μηχανήματα σου ,να μάθεις να τα χρησιμοποιείς σωστά.Αυτο μεταφράζεται σε κόστος ,χρόνο και φύρα που μεταφράζεται σε επιπλέον κόστος.Βέβαια αν είσαι διατεθειμένος ,θα έχεις σπίτι σου έναν πολύ καλό καφέ για σένα και τον περιβάλλον σου και θα αποτελέσει ενδεχομένως για να φτάσεις σε αυτό το σημείο ένα χόμπι.

Εγώ για την ώρα επιλέγω το Α με κλειστά τα μάτια :D 

Υ.Γ.Για πληροφορίες μπορεί κανείς να αντρέξει στο φόρουμ των εσπρέσσο μάνιακς.Μια μηχανή ,να σημειωθεί ,πως παίζει στα 700ευρώ και άνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 6/11/2019 στις 11:31 ΠΜ, sphinxgr είπε

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες. ¨Οπως έχω γράψει ξανά, ο espresso θέλει αρκετά λεφτά για να τον φτιάξεις σε οικιακό περιβάλλον.

Με οτιδήποτε φθηνό, φτιάχνεις κάτι "τύπου espresso". Αν κάποιος δεν έχει λεφτά, είτε 50€ δωσει, είτε 150€, τον ίδιο σάπιο καφέ θα πιει. 

Δηλαδή τα bar που αναγράφουν είναι ψεύτικα? Παράδειγμα μια των 50 δίνει 15 bar και των 150 δίνει 20 bar δεν υπάρχει διαφορά εκεί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kostasallinone είπε

Δηλαδή τα bar που αναγράφουν είναι ψεύτικα? Παράδειγμα μια των 50 δίνει 15 bar και των 150 δίνει 20 bar δεν υπάρχει διαφορά εκεί?

Τα 15 κ 20 bar είναι παπατζα για τους άσχετους  και καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Ο espresso θέλει πραγματικά 9 bar τα οποία να μένουν σταθερά κατά τη διάρκεια της εκχύλισης.

https://www.coffeerevolution.net/bar-pressure-espresso/

Οι ακριβές καφετιέρες (1500€+) το πάνε ένα βήμα πιο πέρα και έχουν ελεγχόμενα μεταβλητά bar κατά τη διάρκεια της εκχύλισης ~ ψάξε για Pre-infusion να δεις τι είναι. 

6 ώρες πριν, gthe είπε

 

Από μύλο τι προτείνεις αν πάω σε κόκκο; Χειροκίνητο ή ηλεκτρικό; 

Δεν θα σου πω κάτι απολύτως συγκεκριμένο, απλά θα δώσω μια κατεύθυνση. 

Ναι να πας σε μύλο. Ο ηλεκτρικός θέλει από 200€ (ascaso i mini i2 conic). 

Ο χειροκίνητος από 70€ ~ porlex.

Γενικά μη ψάχνεις τι πουλάνε στο skroutz. Ψάξε τι επιλέγουν να πουλάνε μαγαζιά που γνωρίζουν από καφέ, οπως το barista.Gr που δεν φέρνουν προϊόντα που απευθύνονται για κοροϊδία σε άσχετους 

Είναι καθαρά θεμα ευκολίας ηλεκτρικός vs χειροκίνητος. 

Απλά να θυμάσαι πως όλοι οι ηλεκτρικοί και οι χειροκινητοι δεν κόβουν το ίδιο. Δεν μπορούν να φτάσουν το μέγεθος και την ποιότητα που απαιτείται. Οπότε πριν πάρεις να το ψάξεις. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, HotelManager είπε

Εχιντας καταληξει για συγκεκριμενους λογους στις παρακατω, εχει καποιος γνωση και αποψη γι αυτες?:

https://www.e-shop.gr/kafetiera-espresso-arielli-km-501b-p-HAP.105222

https://www.skroutz.gr/s/13134191/Gruppe-CM-4677-Inox.html

Η μια τυχαινει καιμσε προσφορα για την εβδομαδα π ερχεται, η αλλη γνωστο μοντελο budget σε πολλα κατστηματα.

Περαν των προφανων ομοιοτητων η/ και διαφορων, τις εχει καποιος δουεψει?

Ποιοτητα καφε, πιοτητα κατασκευης, διαρκεια, καποια αλλη παρατηρηση χρησης/ αποδοτικοτητας...?

Εγώ έχω μια άλλη παρόμοια arielli εδώ και κανα χρονο και κάνω σχεδόν κάθε μέρα καφέ. Μια χαρά τον βρίσκω χωρίς κανένα πρόβλημα.

Χτύπα την arielli άνετα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Τα 15 κ 20 bar είναι παπατζα για τους άσχετους  και καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Ο espresso θέλει πραγματικά 9 bar τα οποία να μένουν σταθερά κατά τη διάρκεια της εκχύλισης.

https://www.coffeerevolution.net/bar-pressure-espresso/

Οι ακριβές καφετιέρες (1500€+) το πάνε ένα βήμα πιο πέρα και έχουν ελεγχόμενα μεταβλητά bar κατά τη διάρκεια της εκχύλισης ~ ψάξε για Pre-infusion να δεις τι είναι. 

Δεν θα σου πω κάτι απολύτως συγκεκριμένο, απλά θα δώσω μια κατεύθυνση. 

Ναι να πας σε μύλο. Ο ηλεκτρικός θέλει από 200€ (ascaso i mini i2 conic). 

Ο χειροκίνητος από 70€ ~ porlex.

Γενικά μη ψάχνεις τι πουλάνε στο skroutz. Ψάξε τι επιλέγουν να πουλάνε μαγαζιά που γνωρίζουν από καφέ, οπως το barista.Gr που δεν φέρνουν προϊόντα που απευθύνονται για κοροϊδία σε άσχετους 

Είναι καθαρά θεμα ευκολίας ηλεκτρικός vs χειροκίνητος. 

Απλά να θυμάσαι πως όλοι οι ηλεκτρικοί και οι χειροκινητοι δεν κόβουν το ίδιο. Δεν μπορούν να φτάσουν το μέγεθος και την ποιότητα που απαιτείται. Οπότε πριν πάρεις να το ψάξεις. 

Δηλαδή η διαφορά του γνήσιου espresso με του home made είναι τα bar και το φρέσκο χαρμάνι? 

Ψάχνω μια μηχανή για αγορά αλλά ο λόγος που δεν θέλω να δώσω πολλά είναι ότι θέλω να κάνω και αλλά ροφήματα εκτός του espresso.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

46 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

Δηλαδή η διαφορά του γνήσιου espresso με του home made είναι τα bar και το φρέσκο χαρμάνι?

  • Πίεση σε bar
  • Θερμοκρασία εκχύλισης 
  • Κόψιμο μυλου
  • Ποιότητα κοκων

Όλα αυτά απαιτούν απόλυτη ακρίβεια και ακριβά μηχανήματα. Τα υπόλοιπα είναι τέχνη, διάβασμα κ πολλές δοκιμές .

Αν δεν έχεις, απόλυτη ακρίβεια, πίνεις ότι να ναι. 

https://www.espressoschool.com.au/blog/dialing-in-espresso/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Για την Primadonna της Delonghi υπάρχει κάποιος που να την έχει χρησιμοποιησει; 

Μιλάω καθαρά σαν ποιότητα αλέσματος του καφέ σε espresso. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...