therock Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Θελω να ανεβασω τις παλιες μου φωτογραφιες απο διαφορα κινητα να τις εχω στο web. Υπαρχει καποια δωρεαν υπηρεσια με καλο privacy και security. Εδω βγηκε ειδηση τωρα οτι πιασαν υπαλληλο της Apple Να βελεπει φωτογραφιες χρηστων. Το google απο οσο ξερω εχει απειρο storage αρκει να το αφησεις να τις μετασχηματισει. Αλλα νομιζω στα low res τις κραταει ανεπαφες. Στην ουσια απο ενα iphone 3gs, nokia n8 και ενα αρχαιο blackberry θελω να ανεβασω βιβλιοθηκες δεν ειναι μεγαλες οι εικονες απλα εχουν ογκο λογω συσσωρευσης.
kormos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, therock είπε Θελω να ανεβασω τις παλιες μου φωτογραφιες απο διαφορα κινητα να τις εχω στο web. Υπαρχει καποια δωρεαν υπηρεσια με καλο privacy και security. Εδω βγηκε ειδηση τωρα οτι πιασαν υπαλληλο της Apple Να βελεπει φωτογραφιες χρηστων. Το google απο οσο ξερω εχει απειρο storage αρκει να το αφησεις να τις μετασχηματισει. Αλλα νομιζω στα low res τις κραταει ανεπαφες. Στην ουσια απο ενα iphone 3gs, nokia n8 και ενα αρχαιο blackberry θελω να ανεβασω βιβλιοθηκες δεν ειναι μεγαλες οι εικονες απλα εχουν ογκο λογω συσσωρευσης. Διάβασες είδηση πως από ένα από τα πιο ασφαλές cloud, πήρε "πρόσβαση"... και σκέφτεσαι σε ένα ελεύθερο "cloud" (image host) να βάλεις τα αρχεία σου;; Έχεις καταλάβει τη διαφορά;; ° αν έχεις iCloud ασ τα αρχεία σου εκεί! ° αν δεν έχεις ή κοιτάς για GPhotos/GDrive °αν δεν θες κάποιο από τα παραπάνω "πάρε έναν δικό σου server" και βάλτε τα αρχεία εκεί... Θα έχεις καλύτερη ασφάλεια από κάτι δωρεάν...
therock Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μαλλον για Google Photos με βλεπω. Ξερεις αν ειναι encrypted η αν μπορουν και εκει να σε καμαρωνουν οι υπαλληλοι τις google. Μονο εσυ αν μπεις στο account Μπορεις να τις δεις, οχι οποιοσδηποτε οπως στα imgur imageshack κτλ σωστα? Δε μπορω να καταλαβω αν κατω απο 16MP συμπιεζει κατι. https://support.google.com/photos/thread/3800352?hl=en Ομοιως και για βιντεο κατω απο 1080p https://support.google.com/photos/thread/169611?hl=en Δε το λενε ξεκαθαρα αλλα εχω την εντυπωση οτι αν επιλεξεις συμπιεση για να μη τρως το storage limit, πως οτι μεγαλυτερο απο 16mp/1080p γινεται downsize, και οτι μικροτερο γιντεται και αυτο compressed. Δηλαδη και 4mp εικονα να χω, θα κρατησει το μεγεθος σε Pixel αλλα θα κανει καποιους ειδους compression οποτε δε θα χω το 100% της αρχικης πληροφοριας ακομα και αν δεν αλλαξει το dimension
.:Cabal:. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αγαπητέ ts, εφόσον αποθηκεύεις πληροφορίες σε κάποια εταιρία προφανώς και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την ασφάλεια τους ή όχι. Αυτό είναι κοινή λογική. Από την άλλη δεν χρειάζεται να δαιμονοποιόυμε τα πάντα. Δεν σημαίνει ότι επειδή υπήρχαν και θα υπάρξουν περιστατικά παραβίασης των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να φοβόμαστε και να υπερβάλουμε για την χρήση των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Εφόσον όμως αναζητάς μια πιο ασφαλής λύση από τις ήδη προτεινόμενες θα σου πρότεινα να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου στο mega.nz Εκεί τα αρχεία γίνονται encrypt τοπικά με end-to-end encryption πριν γίνουν ακόμα upload. Θα μου πεις τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως τα αρχεία σου φεύγουν κωδικοποιημένα από σένα και πηγαίνουν στον server σε αυτή τη μορφή χωρίς να έχει τη δυνατότητα ο server να τα αποκωδικοποιήσει. Όταν εσύ αποφασίσεις να τα κατεβάσεις για να τα δεις ή να τα μεταφέρεις ή οτιδήποτε άλλο αποφασίσεις να κάνεις μαζί τους τότε γίνεται και η αποκωδικοποίηση τους. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από .:Cabal:. 1
therock Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Mega.nz εννοεις; κατσε αυτο σου δινει δυνατοτηα να ανεβασεις απο δωρεαν account?
.:Cabal:. Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Ναι το mega.nz εννοούσα, το διόρθωσα και στο αρχικό post γιατί το έγραψα λάθος εκ παραδρομής. Σου δίνει δωρεάν χώρο 50GB αν είσαι εγγεγραμμένος χρήστης, οπότε νομίζω ότι είναι υπέρ αρκετό για τον λόγο που θες να το χρησιμοποιήσεις. 1
Bourdoulas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Εφόσον θες να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου πλήρωσε κάτι και βάλτες σε καμία σοβαρή εταιρεία. Αν και πάλι φοβάσαι για την ασφάλεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν container που θα τις κρυπτογραφεί και θα τις ανεβάζεις μετά. Απλά αυτό θέλει λίγο δουλίτσα από μέρους σου.
therock Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Στις 17/11/2019 στις 11:42 ΠΜ, Bourdoulas είπε Εφόσον θες να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου πλήρωσε κάτι και βάλτες σε καμία σοβαρή εταιρεία. Αν και πάλι φοβάσαι για την ασφάλεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν container που θα τις κρυπτογραφεί και θα τις ανεβάζεις μετά. Απλά αυτό θέλει λίγο δουλίτσα από μέρους σου. Αυτο προυποθετει πως θα πρεπει να τροποποιω σε RAR και να το ξανανεβαζω ολοκληρο. Δε βολευει Πες οτι θες να σβησεις καποιες η να φτιαξεις φακελους, Tags κατι να οργανωσεις τελος παντων. Πας για νεο Upload. Και τετοιες αλλαγες γινονται συνεχεια
Bourdoulas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, therock είπε Αυτο προυποθετει πως θα πρεπει να τροποποιω σε RAR και να το ξανανεβαζω ολοκληρο. Δε βολευει Πες οτι θες να σβησεις καποιες η να φτιαξεις φακελους, Tags κατι να οργανωσεις τελος παντων. Πας για νεο Upload. Και τετοιες αλλαγες γινονται συνεχεια Στο μυαλό μου είχα κάτι του στυλ veracrypt. Αν θέλεις ασφάλεια δυστυχώς δεν είναι βολικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα