Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
2 minutes ago, AristidisZ said:

Καμιά εύκολη συνταγή ; 

Εγώ μόνο να ψήνω ξέρω, αλλά δε νομίζω να συμφέρει να την βάλω στη ψησταριά :D :D 

https://www.argiro.gr/recipe-ingredient/mizithra/

https://cookpad.com/gr/anazitisi/μυζήθρα

https://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2004022

:) 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 4,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, AristidisZ είπε

https://cookpad.com/gr/sintages/6937444-malaka-gluka-cookies-me-muzithra-kritis?via=search&search_term=μυζήθρα

Αρκετά ενδιαφέρον αυτό, θα το δοκιμάσω σήμερα :) 

Διαγράφεις τη ζάχαρη και την κανέλα. Τηγανίζεις και κάθε που θα τρώτε το αλείφετε με μέλι...

 

Θα με θυμηθείς ;)

Επεξ/σία από Mpiftekis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, AristidisZ είπε

https://cookpad.com/gr/sintages/6937444-malaka-gluka-cookies-me-muzithra-kritis?via=search&search_term=μυζήθρα

Αρκετά ενδιαφέρον αυτό, θα το δοκιμάσω σήμερα :) 

https://www.gourmed.gr/syntages/mikres-tartes-glykoy-tyrioy-apo-tin-tino-lyhnarakia-i-myzithropitakia

Αυτά φτιάχνει η μάνα μου, γίνονται με γλυκιά και ξινή μυζήθρα. Εμένα η γλυκιά δεν μου αρέσει, με ξινή τρώω μέχρι να μην μπορώ να αναπνεύσω.

Αν τυχόν σου έφεραν ξινομυζήθρα (δεν το έχεις διευκρινίσει), φτιάξε αυτά και ΦΕΡΕ ΜΟΥ 1-2 κομμάτια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, nogoso είπε

Καλησπέρα,  έχω την anova. Μάλλον είναι η πιο γνωστή και είμαι ευχαριστημένος.  Όλοι οι άλλοι τρόποι για κενό αέρος είναι σπαστικοι με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μη βγαίνει είτε να μην σφραγιζει σωστά και να ξενερώνεις. Για λεκάνη εγώ χρησιμοποιώ μια μεγάλη κατσαρόλα αλλά αγοράσεις και από ικεα. Σκέψου καλά πόσο συχνά θα τη χρησιμοποιήσεις μην πετάξεις τα λεφτά. Αν ξεκινούσα από την αρχή το πιθανότερο ειναι να έπαιρνα μόνο το βακουμ και ένα θερμόμετρο  και να έπαιζα με το μάτι της κουζίνας και τις θερμοκρασίες που βγάζει από το 1-10.  Γενικά δεν είναι μια συσκευή που τη χρησιμοποιείς και πολύ συχνά εκτός αν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο για δοκιμές. 

Δεν θα είναι για κάθε μέρα, πιο πολύ σε σημαντικές οικογενειακές γιορτές και αν υπάρχει όρεξη καμιά Κυριακή. Για βάκουμ τι προτείνεις; να πάρω ένα κοντά στα 50€; τα 30 εκατοστά είναι αρκετά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για βάκουμ πάρε ότι φτηνότερο. Δεν κάνει και καμιά τρομερή δουλειά εγώ από Αμαζον είχα πάρει,  δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά σίγουρα πολύ λιγότερα λεφτά. 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 24/6/2019 στις 9:23 ΜΜ, frozex είπε

Συνήθως postάρουν στο Anti-Fitness είτε χειροποίητα ή έτοιμα αγοραστά. 

........................................................................

Σκέφτομαι να αγοράσω Sous Vide, έχει κανείς να προτείνει κάποιο (ακόμη κι από εξωτερικό εντός Ε.Ε.);  Λεκάνη;  Να πάρω και κανά βάκουμ ή και οι άλλοι τρόποι αφαίρεσης αέρα (π.χ. καλαμάκι) κάνουν δουλειά; (τώρα τον αέρα από το κοτόπουλο δεν ψήνομαι να τον αφαιρώ με καλαμάκι) 

Anova έχω και εγώ.
Για δοχείο έχω πάρει ένα πλαστικό που φτάνει μέχρι 90c αν θυμάμαι καλά.
Είναι σημαντικό να έχει καπάκι για να μην εξατμίζεται το νερό. Μάλιστα το συγκεκριμένο το έχω κόψει με το dremmel και είναι τέλειο.
Vacuum έχω πάρει αυτό.
Θα ήθελα πολύ ένα επαγγελματικό αλλά ξεκινούν από 1500€ 😋

Στις 25/6/2019 στις 9:12 ΠΜ, AristidisZ είπε

Παιδιά μου φέρανε κάνα κιλό ολόφρεσκια μυζήθρα από Ρέθυμνο, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να καταναλωθεί σε 3-4 μέρες 

Καμιά ιδέα τι μπορώ να την κάνω μπας και την κρατήσω παραπάνω ; 

Η γυναίκα δεν ακουμπάει τυριά, οπότε έχω μείνει μόνος :P :P

Κατάψυξη η υπόλοιπη. Δεν παθαίνει κάτι.

