Προς το περιεχόμενο

Επιμορφωτικά Ερωτήματα (Gaming PC)


frozex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θέλει ένας φίλος να φτιάξει ένα gaming pc, το οποίο θα τον βγάλει χρόνια.

 

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε : 1100€ (εγώ προσπαθώ να βρω τα πιο φθηνά ώστε να γλυτώσει ότι γίνεται) 

Χρήση υπολογιστή : Κυρίως gaming, (online games, αν δει πως τραβάει το pc μπορεί να πάρει και κανένα triple A)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: .

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Χρειαζόμαστε οθόνη (23'-25' 1080p 144Hz)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? θα βρει αυτός ότι του αρέσει (το ποσό το έχω ήδη αφαιρέσει, τα 1100 είναι το τελικό)

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Καβάλα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αν βγαίνουν στην ίδια τιμή προτιμάμε όλα από το ίδιο κατάστημα μήπως και τους πείσουμε για καμιά έκπτωση ή δώρο τα μεταφορικά.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Καλό θα ήταν να το συναρμολογήσουν στο κατάστημα ώστε να δουν αν όλα τα parts είναι πλήρως λειτουργικά αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό (ή έχει έξτρα χρέωση) θα το συναρμολογήσουμε εμείς. 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . όχι

Εγώ σκέφτομαι για Ryzen 3600 και RX 5700(xt). Τώρα επειδή είμαι intel-nvidia fanboy, δεν έχω ιδέα ποιες είναι οι καλές υλοποιήσεις για τις RX, επίσης η ψήκτρα του επεξεργαστή είναι καλή και αθόρυβη για τον stock χρονισμό; οι μητρικές Β450 δεν είναι της προηγούμενης γενιάς Ryzen; Τέλος για οθόνη τι λέτε; Βλέπω μερικές με καλά specs αλλά στις αξιολογήσεις μιλάνε για ghosting όταν βάζεις την ρύθμιση για 1ms απόκριση.

Edit: φυσικά οι προτάσεις συνθέσεων είναι δεκτές όπως και κάθε είδους βοήθεια, αλλά ο σκοπός του thread είναι η τελευταία παράγραφος. Να μας διαλευκανθεί λίγο το τοπίο ώστε στην μαύρη Παρασκευή να έχουμε παραπάνω από μια υλοποίηση στο μυαλό μας και να αγοράσουμε το πιο vfm της ημέρας. 

Επεξ/σία από frozex
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...