Προς το περιεχόμενο
Snoob

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα για αντικολλητικό τηγάνι μέχρι 25-30 ευρώ τι προτείνετε; Έψαξα για tefal αλλά πελάγωσα έχει πολλές σειρές και δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη και τι να προτιμήσω

 

Βασικά να είναι σχετικά βαριά για να μην κάνουν βόλτες πάνω στις εστίες και να μη γίνουν σαν ...wok από το στράβωμα. :)

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό ακριβώς θέλω να είναι σχετικά βαρύ αλλά δεν θέλω μαντέμι.. Συνήθως τα ζεσταίνω πρώτα και άμα είναι ελαφρύ και λεπτό θα γίνει wok ένα τηγάνι όπως λες και εσύ. Έχεις να προτείνεις κάτι;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό ακριβώς θέλω να είναι σχετικά βαρύ αλλά δεν θέλω μαντέμι.. Συνήθως τα ζεσταίνω πρώτα και άμα είναι ελαφρύ και λεπτό θα γίνει wok ένα τηγάνι όπως λες και εσύ. Έχεις να προτείνεις κάτι;

 

Παραδόξως μου βγήκε πολύ καλό ένα απο το ΙΚΕΑ που δεν το είχε στην φθηνή σειρά. Πολύ βαρύ με μεταλλική λαβή και απ'εξω εχει χρώμα σαν μαντέμι και μέσα αντικολλητική επίστρωση. Δεν ξέρω αν το έχει ακόμη, πάνε 3 χρόνια τώρα... :) Αν θυμάμαι καλά έκανε κάπου στα 30 ευρώ.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας που λέμε για τηγάνια..."κάηκε" βούτυρο (απλά τηγανίστηκε κάτι με βούτυρο δηλαδή) σε ένα τηγάνι μου και τώρα έχει αφήσει στάμπα που δεν βγαίνει με τίποτα! Κανένα κολπάκι; Συνήθως τα άφηνα κάποιες ώρες με νερό και απορρυπαντικό και καθάριζαν ό,τι κι αν είχαν...τώρα τίποτα!  

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα αντικολλητικα εχω ακουσει οτι δεν κανει να τα αφηνεις πρωτα να καψουν γιατι καιγονται και βγαζουν κατι σα τοξικη ουσια

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισχύει αυτό αλλά όχι σε όλα.. Ανάλογα την επίστρωση αντέχουν και σε διαφορετικές θερμοκρασίες από όσο ξέρω για αυτό ψάχνω κάτι καλό

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας που λέμε για τηγάνια..."κάηκε" βούτυρο (απλά τηγανίστηκε κάτι με βούτυρο δηλαδή) σε ένα τηγάνι μου και τώρα έχει αφήσει στάμπα που δεν βγαίνει με τίποτα! Κανένα κολπάκι; Συνήθως τα άφηνα κάποιες ώρες με νερό και απορρυπαντικό και καθάριζαν ό,τι κι αν είχαν...τώρα τίποτα!  

τι τηγάνι είναι; Ανοξείδωτο; Δοκίμασε σόδα μαγειρικής με λευκό ξύδι.

 

(καποια στιγμή, ηθελα να δοκιμάσω τι γίνεται αν βάλεις υδροχλωρικό οξύ και χλωρινη μαζι. Το έκανα σε ανοξείδωτο νιπτήρα. ΕΦΥΓΑ ΜΑΚΡΥΑ γιατι τα αέρια ειναι τοξικα. Εκεί που το υγρό ακούμπησε το μέταλο, ήταν 7 τόνους πιο "καθαρο/καινουργίλα" και λαμπερό σε σέση με το παλιό :P (δεν σε συμβουλεύω να το κάνεις, αλλα αν το κάνεις, πόσταρε αποτελεσματα :D )

Ισχύει αυτό αλλά όχι σε όλα.. Ανάλογα την επίστρωση αντέχουν και σε διαφορετικές θερμοκρασίες από όσο ξέρω για αυτό ψάχνω κάτι καλό

Μας έφεραν στη δουλειά κάτι ballarini τηγάνια για να τσιγαρίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία, δεν είναι τεφλόν είναι ένα coating με ένα είδος πέτρας, αλλα δεν θυμάμαι τον κωδικό. 

 

http://www.ballarini.it/eng/prodotti_linea.php/nomeLinea=portofino-granitium-/idlinea=62

 

δεν βρισκω το αλλο, παιζει να ειναι αλλη εταιρια (vogue)

Εδιτ, ειναι οντως. και φτηνο!!

http://www.nisbets.co.uk/Vogue-Non-Stick-Aluminium-Crepe-Pan/T356/ProductDetail.raction

 

ελλαδα δεν ξερω αν υπαρει κ ποσο θα  παει.

 

 

 

21116247108_094cc95242_o.jpgCeramic teflon coating. by Konstantinos Lakiaras, on Flickr

(κεραμικη επιστρωση, στο site γραφουν πετρα, ΠΟΛΥ καλο)

 

21116244088_c4435572f9_o.jpgStone teflon coating! by Konstantinos Lakiaras, on Flickr

 

(πολυ καλυ επιστρωση επισης. ΤΟ έχουμε για pancakes κλπ).

 

 

 

 

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Επειδή είμαι ανάμεσα σε αυτό που πρότεινες και σε αυτόν τον τύπο. Τι μου προτείνεις; Εσύ έχεις το από πάνω; Μπορείς να πεις 2-3 λόγια; Ευχαριστώ
  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα προτιμω τηγανια σαν το 2ο,δηλαδη πιο ''κοιλα'' στις γωνιες εσωτερικα γιατι ειναι πιο εξυπηρετικα σε πολλες περιπτωσεις.

 

Το πρωτο φοβερο τηγανι,χοντρο και πυρωνει πολυ καλα.Δεν εχουν και πολλες διαφορες νομιζω.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά το 7:00 υπάρχει ο εξεζητημένος τρόπος τηγανίσματος για να προσκολληθεί αυτό το μίγμα με το αλεύρι και το αυγό πάνω στην γαρίδα και στα μανιτάρια μέσα στο λάδι

 

 

Εδώ στην αρχή δείχνουν και πως φτιάχνουν εκείνο το κόκκινο υγρό μέσα στο ποτήρι.

 

 

γμ την τρέλα μου βραδιάτικα.....

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γκάιζ, ρίχτε ιδέες για σαλάτες. Μόνο τονοσαλάτα, χωριάτικη, λαχανοκαρότο και μπρόκολο κάνω. Θέλω να κάνω και άλλες πιο χορταστικές, στυλ σιζαρ ας πούμε.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.