Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Καλημέρα για αντικολλητικό τηγάνι μέχρι 25-30 ευρώ τι προτείνετε; Έψαξα για tefal αλλά πελάγωσα έχει πολλές σειρές και δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη και τι να προτιμήσω

 

Βασικά να είναι σχετικά βαριά για να μην κάνουν βόλτες πάνω στις εστίες και να μη γίνουν σαν ...wok από το στράβωμα. :)

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 4,4k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τα πάντα όλα homemade! Γύρος   Πίτσα   Burger   Ψωμί ολικής   Αρνί κλέφτικο   Σπαγγέτι κεφτεδάκια

Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως) Και μολις βγηκε απο τον φουρνο κεικ μπανανα σοκολατα    

1) Κίτρινα κρεμμύδια: Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι τα πιο διαδεδομένα, ούτε γλυκά, ούτε καυτερά στη γεύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μαγείρεμα, με το βράσιμο γίνονται λίγο πιο γλυκά και πάνε σε όπο

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αυτό ακριβώς θέλω να είναι σχετικά βαρύ αλλά δεν θέλω μαντέμι.. Συνήθως τα ζεσταίνω πρώτα και άμα είναι ελαφρύ και λεπτό θα γίνει wok ένα τηγάνι όπως λες και εσύ. Έχεις να προτείνεις κάτι;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators

Αυτό ακριβώς θέλω να είναι σχετικά βαρύ αλλά δεν θέλω μαντέμι.. Συνήθως τα ζεσταίνω πρώτα και άμα είναι ελαφρύ και λεπτό θα γίνει wok ένα τηγάνι όπως λες και εσύ. Έχεις να προτείνεις κάτι;

 

Παραδόξως μου βγήκε πολύ καλό ένα απο το ΙΚΕΑ που δεν το είχε στην φθηνή σειρά. Πολύ βαρύ με μεταλλική λαβή και απ'εξω εχει χρώμα σαν μαντέμι και μέσα αντικολλητική επίστρωση. Δεν ξέρω αν το έχει ακόμη, πάνε 3 χρόνια τώρα... :) Αν θυμάμαι καλά έκανε κάπου στα 30 ευρώ.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας που λέμε για τηγάνια..."κάηκε" βούτυρο (απλά τηγανίστηκε κάτι με βούτυρο δηλαδή) σε ένα τηγάνι μου και τώρα έχει αφήσει στάμπα που δεν βγαίνει με τίποτα! Κανένα κολπάκι; Συνήθως τα άφηνα κάποιες ώρες με νερό και απορρυπαντικό και καθάριζαν ό,τι κι αν είχαν...τώρα τίποτα!  

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισχύει αυτό αλλά όχι σε όλα.. Ανάλογα την επίστρωση αντέχουν και σε διαφορετικές θερμοκρασίες από όσο ξέρω για αυτό ψάχνω κάτι καλό

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας που λέμε για τηγάνια..."κάηκε" βούτυρο (απλά τηγανίστηκε κάτι με βούτυρο δηλαδή) σε ένα τηγάνι μου και τώρα έχει αφήσει στάμπα που δεν βγαίνει με τίποτα! Κανένα κολπάκι; Συνήθως τα άφηνα κάποιες ώρες με νερό και απορρυπαντικό και καθάριζαν ό,τι κι αν είχαν...τώρα τίποτα!  

τι τηγάνι είναι; Ανοξείδωτο; Δοκίμασε σόδα μαγειρικής με λευκό ξύδι.

 

(καποια στιγμή, ηθελα να δοκιμάσω τι γίνεται αν βάλεις υδροχλωρικό οξύ και χλωρινη μαζι. Το έκανα σε ανοξείδωτο νιπτήρα. ΕΦΥΓΑ ΜΑΚΡΥΑ γιατι τα αέρια ειναι τοξικα. Εκεί που το υγρό ακούμπησε το μέταλο, ήταν 7 τόνους πιο "καθαρο/καινουργίλα" και λαμπερό σε σέση με το παλιό :P (δεν σε συμβουλεύω να το κάνεις, αλλα αν το κάνεις, πόσταρε αποτελεσματα :D )

Ισχύει αυτό αλλά όχι σε όλα.. Ανάλογα την επίστρωση αντέχουν και σε διαφορετικές θερμοκρασίες από όσο ξέρω για αυτό ψάχνω κάτι καλό

Μας έφεραν στη δουλειά κάτι ballarini τηγάνια για να τσιγαρίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία, δεν είναι τεφλόν είναι ένα coating με ένα είδος πέτρας, αλλα δεν θυμάμαι τον κωδικό. 

 

http://www.ballarini.it/eng/prodotti_linea.php/nomeLinea=portofino-granitium-/idlinea=62

 

δεν βρισκω το αλλο, παιζει να ειναι αλλη εταιρια (vogue)

Εδιτ, ειναι οντως. και φτηνο!!

http://www.nisbets.co.uk/Vogue-Non-Stick-Aluminium-Crepe-Pan/T356/ProductDetail.raction

 

ελλαδα δεν ξερω αν υπαρει κ ποσο θα  παει.

 

 

 

21116247108_094cc95242_o.jpgCeramic teflon coating. by Konstantinos Lakiaras, on Flickr

(κεραμικη επιστρωση, στο site γραφουν πετρα, ΠΟΛΥ καλο)

 

21116244088_c4435572f9_o.jpgStone teflon coating! by Konstantinos Lakiaras, on Flickr

 

(πολυ καλυ επιστρωση επισης. ΤΟ έχουμε για pancakes κλπ).

 

 

 

 

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Επειδή είμαι ανάμεσα σε αυτό που πρότεινες και σε αυτόν τον τύπο. Τι μου προτείνεις; Εσύ έχεις το από πάνω; Μπορείς να πεις 2-3 λόγια; Ευχαριστώ
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα προτιμω τηγανια σαν το 2ο,δηλαδη πιο ''κοιλα'' στις γωνιες εσωτερικα γιατι ειναι πιο εξυπηρετικα σε πολλες περιπτωσεις.

 

Το πρωτο φοβερο τηγανι,χοντρο και πυρωνει πολυ καλα.Δεν εχουν και πολλες διαφορες νομιζω.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά το 7:00 υπάρχει ο εξεζητημένος τρόπος τηγανίσματος για να προσκολληθεί αυτό το μίγμα με το αλεύρι και το αυγό πάνω στην γαρίδα και στα μανιτάρια μέσα στο λάδι

 

 

Εδώ στην αρχή δείχνουν και πως φτιάχνουν εκείνο το κόκκινο υγρό μέσα στο ποτήρι.

 

 

γμ την τρέλα μου βραδιάτικα.....

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γκάιζ, ρίχτε ιδέες για σαλάτες. Μόνο τονοσαλάτα, χωριάτικη, λαχανοκαρότο και μπρόκολο κάνω. Θέλω να κάνω και άλλες πιο χορταστικές, στυλ σιζαρ ας πούμε.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.