ilnoummae Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Πρόκειται να ταξιδέψω στην Ρουμανία σε λίγο καιρό. Εκεί δεν έχουν ακόμη €, έχουν Λέι. Συμφέρει να κάνω συνάλλαγμα εκεί ή να χρησιμοποιώ την κάρτα. Κι αν χρησιμοποιώ την κάρτα, έχει διαφορά από το αν αυτή θα είναι η χρωστική ή η πιστωτική;
ExTaCy1337 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, ilnoummae είπε Πρόκειται να ταξιδέψω στην Ρουμανία σε λίγο καιρό. Εκεί δεν έχουν ακόμη €, έχουν Λέι. Συμφέρει να κάνω συνάλλαγμα εκεί ή να χρησιμοποιώ την κάρτα. Κι αν χρησιμοποιώ την κάρτα, έχει διαφορά από το αν αυτή θα είναι η χρωστική ή η πιστωτική; Και δεν βγαζεις μια Revolut να την φορτωσεις μεσω της χρεωστικης σου (free) που δεν παιρνει προμηθεια στο συναλλαγμα και να χρησημοποιεις αυτην; Αρκει να εχεις 1-2 βδομαδες μεχρι να παραλαβεις και την φυσικη καρτα.. 1
ilnoummae Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 χμ, ενδιαφέρον, δεν είχα χαμπάρι ότι υπάρχει κάτι τέτοιο... Θα το κοιτάξω, σ' ευχαριστώ!
lion2486 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Σίγουρα δεν αξίζει να το κάνεις από εδώ. Και με προμήθεια να κάνεις εκεί θα είναι φτηνότερα. Εγώ είχα κάνει από εδώ και η ισοτιμία και η προμήθεια ήταν πολλά. Εκεί στο κέντρο του Βουκουρεστίου βρίσκεις πολύ συμφέροντες επιλογές. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να είσαι cashless, τα uber πάντα μετρητά ήθελαν. Καλό σου ταξίδι, και αν προλαβαίνεις να πας στα Thermal Spa!
Nak3re Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Πριν 2 χρόνια περίπου που πήγα Ρουμανία για διακοπές Χριστουγέννων, ήμουν με την χρεωστική μου της Πειραιώς και αν και ελάχιστα χρειάστηκα μετρητά, για όσα χρειάστηκα, έβγαλα από τα συνεργαζόμενα καταστήματα της Πειραιώς εκεί (στο Βουκουρέστι π.χ. έχει ~90), χωρίς κάποια προμήθεια (απ ότι θυμάμαι τουλάχιστον). Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε. https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kanalia-eksypiretisis/diktio-eksipiretisis?cont=2#true-0-true-0-false-true-0-true-0-true-0 Για άλλες τράπεζες / κάρτες ομολογώ ότι δεν ξέρω μιας και δεν χρειάστηκε 1
christos4 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είχα πάει πέρσι την Άνοιξη με revolut. Έβγαλα μερικά μετρητά από τράπεζα (νομιζω ήταν και "ελληνικό" brand) χωρίς προμήθεια. Δεν μου χρειάστηκαν ιδιαίτερα τα μετρητά, πέρα από κάτι υπαίθριες αγορές κλπ αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή στο τέλος πλήρωνα με μετρητά για να τα διώξω.. (uber προς αεροδρόμιο με κάρτα είχα πληρώσει, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε) Αν τώρα δεν προλαβαίνεις για revolut, με δεδομένες τις προμήθειες των ελληνικών τραπεζών για συναλλαγές με κάρτες στο εξωτερικό σε συμφέρει να κάνεις συνάλλαγμα στο Βουκουρέστι μια κι έξω.. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2019 από christos4
sphinxgr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Οι κάρτες που εκδίδουν οι τράπεζες Χονδρικά έχουν κόστος μετατροπής συναλλαγματος 2% ~4%. Η revolut έχει 0%. Η ισοτιμία στα ανταλλακτηρια συναλλαγματος παίζει πάλι σε αυτά τα ποσοστά. Φυσικά είναι πιο πάνω σε ανταλλακτηριο της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση αν χαλάσεις λίγα λεφτά, μην ασχοληθείς τρομερά γιατί ούτως ή άλλως η διαφορά θα είναι μικρή. Κάνε μετατροπή λίγα λεφτά στην Ελλάδα, έχε κ μια κάρτα και όλα καλά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Πηγαν φετος οι κορες μου βεβαια για δυο μερες μονο ... 0 συναλλαγμα Όλα με revolut. Εισητηρια και διαμονη πληρωμένα από εδώ .
clevercitizen Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 36 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Πηγαν φετος οι κορες μου βεβαια για δυο μερες μονο ... 0 συναλλαγμα Όλα με revolut. Εισητηρια και διαμονη πληρωμένα από εδώ . Πολυταξιδεμένες οι κόρες, Ρουμανία, Κωνσταντινούπολη κτλ Spoiler Sorry για το οφτοπικ Ontopik: με τη revolut τραβάς και 200€ το μήνα μετρητά (ή το αντίστοιχο νόμισμα) χωρίς προμήθεια. Απλά δες ότι η revolut υποστηρίζει το λέι.
Ntinaras Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, ilnoummae είπε Πρόκειται να ταξιδέψω στην Ρουμανία σε λίγο καιρό. Εκεί δεν έχουν ακόμη €, έχουν Λέι. Συμφέρει να κάνω συνάλλαγμα εκεί ή να χρησιμοποιώ την κάρτα. Κι αν χρησιμοποιώ την κάρτα, έχει διαφορά από το αν αυτή θα είναι η χρωστική ή η πιστωτική; Επειδη ειχα παει τ0 2016, να ξερεις μακραν η καλυτερη λυση ειναι η revolut και επειδη θα χρειαστεις και μετρητα, κανε αυτο που εκανα κι εγω. με το που προσγειωθεις στο σαπιο αεροδρομιο τους, σηκωσε λεφτα απο ατμ με την revolut (χωρις προμηθεια)
sphinxgr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε με το που προσγειωθεις στο σαπιο αεροδρομιο τους, σηκωσε λεφτα απο ατμ με την revolut (χωρις προμηθεια) 10 λεπτά πριν, clevercitizen είπε Ontopik: με τη revolut τραβάς και 200€ το μήνα μετρητά (ή το αντίστοιχο νόμισμα) χωρίς προμήθεια. Απλά δες ότι η revolut υποστηρίζει το λέι. Προφανώς μιλάμε για λεφτά που ήδη έχεις βάλει μέσα στην κάρτα? Μόνο 200€ / μήνα?
Ntinaras Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, sphinxgr είπε Προφανώς μιλάμε για λεφτά που ήδη έχεις βάλει μέσα στην κάρτα? Μόνο 200€ / μήνα? ναι, η φορτιση παιρνει απο μια εως 3 μερες. μεχρι 200 ευρω το μηνα χωρις προηθεια αναληψης απο ατμ μπορεις και παραπανω, αλλα μετα χρεωνει 1
ExTaCy1337 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Προφανώς μιλάμε για λεφτά που ήδη έχεις βάλει μέσα στην κάρτα? Μόνο 200€ / μήνα? Ναι τα εχεις βαλει απο πριν μεσω χρεωστικης χωρις προμηθεια. 200€/μηνα με την free καρτα, αναληψη απο οποιοδηποτε ATM χωρις προμηθεια μετα ειναι 2%. 400€ αν εχεις το premium και 600€ τον μηνα αν εχεις την metal card, μετα παλι 2%. 49 λεπτά πριν, Ntinaras είπε ναι, η φορτιση παιρνει απο μια εως 3 μερες. μεχρι 200 ευρω το μηνα χωρις προηθεια αναληψης απο ατμ μπορεις και παραπανω, αλλα μετα χρεωνει Εαν τα βαλεις με χρεωστικη, οχι μεταφορα τα δειχνει αμεσα και δεν εχει προμηθεια. 1-3 μερες κανει η μεταφορα η οποια εχει και χρεωσεις απο την τραπεζα σου!! (Μεσω iBAN κτλ) Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2019 από ExTaCy1337 1
manzana Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Στη Ρουμανια σχεδον παντου δεχονται καρτες (αλλωστε και οι Ρουμανοι τις χρησιμοποιουν πολυ στις συναλλαγες) οποτε σιγουρα η καλυτερη λυση ειναι revolut (η οποια υποστηριζει λέι) για να αποφυγεις τις προμηθειες. Αν θες να κανεις συναλλαγμα για περιπτωσεις οπου θα πρεπει να δωσεις μετρητα προτιμησε ή την αναληψη που ειπαν παραπανω με την revolut εως 200€ ή να κανεις απο εδω. Τα ανταλλακτηρια στο Βουκουρεστι τουλαχιστον θελουν πολυ προσοχη γιατι παιζει να σου πασσαρουν και πλαστα. Για uber πληρωνεις κανονικα μεσω καρτας απο την εφαρμογη. Καλα να περασεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα