Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση οθόνης


Son^Goku

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί συμφορουμίτες τα φώτα σας. Λόγο μετακόμισης και σοβαρής ενασχόλησης με το χόμπι μου θέλω τις απόψεις σας για το ακόλουθο σύστημα.

Σύστημα

Θα θέλω να του αναβαθμίσω την οθόνη για ξεκούραστη ενασχόληση με προγραμματισμό, συγγραφή κώδικα, και δουλειές γραφείου. Θέλω να μην ξεπεράσω τις 32 ίντσες αλλά πέραν αυτού δεν έχω ιδέα από οθόνες, χαρακτηριστικά τους, και τι θα χρειαστώ. Θέλω όσο πιο ξεκούραστη και ευανάγνωστη οθόνη καθώς θα αφιερώνω 2-4 ώρες καθημερινά. Δε με ενδιαφέρει για παιχνίδια, ταινίες και επεξεργασία φώτο και βίντεο. Η απόσταση θα είναι περίπου 60 εκατοστά από την οθόνη.Θα χρειαστώ και ξεχωριστή κάρτα γραφικών για την επερχόμενη αναβάθμιση; Κάθε πρόταση και πληροφορία ευπρόσδεκτη. Μπόνους αν έχετε να προτείνεται και κανένα γραφείο από ικεα με όσο το δυνατό πιο μεγάλη και καθαρή επιφάνεια για εργασία. Υπόψη πως βρίσκομαι στη Κύπρο άρα καλό θα ήταν οι προτάσεις να έρχονται εδώ.

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικα ποιο ειναι το budget σου?

Τωρα περα απο αυτο, πιθανως να σε βοηθησει κατι τετοιο https://www.amazon.co.uk/】Single-Monitor-HUANUO-Adjustable-Grommet-Single-Arm/dp/B07CPZXNGQ/ref=sr_1_5?keywords=monitor+arm+360&qid=1573423357&sr=8-5 μιας και ασχολεισαι με προγραμματισμο, μπορεις να στριψεις,ανεβασεις, κατεβασεις την οθονη οπως θες.

ή αυτο https://www.amazon.co.uk/1home-Ergonomic-Computer-Rotation-Dimensions/dp/B01MR397OH/ref=sr_1_4?keywords=monitor+arm&qid=1573423533&sr=8-4 και να εχεις τη μια οθονη καθετα και την αλλη οριζοντια(που απο οσο ξερω βολευει για προγραμματισμο)

Για να ειναι πιο ευαναγνωστη ή ζουμαρεις, ή πηγαινεις σε 2κ,4κ και για ξεκουραση μπορεις να παρεις blue light blocking γυαλια.

Η μητρικη σου εχει 2 ports για οθονες απο οσο βλεπω, οποτε αν τις σηκωνει ο επεξεργαστης με τα ενσωματωμενα νομιζω δε θα χρειαστει gpu

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σαν προϋπολογισμό έχω θέσει τα 350€ μόνο για την οθόνη αλλά επειδή δε γνωρίζω καθόλου για αυτές δε γνωρίζω αν πρέπει να ανέβω. Υπάρχει νόημα όταν βλέπει κάποιος κείμενο να ψάξει σε υψηλή ανάλυση ή σε ρυθμό ανανέωσης; Επίσης σε αυτή την απόσταση έχουν νόημα τα 4κ ή θα κάνουν υπερβολικά μικρά τα γράμματα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  1. 1 x DVI-I port, supporting a maximum resolution of 1920x1200@60Hz
  2. 2 x HDMI ports, supporting a maximum resolution of 4096x2160@24Hz or 2560x1600@60Hz

Αυτες ειναι οι οθονες που μπορει να υποστηριξει η μητρικη σου, εφοσον τις σηκωνει και ο επεξεργαστης(πραγμα που δεν το γνωριζω)

Οποτε για υψηλο ρυθμο ανανεωσης δεν πας, εκτος αν παρεις και καρτα γραφικων. Αλλα αφου δεν παιζεις παιχνιδια δεν ειναι κατι που χρειαζεσαι.

4κ παλι το ξεχνας,για εμενα, γιατι ειναι overkill για τη χρηση που κανεις και γιατι θα ειναι σε 24hz

Οπότε πας σε κατι τετοιο μαλλον:

https://www.skroutz.gr/s/12714506/Dell-P2418D.html

https://www.skroutz.gr/s/14863533/HP-EliteDisplay-E273q.html

https://www.skroutz.gr/s/12468268/Dell-UltraSharp-U2518D.html

Με προτιμηση στην 27αρα, ολες ειναι πολυ καλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...