Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λετε ξανα και ξανα. Ακομα και με ρυθμιση, δεν εχει σημασια αν ειναι ακατασχετος ή οχι ο λογαριασμος. Δηλαδη η τραπεζα σου παιρνει ολα τα λεφτα απο τον λογαριασμο σου οταν εχεις ατοκες δοσεις? Οχι. Οποτε απλα καποιος εκανε μαλακια. Αν ηταν, θα ειχαν παρει και τις 3 δοσεις σε περιπτωση που ο λογαριασμος δεν ηταν ακατασχετος ή ξεπερνουσε τα 1250 + μισθος.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
20 hours ago, johnnyman said:

Παιδια τρελα πραματα..

Ειχα αποκλεισει την εφορια διοτι ειχα κανει διακανονισμο και εχω αλλες 3 δοσεις για να τελειωσει το ποσο..

Τα 140 τα κρατησαν απο την εφορια ενω εχω διακανονισμο σε ισχυ και επισης ο λογαριασμος ειναι στο ακατασχερο δηλωμενος.

Αυτα μου τα ειπε μια φιλη μου που δουλευει στην εφορια που υπαγομαι.

Τωρα μου εχει μεινει μια δοση μονο αλλα απορω γιατι εκαναν κατασχεση αυτου το ποσου..

Ελλαδαρα ολε λεμε,τπτ αλλο.

Δεν γίνεται να σου κάνουν κατάσχεση όταν είσαι σε ρύθμιση. Με τίποτα όμως. Δεν χρειάζεσαι το χαρτί του ακατάσχετου, απλά θα πας στο δικαστικό με τις πληρωμές της ρύθμισης και θα σου άρουν την κατάσχεση. Προφανώς πρόκειται για λάθος.

Δημοσ.
Στις 31/10/2019 στις 5:34 ΜΜ, johnnyman είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Αύριο θα πάω να κάνω αιτημα αμφισβήτησης οφειλής αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας. 

Σήμερα πληρώθηκα και έχω μια δέσμευση ποσού της τάξης των 140 ευρώ. 

Να σημειώσω δεν έχω πάγιες εντολες, δεν χρωστάω πουθενά πχ εφορία ουτε έκανα καμία αγορά. 

Η κάρτα δεν είναι συνδεμένη για online αγορές. 

Τι μπορεί να παίχτηκε? 

Στις κινήσεις ακόμη δεν φαίνεται τπτ.. 

20 ώρες πριν, johnnyman είπε

Παιδια τρελα πραματα..

Ειχα αποκλεισει την εφορια διοτι ειχα κανει διακανονισμο και εχω αλλες 3 δοσεις για να τελειωσει το ποσο..

Τα 140 τα κρατησαν απο την εφορια ενω εχω διακανονισμο σε ισχυ και επισης ο λογαριασμος ειναι στο ακατασχερο δηλωμενος.

Αυτα μου τα ειπε μια φιλη μου που δουλευει στην εφορια που υπαγομαι.

Τωρα μου εχει μεινει μια δοση μονο αλλα απορω γιατι εκαναν κατασχεση αυτου το ποσου..

Ελλαδαρα ολε λεμε,τπτ αλλο.

Ε καλά τώρα, δεν φταίει πάντα το μπανανιστάν...

• Like 3
Δημοσ.

Οι τράπεζες είναι πλέον επικύνδινες. Τραβάνε ποσά για ψίλου πήδημα. Εγώ περιμένω κάτι επιστροφές από PayPal και έχω τεράστια προβλήματα, τα επιστρέφουν αφού πέσουν καντιλια και τους παίρνει πάνω 20 εργάσιμες. Θεωρώ αν δεν έπαιρνα τηλέφωνα δεν θα τα επέστρεφαν και πότε... Θέλουν μεγάλη προσοχη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, turbat0s είπε

Ε καλά τώρα, δεν φταίει πάντα το μπανανιστάν...

Δεν ανέφερα όπως είπα την εφορία διότι είναι τακτοποίημενο το ζήτημα και το ειχα αποκλείσει.. 

Είναι πρόβλημα αυτό? 

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν γίνεται να σου κάνουν κατάσχεση όταν είσαι σε ρύθμιση. Με τίποτα όμως. Δεν χρειάζεσαι το χαρτί του ακατάσχετου, απλά θα πας στο δικαστικό με τις πληρωμές της ρύθμισης και θα σου άρουν την κατάσχεση. Προφανώς πρόκειται για λάθος.

Σίγουρα είναι λάθος ναι. 

Ευτυχώς δεν ήταν Έξτρα αυτά που κράτησαν αλλά οι επόμενες 2 δόσεις από τις 3 που μένουν 

8 ώρες πριν, overpower είπε

Το λετε ξανα και ξανα. Ακομα και με ρυθμιση, δεν εχει σημασια αν ειναι ακατασχετος ή οχι ο λογαριασμος. Δηλαδη η τραπεζα σου παιρνει ολα τα λεφτα απο τον λογαριασμο σου οταν εχεις ατοκες δοσεις? Οχι. Οποτε απλα καποιος εκανε μαλακια. Αν ηταν, θα ειχαν παρει και τις 3 δοσεις σε περιπτωση που ο λογαριασμος δεν ηταν ακατασχετος ή ξεπερνουσε τα 1250 + μισθος.

Θα επερναν και τις 3 απλά μπορούν να κάνουν κατάσχεση το 25% από το μισθό και έτσι δεν τους έβγαινε η τρίτη δόση... 

Επεξ/σία από johnnyman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnnyman είπε

Δεν ανέφερα όπως είπα την εφορία διότι είναι τακτοποίημενο το ζήτημα και το ειχα αποκλείσει.. 

Είναι πρόβλημα αυτό? 

Έπρεπε να το αναφέρεις αφού ακόμη χρωστάς χρήματα.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 1
Δημοσ.

Το σύστημα δεσμεύσεων ποσών από λογαριασμούς είναι αυτοματοποιημένο, χωρίς να παρεμβαίνει άνθρωπος. Εγω διαισθάνομαι ότι ο λογαριασμός του παλληκαριού δεν είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος. Αυτο το συμπερασμα βγάζω από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο τοπικ.

Εχω λογαριασμό δεσμευμένο από το 2017 και ειναι δηλωμενος ακατασχετος. Παντα προσεχω να μην μου καταθετουν πανω απο 1250 ευρω και δεν ειχα ποτέ προβλημα. Επισης, καλό είναι να τα κανεις αναληψη άμεσα και μετα μπορεις να ξαναδεχτεις επιπλέον χρήματα (ως 1250 παλι), και ξανά νεα αναληψη και ουτω καθεξης. Δηλ. μπορει καποιος να εισπραξει οσα θελει με αυτο το συστημα και ας ειναι κατασχεμενος ο λογαριασμος. Το ζήτημα ειναι να εχει καπου να τα αποθηκευσει σπιτι (μετρητά) ή να τα κανει τραπεζικη μεταφορά σε καμμια συζυγο, αδερφό, φιλο κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Το σύστημα δεσμεύσεων ποσών από λογαριασμούς είναι αυτοματοποιημένο, χωρίς να παρεμβαίνει άνθρωπος. Εγω διαισθάνομαι ότι ο λογαριασμός του παλληκαριού δεν είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος. Αυτο το συμπερασμα βγάζω από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο τοπικ.

Εχω λογαριασμό δεσμευμένο από το 2017 και ειναι δηλωμενος ακατασχετος. Παντα προσεχω να μην μου καταθετουν πανω απο 1250 ευρω και δεν ειχα ποτέ προβλημα. Επισης, καλό είναι να τα κανεις αναληψη άμεσα και μετα μπορεις να ξαναδεχτεις επιπλέον χρήματα (ως 1250 παλι), και ξανά νεα αναληψη και ουτω καθεξης. Δηλ. μπορει καποιος να εισπραξει οσα θελει με αυτο το συστημα και ας ειναι κατασχεμενος ο λογαριασμος. Το ζήτημα ειναι να εχει καπου να τα αποθηκευσει σπιτι (μετρητά) ή να τα κανει τραπεζικη μεταφορά σε καμμια συζυγο, αδερφό, φιλο κλπ.

Αρα ο λογαριασμος μπορει να δεχεται τμηματικες καταθεσεις που καμμια δεν ξεπερναει τα 1250 ευρω αλλα συνολικα τον μηνα να ειναι πανω απο αυτο το ποο ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickmanak είπε

Φίλε ο λογαριασμός μου είναι δηλωμένος ακατασχετος από τον Οκτώβριο του 2017. 

Νομίζω το εχω αναφέρει 

Δημοσ.

Ξερω οτι το εγραψες αλλα τσεκαρε το καλου κακου γιατι δεν στεκουν αυτα που επαθες. Εκτος απο λαθος του Taxisnet αλλη περιπτωση ειναι να σου κρατησαν 2 μαζεμενες δοσεις απο τις 12 ή 24 της πάγιας ρύθμισης  οφειλών ν.4152/2013.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, nickmanak είπε

Ξερω οτι το εγραψες αλλα τσεκαρε το καλου κακου γιατι δεν στεκουν αυτα που επαθες. Εκτος απο λαθος του Taxisnet αλλη περιπτωση ειναι να σου κρατησαν 2 μαζεμενες δοσεις απο τις 12 ή 24 της πάγιας ρύθμισης  οφειλών ν.4152/2013.

Το τσέκαρα χθες και είναι όντως δηλωμένος στο ακατασχετο ο λογαριασμός. 

Θα το τυπώσω και θα πάω μέσα στην εβδομάδα από κοντά να δω τι θα μου πουνε 

Όπως και να χει σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Τέλος καλό όλα καλά. 

Πήγα σήμερα τα χαρτιά στην τράπεζα και αποδέσμευτηκαν τα χρήματα αμέσως. 

Φαίνεται κατάλαβε η εφορία ότι εκανε λάθος και δεν πιστωθηκαν τα χρήματα.

Με το που πήγα  το χαρτί του ακατασχετου λογαριασμου στην τράπεζα και το χαρτί που είχα κάνει διακανονισμό σε μια ώρα ήμουν οκ. :)

Επεξ/σία από johnnyman
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, johnnyman said:

Φαίνεται κατάλαβε η εφορία ότι εκανε λάθος και δεν πιστωθηκαν τα χρήματα.

Να πούμε εδώ προς ενημέρωση, ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι κατάσχεση, είναι δέσμευση. Τα χρήματα  χρειάζονται κάποιες μέρες για να κατασχεθούν, οπότε έχει χρόνο ο οποιοσδήποτε να κάνει ρύθμιση κλπ για να αποδεσμευθούν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Να πούμε εδώ προς ενημέρωση, ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι κατάσχεση, είναι δέσμευση. Τα χρήματα  χρειάζονται κάποιες μέρες για να κατασχεθούν, οπότε έχει χρόνο ο οποιοσδήποτε να κάνει ρύθμιση κλπ για να αποδεσμευθούν.

Εγώ δεν έκανα καμία ρύθμιση διότι όλα ήταν οκ απλά πήγα τα παραπάνω χαρτιά στην τράπεζα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...