Προς το περιεχόμενο

Η Google διέθεσε έξι apps για να σε βοηθήσουν να… ξεκολλήσεις από το κινητό σου


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Google ανέπτυξε έξι πειραματικές εφαρμογές για να κατεβάσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων σου δείχνουν πόσο χρόνο έχεις σπαταλήσει κολλημένος στο κινητό σου και σε ενθαρρύνουν να το αφήσεις στην άκρη για μερικά λεπτά.

Η Google φαίνεται πως θέλει να χρησιμοποιείς το κινητό σου με περισσότερο υγιή και υπεύθυνο τρόπο, και επομένως όχι και τόσο συχνά. Άλλωστε, πριν μερικές εβδομάδες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους συνεργάτες, κατασκευαστές smartphones με λειτουργικό σύστημα Android 9 ή Android 10 να έχουν προεγκατεστημένο στις συσκευές τους κάποιο τύπο εφαρμογής «digital wellbeing» που θα δείχνει στους χρήστες πόσο χρονικό διάστημα χρησιμοποιούν συγκεκριμένες εφαρμογές, πόσες ειδοποιήσεις έχουν παράγει τα apps που χρησιμοποιούνται και πως φορές εκκίνησαν μεταξύ άλλων.

Η Google έχει την δική της εφαρμογή «Digital Wellbeing», η οποία διαθέτει ρυθμίσεις γονικού ελέγχου, και παρέχει πολλά δεδομένα και στατιστικά σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους. Οι κατασκευαστές smartphones είναι ελεύθεροι να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές πάντως για να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό, ωστόσο η Google, ήθελε να ανοίξει τον δρόμο, και για αυτό διέθεσε μερικές πειραματικές εφαρμογές για να επιδείξει πως μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για όλες τις συσκευές Android, αν και οι περισσότερες απαιτούν από το κινητό σας να διαθέτει τουλάχιστον την έκδοση Android 8.0 Oreo του mobile λειτουργικού συστήματος της Google.

Το Unlock Clock είναι ένα wallpaper που δείχνει πόσες φορές έχετε ξεκλειδώσει το κινητό σας.

To We Flip, είναι σαν παιχνίδι, και μπορεί να εγκατασταθεί από εσάς και τους φίλους ή τους συνεργάτες σας. Το app ανιχνεύει την λειτουργία κάθε συσκευής μέσω Bluetooth και ο πρώτος που θα υποκύψει στον πειρασμό να «ανοίξει» την συσκευή του (π.χ σε κάποιο γεύμα ή εκδήλωση) «χάνει» (ενδεχομένως πληρώνοντας τον λογαριασμό στο εστιατόριο).

To Post Box συλλέγει όλες τις ειδοποιήσεις και τις εμφανίζει μόνο σε μία συγκεκριμένη και προκαθορισμένη από εσάς ώρα.

Το Morph επιτρέπει την δημιουργία «λειτουργιών» για το κινητό σας (όπως «work», «weekend» κ.ά) ώστε να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εφαρμογές για διαφορετικές ημέρες-διαστήματα της ημέρας.   

Το Paper Phone σου δίνει την δυνατότητα να εκτυπώσετε σε χαρτί όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστείτε κατά την διάρκεια της ημέρας (π.χ ραντεβού, εκδηλώσεις) ώστε να μην χρησιμοποιήσετε το κινητό σας.

Το Desert Island σας επιτρέπει να επιλέξετε πέντε apps που είναι σημαντικά για εσάς, και κρύβει τα υπόλοιπα, αναγκάζοντας σας να βάλετε προτεραιότητα στα εργαλεία που πραγματικά χρειάζεστε μέσα στην ημέρα.  

Techradar


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το να σου παρέχει η συσκευή report για την χρήση που κάνεις είναι κατανοητό. Καταλαβαίνεις πότε το παράκανες και σταματάς.

Το να πιστεύουν οτι actively ο χρήστης αυτό που χρειάζεται για να σταματήσει το distraction είναι η χρήση ενός extra gimmick app, είναι το λιγότερο αστείο. Ειδικά με τα We Flip και Paper phone, γελάνε και οι πέτρες. 

Λες και χρησιμοποιείς smartphone επειδή δεν είχες/δεν βρίσκεις paper ημερολόγιο ή paper χάρτη..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...