radiohead Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, dpolal είπε Conclusion: The Best Workstation GPUs for Professionals That was quite a bit of data to pore over, and as expected, it's difficult to find a workstation graphics card that rules them all, because quite honestly, there isn't one. There were cases across our performance look where either AMD or NVIDIA took the lead, but it's safe to say that NVIDIA gets the performance nod overall, with its RTX cards dominating most of the tests they touch. To τελικό αποτέλεσμα όμως μάλλον επιβεβαιώνει όσα είπα στην αρχή. Πάντως για το παρόν νήμα ξεφεύγουμε με τέτοιες συζητήσεις καθώς οι ανάγκες του ts είναι ακόμα σε πολύ πρώϊμο στάδιο. Μιλάμε πάντα για χαμηλό budget όπως του ts. Δύο επιλογές έχει 580 και 1650 και νομίζω ότι τα καταφέρνει η πρώτη άψογα στα 136€ που ζητάει 1
dpolal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, TEOGOGAS είπε Παιδια θα ασχολούμε επισης με στατικα πρόγραμμα και φουτοραλισμος Και οτι ανεφερε κατόψεις/όψεις/Διαγράμματα Κάλυψης/ξυλότυποι/τοπογραφικά αλλά και ρυμοτομικά Πρέπει να αναφέρεις ποιές εφαρμογές έχεις κατά νού να ασχοληθείς διότι για φωτορεαλισμό τότε μάλλον κοιτάς για πολύ τούμπανο μηχάνημα εκτός και αν δε σε νοιάζει να βάζεις να γίνεται τo render και πηγαίνεις για καφέ ή σουβλάκια ή ότι άλλο περιμένωντας το να τελειώσει. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από dpolal
Stavros_07 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Επειδή δουλεύω autocad και sap2000 για στατικα, σε ενα μηνα περιπου θα αναβαθμίσω το PC και εχω καταλήξει σε CPU AMD 3600 Μητρικη b450 tomahawk Ram g skill 16gb 3200mh GPU gtx 1660
dpolal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, radiohead είπε Μιλάμε πάντα για χαμηλό budget όπως του ts. Δύο επιλογές έχει 580 και 1650 και νομίζω ότι τα καταφέρνει η πρώτη άψογα στα 136€ που ζητάει Στα 1200 ευρώ που έχει μπάτζετ καλύτερα να πάει σε καλύτερη κάρτα γραφικών παρά σε Χ470 μπορντ και 1ΤΒ ssd και κουτί των 140 ευρώ. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από dpolal
TEOGOGAS Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, dpolal είπε Πρέπει να αναφέρεις ποιές εφαρμογές έχεις κατά νού να ασχοληθείς διότι για φωτορεαλισμό τότε μάλλον κοιτάς για πολύ τούμπανο μηχάνημα εκτός και αν δε σε νοιάζει να βάζεις να γίνεται τo render και πηγαίνεις για καφέ ή σουβλάκια ή ότι άλλο περιμένωντας το να τελειώσει. https://www.lhlogismiki.gr/proionta/sxediastika/tekton/ 2 λεπτά πριν, dpolal είπε Στα 1200 ευρώ που έχει μπάτζετ καλύτερα να πάει σε καλύτερη κάρτα γραφικών παρά σε Χ470 μπορντ και 1ΤΒ ssd. δεν με πειραζει και να αυξηθει λιγο το μπατζετ
radiohead Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, dpolal είπε Στα 1200 ευρώ που έχει μπάτζετ καλύτερα να πάει σε καλύτερη κάρτα γραφικών παρά σε Χ470 μπορντ και 1ΤΒ ssd και κουτί των 140 ευρώ. Δες το πρώτο μηνυμα μου λέω περίπου τα ίδια. Για το Mobo δε συμφωνώ επειδή είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα φιλοξενήσει CPU που δεν κυκλοφόρησε ακόμα
dpolal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, TEOGOGAS είπε https://www.lhlogismiki.gr/proionta/sxediastika/tekton/ δεν με πειραζει και να αυξηθει λιγο το μπατζετ Ρώτησα σχετικά για το εν λόγο πρόγραμμα, είπαν οπωσδήποτε 32GB RAM και επεξεργαστή με πολλούς πυρήνες. Για κάρτα γραφικών δεν ανέφεραν κάτι συγκεκριμένο οπότε προχωράς με την πρόταση του @radiohead , φαντάζομαι θα σε καλύψει. Μπορείς να δείς για μπόρντ με Β450 chipset που έρχεται ποιό φθηνά και θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου και φθηνότερο κουτί που να έχει όμως καλό airflow.
TEOGOGAS Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) λετε δεν αξιζει για την δουλεια που θελω να ανεβω @radiohead σε 3700χ αντι του 3600 και να ανεβω rx 580 8gb αντι 4gb η ακομα σε gtx 1660 Και να πεσω σε κουτι σε καποιο απο αυτα https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=7733293,14544280,17100358 και χαμηλοτερο τροφοδοτικο https://www.skroutz.gr/s/11452924/Corsair-TX-M-Series-TX650M.html με Mobo Asus X470 Pro ram Crucial 32GB hdd Crucial P1 3D 1TB ισως πεσω σε 500 gb oθονη BenQ PD2700Q Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από TEOGOGAS
Lousy Offcomer Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Άκου συνάδελφε, αν θες να φτιάξεις ένα μηχάνημα για να κάνεις αυτά που αναφέρεις και μόνο αυτά, τότε το budget μπορεί να είναι και μικρότερο. Δουλεύω ρυμοτομικά/τοπογραφικά/κατόψεις/ξυλότυπους πάνω από 25 χρόνια σε υπολογιστές χωρίς ξεχωριστές κάρτες γραφικών. Δεν είχα -σχεδόν- κανένα πρόβλημα. Τα πράγματα ΔΕΝ θα είναι όπως τα περιγράφω και θα πρέπει "να τα δώσεις" αν έχεις σκοπό: 1. να πας σε 3d σχεδιάσεις/μελέτες 2. θες να παίξεις κανά σοβαρό σε απαιτήσεις παιχνίδι. Αποφάσισε και πράξε (δώσε) αναλόγως. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από Lousy Offcomer 2
radiohead Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, TEOGOGAS είπε λετε δεν αξιζει για την δουλεια που θελω να ανεβω @radiohead σε 3700χ αντι του 3600 και να ανεβω rx 580 8gb αντι 4gb η ακομα σε gtx 1660 Και να πεσω σε κουτι σε καποιο απο αυτα https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=7733293,14544280,17100358 και χαμηλοτερο τροφοδοτικο https://www.skroutz.gr/s/11452924/Corsair-TX-M-Series-TX650M.html με Mobo Asus X470 Pro ram Crucial 32GB hdd Crucial P1 3D 1TB ισως πεσω σε 500 gb oθονη BenQ PD2700Q H 580 4gb στα 136 εξαφανίστηκε όποτε δες μια τίμια πρόταση με μικροαλλαγές που πρότεινε και ο @dpolal στο αρχικό ποστ του @elpenor 1
dpolal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, radiohead είπε H 580 4gb στα 136 εξαφανίστηκε όποτε δες μια τίμια πρόταση με μικροαλλαγές που πρότεινε και ο @dpolal στο αρχικό ποστ του @elpenor Πολύ ωραίο κουτάκι ρε σύ αυτό. ❤️ Πώς μου είχε ξεφύγει ;;; Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από dpolal 1
radiohead Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 33 λεπτά πριν, dpolal είπε Πολύ ωραίο κουτάκι ρε σύ αυτό. ❤️ Πώς μου είχε ξεφύγει ;;; Έχει και το ίδιο με ηχομονωτικο αλλά δεν το έχει το foxstore 1
elpenor Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @TEOGOGAS Ο 3700Χ είναι μία καλή αναβάθμιση αν αφαιρέσεις χρήματα από το κουτί και το τροφοδοτικό. Για εμένα ο θόρυβος και η σωστή τροφοδοσία είναι πιο σημαντικά από την ταχύτητα του render επειδή περνάω όλη τη μέρα στο PC και επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με τα τροφοδοτικά αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό δεν αφορά τους περισσότερους. O Τέκτονας θα εκπλαγώ φοβερά αν θα κάνει πάνω από 30sec να κάνει render με βάση αυτά που βλέπω στο site τους αλλά ίσως αρχίσεις να χρησιμοποιείς το Blender οπότε ο 3700Χ θα είναι πολύ χρήσιμος. @radiohead Πάρα πολύ ωραίο το κουτί για τα λεφτά του. Κατά την γνώμη μου είναι κρίμα να βάζεις μνήμες AFR 3200, ιδίως όταν υπάρχουν οι TridentZ με τα CJR 3600/17 με τόσο μικρή διαφορά τιμής. Εγώ θα άλλαζα την RX580 μόνο για να πάω σε 1660 Super. H 1650 είναι 25% ποιο αργή από την RX580 και η 1660 μόνο 10% ποιο γρήγορη. Όμως η 1660 Super είναι 26% ποιο γρήγορη και αρχίζει να έχει νόημα να φύγει κάποιος από RX580. Η κάρτα με τα 4 δεν υπάρχει πλέον αλλά θέλω να πω όσο αφορά την επιλογή ανάμεσα σε RX580 8GB ή 4GB ότι είναι κάτι που δεν θα κάνει καμία διαφορά στα περισσότερα παιχνίδια, τα 8GB χρειάζονται μόνο για βαριά textures (ultra settings) τα οποία η RX580 δεν μπορεί να τα παίξει γιατί δεν έχει αρκετή ταχύτητα 3D. Όσο αφορά τα normal settings τα 4GB είναι αρκετά σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, μην ξεχνάμε ότι η 1060 είχε 3GB και ένα κάρο κόσμος έπαιζε χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα 8 είναι σίγουρα υπερβολή όταν ακόμα και η RTX2060 έχει μόνο 6. Σχετικά με το preview φωτορεαλισμού τα 8GB χρειάζονται όταν κάποιος έχει 80mpixels textures (evermotion archmodels με arroway textures κλπ), αν κάποιος σχεδιάζει με τα default textures του Autocad δεν χρειάζονται ούτε 2GB και όταν μιλάμε για τα texture του Τέκτονα ίσως ούτε 1GB. Η σωστή κάρτα για φωτορεαλισμό σε Blender κλπ είναι η RTX2060 Super, τα 3D σχεδιαστικά από το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν το ray tracing της RTX για το preview και για το GPU render. Το κόστος όμως αυτής της κάρτας είναι μεγάλο και στην τελική το να έχεις πολλά frames στο preview δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση για να κάνεις σωστά την δουλειά σου, εγώ το 2011 έκανα 3D με ότι καλύτερο σε μοντέλα και textures με μία GTX470 που είχε 1GB Ram, σίγουρα δεν ήταν η ποιο ευχάριστη εμπειρία αλλά η δουλειά γινόταν κανονικά. Έβαλα εδώ κάποια 3D που την ζόρισαν λίγο και θα προτιμούσα να είχα 2GB για να καταλάβετε γιατί εκτιμώ ότι ο Τέκτονας δεν χρειάζεται πάνω από 4. PS: Ο συνδιασμός Autocad + Blender είναι πολύ καλύτερος από Τέκτονα, το καλύτερο setup κατά την γνώμη μου είναι Autocad + Revit + Blender + Vray. Δες μήπως έχεις την δυνατότητα να αναβαθμιστείς σε αυτά. Από τα στατικά το SAP είναι το καλύτερο αν δεν θέλεις να μπλέξεις με ξένα στατικά τύπου Autodesk Robot. Ένα μεταχειρισμένο Revit γνήσιο έχει περίπου 350 ευρώ στο ebay. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από elpenor
radiohead Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 31 λεπτά πριν, elpenor είπε @TEOGOGAS Ο 3700Χ είναι μία καλή αναβάθμιση αν αφαιρέσεις χρήματα από το κουτί, το τροφοδοτικό και το δίσκο. Για εμένα ο θόρυβος, η σωστή τροφοδοσία και η χωρητικότητα του NVME είναι πιο σημαντικά από την ταχύτητα του render επειδή περνάω όλη τη μέρα στο PC και επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με τα τροφοδοτικά στις παλιές εποχές αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό δεν αφορά τους περισσότερους. O Τέκτονας θα εκπλαγώ φοβερά αν θα κάνει πάνω από 30sec να κάνει render με βάση αυτά που βλέπω στο site τους αλλά ίσως αρχίσεις να χρησιμοποιείς κανένα Blender οπότε θα ο 3700Χ θα είναι πολύ χρήσιμος. @radiohead Κατά την γνώμη μου είναι κρίμα να βάζεις μνήμες AFR 3200 που δεν γίνονται OC για Zen2, ιδίως όταν υπάρχουν οι TridentZ με τα CJR 3600/17 με τόσο μικρή διαφορά τιμής. Εγώ αν ήταν να δώσω παραπάνω χρήματα για κάρτα γραφικών θα πήγαινα κατευθείαν σε 1660 Super. H 1650 είναι 25% ποιο αργή από την RX580 και η 1660 μόνο 10% ποιο γρήγορη. Όμως η 1660 Super είναι 26% ποιο γρήγορη και αρχίζει να έχει νόημα να φύγει κάποιος από RX580. Όσο αφορά την επιλογή ανάμεσα σε RX580 8GB ή 4GB είναι κάτι που δεν θα κάνει καμία διαφορά στα περισσότερα παιχνίδια, τα 8GB χρειάζονται μόνο για βαριά textures (ultra settings) τα οποία η RX580 δεν μπορεί να τα παίξει γιατί δεν έχει αρκετή ταχύτητα 3D. Όσο αφορά τα normal settings τα 4GB είναι αρκετά σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, μην ξεχνάμε ότι η 1060 είχε 3GB και ένα κάρο κόσμος έπαιζε χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα 8 είναι σίγουρα υπερβολή όταν ακόμα και η RTX2060 έχει μόνο 6. Σχετικά με το preview φωτορεαλισμού τα 8GB χρειάζονται όταν κάποιος έχει 80mpixels textures (evermotion archmodels με arroway textures κλπ), αν κάποιος σχεδιάζει με τα default textures του Autocad δεν χρειάζονται ούτε 2GB και όταν μιλάμε για τα texture του Τέκτονα ίσως ούτε 1GB. Η σωστή κάρτα για φωτορεαλισμό σε Blender κλπ είναι η RTX2060 Super, τα 3D σχεδιαστικά από το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν το ray tracing της RTX για το preview ή για το GPU render. Το κόστος όμως αυτής της κάρτας είναι μεγάλο και στην τελική το να έχεις πολλά frames στο preview δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση για να κάνεις σωστά την δουλειά σου, εγώ το 2011 έκανα 3D με ότι καλύτερο σε μοντέλα και textures με μία GTX470 που είχε 1GB Ram, σίγουρα δεν ήταν η ποιο ευχάριστη εμπειρία αλλά η δουλειά γινόταν κανονικά. Ένα ακόμα ποιο παλιό πολύ μέτριο 3D που δεν ζόρισε καθόλου την κάρτα με το 1GB είναι ακόμα online αν θέλετε να το δείτε για να καταλάβετε γιατί εκτιμώ ότι ο Τέκτονας δεν χρειάζεται πάνω από 4. Δεν θα δώσει παραπάνω χρήματα για κάρτα απλά άλλαξε η πρόταση της 580 με την 1650 για να μείνει στο ίδιο κόστος δεν κατάλαβα τι εννοείς. Το κουτί είναι ποιοτικοτατο με καλό airflow δύο ανεμιστήρες μπροστά και έναν πίσω μαμά, καλό cable management φίλτρα παντού και μεγάλους χωρους για κάρτα και ψυκτρα αν θελήσει αργότερα. Το τροφοδοτικό είναι gold 7 χρόνια εγγύηση και του φτάνει ακόμα και η έκδοση σε 550w. Η χωρητικότητα του nvme είναι 1tb. Στο μόνο που ρίχτηκε αν θέλεις, είναι στη μητρική ώστε να μείνει στα 1260 σύνολο μαζί με μόνιτορ. Τα έξτρα 20 ευρώ στις μνημες στις οποίες είτε 3200 είτε 3600 δεν μπορώ να καταλάβω που θα δει real διαφορά (και αν έχεις memory bench σε σχεδιαστικό θα ήθελα να το δω για να μαθαίνουμε κιολας) στα προγράμματα που χρησιμοποιεί, θα συμπληρωνα άλλα τόσα και θα τα εδινα σε budget aftermarket cooler πχ https://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=13763014,17529749,12479861
elpenor Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, radiohead είπε Δεν θα δώσει παραπάνω χρήματα για κάρτα απλά άλλαξε η πρόταση της 580 με την 1650 για να μείνει στο ίδιο κόστος δεν κατάλαβα τι εννοείς. Το κουτί είναι ποιοτικοτατο με καλό airflow δύο ανεμιστήρες μπροστά και έναν πίσω μαμά, καλό cable management φίλτρα παντού και μεγάλους χωρους για κάρτα και ψυκτρα αν θελήσει αργότερα. Το τροφοδοτικό είναι gold 7 χρόνια εγγύηση και του φτάνει ακόμα και η έκδοση σε 550w. Η χωρητικότητα του nvme είναι 1tb. Στο μόνο που ρίχτηκε αν θέλεις, είναι στη μητρική ώστε να μείνει στα 1260 σύνολο μαζί με μόνιτορ. Τα έξτρα 20 ευρώ στις μνημες στις οποίες είτε 3200 είτε 3600 δεν μπορώ να καταλάβω που θα δει real διαφορά (και αν έχεις memory bench σε σχεδιαστικό θα ήθελα να το δω για να μαθαίνουμε κιολας) στα προγράμματα που χρησιμοποιεί, θα συμπληρωνα άλλα τόσα και θα τα εδινα σε budget aftermarket cooler πχ https://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=13763014,17529749,12479861 Sorry το έγραψα πολύ χάλια πριν (baby crying QQ) τώρα έκανα edit. Το κουτί με έχει ενθουσιάσει θα το πάρω για ένα pc που θέλω να κάνω δώρο. Τον δίσκο και εγώ αυτόν πρότεινα. Όσο αφορά τις μνήμες σίγουρα θα υπάρχει διαφορά αφού επηρεάζουν το single thread speed. Και στο forum της Autocad γράφουν " RAM does play a significant role in the overall performance of AutoCAD ". Η 1650 έχει μόνο 20 ευρώ διαφορά από την RX580 για αυτό γράφω ότι δεν θα την έπαιρνα. Η ερώτηση που θέλει απάντηση (σχετική με την πρώτη παράγραφο που έγραψα πριν) είναι αν αξίζει να χάσεις το εντελώς αθόρυβο PC (RMx + Silent Case) για να έχεις τον 3700Χ που στο Autocad δεν θα κάνει καμία διαφορά και στον Τέκτονα τα 3D είναι τόσο απλά που θα γίνεται το render σε 20 sec. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από elpenor 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα