petran91 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Καλημέρα. Το παρόν μου σύστημα αποτελείται από i5 6500 με 8gb ram και προς το παρον έχω μία 1660. 1080p είναι η οθόνη μου αλλά αργότερα θα αναβαθμιστεί μαζί με την GPU ενδεχομένως. Επειδή θεωρώ ότι ο επεξεργαστής μου στα παιχνίδια και ειδικά στο Assassin's Creed Odyssey που δοκίμασα με κρατάει πίσω, κοιτούσα για αναβάθμιση πλατφόρμας. Από την αναβάθμιση αυτή θέλω τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια να μην ξανασκεφτώ ότι ο επεξεργαστής μου μπορεί να μην φτάνει για το τάδε παιχνίδι. Budget: 450 για Mobo+CPU+RAM. Ίσως προσθέσω κι άλλο ενα 100€ για κουτί επειδή το Nano S μου τώρα παίρνει μόνο miniITX και δεν έχει και παράθυρο που θέλω τώρα τελευταία επειδή άλλαξα χώρο. Με βάση το budget από ότι έψαξα η κόντρα πάει σε R5 3600x vs Intel i5 9600k. Η αναβάθμιση σε αυτούς τους επεξεργαστές έχει νόημα η καλύτερα να αυξήσω το budget για να πάω σε κάτι πιο δυνατό αργότερα?
50EuroUser Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 CPU Mainboard Memory Κουτί προσωπική επιλογή το Meshify C TG. 3
leros2004 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, petran91 είπε Επειδή θεωρώ ότι ο επεξεργαστής μου στα παιχνίδια και ειδικά στο Assassin's Creed Odyssey που δοκίμασα με κρατάει πίσω, Το θεωρώ μπορεί να αλλάξει.. Βάλε το msi afterburner Και τσέκαρε cpu/gpu usage. Όταν σιγουρευτείς ότι όντως η cpu κρατάει την 1660 πίσω τα ξαναλέμε... Ειδικά για το Assassin's Creed Odyssey που έχει για πρωινό την gpu σου αλλά και την cpu.... Προσωπικά δεν θα άλλαζα τίποτα μέχρι να είμαι έτοιμος (οικονομικά) να αγοράσω καλύτερη κάρτα γραφικών με οθόνη... Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2019 από leros2004 2
petran91 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, leros2004 είπε Το θεωρώ μπορεί να αλλάξει.. Βάλε το msi afterburner Και τσέκαρε cpu/gpu usage. Όταν σιγουρευτείς ότι όντως η cpu κρατάει την 1660 πίσω τα ξαναλέμε... Ειδικά για το Assassin's Creed Odyssey που έχει για πρωινό την gpu σου αλλά και την cpu.... Προσωπικά δεν θα άλλαζα τίποτα μέχρι να είμαι έτοιμος (οικονομικά) να αγοράσω καλύτερη κάρτα γραφικών με οθόνη... Άρα προτείνεις πρώτα να αλλάξω GPU και Monitor και μετά πλατφόρμα?
leros2004 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βάζεις το msi afterbuner , ξεκινάς το παιχνίδι και τσεκάρεις το usage. Αν το gpu usage είναι κάτω απο 90% και το cpu συνέχεια 90+ τότε ναι σε κόβει η cpu.... Που και στη περίπτωση αυτή ανέβασε λίγο τα settings των γραφικών να ζοριστεί παραπάνω η κάρτα.... Δεν νομίζω να τα έχεις ήδη όλα στο full Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2019 από leros2004 2
tanasen01 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, petran91 είπε 1080p είναι η οθόνη μου αλλά αργότερα θα αναβαθμιστεί μαζί με την GPU ενδεχομένως. 4 ώρες πριν, petran91 είπε Από την αναβάθμιση αυτή θέλω τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια να μην ξανασκεφτώ ότι ο επεξεργαστής μου μπορεί να μην φτάνει για το τάδε παιχνίδι. Aν πας σε 1440p μαζί ας πούμε με μια RX5700XT τότε ένας i7-6700 θα είναι αρκετός για την επόμενη τριετία (υπάρχει αγγελία στα 140). Βάζεις και άλλα 8GB RAM και θα είσαι καλυμμένος. Αλλά αν θες παραπάνω αναβαθμισιμότητα και διαθέτεις χρήματα φυσικά μπορείς να αλλάξεις και πλατφόρμα, σε ΑΜ4 που συμφέρει.
petran91 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Aν πας σε 1440p μαζί ας πούμε με μια RX5700XT τότε ένας i7-6700 θα είναι αρκετός για την επόμενη τριετία (υπάρχει αγγελία στα 140). Βάζεις και άλλα 8GB RAM και θα είσαι καλυμμένος. Αλλά αν θες παραπάνω αναβαθμισιμότητα και διαθέτεις χρήματα φυσικά μπορείς να αλλάξεις και πλατφόρμα, σε ΑΜ4 που συμφέρει. Έχω σκοπό έτσι κι αλλιώς να αναβαθμιστώ σε οθόνη. Καταλαβαίνω ότι αν ανέβουμε σε ανάλυση το βάρος πέφτει στην gpu περισσότερο οπότε ένας 6500 σε 1440p ή σε 2560χ1080 θα στέκεται καλύτερα από ότι στέκεται τώρα. Άρα έχει περισσότερο νόημα να ανέβω πρώτα σε ανάλυση (και σε gpu φυσικά), και έπειτα ΑΝ χρειαστεί να αλλάξω πλατφόρμα, σωστά?
tanasen01 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, petran91 είπε Καταλαβαίνω ότι αν ανέβουμε σε ανάλυση το βάρος πέφτει στην gpu περισσότερο οπότε ένας 6500 σε 1440p ή σε 2560χ1080 θα στέκεται καλύτερα από ότι στέκεται τώρα. Ναι, εν μέρη ισχύει αυτό. Κάποια παιχνίδια όμως όπως τα AC απαιτούν και παραπάνω threads για ομαλή λειτουργία. 17 λεπτά πριν, petran91 είπε Άρα έχει περισσότερο νόημα να ανέβω πρώτα σε ανάλυση (και σε gpu φυσικά), και έπειτα ΑΝ χρειαστεί να αλλάξω πλατφόρμα, σωστά? Σωστά. 1
petran91 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Ναι, εν μέρη ισχύει αυτό. Κάποια παιχνίδια όμως όπως τα AC απαιτούν και παραπάνω threads για ομαλή λειτουργία. Σωστά. Εντάξει πείστηκα να μην τα δώσω σε επεξεργαστή τότε, θα πάνε σε μία οθόνη UW πιθανώς, και ανάλογα με τις επιδόσεις κρίνω τι θα χρειαστεί να αναβαθμίσω. Θα δω και τα usages των παιχνιδιών που παίζω όπως πρότεινε ο φίλος leros2004 για να έχω μία πιο πλήρη εικόνα του τι με κρατάει πίσω. Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
petran91 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 23 ώρες πριν, leros2004 είπε Βάζεις το msi afterbuner , ξεκινάς το παιχνίδι και τσεκάρεις το usage. Αν το gpu usage είναι κάτω απο 90% και το cpu συνέχεια 90+ τότε ναι σε κόβει η cpu.... Που και στη περίπτωση αυτή ανέβασε λίγο τα settings των γραφικών να ζοριστεί παραπάνω η κάρτα.... Δεν νομίζω να τα έχεις ήδη όλα στο full Έκανα την δοκιμή σήμερα αλλά στο Origins όχι στο Odyssey. Λογικά είναι το ίδιο από άποψης απόδοσης. Αυτό που είδα στο Ultra High preset μονο με τα volometric clouds off και shadows medium ήταν επεξεργαστής σχεδόν μόνιμα 100% και GPU 40-50%!! Κάτι άλλο επίσης ανησυχητικό ήταν η ram ήταν μόνιμα 7000-7500mb, και στο σύστημα μου έχω 8gb. Παίζει να κόβει κι από εκεί?
tanasen01 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, petran91 είπε Έκανα την δοκιμή σήμερα αλλά στο Origins όχι στο Odyssey. Λογικά είναι το ίδιο από άποψης απόδοσης. Αυτό που είδα στο Ultra High preset μονο με τα volometric clouds off και shadows medium ήταν επεξεργαστής σχεδόν μόνιμα 100% και GPU 40-50%!! Κάτι άλλο επίσης ανησυχητικό ήταν η ram ήταν μόνιμα 7000-7500mb, και στο σύστημα μου έχω 8gb. Παίζει να κόβει κι από εκεί Κλασική περίπτωση cpu bottleneck (όπως θα λεγε μια ψυχή). Παραπάνω ram σίγουρα θα βοηθούσε επίσης. Πάντως παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις, μπορεί στο medium να είναι πολύ καλύτερα. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από tanasen01
petran91 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Κλασική περίπτωση cpu bottleneck (όπως θα λεγε μια ψυχή). Παραπάνω ram σίγουρα θα βοηθούσε επίσης. Πάντως παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις, μπορεί στο medium να είναι πολύ καλύτερα. Αν ρίξω ρυθμίσεις παίρνω περίπου 10fps παραπάνω αλλά το σημαντικότερο δεν έχω κάτι τεράστια drops που έχω στο ultra. To usage της GPU παραμένει ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις, δεν καταφέρνω να το πάω πάνω από 50%. Playable είναι δεν λέω αλλά θέλω να δω αν με λίγα έξοδα θα κερδίσω κάτι. Βέβαια το δείγμα μου είναι ένα παιχνίδι μόνο και όχι από τα καλογραμμένα. Όπως και να χει τώρα ψάχνομαι για οθόνη + gpu αλλά θα γράψω στο ανάλογο θέμα όταν έχω budget ακριβώς. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από petran91
leros2004 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Κάποια από τις ρυθμίσεις που έχεις ψηλά ζοριζει τη cpu.. Είναι σίγουρος αμα ανεβάσεις το shadows θα γονατίσει η κάρτα... Anyway το upgrade δεν το γλιτώνεις
Koeman Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν μπορείς πες μας και το υπόλοιπο σύστημα σου. Συγκεκριμένα μοντέλο μητρικής, μνήμες, τροφοδοτικό και ψύξη. Δες cpu-z για τα δύο πρώτα. Πιστεύω σε πρώτη φάση πρέπει να εξαντλήσεις την πλατφόρμα σου, να πουσάρεις λίγο τον επεξεργαστή και μετά να κάνεις την όποια αναβάθμιση. Αυτή είναι η πιο οικονομική οδός από εκεί και πέρα νομίζω με λίγη καθοδήγηση ακόμα κι αν δεν το χεις κάτι θα κάνουμε. Αν το χεις, τότε μην το σκέφτεσαι καν. Μετά ανάλογα τα αποτελέσματα θα σου είναι και πιο ξεκάθαρη η επόμενη κίνηση της αναβάθμισης. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2019 από Koeman
petran91 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Koeman είπε Αν μπορείς πες μας και το υπόλοιπο σύστημα σου. Συγκεκριμένα μοντέλο μητρικής, μνήμες, τροφοδοτικό και ψύξη. Δες cpu-z για τα δύο πρώτα. Πιστεύω σε πρώτη φάση πρέπει να εξαντλήσεις την πλατφόρμα σου, να πουσάρεις λίγο τον επεξεργαστή και μετά να κάνεις την όποια αναβάθμιση. Αυτή είναι η πιο οικονομική οδός από εκεί και πέρα νομίζω με λίγη καθοδήγηση ακόμα κι αν δεν το χεις κάτι θα κάνουμε. Αν το χεις, τότε μην το σκέφτεσαι καν. Μετά ανάλογα τα αποτελέσματα θα σου είναι και πιο ξεκάθαρη η επόμενη κίνηση της αναβάθμισης. b250 είναι το chipset της μητρικής μου αλλά τι σημασία έχουν όλα τα άλλα εφόσον overclock δεν γίνεται..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα