Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε

Σε μπριζολες χοιρινες λαιμου οταν μυριζουν.. και ειναι λιγο σκληρες τι μπορουμε να κανουμε???

Τις πετας..!

Γενικα να προτιμας πιο λεπτες μπριζολες κ οχι κτ γομάρια που βλέπω σε κρεοπωλεία.. Σιγανη φωτια ή φουρνο να γίνουν σιγα σιγα.. Οσο για τη μυρωδια... εγω δν τρωω χοιρινα καθολου!!

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 4,4k
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τα πάντα όλα homemade! Γύρος   Πίτσα   Burger   Ψωμί ολικής   Αρνί κλέφτικο   Σπαγγέτι κεφτεδάκια

Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως) Και μολις βγηκε απο τον φουρνο κεικ μπανανα σοκολατα    

1) Κίτρινα κρεμμύδια: Τα κίτρινα κρεμμύδια είναι τα πιο διαδεδομένα, ούτε γλυκά, ούτε καυτερά στη γεύση. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μαγείρεμα, με το βράσιμο γίνονται λίγο πιο γλυκά και πάνε σε όπο

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Σε μπριζολες χοιρινες λαιμου οταν μυριζουν.. και ειναι λιγο σκληρες τι μπορουμε να κανουμε???

12 ωρες μαρινσαρισμα  και μετα σε γαστρα  και θα γινουν λουκουμι, ουτε μυρωδια ουτε τπτ.

Επεξ/σία από Menelaos83
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

12 ωρες μαρινσαρισμα  και μετα σε γαστρα  και θα γινουν λουκουμι, ουτε μυρωδια ουτε τπτ.

Βαζω την λογικη.. Δεν πρεπει με καποιο τροπο να εξαλειψουμε την οσμη-ζεχνα? Αν τις βρασω και μετα τις μαριναρω..?!?!? Ποια η καλυτερη-δυνατη μαριναδα που θα μεταμορφωσουν τις μπριζολες σε γευση???

Ξερω οτι βοηθαει πολυ το κοκκινο κρασι,βαλσαμικο ξυδι,μουσταρδα και λιγο μελι..!

Το λεω γιατι εχω ακουσει οτι υπαρχουν επαγγελματικα κολπα που κουκουλωνουν τις μπριζολες!

Βασικα η λαιμου ειναι η μπριζολα του φτωχου γιατι μπορει να πεσει μεχρι και 2.80ευρω το κιλο!!!🤣

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
20 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Βαζω την λογικη.. Δεν πρεπει με καποιο τροπο να εξαλειψουμε την οσμη-ζεχνα? Αν τις βρασω και μετα τις μαριναρω..?!?!? Ποια η καλυτερη-δυνατη μαριναδα που θα μεταμορφωσουν τις μπριζολες σε γευση???

Ξερω οτι βοηθαει πολυ το κοκκινο κρασι,βαλσαμικο ξυδι,μουσταρδα και λιγο μελι..!

Το λεω γιατι εχω ακουσει οτι υπαρχουν επαγγελματικα κολπα που κουκουλωνουν τις μπριζολες!

Βασικα η λαιμου ειναι η μπριζολα του φτωχου γιατι μπορει να πεσει μεχρι και 2.80ευρω το κιλο!!!🤣

 

Τι να βράσεις; Θα γίνουν πετσιά μετά.

Για να μαλακώσει το κρέας ο  χυμός ανανά κάνει δουλειά . https://www.leaf.tv/articles/how-to-tenderize-with-pineapple-juice/

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
9 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Βαζω την λογικη.. Δεν πρεπει με καποιο τροπο να εξαλειψουμε την οσμη-ζεχνα? Αν τις βρασω και μετα τις μαριναρω..?!?!? Ποια η καλυτερη-δυνατη μαριναδα που θα μεταμορφωσουν τις μπριζολες σε γευση???

Ξερω οτι βοηθαει πολυ το κοκκινο κρασι,βαλσαμικο ξυδι,μουσταρδα και λιγο μελι..!

Το λεω γιατι εχω ακουσει οτι υπαρχουν επαγγελματικα κολπα που κουκουλωνουν τις μπριζολες!

Βασικα η λαιμου ειναι η μπριζολα του φτωχου γιατι μπορει να πεσει μεχρι και 2.80ευρω το κιλο!!!🤣

 

Δεν μπορείς να εξαφανίσεις τη "γουρουνίλα" από το χοιρινό η οποία οφείλεται στο περιβάλλον και την τροφή.

Κι επειδή συνήθως τα ελληνικά χοιροστάσια είναι μέσα στην βρώμα και τρώνε ... καλύτερα να μην πω τί... γι' αυτό βρωμάνε. Το εισαγόμενο χοιρινό, όσες φορές έχω πάρει δεν μυρίζει τίποτε!
Ελληνικό μόνο αν είναι από χοιροστάσια που τηρούν τις προδιαγραφές καθαριότητας και διατροφής!

Τα πολλά μπαχαρικά και το μαρινάρισμα θα καλύψουν λίγο την  μπόχα, αλλά δεν μπορούν να την εξαλείψουν γιατί απλούστατα είναι διάχυτη σε όλο το κρέας και λίπος του χοιρινού!

Για το ποιο κομμάτι είναι του φτωχού και ποιο του πλούσιου, δεν νομίζω ότι ισχύει.
Αν είναι φρέσκο και καλής ποιότητας χοιρινό έχει και την αντίστοιχη τιμή, ενώ αν πουλιέται σε "προσφορά" και πολύ χαμηλή τιμή σημαίνει ότι είναι "παρασιτεμένο".
Και αν είναι Παρασκευή/Σάββατο πρέπει να το ξεφορτωθούν γιατί τη Δευτέρα θα βρωμίσει όλο το κρεοπωλείο!
 

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γουρούνι που να μην μυρίζει με 2.5 ευρώ δεν θα βρεις. Εγώ παίρνω μονο της Εν Ελλάδι μπριζόλες οπότε βρίσκω στον Σκλαβενίτη και είναι μια χαρά.

Ένα εικοσιτετράωρο μαριναρισμα θα βοηθήσει κάπως, κοίτα η μαρινάδα να έχει λεμόνι και μουστάρδα σίγουρα.

https://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/choirino-lemonato-me-patates-sto-foyrno μια δοκιμασμένη συνταγή

Αν βράσεις το κρέας δεν μπορείς να το μαριναρεις, μετά τον βρασμό χάνει την δυνατότητα να απορροφήσει κάποια γεύση

 

 

Επεξ/σία από Dark_son20
  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
15 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Σε μπριζολες χοιρινες λαιμου οταν μυριζουν.. και ειναι λιγο σκληρες τι μπορουμε να κανουμε???

Όταν λέμε μυρίζουν εννοούμε γουρουνίλα ή σαπίλα/ξινίλα; Αν είναι το δεύτερο τότε οι μπριζόλες πάνε για πέταμα.

Το θέμα με τη γουρουνίλα έχει να κάνει και με την ηλικία του ζώου πέρα από το τι τροφή τρώει. Οι μπριζόλες λαιμού είναι πάντα πιο σκληρές από αυτές που προέρχονται από τα πλευρά, λογικό αφού οι μύες εκεί δουλεύουν πιο πολύ για να κρατήσουν ολόκληρη γουρουνοκεφαλή. Για αυτό το κρέας από αυτή την πλευρά του ζώου είναι για πιο low and slow καταστάσεις και όχι 10 λεπτά στους 220.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να μαλακώσεις το κρέας είναι αφού χτυπήσεις ελαφρά τις μπριζόλες να φτιάξεις μια σαλαμούρα (πάρε 50-60 γραμμάρια αλάτι και βάλτα σε 1 λίτρο νερό) και να βυθίσεις μέσα τις μπριζόλες για μερικές ώρες εντός ψυγείου. Αν έχεις όρεξη, στη σαλαμούρα μπορείς να βάλεις λίγη δάφνη, δενδρολίβανο, κόκκους πιπεριού. Στη συνέχεια αφού βγάλεις τις μπριζόλες θα τις μαγειρέψεις όπως τις κάνεις συνήθως. Ουσιαστικά βοηθάς τις μπριζόλες να ρουφήξουν νερό οπότε κατά το ψήσιμο θα χάσουν λιγότερα υγρά και θα είναι λίγο πιο ζουμερές.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
6 ώρες πριν, Speculoos είπε

Όταν λέμε μυρίζουν εννοούμε γουρουνίλα ή σαπίλα/ξινίλα; Αν είναι το δεύτερο τότε οι μπριζόλες πάνε για πέταμα.

Το θέμα με τη γουρουνίλα έχει να κάνει και με την ηλικία του ζώου πέρα από το τι τροφή τρώει. Οι μπριζόλες λαιμού είναι πάντα πιο σκληρές από αυτές που προέρχονται από τα πλευρά, λογικό αφού οι μύες εκεί δουλεύουν πιο πολύ για να κρατήσουν ολόκληρη γουρουνοκεφαλή. Για αυτό το κρέας από αυτή την πλευρά του ζώου είναι για πιο low and slow καταστάσεις και όχι 10 λεπτά στους 220.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να μαλακώσεις το κρέας είναι αφού χτυπήσεις ελαφρά τις μπριζόλες να φτιάξεις μια σαλαμούρα (πάρε 50-60 γραμμάρια αλάτι και βάλτα σε 1 λίτρο νερό) και να βυθίσεις μέσα τις μπριζόλες για μερικές ώρες εντός ψυγείου. Αν έχεις όρεξη, στη σαλαμούρα μπορείς να βάλεις λίγη δάφνη, δενδρολίβανο, κόκκους πιπεριού. Στη συνέχεια αφού βγάλεις τις μπριζόλες θα τις μαγειρέψεις όπως τις κάνεις συνήθως. Ουσιαστικά βοηθάς τις μπριζόλες να ρουφήξουν νερό οπότε κατά το ψήσιμο θα χάσουν λιγότερα υγρά και θα είναι λίγο πιο ζουμερές.

Ναι γουρουνιλα!  Αλμη.. Αυτο λενε ειναι για να μαλακωνει το κρεας αλλα παραλληλα αν βαλεις μεσα και μπαχαρικα βοηθαει να εισχωρήσουν!!!

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις..! Ποιες ειναι οι καλυτερες χοιρινες μπριζολες? Ονομασια???

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
On 14/12/2020 at 17:33, PLACEBO_89 said:

 Ποιες ειναι οι καλυτερες χοιρινες μπριζολες? Ονομασια???

Αυτές που είναι από αξιόπιστο χασάπη -το σημαντικότερο- και που φυσικά στις κόβει εκείνη την στιγμή και δεν είναι από πριν κομμένες. Το καλό κρέας φαίνεται και οπτικά με το μάτι, πριν καν το αγοράσεις. Σημαντικό επίσης είναι το τι τρώγανε τα ζωντανά καθώς και ο τρόπος και το σημείο εκτροφής.

Με 2,90€ πάντως είναι αδύνατον να περιμένεις το κρέας να μην βρωμάει ή να μην είναι χάλια ποιότητας.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Moderators

Γκαηζ θελω να φτιαξω μια κοκκινη σαλτσα με πλευρωτους. Βρηκα μια συμπαθητικη συνταγη που μου κανει τελος παντων, αλλα ζηταει ενα ποτηρακι λευκο κρασι μεσα σ' ολα. Επειδη δεν εχω αυτην τη στιγμη, μπορω να το αντικαταστησω με κοκκινο ή με κατι αλλο τελος παντων ή να το αφαιρεσω τελειως? Γιατι δεν παιζει να βγω εξω για να αγορασω ενα κρασι 😛

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
33 λεπτά πριν, stormrain είπε

Γκαηζ θελω να φτιαξω μια κοκκινη σαλτσα με πλευρωτους. Βρηκα μια συμπαθητικη συνταγη που μου κανει τελος παντων, αλλα ζηταει ενα ποτηρακι λευκο κρασι μεσα σ' ολα. Επειδη δεν εχω αυτην τη στιγμη, μπορω να το αντικαταστησω με κοκκινο ή με κατι αλλο τελος παντων ή να το αφαιρεσω τελειως? Γιατι δεν παιζει να βγω εξω για να αγορασω ενα κρασι 😛

Σε κοκκινες σαλτσες για μακαροναδα που ζητα η συνταγη λευκο κρασι συχνα το αντικαθιστω με κοκκινο, βαλτο ελευθερα

  • Like 1
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
1 hour ago, stormrain said:

Γκαηζ θελω να φτιαξω μια κοκκινη σαλτσα με πλευρωτους. Βρηκα μια συμπαθητικη συνταγη που μου κανει τελος παντων, αλλα ζηταει ενα ποτηρακι λευκο κρασι μεσα σ' ολα. Επειδη δεν εχω αυτην τη στιγμη, μπορω να το αντικαταστησω με κοκκινο ή με κατι αλλο τελος παντων ή να το αφαιρεσω τελειως? Γιατι δεν παιζει να βγω εξω για να αγορασω ενα κρασι 😛

Ο,τι θέλεις βάζεις αρκεί να έχει και λίγο αλκοόλ μέσα. Εγώ βάζω και τσίπουρο, ούζο, κλπ... :)

  • Like 2
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, stormrain είπε

Γκαηζ θελω να φτιαξω μια κοκκινη σαλτσα με πλευρωτους. Βρηκα μια συμπαθητικη συνταγη που μου κανει τελος παντων, αλλα ζηταει ενα ποτηρακι λευκο κρασι μεσα σ' ολα. Επειδη δεν εχω αυτην τη στιγμη, μπορω να το αντικαταστησω με κοκκινο ή με κατι αλλο τελος παντων ή να το αφαιρεσω τελειως? Γιατι δεν παιζει να βγω εξω για να αγορασω ενα κρασι 😛

Το κοκκινο θα ελεγα οτι ταιριαζει καλυτερα με την κοκκινη σαλτσα,επισης και ουζο αν εχεις και του βαλεις και φωτια να σπασει το αλκοολ και να παρει μυρωδια απο το γλυκανισο.

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
2 hours ago, Shadows said:

Το κοκκινο θα ελεγα οτι ταιριαζει καλυτερα με την κοκκινη σαλτσα,επισης και ουζο αν εχεις και του βαλεις και φωτια να σπασει το αλκοολ και να παρει μυρωδια απο το γλυκανισο.

Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως οι φωτιές σε απλές κουζίνες που έχουμε στο σπίτι και που ο απορροφητήρας μπορεί να είναι από τους παλιούς με τα μαλακά φίλτρα που ποτίζουν από λίπη κλπ, δεν ειναι και ο,τι καλύτερο μιας και με το «παφ» της φλόγας μπορεί να αρπάξουν και όσα βρίσκονται πάνω από το τηγάνι... Ειδικά αν σας ξεφύγει η ποσότητα του αλκοόλ η φλόγα μπορεί να είναι έντονη.

Και με το απλό σωτάρισμα θα φύγει το αλκοόλ εύκολα χωρίς να χρειαστεί η φλόγα! 

Αν παρόλα αυτά θέλετε τη φλόγα καλό θα είναι να έχετε έτοιμο ενα καπάκι μεγαλύτερο από το τηγάνι σε περίπτωση που χρειαστεί... 😛 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Moderators

Tελικα του εβαλα κοκκινο κρασι και εγινε μουρλια.

Καλα εννοειται πως απλως το σωταρα, δεν παιζει να δοκιμασω να αναψω φωτια, μου λειπει τελειως το motivation 😛

Θενξ για τις απαντησεις παιδες!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.