Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Θυμάμαι μικρός λέγαμε τα Αμερικανάκια εννοώντας ότι έχουν χαμηλό IQ μεγαλώνοντας άλλαξα άποψη πιστεύοντας ότι το μυαλό τους λειτουργεί όπως όλων αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω ξανασκέφτομαι μήπως είχαμε δίκιο με  το σκεπτικό που είχαμε για αυτούς όταν είμασταν μικροί;;;;

Μια χαρά IQ έχουν οι Αμερικάνοι, για την ακρίβεια έχουν 6 βαθμούς παραπάνω από τους Έλληνες, κατά μέσο όρο.

Το θέμα είναι πως σε μερικές πολιτείες το δικαστικό σύστημα επιτρέπει στον κάθε παπάτζα να βγάλει λεφτά μηνύοντας εταιρίες για αμέλεια ενημέρωσης σχετικά με την χρήση των προϊόντων τους. Του στιλ..."δεν έγραφε πουθενά στην συσκευασία του ipad πως δεν είναι βρώσιμο, και τώρα έσπασα ένα δόντι που πήγα να το φάω. Προφανώς η apple φταίει που θα πληρώσω οδοντίατρο τώρα".

Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά έβγαλε πολύς κόσμος λεφτά έτσι (σε συνδυασμό με δικηγόρους λαμόγια που εξειδικεύονταν σε αυτό το αντικείμενο).

Οπότε...better safe than sorry. Συγνώμη για το off-topic.

 

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 4,4k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τα πάντα όλα homemade! Γύρος   Πίτσα   Burger   Ψωμί ολικής   Αρνί κλέφτικο   Σπαγγέτι κεφτεδάκια

Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως) Και μολις βγηκε απο τον φουρνο κεικ μπανανα σοκολατα    

1) Κίτρινα κρεμμύδια: Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι τα πιο διαδεδομένα, ούτε γλυκά, ούτε καυτερά στη γεύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μαγείρεμα, με το βράσιμο γίνονται λίγο πιο γλυκά και πάνε σε όπο

Δημοσιευμένες Εικόνες

28 λεπτά πριν, sakura22 είπε

1. Θα ελεγα πολυ χοντρικα οτι το πλιγουρι ειναι αναμεσα σε κινοα και κριθαρακι ή το κουσκους. Το φαγοπυρο μου φαινεται πως εχει καπως πιο ιδιαιτερη γευση απο το πλιγουρι (ίσως επειδη συνηθως το φαγοπυρο το συνδιαζω με οσπρια). Και τα δυο παντως θα τα εβαζα πιο κοντα σε γευση/υφη στο κριθαρακι/ρυζι παρα σε μακαρονια. Αυτα πολυ χοντρικα. Παρε και δοκιμασε ~2€/μισοκιλο εχουν. Το πλιγουρι εχει διαβαθμισεις στο μεγεθος αν και δεν εχει τοση σημασια γενικα σαλατες πχ ταμπουλεχ μικρο/σπασμενο, φαγητα πχ γεμιστα καλαμαρια ή πιπεριες/σουπες συνηθως καλυτερα χοντρο/ολοκληρο.

Εξαρταται πως τα μαγειρευεις για το ποσο νοστιμα θα ναι-πως θα διατηρηθουν.

2. Οτι σχεση εχουν τα μηλα, το πεπονι και το φρουι ζελε. Εχουν αρκετες διαφορες σε θρεπτικα/θερμιδες.

Να υποθέσω σε αυτή την αναλογία, το φιλαδέλφια είναι το φρούι ζελέ? 

Δεν ήξερα ότι είναι τόσο κακό. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Να υποθέσω σε αυτή την αναλογία, το φιλαδέλφια είναι το φρούι ζελέ? 

Δεν ήξερα ότι είναι τόσο κακό. 

Όχι δεν είναι. Αυτό που γράφει ο φίλος είναι πως μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Άλλο το γιαούρτι, άλλο το τυρί, άλλο το τυρί κρέμα.

Από διατροφικής άποψης, το Philadelphia (στην έκδοση active) είναι ότι πρέπει για τσοντάρισμα σε πρωτεΐνη κρατώντας τα λιπαρά χαμηλά. Ακόμα καλύτερο θρεπτικά θα πετύχεις με ένα κότατζ άσπρο τυρί (παράδειγμα) ή με ένα καλό στραγγιστό. Το ποιο θα χρησιμοποιήσεις και πού, εξαρτάται συνήθως από την συνταγή και τις προτιμήσεις σου.

Επεξ/σία από Dante80
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
24 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Όχι δεν είναι. Αυτό που γράφει ο φίλος είναι πως μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Άλλο το γιαούρτι, άλλο το τυρί, άλλο το τυρί κρέμα.

Από διατροφικής άποψης, το Philadelphia (στην έκδοση active) είναι ότι πρέπει για τσοντάρισμα σε πρωτεΐνη κρατώντας τα λιπαρά χαμηλά. Ακόμα καλύτερο θρεπτικά θα πετύχεις με ένα κότατζ άσπρο τυρί (παράδειγμα) ή με ένα καλό στραγγιστό. Το ποιο θα χρησιμοποιήσεις και πού, εξαρτάται συνήθως από την συνταγή και τις προτιμήσεις σου.

Αν είναι χρήσιμο για άλλους λόγους τότε μπορώ να τα ρίχνω και όλα μέσα. Ρεγκάτο (το αγαπημένο μου τυρί) και Φιλαδέλφια. Αν είναι όντως ίδιο με το στραγγιστό τότε δε συμφέρει καθώς τα ανάλογα γραμμάρια σε στραγγιστό ειναι πολύ φθηνότερα και γευστικά δε κάνει κανένα από τα δύο τη διαφορά σε αυτό που τρώω. Σοβαρή βελτιώση στη γεύση/υφή έχω δει μόνο με το ρεγκάτο, τα υπόλοιπα είναι ανύπαρκτα. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό μπορείς να το φας όπως είναι ή θέλει μαγείρεμα? https://www.sklavenitis.gr/eidi-proinoy-rofimata/galata-fytika-rofimata-makras-diarkeias/fytika-rofimata/oriental-express-krema-karudas-400ml-230676/  αξίζει γευστικά αν το φας σκέτο?

 

Επεξ/σία από aizensama24
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
29 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Αυτό μπορείς να το φας όπως είναι ή θέλει μαγείρεμα? https://www.sklavenitis.gr/eidi-proinoy-rofimata/galata-fytika-rofimata-makras-diarkeias/fytika-rofimata/oriental-express-krema-karudas-400ml-230676/  αξίζει γευστικά αν το φας σκέτο?

Είναι όπως η κρέμα γάλακτος και χρησιμοποιείται με παρόμοιο τρόπο.

Τρώς σκέτη κρέμα γάλακτος?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
11 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Είναι όπως η κρέμα γάλακτος και χρησιμοποιείται με παρόμοιο τρόπο.

Τρώς σκέτη κρέμα γάλακτος?

Είναι πολύ βαριά σκέτη και δεν έχει ωραία γεύση.

Τώρα φαντάζομαι η γεύση καρύδας όλο και κάτι καλύτερο θα είναι αλλά μπορεί να το σκέφτομαι λάθος. Είχα πάρει παλιά ένα ρόφημα και ήταν σαν νερό.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
14 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Είναι πολύ βαριά σκέτη και δεν έχει ωραία γεύση.

Τώρα φαντάζομαι η γεύση καρύδας όλο και κάτι καλύτερο θα είναι αλλά μπορεί να το σκέφτομαι λάθος. Είχα πάρει παλιά ένα ρόφημα και ήταν σαν νερό.

Εκείνο που ήταν σαν νερό ήταν νερό καρύδας.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 22/11/2020 στις 2:35 ΜΜ, aizensama24 είπε

Αυτό μπορείς να το φας όπως είναι ή θέλει μαγείρεμα? https://www.sklavenitis.gr/eidi-proinoy-rofimata/galata-fytika-rofimata-makras-diarkeias/fytika-rofimata/oriental-express-krema-karudas-400ml-230676/  αξίζει γευστικά αν το φας σκέτο?

Θυμιζει κρεμα γαλακτος με μια απαλη γευση καρυδας,σκετο δεν ειναι τοσο ελκυστικο να το φας,ισως με λιγο ζαχαρη ή καποια μαρμελαδα.

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Κάποιες ερωτήσεις

1. Μπορώ να ψιλοκόψω τα κολοκυθάκια πριν τα βράσω και να τα βάλω στη κατάψυξη? αν ναι πόσο κρατάνε εκεί?

2. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ένα κολοκύθι?

3. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ψιλοκομμένη ντομάτα σε κεσέ? (σάλτσα ντομάτας) είναι πιο γρήγορη από τοματοπολτό?

4. Πόσο κρεμα καρύδας να βάλω σε μπουένο μους που θα φτιάξω με μερέντα? μπορεί να πάει 1 προς 1 η αναλογία? δηλ 150 γρ μερέντα = 150 γρ κρέμα καρύδας?

5. Είναι καλής ποιότητας τα φασόλια κονσέρβας heinz? Μου αρέσουν τα όσπρια αλλά βαριέμαι να τα μαγειρεύω οπότε σκέφτομαι τη λύση της κονσέρβας

 

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Κάποιες ερωτήσεις

1. Μπορώ να ψιλοκόψω τα κολοκυθάκια πριν τα βράσω και να τα βάλω στη κατάψυξη? αν ναι πόσο κρατάνε εκεί?

2. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ένα κολοκύθι?

3. Πόση ώρα παίρνει για να βράσει καλά ψιλοκομμένη ντομάτα σε κεσέ? (σάλτσα ντομάτας) είναι πιο γρήγορη από τοματοπολτό?

4. Πόσο κρεμα καρύδας να βάλω σε μπουένο μους που θα φτιάξω με μερέντα? μπορεί να πάει 1 προς 1 η αναλογία? δηλ 150 γρ μερέντα = 150 γρ κρέμα καρύδας?

5. Είναι καλής ποιότητας τα φασόλια κονσέρβας heinz? Μου αρέσουν τα όσπρια αλλά βαριέμαι να τα μαγειρεύω οπότε σκέφτομαι τη λύση της κονσέρβας

 

 

1 Μπορείς να τα βάλεις  στην κατάψυξη και να τα βράσεις όταν θες.

2 Ανάλογα το μέγεθος.Δεν είναι δυσκολο να δεις αν έβρασε.

3 Μόνη της θα την βράσεις;Γιατί ;Θα την βάλεις σε βάζο;

5 πολύ ζάχαρη.Δοκιμασε τα.Αλλιως ΖΑΝΑΕ κονσερβες με γίγαντες .

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάχνω κάποια δοκιμασμένη συνταγή για γλυκό, κατά προτίμηση σιροπιαστό ή και σοκολατένιο. Δεν με πειράζει αν είναι περίπλοκο ή έχει πολλά υλικά. Καμία ιδέα;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τι διαφορά έχει ο επαγγελματικός πολτοποιητής όπως αυτό https://www.skroutz.gr/s/23758556/ICS-FM-Πολυκοπτικό-HR-6.html από ένα πολυμίξερ? Ανακάλυψα τυχαία τον πολτοποιητή όταν διάβαζα για χούμους συνταγή.

Βλέπω και τα δύο χρησιμοποιούν μεγάλες λεπίδες και δυνατό μοτερ αλλά το ένα είναι 350ε πιο ακριβό...Μήπως είναι το ίδιο αλλά απλά ο πολτοποιητής είναι καλύτερος? ή έχει διαφορετική χρήση το καθένα?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Τι διαφορά έχει ο επαγγελματικός πολτοποιητής όπως αυτό https://www.skroutz.gr/s/23758556/ICS-FM-Πολυκοπτικό-HR-6.html από ένα πολυμίξερ? Ανακάλυψα τυχαία τον πολτοποιητή όταν διάβαζα για χούμους συνταγή.

Βλέπω και τα δύο χρησιμοποιούν μεγάλες λεπίδες και δυνατό μοτερ αλλά το ένα είναι 350ε πιο ακριβό...Μήπως είναι το ίδιο αλλά απλά ο πολτοποιητής είναι καλύτερος? ή έχει διαφορετική χρήση το καθένα?

Παντως ο συνάδελφος που φτιαχνει χουμους το κανει με ραβδο σαν το https://www.skroutz.gr/s/18312757/Black-Decker-BXHB1000E.html

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.