Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως)

hcwhO8.jpg

Ddr0sR.jpg

C3Dyss.jpg

EQGolt.jpg

oUrUZj.jpg

K4Hwgh.jpg

Και μολις βγηκε απο τον φουρνο

κεικ μπανανα σοκολατα

cgCCGo.jpg

uVAVKA.jpg

Ecfi0E.jpg

 

 

Επεξ/σία από evabb
  • Like 7
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 4,4k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τα πάντα όλα homemade! Γύρος   Πίτσα   Burger   Ψωμί ολικής   Αρνί κλέφτικο   Σπαγγέτι κεφτεδάκια

Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως) Και μολις βγηκε απο τον φουρνο κεικ μπανανα σοκολατα    

1) Κίτρινα κρεμμύδια: Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι τα πιο διαδεδομένα, ούτε γλυκά, ούτε καυτερά στη γεύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μαγείρεμα, με το βράσιμο γίνονται λίγο πιο γλυκά και πάνε σε όπο

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς πως μαγειρεύεται η κινόα? Έχω ένα σακουλάκι και λέω να τη φτιάξω.

Μαγειρεύεται σαν τα μακαρόνια ή σαν το ρύζι? ή κάτι ενδιάμεσο όπως ο τραχανάς?

Επεξ/σία από aizensama24
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει:

  1. Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη)
  2. Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι
  3. Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια *
  4. Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα.
  5. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως.

*Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα".

** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο)

*** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο.

**** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες.

Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες.

Επεξ/σία από sakura22
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
13 ώρες πριν, sakura22 είπε

Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει:

  1. Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη)
  2. Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι
  3. Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια *
  4. Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα.
  5. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως.

*Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα".

** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο)

*** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο.

**** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες.

Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες.

Το μαγείρεμα της ακούγεται ολόιδιο με του ρυζιού.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λέμε να φτιάξουμε με τον bro πίτσες ...αντί να παραγγείλουμε.

Έχει επιχειρήσει κανείς σας;Βλέπω κάτι tutorial ,τι βαθμό δυσκολίας έχει;

Όχι έτοιμες ζύμες ,δεν μ αρέσουν.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Λέμε να φτιάξουμε με τον bro πίτσες ...αντί να παραγγείλουμε.

Έχει επιχειρήσει κανείς σας;Βλέπω κάτι tutorial ,τι βαθμό δυσκολίας έχει;

Όχι έτοιμες ζύμες ,δεν μ αρέσουν.

Δεν θα σου πω πολλά, γιατί υπάρχει o Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που το έχει απογειώσει το θέμα σπιτική πίτσα, οπότε εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες:  https://mypizzaproject.com/

Τώρα αν βιάζεσαι και θες να φτιάξεις πίτσα εδώ και τώρα μια γρήγορη λύση είναι η ζύμη με γιαούρτι, αλλά πίστεψέ με δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη μέθοδο: 

https://www.argiro.gr/recipe/grigori-pitsa-me-xulo-giaourtiou/

https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/zymh-pitsas-me-2-ylika

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πόσο έμπειρος είσαι με τη μαγειρική. Για κάποιον μπορεί να ακούγεται αστείο ένα ζυμάρι για πίτσα, αλλά η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις.

Επεξ/σία από johnpap21
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, johnpap21 είπε

Δεν θα σου πω πολλά, γιατί υπάρχει o Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που το έχει απογειώσει το θέμα σπιτική πίτσα, οπότε εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες:  https://mypizzaproject.com/

Τώρα αν βιάζεσαι και θες να φτιάξεις πίτσα εδώ και τώρα μια γρήγορη λύση είναι η ζύμη με γιαούρτι, αλλά πίστεψέ με δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη μέθοδο: 

https://www.argiro.gr/recipe/grigori-pitsa-me-xulo-giaourtiou/

https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/zymh-pitsas-me-2-ylika

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πόσο έμπειρος είσαι με τη μαγειρική. Για κάποιον μπορεί να ακούγεται αστείο ένα ζυμάρι για πίτσα, αλλά η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις.

thanx😁

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ερωτήσεις

1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?

2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα?

Επεξ/σία από aizensama24
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

2 ερωτήσεις

1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?

2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα?

2 οσο σου αρεσει.Και καθόλου ακόμα καλύτερα για την υγεία σου.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

2 ερωτήσεις

1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?

2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα?

Ζωμό κάνουμε με κόκκαλα και λαχανικά. Με τοματοπολτό κάνουμε σάλτσα.

Αλάτι βάζουμε όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο. Το φαγητό μπορεί κάλιστα να είναι νόστιμο με μπαχαρικά και λεμόνι ή λίγο ξύδι.

Τα διάφορα έτοιμα μίγματα (νοστιμιά) και κύβοι δεν τα χρησιμοποιούμε καθώς όλα έχουν κάποιο κοινό συστατικό -μάλλον συντηρητικό- με έντονη μυρωδιά που καλύπτει τις μυρωδιές από όλα τα άλλα μπαχαρικά και τα υλικά του φαγητού.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, aizensama24 είπε

2 ερωτήσεις

1. Έχει κανείς καμία πρόταση για ζωμό? εγώ τώρα τον φτιάχνω σχεδόν πάντα με τοματοπολτό και κανά μπαχαρικό αλλά με έχει κουράσει. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?

2. Πόσο αλάτι βάζεται στη κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά? εγώ τώρα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού νοστιμιά και ένα ακόμη αλάτι στο καθένα χωριστά. Είναι υπερβολική η ποσότητα? επίσης πόσο αλάτι θα βάζατε αν μετά ρίχνατε και κίτρινο τυρί μέσα?

Αλλο ζωμος αλλο ντοματοπολτος, καθενα εχει διαφορετικη χρησιμοτητα. Οι πιο πολλοι αντι για ζωμο λογω χρονου βαζουν μειγματα τα οποια δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Η κοκκινη σαλτσα παντως δεν φιαχνεται με μειγματα , εξαλλου τοσα μυρωδικα υπαρχουν ωστε να γινει ωραια στην γευση. Στα ζυμαρικα πρωτη φορα ακουω να βαζει νοστιμια καποιος. Ριχνεις το αλατακι πριν τα ριξεις εφοσον βραζει το νερο και τελος.

Για το τυρι που ρωτας ειναι αναλογα τι τυρι θες να ριξεις αλλα ειναι πιο αλμυρα αλλα λιγοτερο. Εγω παντως ανεξαρτητα του τυριου ριχνω ιδια ποσοτητα αλατιου.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 7/11/2020 στις 6:41 ΜΜ, sakura22 είπε

Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει:

  1. Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη)
  2. Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι
  3. Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια *
  4. Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα.
  5. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως.

*Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα".

** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο)

*** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο.

**** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες.

Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες.

Νομίζω είναι πολλά τα 15 λεπτά.

Το πολύ 12 θα έλεγα, τουλάχιστον αυτη που αγοράζω εγώ (δεν έχει οδηγίες στο σακουλάκι).

Το πιο ασφαλές θα ήταν να την παρακολουθείς την πρώτη φορά και μολις βγει αυτη η "ουρίτσα" να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμη και βλέπεις.

Δεν θελεί σωτάρισμα ή κάτι άλλο στην αρχή (όπως πχ μπορεί να κάνεις με το ρύζι).

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
27 λεπτά πριν, Deathmace είπε

Νομίζω είναι πολλά τα 15 λεπτά.

Το πολύ 12 θα έλεγα, τουλάχιστον αυτη που αγοράζω εγώ (δεν έχει οδηγίες στο σακουλάκι).

Το πιο ασφαλές θα ήταν να την παρακολουθείς την πρώτη φορά και μολις βγει αυτη η "ουρίτσα" να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμη και βλέπεις.

Δεν θελεί σωτάρισμα ή κάτι άλλο στην αρχή (όπως πχ μπορεί να κάνεις με το ρύζι).

Την έφτιαξα σήμερα και μου πήρε 20 λέπτα βέβαια έβαλα ελαφρώς παραπάνω νερό αναλογία 1-2.3. Πάντα βάζω λίγο παραπάνω γιατί από την εμπειρία μου με το ρύζι το απορόφαγε υπερβολικά γρήγορα κάπου στα 7-8 λεπτά οπότε έπρεπε να ρίξω λίγο ακόμη για να μη καεί το φαί. ΓΙα να πω την αλήθεια δε χρειαζόταν, απορόφησε αρκετό αλλά δε φαίνεται πως διέτρεχα κάποιο ρίσκο ως προς αυτό. Επίσης δε τη ξέπλυνα, δε ξέρω πως το κάνεις αυτό, δεν έχω τα εργαλεία για να το κάνω.

Η γεύση της μοιάζει σαν όσπριο παρά ζυμαρικό. Γενικά δεν είναι κακή.

 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
6 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Την έφτιαξα σήμερα και μου πήρε 20 λέπτα βέβαια έβαλα ελαφρώς παραπάνω νερό αναλογία 1-2.3. Πάντα βάζω λίγο παραπάνω γιατί από την εμπειρία μου με το ρύζι το απορόφαγε υπερβολικά γρήγορα κάπου στα 7-8 λεπτά οπότε έπρεπε να ρίξω λίγο ακόμη για να μη καεί το φαί. ΓΙα να πω την αλήθεια δε χρειαζόταν, απορόφησε αρκετό αλλά δε φαίνεται πως διέτρεχα κάποιο ρίσκο ως προς αυτό. Επίσης δε τη ξέπλυνα, δε ξέρω πως το κάνεις αυτό, δεν έχω τα εργαλεία για να το κάνω.

Η γεύση της μοιάζει σαν όσπριο παρά ζυμαρικό. Γενικά δεν είναι κακή.

Το ρυζι δεν το ξεπλένεις πριν το βράσεις;Μέσα στο κατσαρολάκι ρίχνεις νερό,βαζεις το καπάκι και το αδειάζεις το νερό.Η μπορείς να το αδειάζεις και σε τρυπητό ώστε να φευγει το νερό.Το ρύζι ειδικά μπασμάτι μου ελεγε μάγειρας ότι θελει 4 χερια ξέπλυμα.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.