Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, evabb είπε

μια φορα δοκιμασα να φτιαξω smoothie με γιαουρτι και εφυγε στα σκουπιδια οπως ηταν. Πρεπει να σου αρεσει πολυ το γιαουρτι. Κατα τ'αλλα οτι φρουτο και να βαλεις σε γενικες γραμμες θα πινεται. Μπορεις να βρεις κατεψυγμενα φρουτα ετσι ωστε οταν θα το φτιαχνεις θα ειναι ηδη κρυο και δεν θα θελει παγο.

Μάλλον smoothie ήταν η λάθος λέξη. Εννοώ πιο πολύ κάτι κρεμώδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Μάλλον smoothie ήταν η λάθος λέξη. Εννοώ πιο πολύ κάτι κρεμώδες.

Κρέμα φρούτων θες να φτιάξεις; σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ένα υλικό που θα σου δώσει αυτή την υφή. Πχ βρώμη, μπανάνες, μάνγκο, μπισκότο. Κατά τ άλλα ισχύει ότι σε γενικές γραμμές ότι φρούτα και να ανακατέψεις, γευστικά θα είναι οκ. Από κει και πέρα είναι θέμα γούστου. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2021 στις 7:24 ΜΜ, evabb είπε

Κρέμα φρούτων θες να φτιάξεις; σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ένα υλικό που θα σου δώσει αυτή την υφή. Πχ βρώμη, μπανάνες, μάνγκο, μπισκότο. Κατά τ άλλα ισχύει ότι σε γενικές γραμμές ότι φρούτα και να ανακατέψεις, γευστικά θα είναι οκ. Από κει και πέρα είναι θέμα γούστου. 

Βρώμη σαν κάτι τέτοιο? https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Proino-snacking-and-rofimata/Dimitriaka/Enilikon/Nifades-Vromis-Koyti-500gr/p/7083424 Δεν έχω πολύ εμπειρία με αυτό το υλικό, πόσο αξίζει να ρίξω μέσα για να βγει η υφή?

Το μπισκότο πάλι δεν γνωρίζω αν λιώνει καλά στο μπλέντερ. Ίσως πάρω ένα πακέτο τετραγωνάκια να το δοκιμάσω.

Μπανάνες είχα δοκιμάσει παλιά με γάλα για milkshake αλλά έβγαινε περίεργο, δε ξέρω αν με γιαούρτι αλλάξει αυτό κάπως.

 

Επεξ/σία από aizensama24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Βρώμη σαν κάτι τέτοιο? https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Proino-snacking-and-rofimata/Dimitriaka/Enilikon/Nifades-Vromis-Koyti-500gr/p/7083424 Δεν έχω πολύ εμπειρία με αυτό το υλικό, πόσο αξίζει να ρίξω μέσα για να βγει η υφή?

Το μπισκότο πάλι δεν γνωρίζω αν λιώνει καλά στο μπλέντερ. Ίσως πάρω ένα πακέτο τετραγωνάκια να το δοκιμάσω.

Μπανάνες είχα δοκιμάσει παλιά με γάλα για milkshake αλλά έβγαινε περίεργο, δε ξέρω αν με γιαούρτι αλλάξει αυτό κάπως.

 

Για να δώσεις κρεμώδη υφή σε ό,τι κάνεις μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς το άνθος ορύζης Γιώτης. Μπορεί να λέει ότι είναι για μωρά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταναλωθεί και από μεγάλους!

https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Ola-gia-to-moro/Vrefikes-trofes/Kremes/Vrefiki-Krema-Anthos-Oryzis-150gr/p/7134714

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Για να δώσεις κρεμώδη υφή σε ό,τι κάνεις μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς το άνθος ορύζης Γιώτης. Μπορεί να λέει ότι είναι για μωρά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταναλωθεί και από μεγάλους!

https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Ola-gia-to-moro/Vrefikes-trofes/Kremes/Vrefiki-Krema-Anthos-Oryzis-150gr/p/7134714

Προσοχή στις θερμίδες όταν χρησιμοποιείται τέτοια.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Βρώμη σαν κάτι τέτοιο? https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Proino-snacking-and-rofimata/Dimitriaka/Enilikon/Nifades-Vromis-Koyti-500gr/p/7083424 Δεν έχω πολύ εμπειρία με αυτό το υλικό, πόσο αξίζει να ρίξω μέσα για να βγει η υφή?

Το μπισκότο πάλι δεν γνωρίζω αν λιώνει καλά στο μπλέντερ. Ίσως πάρω ένα πακέτο τετραγωνάκια να το δοκιμάσω.

Μπανάνες είχα δοκιμάσει παλιά με γάλα για milkshake αλλά έβγαινε περίεργο, δε ξέρω αν με γιαούρτι αλλάξει αυτό κάπως.

 

Ναι, απλή βρώμη σαν αυτή. Για να σου ενσωματωθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά μπορείς να την μουλιάσεις πρώτα σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό για κανένα τέταρτο και να την προσθέσεις μετά. Μην βάλεις πολύ νερό, ίσα να την καλύψει. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, TuXaKoS είπε

Προσοχή στις θερμίδες όταν χρησιμοποιείται τέτοια.. :)

Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα. 1-2 κουταλιές για να αποκτήσει πυκνότητα αυτό που ετοιμάζει. Δεν είπα να κάνει ένα πιάτο κρέμα με αυτό!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Βρώμη σαν κάτι τέτοιο? https://www.ab.gr/el-gr/click2shop/Proino-snacking-and-rofimata/Dimitriaka/Enilikon/Nifades-Vromis-Koyti-500gr/p/7083424 Δεν έχω πολύ εμπειρία με αυτό το υλικό, πόσο αξίζει να ρίξω μέσα για να βγει η υφή?

Το μπισκότο πάλι δεν γνωρίζω αν λιώνει καλά στο μπλέντερ. Ίσως πάρω ένα πακέτο τετραγωνάκια να το δοκιμάσω.

Μπανάνες είχα δοκιμάσει παλιά με γάλα για milkshake αλλά έβγαινε περίεργο, δε ξέρω αν με γιαούρτι αλλάξει αυτό κάπως.

 

ναι και μπορεις να βρεις και πιο φθηνες μαρκες προφανως.

Επισης για πολυ προχωρημενες καταστασεις μπορεις να πειραματιστεις με γομα ξανθανης αν και δεν την βρισκεις ευκολα.

πολυ καλη ιδεα επισης το ανθος ορυζης που ειπαν οι αλλοι.

τα μπισκοτα πτι μπερ τα σπας κομματακια και τα πετας μεσα στο μιξερ μαζι με ολα τα αλλα. Διαλυονται αμεσως στο νερο.

Για ζεστες προετοιμασιες απλα βαζεις αλευρι και τελειωνει εκει η υποθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, evabb είπε

Για ζεστες προετοιμασιες απλα βαζεις αλευρι και τελειωνει εκει η υποθεση.

Νομίζω το κορν φλάουρ είναι προτιμότερο καθώς χρειάζεται πολύ λιγότερη ποσότητα και πήζει αμέσως.

Ενώ το αλεύρι θέλει περισσότερο χρόνο όχι μόνο για να πήξει αλλά και για να φύγει η μυρωδιά αλευρίλας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

48 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Νομίζω το κορν φλάουρ είναι προτιμότερο καθώς χρειάζεται πολύ λιγότερη ποσότητα και πήζει αμέσως.

Ενώ το αλεύρι θέλει περισσότερο χρόνο όχι μόνο για να πήξει αλλά και για να φύγει η μυρωδιά αλευρίλας. 

Δεν το εχω παρατηρησει ποτε αυτο να σου πω την αληθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, evabb είπε

Δεν το εχω παρατηρησει ποτε αυτο να σου πω την αληθεια.

Εντάξει, δεν κάνουμε μπεσαμέλ με κορν φλάουρ.

Αλλά για να δέσουμε σάλτσες ή κάποιο φαγητό για να μην είναι νερουλό είναι η πιο γρήγορη λύση.

Ένα κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1-2 κουταλιές κρασί, χυμό λεμόνι, ξύδι κ.λπ. ανάλογα την συνταγή ή ακόμη και σκέτο νεράκι το ρίχνεις λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα, ανακατεύεις και  είναι έτοιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 30/4/2012 στις 2:53 ΜΜ, leftermann είπε

πω πω, άργησα να το δω γαμώτο... το λοιπόν, αν κανένας έχει εμπειρία περί κοκορετσίου, tips and tricks για το στήσιμο, το ψήσιμο και οτιδήποτε, έχει 1 ώρα και 40 περίπου λεπτά να μου τα πει. Μετά κλείνω το πισι και φεύγω για το χωριό, όπου αύριο θα να φκιάσω και να ψήσω κοκορετσούμπα για πρώτη μου φορά. Θα παραθέσω πιξ την Τετάρτη.

 

Ευχαριστώωωω.

Φίλε το καλύτερο κοκορέτσι θα το βρεις στις συνταγές της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δες την εδώ φίλε https://www.argiro.gr/2019/04/mystika-gia-kalytero-kokoretsi-sti-souvla/ νομίζω πως οι κατευθύνσεις που θα βρεις είναι τέλειες και θα βρεις κάποια tips για την ποιότητα της συκωταριάς που πρέπει να έχει έντονο κόκκινο χρώμα και όχι σκούρο.

Διάβασε την γιατί αξίζει...

 

Στις 30/3/2021 στις 9:57 ΠΜ, evabb είπε

Μερικα μαγειρεματα τωρα τελευταια

χταποδακι με μακαρονακι κοφτο (συνταγη Πετρετζικη)

QSRSxX.jpg
A70qaV.jpg
8R6EaQ.jpg

Κρεατοσουπα (συνταγη δικια μου yolo)

ejnoVt.jpg
AywKc8.jpg
qe1cuE.jpg

 

Παστιτσιο (συνταγη δικια μου)

gFL9em.jpg
tdi1Z0.jpg
2nxqzi.jpg

 

 

Νομίζω πως η καλύτερη συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι είναι αυτή https://www.argiro.gr/recipe/xtapodi-me-kofto-makaronaki/ την δοκίμασα και πραγματικά ήταν εξαιρετική. Έχω διαπιστώσει από όσες συνταγές από διάφορους σεφ έχω δοκιμάσει ότι οι συνταγές της Αργυρώς πάντα πετυχαίνουν. Δοκίμασε την σίγουρα θα σου αρέσει.

 

Στις 13/3/2021 στις 10:53 ΜΜ, Invader είπε

Συγνώμη αλλά δε ψάχνεις συνταγή ή τεχνική για τα καλαμάρια αλλά κάποιον να σου τα μαγειρέψει.Καλή σαρακοστή να έχουμε.

Εγώ δοκίμασα να φτιάξω αυτή την συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα και ήταν απλά φανταστική!!!

Παιδιά πρέπει να την δοκιμάσετε!!!! Όπωσδήποτε!!!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

46 λεπτά πριν, Mageiroulis είπε

Φίλε το καλύτερο κοκορέτσι θα το βρεις στις συνταγές της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δες την εδώ φίλε https://www.argiro.gr/2019/04/mystika-gia-kalytero-kokoretsi-sti-souvla/ νομίζω πως οι κατευθύνσεις που θα βρεις είναι τέλειες και θα βρεις κάποια tips για την ποιότητα της συκωταριάς που πρέπει να έχει έντονο κόκκινο χρώμα και όχι σκούρο.

Διάβασε την γιατί αξίζει...

 

Νομίζω πως η καλύτερη συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι είναι αυτή https://www.argiro.gr/recipe/xtapodi-me-kofto-makaronaki/ την δοκίμασα και πραγματικά ήταν εξαιρετική. Έχω διαπιστώσει από όσες συνταγές από διάφορους σεφ έχω δοκιμάσει ότι οι συνταγές της Αργυρώς πάντα πετυχαίνουν. Δοκίμασε την σίγουρα θα σου αρέσει.

 

Εγώ δοκίμασα να φτιάξω αυτή την συνταγή για Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα και ήταν απλά φανταστική!!!

Παιδιά πρέπει να την δοκιμάσετε!!!! Όπωσδήποτε!!!!

 

Αργυρω εσυ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...