Neoss Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οσο δεν ερχονται απευθειας απ το Paypal σε ελληνικη τραπεζα δεν υπαρχει λογικα προβλημα, δεν νομιζω να ασχοληθει κανείς εκτος αν μιλάμε για τίποτα βαρβάτα ποσά. Το καλύτερο ειναι ναχεις λογαριασμό paypal συνδεδεμένο με ξένη τράπεζα απ την οποία να εχεις και τραπεζικη καρτα αναληψης, κοινή χρεωστικη δηλαδή και μετά πας σε οποιοδηποτε ελληνικό ΑΤΜ και σηκώνεις χρήματα σαν νασουν άλλοες ενας απλός τουρίστας στη χώρα μας.... Βεβαια αυτά τώρα αν μιλαμε για τιποτα εισοδηματα τυπου 100 με 200 ευρω το μηνα απο τιποτα freelancing ξερω γω και οχι να βγαζεις κανα διχίλιαρο ξερω γω και να τα σηκωνεις καθε μηνα απο ελληνικο ατμ, ισως θα ηταν λιγο υποπτο. Ωστοσο δεν ξερω αν γινεται το paypal να το συνδεσεις με δύο τραπεζικους λογαριασμους, εναν ελληνικό και έναν ξένο δηλαδή και όταν θαχεις καποιο υπόλοιπο στο paypal να επιλεγεις μεταφορά στον ξένο.....ξέρει κανείς αν γίνεται να εχεις δύο τετοιους συνδεδεμενους? Νομιζω πως ναι παντως... Κααααλα αστους τους λογιστες, ειναι χαμενοι στο ελληνικο φοορλογικο μικρόκοσμο με μπλοκακια, βιβλια, εργάνη και προσφατως και πλαστικο χρημα. Περαν του οτι οι μισοι δεν ξερουν καν την ονλινε υπηρεσια αυτη, και αυτοι που την ξερουν δεν εχουν καν ιδεα τι γινεται φορολογικά. Το παω ακομα πιο γενικά: δεν εχουν ιδέα γενικότερα τι να σε συμβουλευσουν για εισοδήματα μέσω ιντερνετ. Και ας ειναι και απο ελληνικές πηγές τα χρήματα. Το κλασσικό που σου κοπανάνε όλοι είναι ένα "λοιπόν θα κάνεις έναρξη επαγγελματος, θα πληρωνεις τον ταδε και τον ταδε και ταδε φορο, θα πληρωνεις ασφαλιση ΕΦΚΑ και θασαι εντάξει ή θα ανοιξεις ατομικη επιχειρηση". Σε καμιά ανταπάντηση τυπου Φιλε, βγαζω απ το blog μου ή καμια freelance υπηρεσια τιποτα 100-200 ευρω το μήνα....ο εφκα μονο εχει καπου στα 150 ευρω μηνιαιως, τι μου λες τωρα?" απλά σε κοιτάνε απορημενοι. Ή νευριασμενοι καθως ξερουν οτι χασανε υποψηφιο πελάτη. Γενικά κατι πρεπει να αλλαξει στο φορολογικο συστημα στην Ελλαδα οσον αφορα μικρα διαδικτυακα εισοδηματα απο σιτες και freelancing. Τυπου οσοι βγαζουν συμπληρωματικα εως 500 ευρω το μηνα θα ελεγα εγω, απο αυτά τα πραγματα, να μην τους πατάς κατευθειαν στο λαιμο με φορους και εφκα λες και εχει τζιρο μαγαζιού. Δημιουργησε εναν κωδικο σχετικο στο Ε1 να δηλωνονται αυτά και βαλε έναν φόρο 10-15% και τέλος. Οπως στο airbnb που ειναι σχετικα απλά τα πραγματα οπου εως ενος συγκεκριμενου ποσου καπου στα 12.000 τους εχουν εναν φορο καπου 15% και τελος...για πιο πανω μετα αναλογες κλιμακες (υψηλες ωστοσο, απ την αλλη λιγοι βγαζουν παραπανω). Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2019 από Neoss
studiokristo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Στις 11/11/2019 στις 3:55 ΠΜ, Neoss είπε Οσο δεν ερχονται απευθειας απ το Paypal σε ελληνικη τραπεζα δεν υπαρχει λογικα προβλημα, δεν νομιζω να ασχοληθει κανείς εκτος αν μιλάμε για τίποτα βαρβάτα ποσά. Το καλύτερο ειναι ναχεις λογαριασμό paypal συνδεδεμένο με ξένη τράπεζα απ την οποία να εχεις και τραπεζικη καρτα αναληψης, κοινή χρεωστικη δηλαδή και μετά πας σε οποιοδηποτε ελληνικό ΑΤΜ και σηκώνεις χρήματα σαν νασουν άλλοες ενας απλός τουρίστας στη χώρα μας.... Βεβαια αυτά τώρα αν μιλαμε για τιποτα εισοδηματα τυπου 100 με 200 ευρω το μηνα απο τιποτα freelancing ξερω γω και οχι να βγαζεις κανα διχίλιαρο ξερω γω και να τα σηκωνεις καθε μηνα απο ελληνικο ατμ, ισως θα ηταν λιγο υποπτο. Ωστοσο δεν ξερω αν γινεται το paypal να το συνδεσεις με δύο τραπεζικους λογαριασμους, εναν ελληνικό και έναν ξένο δηλαδή και όταν θαχεις καποιο υπόλοιπο στο paypal να επιλεγεις μεταφορά στον ξένο.....ξέρει κανείς αν γίνεται να εχεις δύο τετοιους συνδεδεμενους? Νομιζω πως ναι παντως... Κααααλα αστους τους λογιστες, ειναι χαμενοι στο ελληνικο φοορλογικο μικρόκοσμο με μπλοκακια, βιβλια, εργάνη και προσφατως και πλαστικο χρημα. Περαν του οτι οι μισοι δεν ξερουν καν την ονλινε υπηρεσια αυτη, και αυτοι που την ξερουν δεν εχουν καν ιδεα τι γινεται φορολογικά. Το παω ακομα πιο γενικά: δεν εχουν ιδέα γενικότερα τι να σε συμβουλευσουν για εισοδήματα μέσω ιντερνετ. Και ας ειναι και απο ελληνικές πηγές τα χρήματα. Το κλασσικό που σου κοπανάνε όλοι είναι ένα "λοιπόν θα κάνεις έναρξη επαγγελματος, θα πληρωνεις τον ταδε και τον ταδε και ταδε φορο, θα πληρωνεις ασφαλιση ΕΦΚΑ και θασαι εντάξει ή θα ανοιξεις ατομικη επιχειρηση". Σε καμιά ανταπάντηση τυπου Φιλε, βγαζω απ το blog μου ή καμια freelance υπηρεσια τιποτα 100-200 ευρω το μήνα....ο εφκα μονο εχει καπου στα 150 ευρω μηνιαιως, τι μου λες τωρα?" απλά σε κοιτάνε απορημενοι. Ή νευριασμενοι καθως ξερουν οτι χασανε υποψηφιο πελάτη. Γενικά κατι πρεπει να αλλαξει στο φορολογικο συστημα στην Ελλαδα οσον αφορα μικρα διαδικτυακα εισοδηματα απο σιτες και freelancing. Τυπου οσοι βγαζουν συμπληρωματικα εως 500 ευρω το μηνα θα ελεγα εγω, απο αυτά τα πραγματα, να μην τους πατάς κατευθειαν στο λαιμο με φορους και εφκα λες και εχει τζιρο μαγαζιού. Δημιουργησε εναν κωδικο σχετικο στο Ε1 να δηλωνονται αυτά και βαλε έναν φόρο 10-15% και τέλος. Οπως στο airbnb που ειναι σχετικα απλά τα πραγματα οπου εως ενος συγκεκριμενου ποσου καπου στα 12.000 τους εχουν εναν φορο καπου 15% και τελος...για πιο πανω μετα αναλογες κλιμακες (υψηλες ωστοσο, απ την αλλη λιγοι βγαζουν παραπανω). Αδερφέ, έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες. Το σύστημα είναι τελείως άδικο και πρέπει να αλλάξει. Ωστόσο συμβουλές "δε νομίζω να ασχοληθεί κανείς", είναι επέτρεψέ μου να πω λίγο ριψοκίνδυνες, γιατί αν τον πιάσουν, τί θα πει στην εφορία; Είναι άδικο το σύστημα ή άλλα μου είπαν στο insomnia; Πολλοί λογιστές όντως δεν έχουν γνώση της κατάστασης, ωστόσο η εμπειρία τους λέει πως ό,τι εισόδημα έχεις και με οποιοδήποτε τρόπο, από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να δηλώνεται. Αυτό λέει δυστυχώς νομοθεσία.
Neoss Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, studiokristo είπε Αδερφέ, έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες. Το σύστημα είναι τελείως άδικο και πρέπει να αλλάξει. Ωστόσο συμβουλές "δε νομίζω να ασχοληθεί κανείς", είναι επέτρεψέ μου να πω λίγο ριψοκίνδυνες, γιατί αν τον πιάσουν, τί θα πει στην εφορία; Είναι άδικο το σύστημα ή άλλα μου είπαν στο insomnia; Πολλοί λογιστές όντως δεν έχουν γνώση της κατάστασης, ωστόσο η εμπειρία τους λέει πως ό,τι εισόδημα έχεις και με οποιοδήποτε τρόπο, από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να δηλώνεται. Αυτό λέει δυστυχώς νομοθεσία. Φυσικα και ειναι θεωρητικα, δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου αλλά το ειπα με την απλη σκεψη του οτι αν τα χρηματα πανε στο paypal μονο και παραμενουν εκεί και δεν μεταφερονται στην ελληνικη τραπεζα τοτε πως θα μαθει η Εφορια οτι εσυ καπου καπου φτιαχνεις καμια ιστοσελιδα, κανεις καμια μεταφραση και βγαζεις και 100 ευρω το μηνα ξερω γω? Παρομοιως και αν αντι σε ελληνικη μεταφερθουν σε ξενη τραπεζα αααν θελησεις να παρεις και χειροπιαστά χρηματα στο χερι σου. 1
studiokristo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 51 λεπτά πριν, Neoss είπε Φυσικα και ειναι θεωρητικα, δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου αλλά το ειπα με την απλη σκεψη του οτι αν τα χρηματα πανε στο paypal μονο και παραμενουν εκεί και δεν μεταφερονται στην ελληνικη τραπεζα τοτε πως θα μαθει η Εφορια οτι εσυ καπου καπου φτιαχνεις καμια ιστοσελιδα, κανεις καμια μεταφραση και βγαζεις και 100 ευρω το μηνα ξερω γω? Παρομοιως και αν αντι σε ελληνικη μεταφερθουν σε ξενη τραπεζα αααν θελησεις να παρεις και χειροπιαστά χρηματα στο χερι σου. Η Ελλάδα, όπως και όλη η Ε.Ε. συμμετέχουν στο παγκόσμιο σύστημα αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών των φορολογικών αρχών. Πλέον ελάχιστες είναι οι χώρες που δε συμμετέχουν, και ακόμα και αυτές έχουν αναφέρει πως πρόκειται να συμμορφωθούν σύντομα. Τo PayPal έχει άδεια τράπεζας, και όπως και όλες οι τράπεζες υπόκειται στους νόμους της Ε.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις εδώ, επίσημα από την ΑΑΔΕ. https://www.aade.gr/epiheiriseis/themata-diethnoys-dioikitikis-synergasias/aeoi-aytomati-antallagi-pliroforion-dac2
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, studiokristo είπε Η Ελλάδα, όπως και όλη η Ε.Ε. συμμετέχουν στο παγκόσμιο σύστημα αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών των φορολογικών αρχών. Πλέον ελάχιστες είναι οι χώρες που δε συμμετέχουν, και ακόμα και αυτές έχουν αναφέρει πως πρόκειται να συμμορφωθούν σύντομα. Τo PayPal έχει άδεια τράπεζας, και όπως και όλες οι τράπεζες υπόκειται στους νόμους της Ε.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις εδώ, επίσημα από την ΑΑΔΕ. https://www.aade.gr/epiheiriseis/themata-diethnoys-dioikitikis-synergasias/aeoi-aytomati-antallagi-pliroforion-dac2 To οποίο τι σημάίνει πρακτικά;Οτι κίνηση γίνεται ενημερώνεται η εφορία αυτόματα ή όταν ζητηθούν οι πληροφορίες τότε δίνουν τα στοιχεία;
studiokristo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε To οποίο τι σημάίνει πρακτικά;Οτι κίνηση γίνεται ενημερώνεται η εφορία αυτόματα ή όταν ζητηθούν οι πληροφορίες τότε δίνουν τα στοιχεία; Στέλνονται αυτόματα όλα κάθε χρόνο: Participating jurisdictions that implement AEOI send and receive pre-agreed information each year, without having to send a specific request...... Πιο συγκεκριμένα: The Standard requires financial institutions to report information on accounts held by non-resident individuals and entities (including trusts and foundations) to their tax administration. The tax administration then securely transmits the information to the account holders’ countries of residence on an annual basis. Δες εδώ: http://www.oecd.org/tax/transparency/automaticexchangeofinformation.htm Το λέω γιατί πολλοί εδώ μέσα δε γνωρίζουν και άθελά τους παραπληροφορούν τα μέλη. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από studiokristo
Neoss Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 45 λεπτά πριν, studiokristo είπε Στέλνονται αυτόματα όλα κάθε χρόνο: Participating jurisdictions that implement AEOI send and receive pre-agreed information each year, without having to send a specific request...... Πιο συγκεκριμ Ναι τα ξερω και αυτα ταχω διαβασει αλλά ειλικρινά εχεις ακουσει ποτέ κανεναν να του μπηκε σε ξενο λογαριασμο πχ 100 ευρώ και να του εκαναν θεμα? Στη πραξη δεν λειτουργεί. Μονο στοχευμενα αμα σε βαλουν στο ματι, να ζητησουν απο μονοι τους στοιχεια απο αλλο κρατος ή την Paypal. Εδω ξερω Ελληνες που κανανε ΤΑ χρέη στη Γερμανια και ηρθαν Ελλάδα και ουτε τους ενόχλησαν ποτέ...
studiokristo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Neoss είπε Ναι τα ξερω και αυτα ταχω διαβασει αλλά ειλικρινά εχεις ακουσει ποτέ κανεναν να του μπηκε σε ξενο λογαριασμο πχ 100 ευρώ και να του εκαναν θεμα? Στη πραξη δεν λειτουργεί. Μονο στοχευμενα αμα σε βαλουν στο ματι, να ζητησουν απο μονοι τους στοιχεια απο αλλο κρατος ή την Paypal. Εδω ξερω Ελληνες που κανανε ΤΑ χρέη στη Γερμανια και ηρθαν Ελλάδα και ουτε τους ενόχλησαν ποτέ... Καταλαβαίνω τις σκέψεις σου, ίσως μέχρι ένα σημείο να έχεις και δίκιο. Εγώ υπενθυμίζω τί ακριβώς λέει ο νόμος. Στην πράξη αυτό που ξέρω είναι ότι γίνονται διασταυρώσεις και σε πιο χαμηλές κινήσεις, και πλέον κυνηγάνε και Revolut, N25, κτλ. Γιατί πολύ απλά δε συμφέρει και τις εγχώριες τράπεζες αυτό που γίνεται, λες να το αφήσουν να συμβαίνει επ' αόριστον; Μην περιμένεις κάποιον να τον πιάσουν και να βγάζει τον πόνο του στο insomnia πάντως. Αν δε σε έπιασαν σήμερα, μπορεί να σε πιάσουν αύριο. Πρακτικά, όπως γίνονται έλεγχοι και στο μπακάλη της γειτονιάς που ψωμοζει, έτσι γίνονται και σε άλλους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα