Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ύστερα από καταγγελίες πολιτών που είχαν ενταχθεί στο άρθρο 11 του ν. 3471/2006.

Στην επιβολή δύο προστίμων και τεσσάρων επιπλήξεων κατά της εταιρείας τηλεφωνικών υπηρεσιών WIND  προχώρησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αφού εξέτασε έξι καταγγελίες πολιτών για αζήτητες τηλεφωνικές κλήσεις με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της.

Ειδικότερα η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε δύο πρόστιμα 15.000 και 5.000 αντίστοιχα για τις δύο καταγγελίες, ενώ ζήτησε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να βελτιώσει τις διαδικασίες της ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. 

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση 38/2019

Ειδικότερα, για τα δύο περιστατικά που επέβαλλε πρόστιμο: 

Στην καταγγελία 5, ο Ε κατήγγειλε ότι κλήθηκε για προωθητικό σκοπό σε αριθμό που έχει εγγραφεί στο μητρώο του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 του παρόχου του (Nova) και παρόλο που έχει τονίσει κατά τις επικοινωνίες ότι είναι εγγεγραμμένος στο άρθρο 11 και ότι δεν επιθυμεί κλήσεις για προώθηση πωλήσεων αλλά και καμιά επαφή µε την Wind.

Η Αρχή έκρινε πως ο ισχυρισμός της Wind ότι η κλήση αφορούσε σε έρευνα αγοράς δεν ευσταθεί, συνεπώς διαπίστωσε ότι η κλήση διενεργήθηκε κατά παράβαση του άρθρου 11 του ν. 3471/2006.

Στην άλλη περίπτωση, καταγγελία 6 ο συνδρομητής Wind, ΣΤ κατήγγειλε στην Αρχή ότι κλήθηκε σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις σε αριθμό για τον οποίο έχει εκφράσει, σε αρκετές περιπτώσεις, την αντίρρησή του, τόσο στη λήψη προωθητικών κλήσεων, όσο και στη λήψη κλήσεων για σκοπούς έρευνας.

Στην περίπτωση αυτή η Wind ουσιαστικά αποδέχθηκε σφάλμα στη διαδικασία της. Σύμφωνα με την Αρχή, ο χρόνος του σφάλματος, ο οποίος ανάγεται στο Μάιο του 2018 δεν αποτελεί ελαφρυντικό, ιδίως αν συνυπολογισθεί ότι όλα τα ζητήματα σχετικά µε τις δηλώσεις συνδρομητών στο μητρώο είχαν ήδη επισημανθεί στην εταιρεία µε την απόφαση 66/2016. Έγινε, ωστόσο, δεκτό ότι η Wind προχώρησε σε ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η εκ νέου εμφάνιση τέτοιου περιστατικού.

Σημειώνεται, ότι οι οι έξι καταγγελίες είχαν διαφορετική βαρύτητα και υπόβαθρο γι' αυτό επιβλήθηκαν διαφορετικές κυρώσεις.

Πηγή: www.lawandorder.gr

Δημοσ.

Πωπω... 20 χιλιαρικάκια πρόστιμο και "επίπληξη". Τους ξέσκισαν. Αφού σήμερα που με πήραν από τη Wind (σε αριθμό που είναι στο άρθρο 11), ο πωλητής μου φάνηκε καταστενοχωρημένος. Ίσα που έπνιγε το κλάμα του. Είπαμε να τους τιμωρήσουν, αλλά αυτοί το παράκαναν.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Και τι κέρδισαν αυτοί που παρενοχλούσε η wind; τίποτα, ασε που τι πρόστιμο είναι αστείο

Δηλαδη τι θα επρεπε να κερδισουν; να βγαλουν κανα πεντοχιλιαρο επειδη απαντησαν στο τηλεφωνο;

On-topic, το προστιμο ειναι αστειο και ουσιαστικα δινει το ΟΚ στην καθε Wind να καταπατα τα δικαιωματα των πολιτων πληρώνοντας τετοια μικρα penalties.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Δηλαδη τι θα επρεπε να κερδισουν; να βγαλουν κανα πεντοχιλιαρο επειδη απαντησαν στο τηλεφωνο;

On-topic, το προστιμο ειναι αστειο και ουσιαστικα δινει το ΟΚ στην καθε Wind να καταπατα τα δικαιωματα των πολιτων πληρώνοντας τετοια μικρα penalties.

...και ναι!

Οι πολίτες που φτάνουν σε καταγγελίες και δικαιώνονται, θα έπρεπε μα κάποιον τρόπο να αποζημιώνονται, οπως αποζημίωνεσαι οταν πας στα δικαστήρια

Αν οχι ποιός ο λόγος να κάνω εγω καταγγελία και να χάσω τον χρόνο μου και την ψυχική μου ηρεμία, για να γίνει πλουσιότερο το δημόσιο.

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

...και ναι!

Οι πολίτες που φτάνουν να κάνουν σε καταγγελίες και δικαιώνονται, θα έπρεπε μα κάποιον τρόπο να αποζημιώνονται, οπως αποζημίωνεσαι οταν πας στα δικαστήρια

Αν οχι ποιός ο λόγος να κάνω εγω καταγγελία και να χάσω τον χρόνο μου και την ψυχική μου ηρεμία, για να γίνει πλουσιότερο το δημόσιο.

μπορουν να αποζημιωθουν οι πολιτες, εφοσον το επιδωξουν.

δεν θυμαμαι ακριβως τους νομικους ορους. και εχω εχω μια εκκρεμη καταγγελια στην διωξη. απ οτι μου ειπε μια δικηγορος, αν ο τυπος κριθει ενοχος, θα του επιβληθει προστιμο (προς το κρατος). εγω μετα αν θελω μπορω να πατησω στην αποφαση αυτη και να διεκδικησω την δικη μου αποζημιωση.

Δημοσ.

Νομική Συμβουλή : Αν έχετε γίνει αποδέκτης τηλεφωνικών διαφημιστικών κλήσεων μετά την εγγραφή σας στο μητρώο του άρθρου 11 του Ν. 3471/2006, προχωρήστε σε κατάθεση αγωγής χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη κατά της οχλούσας εταιρείας.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://lawandtech.eu/2017/04/10/spam-calls/

2 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Πήγαν 6 άτομα και επέβαλλε πρόστιμο 20 χιλιάρικα για τους 2. Και αναλογικά αν το πάρεις, αν πάνε 60 άτομα τότε είναι 200.000, αν πάνε 600 άτομα είναι 2 μύρια ευρώ. Αν πάνε 6000 άτομα 20 μύρια κλπ. Μπακαλίστικος υπολογισμός βέβαια αλλά για να δείξω πόσο εύκολο είναι να μαζευτεί ένα σεβαστό ποσό για πρόστιμα. Μην το αμελείτε. Και μετά έχοντας και την απόφαση αυτή στα χέρια τραβάτε και επιπλέον μια αγωγή. Σταματάνε μετά ή όχι?

Δημοσ.

Μη νομίζετε πάντως ότι το σπουδαιότερο κομμάτι της τιμωρίας ήταν το πρόστιμο. Διότι όπως μου είπε και ο συντετριμμένος τηλεπωλητής της Wind, "το ποσό μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά κάπως θα το μαζέψουμε. Θα κόψουμε από δω, θα δανειστούμε από κει, θα τρώμε μόνο όσπρια μια βδομάδα, κάπως θα βγουν τα 20 χιλιάρικα". 

Αυτό όμως που τους πονάει πραγματικά είναι η επίπληξη. "Δεν έχω μούτρα να κυκλοφορήσω", ψέλλισε ο δυστυχής υπάλληλος. "Δεν με έχουν ξαναμαλώσει ποτέ έτσι στη ζωή μου, ούτε καν η μαμά μου όταν ήμουν 4 χρονών και της έσπασα την καλή της την πιατέλα".

Απ'ότι έμαθα μάλιστα, ορισμένα διευθυντικά στελέχη της Wind δεν την γλίτωσαν μόνο με επίπληξη. Κάποιους τους έβαλαν να γράψουν εκατό φορές "δεν θα ξανακάνω διαφημιστικά τηλέφωνα σε αριθμούς που έχουν ενταχθεί στο άρθρο 11", άλλους τους έβαλαν να σταθούν στη γωνία στο ένα πόδι για μισή ώρα, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα "μεγάλα κεφάλια" έφαγαν και μερικές με τον χάρακα στα απλωμένα χεράκια τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...