Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια εδώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Με τίποτα , 1440p τα πάντα ultra η 5700xt γύρω στα 45 βγάζει . Η 3080 2x απόδοση θα έχει και πάλι δεν φτάνει όμως ειδικά σε ultrawide1440p

75-90 το υπολογιζω συμφωνα με την 2080ti που παει απο 57 μεχρι 75. Δεν ειναι ασχημα και με βλεπω να φευγει η 700αρα αν υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα απο την 3070.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, dem είπε

Εξτραδακι λέω δεν θα έχει να κάνει με RT.

Επιδόσεις περιμένω σίγουρα πάνω από 3070 και κοντά στην 3080 από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν στα street prices και διαθεσιμότητες . 

RT μάλλον χειρότερο και  σε όλα τα μοντέλα αλλά προσωπικά  δεν με πολυενδιαφερει.. 

Αλλά , Δεν πάει να βγάλει και MSRP 200e αν τις βρίσκεις στην αγορά με το κυάλι στο 1000αρικο το 1ο εξαμηνο χέσε μέσα 

Εμένα το RT με ενδιαφέρει για να κάνω ένα step-up στα γραφικά. Η 2060 έτσι και αλλιώς μια χαρά τα καταφέρνει ακόμη με το monitor που έχω.  Είναι το CP77, το Exodus και το Legion που θέλω να τα παίξω με RT συν ότι άλλα θα βγουν στα επόμενα 3 χρόνια που θα έχω την καινούργια κάρτα. Πιστεύω το RT τώρα δεν θα είναι τόσο σπάνιο όσο μέχρι στιγμής. Φυσικά ούτε πιστεύω ότι θα βγαίνουν σωρηδόν τα games με RT αλλά κάτι θα γίνει σιγά σιγά. Και το σημαντικότερο είναι ότι τώρα το RT perf στις Ampere είναι usable όχι όπως στις Turing..

Y.Γ. Βέβαια μια χαρά έπαιξα ακόμη και με την 2060 Deliver us the Moon και Youngblood με RT/DLSS 2.0 και 60+ fps και ας έλεγαν οι κόκκινοι ότι με την 2060 είναι slideshow και το DLSS δεν βλέπεται και άλλα τέτοια :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Y.Γ. Βέβαια μια χαρά έπαιξα ακόμη και με την 2060 Deliver us the Moon και Youngblood με RT/DLSS 2.0 και 60+ fps και ας έλεγαν οι κόκκινοι ότι με την 2060 είναι slideshow και το DLSS δεν βλέπεται και άλλα τέτοια :P

Το Youngblood ήταν τόσο αισχρό που ούτε dlss 5.0 και full path tracing δεν το έσωζε 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Το Youngblood ήταν τόσο αισχρό που ούτε dlss 5.0 και full path tracing δεν το έσωζε 

Εντάξει ναι σαν game μάπα, αλλά δεν ήταν slideshow. Μια χαρά fps ακόμη και σε 2060 με Ultra RT κιόλας και μια χαρά image quality από DLSS 2.0..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dem είπε

Εξτραδακι λέω δεν θα έχει να κάνει με RT.

Επιδόσεις περιμένω σίγουρα πάνω από 3070 και κοντά στην 3080 από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν στα street prices και διαθεσιμότητες . 

RT μάλλον χειρότερο και όχι σε όλα τα μοντέλα αλλά προσωπικά  δεν με πολυενδιαφερει.. 

Αλλά , Δεν πάει να βγάλει και MSRP 200e αν τις βρίσκεις στην αγορά με το κυάλι στο 1000αρικο το 1ο εξαμηνο χέσε μέσα 

Για την amd εγώ έχω 2 σενάρια.

Το πρώτο και πιο πιθανό είναι να βγάλουν κανονικά big navi, όπως το έχουν φιλοσοφήσει τόσο καιρό. Κάρτα κοντά στην 3080 ή και λίγο παραπάνω με 16 GB, αλλά με μεγαλύτερο msrp. Θα γούσταραν τα 999, αλλά επειδή δε γίνεται να πουλήσουν τίποτα με τόση μεγάλη διαφορά από την 3080, τους βλέπω να καταλαγιάζουν στα 799 με την λογική παίρνεις γρηγορότερη κάρτα με περισσότερη vram κλπ με 100$ παραπάνω.

Το δεύτερο είναι να βγάλουν μόνο τις μεσαίες για αρχή και να χτυπήσουν 3060/3070 aggresively στην τιμή και με game bundles κλπ. Όταν ωριμάσει και άλλο το node, φτηνύνουν και άλλο οι gddr6/hbm2 και έχουν καλύτερα yields και στους μεγαλύτερους πυρήνες τότε βγάζουν το 3080 killer με 100$ κάτω και προσπαθούν να αντιστρέψουν κάπως το momentum. Μέχρι ο πέτσινος να βγάλει refresh με ti/super.

Win/win είναι και στις 2 περιπτώσεις για τον πέτσινο imo.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Αν και η 3060 δεν υπάρχει καν σαν φήμη, επειδή φαντάζομαι ότι θα είναι περίπου κοντά η πάνω από 2080, η amd αυτή τη στιγμή δεν έχει κάρτα που να βαράει μια υποθετική 3060. Πόσο μάλλον τις υπόλοιπες. 

Γενικα κρατάω μικρό καλάθι όσον αφορά το RTG. 

Δημοσ.

Βασικά η 3060 δεν θα βγει το Q1 του 2021; Άρα τι να βγάλει τώρα η AMD; Μόνο μία κάρτα για να χτυπήσει την 3070; Θα βγάλει και μία μεγάλη δεν μπορεί..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Arkin είπε

75-90 το υπολογιζω συμφωνα με την 2080ti που παει απο 57 μεχρι 75. Δεν ειναι ασχημα και με βλεπω να φευγει η 700αρα αν υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα απο την 3070.

Μην περιμενεις 2080ti x2 performance στο rdr2 που ειπώθηκε προηγουμένως. Πολύ αισιόδοξο. Στο 30% θα κυμανθεί σε non rtx τιτλους από στοκ ti. 

Επεξ/σία από mcrae13
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ilos είπε

Για την amd εγώ έχω 2 σενάρια.

Το πρώτο και πιο πιθανό είναι να βγάλουν κανονικά big navi, όπως το έχουν φιλοσοφήσει τόσο καιρό. Κάρτα κοντά στην 3080 ή και λίγο παραπάνω με 16 GB, αλλά με μεγαλύτερο msrp. Θα γούσταραν τα 999, αλλά επειδή δε γίνεται να πουλήσουν τίποτα με τόση μεγάλη διαφορά από την 3080, τους βλέπω να καταλαγιάζουν στα 799 με την λογική παίρνεις γρηγορότερη κάρτα με περισσότερη vram κλπ με 100$ παραπάνω.

Το δεύτερο είναι να βγάλουν μόνο τις μεσαίες για αρχή και να χτυπήσουν 3060/3070 aggresively στην τιμή και με game bundles κλπ. Όταν ωριμάσει και άλλο το node, φτηνύνουν και άλλο οι gfddr6/hbm2 και έχουν καλύτερα yields και στους μεγαλύτερους πυρήνες τότε βγάζουν το 3080 killer με 100$ κάτω και προσπαθούν να αντιστρέψουν κάπως το momentum Μέχρι ο πέτσινος να βγάλει refresh με ti/super.

Win/win είναι και στις 2 περιπτώσεις για τον πέτσινο imo.

Πάλι να μη βγάλουν top gpu ? Αν και ο συλλογισμός σου έχει λογική , έχω λέω θα βγάλουν σίγουρα gpu με επίδοσεις γύρω στη 3080 έστω κ αν η κάρτα χρειάζεται 2 12pin για τροφοδοσία 🤣

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nickk0kkav είπε

Πάλι να μη βγάλουν top gpu ? Αν και ο συλλογισμός σου έχει λογική , έχω λέω θα βγάλουν σίγουρα gpu με επίδοσεις γύρω στη 3080 έστω κ αν η κάρτα χρειάζεται 2 12pin για τροφοδοσία 🤣

Μπα. Σε κατανάλωση θα είναι καλύτερες οι RDNA2..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μπα. Σε κατανάλωση θα είναι καλύτερες οι RDNA2..

Ναι θα καίει λιγότερο από 3080 με το ίδιο rast και περισσότερο VRAM, αλλά τι να το κάνω αν είναι και ακριβότερη. Εκεί είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...