Προς το περιεχόμενο

Η Adobe παρουσίασε το app Aero, την πρώτη της εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Adobe στο συνέδριο Adobe MAX που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ανακοίνωσε την διάθεση του Aero, ενός νέου app στην πλατφόρμα Creative Cloud που επιτρέπει την δημιουργία apps επαυξημένης πραγματικότητας για το iOS, με την χρήση του ARKit 2 της Apple ή νεότερου, και υποτίθεται χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια εμπειρία στο coding.

Για την δημιουργία εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, λέει η Adobe στην ανακοίνωση της, χρησιμοποιείται ένα visual UI και όχι περίπλοκος κώδικας. Ακολουθώντας στην συνέχεια τις οδηγίες βήμα-προς-βήμα, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει την πρώτη του σκηνή AR.

Η εφαρμογή επίσης επιτρέπει την δημιουργία «3D animations χρησιμοποιώντας τα χέρια και το κινητό ή το tablet για να τοποθετήσεις αντικείμενα στον χώρο, να διαμορφώσεις την διαδρομή που θα ακολουθήσουν και να προσθέσεις “triggers” ώστε οι θεατές να μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με τα αντικείμενα» επισήμανε η Adobe. Το Aero καθιστά την δημιουργία εφαρμογών AR απλούστερη, και επομένως οι δημιουργοί θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερες εμπειρίες AR ταχύτερα.

Ως τμήμα του Creative Cloud, το Aero θα συνεργάζεται με apps δημιουργίας περιεχομένου όπως το Photoshop και το Dimension. Η Adobe επίσης φαίνεται να προσπαθεί να κάνε στάνταρντ τα μοντέλα αλληλοεπίδρασης και τα formats των αρχείων, και εργάζεται με ανοικτά στάνταρντ όπως τα usdf και GITF καθώς και με πλατφόρμες και δημιουργούς περιεχομένου συμπεριλαμβανομένων των Pixar, Apple, Facebook και Microsoft.

Μαζί με το app, η Adobe επιπλέον λανσάρισε και το πρόγραμμα Adobe AR Residency που επιτρέπει σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν AR apps δίνοντας σε αντάλλαγμα feedback στην ομάδα ανάπτυξης. To Adobe Aero είναι διαθέσιμο δωρεάν για iPhone και iPad στο App Store της Apple αν και το πιθανότερο είναι να απαιτεί να πληρώσετε για stock περιεχόμενο της Adobe και να έχετε Adobe ID.

Engadget

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Right now Project Aero is iOS only, however Adobe tell us the “vision is to bring Project Aero to additional platforms and devices in the future.” Google’s ARCore SDK provides the same general ease to integrate high quality AR tracking for Android devices, but very few tablets have support for ARCore. Most Android tablet manufacturers use mid-range chips and low-quality rear cameras while Apple tends to use high end components. The result is that even the $329 iPad base model is able to support AR.

Link

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, vagchrist είπε

Στα android? Ποτέ; 

Σε 2-3 χρονια...

Κάποτε το λέγαμε για τα iPhone αυτο... πως αλλάζουν οι καιροί......

Έτσι και αλλιώς tracking device ειναι το Android και το tracking λειτουργεί άψογα, γιατι να επενδύσει η Google για άχρηστα features που δεν δίνουν πίσω πολλά δεδομένα στην βάση τους;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι καλα, και φυσικα δεν ειναι για όλους, υποστηρίζει συσκευές iphone 8 (+plus) & ipad pro Gen 2 και πάνω.

Android άγνωστο...

Επεξ/σία από purespyros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...