Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Φιλε ζεις σε μια χωρα 11 εκκατομυριων Ελληνων και καμια 5αρια εκκατομυριων αλλοδαπων που η συντριπτικη πλειοψηφια δεν δηλωνει τιποτα και στελνει οσα βγαζει πισω στην χωρα της κανοντας ολοκληρες περιουσιες. Εχεις εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες και αλλοδαπους να εχουν αυτοκινητα με ξενες πινακιδες παρανομα. Εταιρειες να βαρανε χρεωκοπια για να μην πληρωνουν οσα χρωστανε και την επομενη να ξαναβγαινουν με διαφορετικες επωνυμιες. Σχεδον ολα τα μαγαζια εστιασης να μην κοβουν αποδειξεις η να χρησιμοποιουν παραπανω απο μια φορα οσες εχουν κοψει. Δεν θα σχολιασω καν το τι φοροδιαφυγη κανουν οι πολιτικοι σε αυτη την χωρα (λιστες λαγκαρντ και ολα τα συνναφη).
Με λιγα λογια το αν καποια κοπελα δεν δηλωνει τα 5 χιλιαρικα που θα βγαζει τον χρονο (που ουτως η αλλιως απο οσο γνωριζω ειναι ακομα κατω του αφορολογητου) ειναι το λιγοτερο μας προβλημα.

ΥΓ: Οσο για το επιδομα του ΟΑΕΔ που αναφερες ξερεις ποσοι δουλευουν μαυρα και εχουν και επιδομα ΟΑΕΔ και μειωμενα τιμολογια και και και και; Αυτους να ψαξεις, εκεινοι ειναι το προβλημα οχι η κοπελα εδω.

Αδερφέ εν μέρη συμφωνώ μαζί σου, και καταλαβαίνω τα παράπονά σου. Το σύστημα είπα ήδη ότι είναι δυστυχώς άδικο. Θεωρείς όμως ότι μπορούμε να δίνουμε συμβουλές για να παρανομεί ο άλλος; Αν είναι τόσο εύκολο, άνοιξε και εσύ ένα μαγαζί, δήλωσε φαλιμέντο και την επόμενη άνοιξε πάλι. Βγάλε περιουσία εδώ και στείλε την στο εξωτερικό. Επίσης, μπορείς να ανοίξεις κατάστημα εστίασης και να μην κόβεις ποτέ αποδείξεις. Μπορείς να το κάνεις και να βγάζεις πολλά λεφτά μαύρα χωρίς να σε πειράξει κανείς. Δεν το κάνεις όμως. Γιατί όταν σε πιάσουν, πήγαινε και πες τους για τη λίστα Λαγκάρντ... Πιστεύεις ότι θα σου πούνε ότι έχεις δίκιο, δε σκεφτήκαμε τις λίστες Λαγκάρντ, θα σε αφήσουμε ήσυχο. Σου τα λέω με καλή διάθεση, και όχι για να σου πάω κόντρα.

Επεξ/σία από studiokristo
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, studiokristo είπε

Αδερφέ εν μέρη συμφωνώ μαζί σου, και καταλαβαίνω τα παράπονά σου. Το σύστημα είπα ήδη ότι είναι δυστυχώς άδικο. Θεωρείς όμως ότι μπορούμε να δίνουμε συμβουλές για να παρανομεί ο άλλος; Αν είναι τόσο εύκολο, άνοιξε και εσύ ένα μαγαζί, δήλωσε φαλιμέντο και την επόμενη άνοιξε πάλι. Βγάλε περιουσία εδώ και στείλε την στο εξωτερικό. Επίσης, μπορείς να ανοίξεις κατάστημα εστίασης και να μην κόβεις ποτέ αποδείξεις. Μπορείς να το κάνεις και να βγάζεις πολλά λεφτά μαύρα χωρίς να σε πειράξει κανείς. Δεν το κάνεις όμως. Γιατί όταν σε πιάσουν, πήγαινε και πες τους για τη λίστα Λαγκάρντ... Πιστεύεις ότι θα σου πούνε ότι έχεις δίκιο, δε σκεφτήκαμε τις λίστες Λαγκάρντ, θα σε αφήσουμε ήσυχο. Σου τα λέω με καλή διάθεση, και όχι για να σου πάω κόντρα.

Αν πιστευεις πραγματικα πως υπαρχει 1 στο 1.000.000.000 περιπτωση να πιασουν την κοπελα που ανοιξε το θεμα αν δεν δηλωσει οσα βγαζει (που ξαναλεω ειναι σιγουρα κατω του αφορολογητου) μαλλον ζουμε σε διαφορετικες χωρες.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Αν πιστευεις πραγματικα πως υπαρχει 1 στο 1.000.000.000 περιπτωση να πιασουν την κοπελα που ανοιξε το θεμα αν δεν δηλωσει οσα βγαζει (που ξαναλεω ειναι σιγουρα κατω του αφορολογητου) μαλλον ζουμε σε διαφορετικες χωρες.

Αν τα μεταφέρει συστηματικά στην τραπεζα δεν γλυτώνει.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 3/11/2019 στις 10:58 ΠΜ, studiokristo είπε

Το ότι το σύστημα της φορολογίας στην Ελλάδα είναι άδικο και ακριβό συμφωνούμε όλοι. Το να δίνουμε όμως συμβουλές φοροδιαφυγής, είναι λίγο επικίνδυνο παιδιά. Να υπενθυμίσω πως το PayPal έχει άδεια τράπεζας Λουξεμβούργου, που σημαίνει ότι συμμετέχει στο αυτόματο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών με την Ελλάδα. Είτε μπαίνουν λοιπόν τα χρήματα σε τράπεζα του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού, αν είναι αδήλωτα είναι ξεκάθαρη φοροδιαφυγή. Επίσης στους όρους του PayPal, θα δεις πως λέει ξεκάθαρα ότι είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί τη νομοθεσία είτε δίνοντας στοιχεία μετά από αίτηση, είτε αποστέλοντας στοιχεία στην φορολογική έδρα αν κρίνει ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Σε περίπτωση διασταύρωσης λοιπόν, πολύ απλά θα μπλέξεις. Και θα σε κυνηγάει εκτός από την εφορία και ο ΟΑΕΔ για ψευδή δήλωση η οποία διώκεται και ποινικά. Τέλος, όσον αφορά το ηθικό κομμάτι, υπάρχουν και παιδιά τα οποία είναι πραγματικά άνεργα και έχουν ανάγκη το πενιχρό επίδομα του ΟΑΕΔ. Κρίμα πραγματικά στις συμβουλές που δίνουν μερικοί χωρίς να σκεφτούν. 

Σε αυτά που λες έχεις δίκιο εκατό τις εκατό!!!Δεν έκανα την συγκεκριμένη ερωτηση για να λάβω συμβουλές για φοροδιαφυγή!!Εννοειται πως ο φόρος θα πληρωθεί από εμένα την ίδια.Δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο και αν κατέλαβες κάτι τέτοιο κανείς λάθος.Νομιζω πως η απορια μου ήταν ξεκάθαρη!!

Να έχεις μια καλή εβδομάδα!:)

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Sofi_21 είπε

Σε αυτά που λες έχεις δίκιο εκατό τις εκατό!!!Δεν έκανα την συγκεκριμένη ερωτηση για να λάβω συμβουλές για φοροδιαφυγή!!Εννοειται πως ο φόρος θα πληρωθεί από εμένα την ίδια.Δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο και αν κατέλαβες κάτι τέτοιο κανείς λάθος.Νομιζω πως η απορια μου ήταν ξεκάθαρη!!

Να έχεις μια καλή εβδομάδα!:)

Ποια απορία σου είναι ξεκάθαρη;

Η αρχική ερώτηση που εκανες είναι ερώτηση για να αποφύγεις την εμφάνιση των χρημάτων που εισπράττεις και μάλιστα να συνεχίσεις να παίρνεις και επίδομα, δηλαδή διπλή απώλεια (το λέω κομψά) χρημάτων για το δημόσιο και ίσως να εμπεριέχει και απάτη κατά του δημοσίου, ψευδή δήλωση κλπ.

Αυτα τα ξέρουν οι δικηγόροι

Η νομιμότητα λεει να δηλώσεις τα χρήματα που εισπράττεις, και να κόψεις το επίδομα

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Ποια απορία σου είναι ξεκάθαρη;

Η αρχική ερώτηση που εκανες είναι ερώτηση για να αποφύγεις την εμφάνιση των χρημάτων που εισπράττεις και μάλιστα να συνεχίσεις να παίρνεις και επίδομα, δηλαδή διπλή απώλεια (το λέω κομψά) χρημάτων για το δημόσιο και ίσως να εμπεριέχει και απάτη κατά του δημοσίου, ψευδή δήλωση κλπ.

Αυτα τα ξέρουν οι δικηγόροι

Η νομιμότητα λεει να δηλώσεις τα χρήματα που εισπράττεις, και να κόψεις το επίδομα

Βασικά αυτό ακριβώς ήθελε να πει απλά μάλλον δεν αρέσει η πραγματική μετάφραση της ερώτησης που έκανε.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σας, 

Θα ηθελα να μαθω περισσοτερες πληροφοριες, εαν καποιος γνωριζει φυσικα, για την φορολογια των εισοδηματων που μπαινουν στο paypal απο διαφορες πηγες ( πχ Freelance sites - upwork - peopleperhour κτλ )

Τα χρηματα για παραδειγμα που μπαινουν απο upwork ειναι χρηματα που ακομα και το paypal γνωριζει απο που προερχονται ( και οτι δεν ειναι ξεπλυμα κτλ )

- Τι περιπτωσεις υπαρχουν να υπαρξει ''καρφωμα'' του paypal στην ελληνικη εφορια, απο τη στιγμη που τα εισοδηματα ναι μεν δεν δηλωνονται αλλα ουτε μπαινουν σε ελληνικη τραπεζα και ουτε προερχονται απο παρανομη δραστηριοτητα?

- Υπαρχει καποιος αλλος τροπος για την δηλωση των συγκεκριμενων εισοδηματων, περα απο την επιπονη διαδικασια του μπλοκακίου?

- Τι γινεται σε περιπτωση που τα χρηματα μπαινουν στο Paypal και απο εκει σε καποια τραπεζα τυπου Revolut? 

Σας ευχαριστω παρα πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, johnpap12345 said:

Καλησπερα σας, 

Θα ηθελα να μαθω περισσοτερες πληροφοριες, εαν καποιος γνωριζει φυσικα, για την φορολογια των εισοδηματων που μπαινουν στο paypal απο διαφορες πηγες ( πχ Freelance sites - upwork - peopleperhour κτλ )

Τα χρηματα για παραδειγμα που μπαινουν απο upwork ειναι χρηματα που ακομα και το paypal γνωριζει απο που προερχονται ( και οτι δεν ειναι ξεπλυμα κτλ )

- Τι περιπτωσεις υπαρχουν να υπαρξει ''καρφωμα'' του paypal στην ελληνικη εφορια, απο τη στιγμη που τα εισοδηματα ναι μεν δεν δηλωνονται αλλα ουτε μπαινουν σε ελληνικη τραπεζα και ουτε προερχονται απο παρανομη δραστηριοτητα?

- Υπαρχει καποιος αλλος τροπος για την δηλωση των συγκεκριμενων εισοδηματων, περα απο την επιπονη διαδικασια του μπλοκακίου?

- Τι γινεται σε περιπτωση που τα χρηματα μπαινουν στο Paypal και απο εκει σε καποια τραπεζα τυπου Revolut? 

Σας ευχαριστω παρα πολυ

Ξέρω τρόπους αλλά θα σου πω τους πιο ουσιαστικούς. ΚΑΝΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ και συνέδεσε τον. Μ#$%ς είμαι εγώ που έχω επαγγελματικό PayPal και τειρώ όλα κατά γραμμα... (ναι θα μου πείτε γιατί ο Έλληνας δεν σκέφτεται έτσι)

Επεξ/σία από SeXBOX
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Ξέρω τρόπους αλλά θα σου πω τους πιο ουσιαστικούς. ΚΑΝΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ και συνέδεσε τον. Μ#$%ς είμαι εγώ που έχω επαγγελματικό PayPal και τειρώ όλα κατά γραμμα... (ναι θα μου πείτε γιατί ο Έλληνας δεν σκέφτεται έτσι)

Ευχαριστώ για την ψύχραιμη απάντηση 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...