Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Κάποια στιγμή πρόσεχα παππου με δυσφαγία που έτρωγε έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα .Αφού τα ζέσταινα όπως έγραφε στις οδηγίες μετά  έριχνα το φαγητό σε ένα ψηλό μπολ σαν κανάτα και με ραβδομπλέντερ τα άλεθα σαν πουρέ.   Ουτε να λερωσει το μπλεντερ ούτε τίποτα.Yπήρχε και η  λύση του https://www.specialistnutrition.com/our-products/softer-foods/puree-meals-level-4/?gclid=Cj0KCQjw2or8BRCNARIsAC_ppyY0Hep-bxJrFa8AYhuAZvQRSs54biL9QKfbRY-MWUALNhrKe1yDk5YaAgj7EALw_wcB αλλά είναι τόσο άνοστα που  δεν τρώγονται.

Ραβδομπλέντερ σαν το https://www.skroutz.gr/s/3768494/Philips-HR1609.html

Σούπες σε κονσέρβες εχεις βρει;Ετοιμες που απλά τις ζεσταινεις .

Ενδιαφέρον αυτή η σελίδα και το μπλεντερ. Για να πω την αλήθεια, το μπολ που έχω εγώ δεν είναι καθόλου πρακτικό. Είναι τεράστιο και βαρύ κάτι που με αποθαρύνει να το ξεπλένω συχνά και πιάνει πολύ χώρο στο νεροχύτη μου.

Σούπες σε κονσέρβες δε ξέρω τι ακριβώς εννοείς. Όχι δεν έχω βρει κάτι τέτοιο αλλά μου ακούγεται σαν σνακ παρά σαν βασικό φαγητό. Οι κονσέρβες γενικά είναι ακριβές για αυτό δε παίρνω. Δε ξέρω βέβαια η συγκεκριμένη πόσο είναι.

Τρώω εν μέρη αλεσμένα αλλά εμπεριέχουν πολύ φαγητό. Μου έχουν πει ότι από άποψη κιλών δείχνω κανονικός και όχι πολύ αδύνατος. Το τελευταίο καιρό με κάποιες προσθήκες πάει καλύτερα το πράγμα. Παρατηρώ πάντως ΄΄οτι το ρύζι με γεμήζει πολύ καλύτερα από τη πατάτα. Δε ξέρω...δε με καλύπτει καθόλου η πατάτα εκτός αν τη συνδυάσω με όσπρια όπου κάνει καλό συνδυασμό.

Επεξ/σία από aizensama24
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 4,4k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τα πάντα όλα homemade! Γύρος   Πίτσα   Burger   Ψωμί ολικής   Αρνί κλέφτικο   Σπαγγέτι κεφτεδάκια

Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως) Και μολις βγηκε απο τον φουρνο κεικ μπανανα σοκολατα    

1) Κίτρινα κρεμμύδια: Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι τα πιο διαδεδομένα, ούτε γλυκά, ούτε καυτερά στη γεύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μαγείρεμα, με το βράσιμο γίνονται λίγο πιο γλυκά και πάνε σε όπο

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σούπες σε κονσέρβα. https://www.thanopoulos.gr/el/2174-soupes

Μπορείς να φας και δυο κονσερβες  βρε συ,εκεί κολλάς;

Ενδιαφέρον. Μπορεί να τις δοκιμάσω να δω. Δείχνουν καλές ως συμπληρώματα ή ακόμη και ως ζωμός. Τώρα ως βασικό φαγητό/γεύμα δε ξέρω....δεν αποκλείεται. Δε ξέρω πόσο θρεπτικές είναι.

Από ότι διαβάζω έχουν πολύ πράμα μέσα. Το έχω παρακάνει με το να συμπληρώνω τη διατροφή μου με γιαούρτια και μερέντα ή μέλι ή ταχίνι. Χρειάζομαι και κάτι αλμυρό. Μπορεί και σε κάποιες περιπτώσεις που δεν έχω καθόλου χρόνο να με καλύψουν κάπως.

 

Επεξ/σία από aizensama24
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δύο ερωτήσεις

1. Μου τελείωσε το ελαιόλαδο και έφτιαξα το φαί μου, ρύζι με ανάμικτα λαχανικά / ντομάτα και φέτα χωρίς να βάλω. Το φαί γευστικά είναι καλό. Τι ακριβώς χάνω χωρίς το λάδι? σε τι βοηθάει? Έίναι απαραίτητο?

2. Έχω φάει κόλλημα να δοκιμάσω τη μους μου μαζί με καρύδα λιωμένη. Η καρύδα γενικά μου αρέσει μαζί με τη σοκολάτα. Πως μπορώ να το πετύχω αυτό? Γίνεται να λιώσω τις bounty ή τα παστέλια με καρύδα? 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Μου τελείωσε το ελαιόλαδο και έφτιαξα το φαί μου, ρύζι με ανάμικτα λαχανικά / ντομάτα και φέτα χωρίς να βάλω. Το φαί γευστικά είναι καλό. Τι ακριβώς χάνω χωρίς το λάδι? σε τι βοηθάει? Έίναι απαραίτητο?

