Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και έχει περάσει ένας χρόνος που έχουμε τον ηλεκτρικό φούρνο της Whirpool, ξεχνούσα να χρησιμοποιήσω την επιλογή που έχει για ψήσιμο ψωμιού! Συνέχιζα να τα ψήνω όπως στην παλιά κουζίνα όπου έπρεπε να θυμηθώ στα 20 περίπου λεπτά να σκεπάσω το ψωμί με αλουμινόχαρτο να μην αρπάξει.

Χθες  όμως που το θυμήθηκα και έψησα τα ψωμιά με την συγκεκριμένη επιλογή έγιναν τέλεια!

IMG_20200523_184237-b.jpg.dc2e9d3a97a703aaa8e2f7ab8594cc89.jpgIMG_20200523_185503_1-b.jpg.8d73afe3b1aca14ef60f965adc20db5e.jpgIMG_20200523_153706_1-b.jpg.f642b929178d4194c25076adddb5de3c.jpg

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 4,4k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τα πάντα όλα homemade! Γύρος   Πίτσα   Burger   Ψωμί ολικής   Αρνί κλέφτικο   Σπαγγέτι κεφτεδάκια

Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως) Και μολις βγηκε απο τον φουρνο κεικ μπανανα σοκολατα    

1) Κίτρινα κρεμμύδια: Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι τα πιο διαδεδομένα, ούτε γλυκά, ούτε καυτερά στη γεύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μαγείρεμα, με το βράσιμο γίνονται λίγο πιο γλυκά και πάνε σε όπο

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τι διαφορά έχει το κόκκινο κρεμμύδι με το άσπρο?

Είναι κάποιο πιο γλυκό από το άλλο; Κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση ή άλλος λόγος?

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/5/2020 στις 10:04 ΠΜ, SB_1957 είπε

Αν και έχει περάσει ένας χρόνος που έχουμε τον ηλεκτρικό φούρνο της Whirpool, ξεχνούσα να χρησιμοποιήσω την επιλογή που έχει για ψήσιμο ψωμιού! Συνέχιζα να τα ψήνω όπως στην παλιά κουζίνα όπου έπρεπε να θυμηθώ στα 20 περίπου λεπτά να σκεπάσω το ψωμί με αλουμινόχαρτο να μην αρπάξει.

Χθες  όμως που το θυμήθηκα και έψησα τα ψωμιά με την συγκεκριμένη επιλογή έγιναν τέλεια!

IMG_20200523_184237-b.jpg.dc2e9d3a97a703aaa8e2f7ab8594cc89.jpgIMG_20200523_185503_1-b.jpg.8d73afe3b1aca14ef60f965adc20db5e.jpgIMG_20200523_153706_1-b.jpg.f642b929178d4194c25076adddb5de3c.jpg

Πολύ όμορφα. Με αντιγράφεις μου φαίνεται. Ορίστε και το δικό μου με προζύμι μόνο και χωρίς μαγιά.όπως το βλέπω και το δικό σου με προζύμι μου μοιάζει.

Εγώ του έχω και παρείτσα δίπλα.:P

Και μία συμβουλή αν το θέλεις τραγανό από κάτω.Πέρνα με πινελάκι λάδι όλη τη φόρμα.Υπέροχη τραγανή κόρα που δεν τη χορταίνεις.

IMG-0988.jpg

12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Τι διαφορά έχει το κόκκινο κρεμμύδι με το άσπρο?

Είναι κάποιο πιο γλυκό από το άλλο; Κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση ή άλλος λόγος?

Λένε ότι το κόκκινο είναι πιο καφτερό αλλά εγώ δεν βλέπω κάποια διαφορά.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Πολύ όμορφα. Με αντιγράφεις μου φαίνεται. Ορίστε και το δικό μου με προζύμι μόνο και χωρίς μαγιά.όπως το βλέπω και το δικό σου με προζύμι μου μοιάζει.

Εγώ του έχω και παρείτσα δίπλα.:P

Και μία συμβουλή αν το θέλεις τραγανό από κάτω.Πέρνα με πινελάκι λάδι όλη τη φόρμα.Υπέροχη τραγανή κόρα που δεν τη χορταίνεις.

IMG-0988.jpg

Λένε ότι το κόκκινο είναι πιο καφτερό αλλά εγώ δεν βλέπω κάποια διαφορά.

Μοιάζει με προζύμι αλλά δεν...

Δεν χρησιμοποιώ λάδι καθόλου στο ψωμί.

Μας έμεινε συνήθεια από τη γιαγιά μας, που δεν έβαζε λάδι για να μπορεί να τρώει και στην αυστηρή νηστεία!!!

Αντί για γλυκάκι ετοιμάζουμε μια πιτούλα χωριάτικη, που μπαίνει για ψήσιμο πριν από το ψωμί για να "κάψει" καλά ο φούρνος!!!

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Δεν χρησιμοποιώ λάδι καθόλου στο ψωμί.

Μας έμεινε συνήθεια από τη γιαγιά μας, που δεν έβαζε λάδι για να μπορεί να τρώει και στην αυστηρή νηστεία!!!

Εγώ τώρα με την καραντίνα που δεν έβρισκα πουθενά μαγιά δοκίμασα με προζύμι και έπαθα πλάκα.Μετά από 6-7 μέρες τρως ψωμί και δεν έχει εκείνη τη μυρωδιά που βγάζει η μαγιά μετά τη 2η μέρα.

Βάλε στο επόμενο ψήσιμο έστω σε μία φόρμα με το πινελάκι λαδάκι δοκίμασε 10-15 λεπτά μετά που θα το βγάλεις με τυράκι και φέτα και θα μου πεις που θα σταματήσεις.😊

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Εγώ τώρα με την καραντίνα που δεν έβρισκα πουθενά μαγιά δοκίμασα με προζύμι και έπαθα πλάκα.Μετά από 6-7 μέρες τρως ψωμί και δεν έχει εκείνη τη μυρωδιά που βγάζει η μαγιά μετά τη 2η μέρα.

Βάλε στο επόμενο ψήσιμο έστω σε μία φόρμα με το πινελάκι λαδάκι δοκίμασε 10-15 λεπτά μετά που θα το βγάλεις με τυράκι και φέτα και θα μου πεις που θα σταματήσεις.😊

Το προζύμι το χάσαμε πέρυσι στη μετακόμιση και όλο λέμε να ξανακάνουμε και όλο το "ξεχνάμε"!!!

Μαγιές πήραμε πάρα πολλές, καθώς το σκεφτήκαμε ότι θα γίνει χαμός και έτσι έχουμε απόθεμα για ακόμη 2 μήνες!

Το ψωμί, αφού ΄κρυώσει το κόβουμε σε φέτες, όπως φαίνεται στις φωτο, και μπαίνει σε διπλές-τριπλές σακούλες τροφίμων και μετά κατάψυξη, επειδή έχουμε διαφορετικά γούστα στο τί ψωμί θέλει ο καθένας (καλαμποκίσιο, σικάλεως, ολικής, ανάμικτο κ.λπ.)!

Όποιος θέλει, όποτε θέλει παίρνει όσες φετούλες χρειάζεται από τον καταψύκτη, τις βάζει στη φρυγανιέρα και έχει αμέσως τραγανό και αφράτο ψωμάκι για πρωινό, κολατσό, γεύμα ή δείπνο!

Και δεν έχουμε το άγχος μη μείνει και μπαγιατέψει αν δεν φαγωθεί σε 1-2 μέρες!

  • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, SB_1957 είπε

 

Μαγιές πήραμε πάρα πολλές, καθώς το σκεφτήκαμε ότι θα γίνει χαμός και έτσι έχουμε απόθεμα για ακόμη 2 μήνες!

 

Εσύ άδειασες όλα τα ράφια και εγώ δεν έβρισκα πουθενά μαγιά.:D

  • Haha 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
23 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Τι διαφορά έχει το κόκκινο κρεμμύδι με το άσπρο?

Είναι κάποιο πιο γλυκό από το άλλο; Κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση ή άλλος λόγος?

Πρακτικα καμια,αυτο που μετραει ειναι να βρεις(συνηθως ειναι βιολογικα) νεροκρεμμυδα που ειναι πενταπλασια σε μεγεθος απο τα κλασικα,δεν μυριζουν και ειναι αρκετα γλυκα.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 25/5/2020 στις 9:36 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Τι διαφορά έχει το κόκκινο κρεμμύδι με το άσπρο?

Είναι κάποιο πιο γλυκό από το άλλο; Κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην γεύση ή άλλος λόγος?

1) Κίτρινα κρεμμύδια:

Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι τα πιο διαδεδομένα, ούτε γλυκά, ούτε καυτερά στη γεύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μαγείρεμα, με το βράσιμο γίνονται λίγο πιο γλυκά και πάνε σε όποιο φαγητό παίρνει κρεμμύδι: Πίτες, κιμάς, κρέας κτλ. Κυρίως ταιριάζει σε σούπες, κρεατικά, στιφάδο και είναι ιδανικό για σοτάρισμα.

2) Κόκκινα κρεμμύδια

Δεν «καίνε» τόσο πολύ στη γεύση, είναι πολύ τραγανά. Δεν προτιμώνται στη μαγειρική γιατί δεν βγάζουν τόσα αρώματα και γεύσεις όσο τα άλλα. Τρώγονται κυρίως ωμά, θεωρούνται ιδανικά για σαλάτες και σάντουιτς. Αν σας ενοχλεί η σπιρτάδα που έχουν στη γεύση μουλιάστε τα σε λίγο νερό. 

3) Άσπρα κρεμμύδια

Η γεύση τους γλυκιά. Χρησιμοποιούνται σε πιάτα ωμά, έχουν πιο λεπτό φλοιό. Έχουν πιο έντονη και πικάντικη γεύση σε σύγκριση με τα κίτρινα κρεμμύδια.

  • Like 6
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
14 ώρες πριν, SB_1957 είπε


2) Κόκκινα κρεμμύδια

Δεν «καίνε» τόσο πολύ στη γεύση, είναι πολύ τραγανά. Δεν προτιμώνται στη μαγειρική γιατί δεν βγάζουν τόσα αρώματα και γεύσεις όσο τα άλλα. Τρώγονται κυρίως ωμά, θεωρούνται ιδανικά για σαλάτες και σάντουιτς. Αν σας ενοχλεί η σπιρτάδα που έχουν στη γεύση μουλιάστε τα σε λίγο νερό. 

 

Αν σας ενοχλεί η σπιρτάδα που έχουν στη γεύση μουλιάστε τα σε λίγο νερό με ξύδι

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαφωνω,γτ το εχω δοκιμασει,αφηνει γευση ξυδιου στα κρεμμυδια,αντιθετα θελουν να τα βαλεις σε παγωμενο νερο με ζαχαρη και αλατι για αρκετη ωρα (3-4 ωρες).Επισης βοηθαει να ειναι οσο το δυνατον πιο λεπτα κομμενα.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Μου καρφώθηκε να φτιάξω παστέλια (μέλι- σουσάμι- αμύγδαλο- αλάτι- ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού). Το θέμα μου είναι οτι σε όσες συνταγές είδα το μέλι βράζει με αποτέλεσμα να χάνει πρακτικά την διατροφική του αξία. Διάβασα οτι αν δεν βράσει το παστέλι θα βγει μαλακό (αλλά δεν με πειράζει αυτό).

Αν απλώς ζεστάνω λίγο το μέλι και απλώς το ρίξω πάνω στα καβουρδισμένα υλικά θα βγει τίποτα ή θα γίνει μια αμορφη μάζα που δεν θα στρώνεται/κόβεται;

Αν το βάλω σε σιγανή φωτιά με τα καβουρδισμένα φαντάζομαι οτι εν τέλει θα ανέβει ανώ των 40-50 βαθμών (που απο ότι διάβασα αρχίζει να χάνει πολλά θρεπτικά συστατικά) ή πέφτω έξω;

Υπάρχει άλλη εναλλακτική;

 

ΥΓ: Προφανώς και θα μπορούσα να λάβω απαντήσεις στα παραπάνω σε κάποιο βαθμό αν τα δοκίμαζα αλλά μιας και δεν θέλω να σπαταλώ υλικά λέω μήπως έχει κανείς εμπειρία σε αυτο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.