Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πλένεις και κόβεις τις πατάτες...τις βάζεις για 5 λεπτά στο microwave σκετες....σε ένα ταψί φούρνου (λαμαρίνα) τις απλώνεις και τις ραντίζεις με ελαιόλαδο-αλάτι-σκόνη σκόρδου και δενδρολίβανο....στο φούρνο κανονικά μέχρι να ροδίσουν...καλή όρεξη :-)

για πιο λογο στο microwave να μπουνε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται πώς θέλει καθένας τις πατάτες στο φούρνο... Η νοστιμιά μπορεί να προκύψει από τα μπαχαρικά και τα βότανα, ωστόσο τι αρέσει σε εσένα είναι προσωπικό σου γούστο. Πρέπει να δοκιμάσεις. Δοκιμή και σφάλμα...

 

Προσωπικά τις κόβω ψιλές σαν να επρόκειτο να τηγανιστούν, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά/αρωματικά τα βάζω ενώ βρίσκονται σε ένα μπωλ και τις ανακατεύω καλά πριν τις βάλω στο ταψί. Έτσι δεν κολυμπούν στο λάδι και είναι όλες εξίσου τυλιγμένες με τα μπαχαρικά. Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

 

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με πιο χονδροκομμένες πατάτες όμως. Άλλοι τις βράζουν λίγο πριν το φούρνο όταν τις κάνουν "κυδωνάτες" ώστε να είναι τραγανές έξω και μαλακές μέσα.

 

Να και τα κρουασάν! Δεν είναι και για καλλιστεία, αλλά ήταν νόστιμα.  :D

 

20151209_141114_zpsicg7iial.jpg

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για πιο λογο στο microwave να μπουνε;

στα μικροκύματα φεύγει όλη η υγρασία της πατάτας και μετά στο φούρνο ψήνετε χωρίς να έχει ΄΄βραστή υφή΄΄...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω 1 κιλό αλεύρι Ζέας και αναρωτιόμουν χθες τι να το κάνω.

 

Για ψωμί το αποκλείω, το καθάρισμα των χεριών μετά το ζύμωμα είναι πολύ μανούρα.

Σκεφτόμουν ή κέικ ή κουραμπίεδες μιας και είναι της εποχής, αλλά χθες που κοίταξα μου έλειπε η άχνη ζάχαρη για τους κουραμπιέδες, και τα αυγά για το κέικ.

Σήμερα όμως είναι ανοιχτό το σούπερ μάρκετ, και μπορώ να πάω να πάρω κάτι το απόγευμα.

Αλλά είμαι αναποφάσιστος.

Κουραμπιέδες ή κέικ ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να και τα κρουασάν! Δεν είναι και για καλλιστεία, αλλά ήταν νόστιμα.  :D

 

20151209_141114_zpsicg7iial.jpg

 

Τρέχει λίγο το σαλάκι. :-D Θελουν και μια μικρή γέμιση καραμέλας, φουντουκιου και μερέντας!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρετε τι μου συνέβη προς τεράστια έκπληξή μου; Έκανα μερικά γεμιστά με πολύ καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα και κατενθουσιάστηκα με τη γεύση τους. Έβαλα μερέντα και δεν. Ήταν πολύ φτωχή για να ταιριάξει με αυτά.  :( Πολύ κρίμα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να και τα κρουασάν! Δεν είναι και για καλλιστεία, αλλά ήταν νόστιμα.  :D

 

Ω ρε μάναμ τιν' τούτα! :shock: <3  Πάντως από μένα παίρναν στέμμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σημερα φτιαχνω μινι πιροσκι μπαλακια μπουκιτσες με λουκανικο. αντε να δουμε

Απλά πες μου πως έχω πρόστυχο μυαλό. Αυτό μόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξαναρωτάω εδώ μηπως και ξερεις κανενας

Εχω μικρο ψυγειο με απλη καταψυξη μεσα στο ψυγειο (με το πορτακι)

Πόση θερμοκρασία εχει εκει μέσα; Γιατι θελω να φυλαξω κατι κατεψυγμένες πίτσες και λεει αναλογως το ειδος καταψυξης κρατανε απο 2 μερες ως 2 βδομαδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φόρεσε γάντια και ζύμωσε ψωμί...  :P Κέικ. 

χμ...

λες ε ? σκεφτόμουν κουραμπιέδες μιας και είναι και εποχιακό.

 

κέικ. άμα βάλω κρασί αντί για γάλα πειράζει ?  :P

 

θα έχει πρόβλημα να 'κολλήσει' η ζύμη ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...