Χάνεις ένα μέρος της νοστιμιάς του φαγητού.

9 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Έχω φάει κόλλημα να δοκιμάσω τη μους μου μαζί με καρύδα λιωμένη. Η καρύδα γενικά μου αρέσει μαζί με τη σοκολάτα. Πως μπορώ να το πετύχω αυτό? Γίνεται να λιώσω τις bounty ή τα παστέλια με καρύδα? 

Όχι βέβαια.
Αγοράζεις μία καρύδα, την καθαρίζεις από το κέλυφος και πετάς την καρύδα μετά στο mixer ή με το χέρι στον τρίφτη μέχρι να τριφτεί. Μετά παίρνει τα τρίμματα και τα "ψήνεις" χαλαρά για 5-10 λεπτά (θέλει προσοχή) ώστε να φύγει όλη η υγρασία. Την αφήνεις να κρυώσει και να ξεκουραστεί για μία ημέρα. Την επομένη την προσθέτεις στο γλυκό που θέλεις.
Μην δοκιμάσεις έτοιμη τριμμένη, είναι αίσχος.

  • Like 3
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Δύο ερωτήσεις

1. Μου τελείωσε το ελαιόλαδο και έφτιαξα το φαί μου, ρύζι με ανάμικτα λαχανικά / ντομάτα και φέτα χωρίς να βάλω. Το φαί γευστικά είναι καλό. Τι ακριβώς χάνω χωρίς το λάδι? σε τι βοηθάει? Έίναι απαραίτητο?

Μαζί με τη νοστιμιά, όπως είπε κι ο l337, χάνεις και τα οφέλη που μπορεί να σου δώσει το ελαιόλαδο. Ίσως ψιλά γράμματα για τους περισσότερους που δεν προσέχουν τίποτα, απλά είπα να το αναφέρω κι αυτό. 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
16 λεπτά πριν, skiabox είπε

Ανοιγμένη μαγιονέζα στο ψυγείο για πόσο καιρό μπορούμε να την καταναλώσουμε άφοβα παιδιά;

Ευχαριστώ!

Εχει ημερομηνία λήξης;Αλλιώς τι να έχει πάθει ;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
18 λεπτά πριν, skiabox είπε

Ανοιγμένη μαγιονέζα στο ψυγείο για πόσο καιρό μπορούμε να την καταναλώσουμε άφοβα παιδιά;

Ευχαριστώ!

Παλιά συνήθως έγραφαν μετά το άνοιγμα να καταναλωθεί σε πόσες μέρες δεν θυμάμαι.

Τώρα δεν βλέπω να αναφέρουν κάτι, μόνο ότι μετά το άνοιγμα να μπει ψυγείο.

Έχουμε καταναλώσει ανοιχτή μαγιονέζα που ούτε θυμόμασταν από πότε ήταν στο ψυγείο, χωρίς να πάθουμε τίποτε! 

Αλλά εδώ και πολύ καιρό παίρνουμε τα μικρά βαζάκια για να μην έχουμε αυτή την έννοια, ούτε και το ρίσκο γιατί ήμαστε και μιας κάποιας ηλικίας!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκετές λένε για 1 μήνα μετά το άνοιγμα. Πρακτικά δύσκολα θα χαλάσει πριν τους 2-3 μήνες (στο εξωτερικό αρκετές αυτό γράφουν).

 

Προφανώς μιλάμε για μαγιονέζα εμπορίου και όχι σπιτική (που περιέχει μη παστεριωμένα αυγά)

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Moderators

Γυρω στον μηνα την τρωω, μολις περασει η περιοδος αυτη ζυγιζω το αν αξιζει τον κοπο να την χρησιμοποιησω και παντα καταληγω στο να την πεταω 😛

Ομως οι σαλτσες πχ ζυμαρικων ειναι αυστηρα στις 4 αντε max 5 μερες το πολυ στο ψυγειο γιατι μετα χαλανε (με βαση την εμπειρια μου αυτο).

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά.

Επεξ/σία από aizensama24
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
13 minutes ago, aizensama24 said:

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά.

Σταμάτα τότε να την τρως!

Επίσης είμαστε σε τοπικ μαγειρικής κλπ... :) 

  • Like 1
  • Haha 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
34 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η μερέντα είναι τόσο βαριά συγκριτικά με μέλι ή κουβερτούρες. Με ζαλίζει, με υπνοτίζει και μου προκαλεί στομαχικές διαταραχές. Έχει πολύ κακή επιροή στη πίεση μου γενικά.

Αφου σε χαλάει μην την τρως.Δεν είναι δύσκολο να το κάνεις.

Μπορεί να είναι το φοινικέλαιο που έχουν όλες αυτές,αν δεν κάνω λάθος.

21 λεπτά πριν, billdanos είπε

Σταμάτα τότε να την τρως!

Επίσης είμαστε σε τοπικ μαγειρικής κλπ... :) 

Βαράτε με και ας κλαίω περίπτωση.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.