20 ώρες πριν, nogoso είπε

Για βάκουμ πάρε ότι φτηνότερο. Δεν κάνει και καμιά τρομερή δουλειά εγώ από Αμαζον είχα πάρει,  δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά σίγουρα πολύ λιγότερα λεφτά. 

Διαφωνώ. Θες καλό vacuum  να έχει δύναμη για να βγάζει όσο πιο πολύ αέρα γίνεται και να κλείνει και καλά τη σακούλα.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω πως το δυνατό βάκουμ απλώς το κάνει πιο γρήγορα, δλδ όλα θα αφαιρέσουν τον αέρα απλώς θα πάρει κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω. Αυτό τουλάχιστον κτλβαίνω εγώ από το "Δυνατότητα απορρόφησης: 12lt/min" εξάλλου νομίζω πως το πόσο σφιχτό θες να γίνει το ρυθμίζεις εσύ. (όλα αυτά υποθέσεις από την στιγμή που δεν έχω στην κατοχή μου ένα) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, Highlander είπε

Κατάψυξη η υπόλοιπη. Δεν παθαίνει κάτι.

Στις 25/6/2019 στις 8:56 ΜΜ, nogoso είπε

Tελικά κάτσαμε ένα βράδυ με φίλους, και την ξεπατώσαμε με κάτι άλλα μεζεδάκια & τσίπουρα :P 

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις πάντως :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Εχετε καμμια ιδεα για συνταγη με καπνιστο σολωμο (αυτο που περνουμε με διαφανειες) και guacamole σε μορφη dib της sabor. Μη ληξει και τον πεταξω κριμα ειναι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γκαις είμαι αρχάριος με μαγειρική μένω και μόνος μεσοβδόμαδα και καταλήγω δύο τρεις μέρες την εβδομάδα να τρώω ρύζι ή μακαρόνια απλό βράσιμο και μετά βούτυρο. 

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει αυτό το στυλ σε συνταγή καθώς δεν βρήκα στο γιουτιουμπ κάτι. Θέλω λοιπόν κάτι πιο πικάντικο. Μπορώ να βάλω :

 

Κρεμμύδι πιπεριά λίγο σκόρδο η κάποια μπαχαρικά στο τηγάνι τσιγαρισμα (ίσως λίγο μπέικον) λίγη ντομάτα και μετά να ρίξω μέσα το ρύζι και ανακάτεμα να πάρει τις γεύσεις? (το ρυζι λογικά θα το χω βράσει λίγο πριν). 

 

Υπάρχει κάτι τέτοιο σε συνταγή? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 25/6/2019 στις 10:07 ΠΜ, AristidisZ είπε

Καμιά εύκολη συνταγή ; 

Εγώ μόνο να ψήνω ξέρω, αλλά δε νομίζω να συμφέρει να την βάλω στη ψησταριά :D :D 

Μόνο  εύκολες συνταγές ειδικά για εργένηδες ή φοιτητές παρουσιάζει και η συγκεκριμένη 2 φορές την εβδομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=h90XKjW5vCA

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακαρόνια (πιστεύω πως είναι εύκολη συνταγή)

https://www.youtube.com/watch?v=zJjwrdF-Qfg

Το πιο εύκολο ρύζι, βάζεις ότι θες μέσα

https://www.youtube.com/results?search_query=stir+fry+rice+  (σε αυτήν την αναζήτηση δες όποιο βίντεο θες) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
7 hours ago, di maria kun said:

Γκαις είμαι αρχάριος με μαγειρική μένω και μόνος μεσοβδόμαδα και καταλήγω δύο τρεις μέρες την εβδομάδα να τρώω ρύζι ή μακαρόνια απλό βράσιμο και μετά βούτυρο. 

Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει αυτό το στυλ σε συνταγή καθώς δεν βρήκα στο γιουτιουμπ κάτι. Θέλω λοιπόν κάτι πιο πικάντικο. Μπορώ να βάλω :

Κρεμμύδι πιπεριά λίγο σκόρδο η κάποια μπαχαρικά στο τηγάνι τσιγαρισμα (ίσως λίγο μπέικον) λίγη ντομάτα και μετά να ρίξω μέσα το ρύζι και ανακάτεμα να πάρει τις γεύσεις? (το ρυζι λογικά θα το χω βράσει λίγο πριν). 

Υπάρχει κάτι τέτοιο σε συνταγή? 

Ή θα κανεις μια σάλτσα με τα υλικά που είπες που θα ρίξεις στο τέλος πάνω από το βρασμένο ρύζι (άντε και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω) ή θα κανείς ριζότο αν θες να αλλάξεις level! :) 

Για ριζότο θα βρεις άπειρες συνταγές και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ο,τι υπάρχει στο σπίτι για υλικά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...